KVK Tienen - KVV Vosselaar: 1 - 0 Printervriendelijke versie

KVK wilde de nederlaag bij RC Hades snel naar de vergeethoek spelen met een thuisoverwinning tegen KVV Vosselaar. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op de geblesseerde Florin Grancea. Jonathan Lusadusu wordt dezer dagen voor het eerst papa en had dus een prima reden om de wedstrijd over te slaan. Doelman Mombaerts liep mogelijk een knieblessure op tijdens een training en zoekt deze week een arts op.
 
De wedstrijd begon in een feestelijke stemming. Ter gelegenheid van de jeugddag toonden de vele tientallen fiere jeugdspelers en hun begeleiders zich aan het grote publiek. De fijne voetbalsfeer inspireerde KVK tot een prima eerste helft.
 
Na 25 minuten voetballen bekroonde Jonas Bogaerts een Tiense aanval aan de tweede paal. Een verdiende voorsprong, want eerder hadden enkele gevaarlijke voorzetten al voor onrust gezorgd in de bezoekende defensie. Aan de overkant besloot bezoeker Hannes over het doel van Delabre.
 
KVK claimde een elfmeter na vermeend handspel van Julien en in dezelfde fase mikte de vrijstaande Claes over. Vanwelkenhuysen kreeg nog een dot van een kans op slag van rusten, maar de spits reageerde te verrast en besloot naast.
 
Kempeneers bleef na de pauze in de kleedkamers wegens een kniestoot. Bourguignon kwam hem vervangen. De bezoekers gingen logischerwijs op zoek naar de gelijkmaker en drumden KVK het eerste kwartier wat achteruit. Een vrije trap van Vaes kon doelman Hannes niet verontrusten. Segers kopte over. 
 
Daarna toonde Tienen zich offensief de betere ploeg. De manschappen van Jo Claes lieten echter na de score verder uit te diepen. Convents trapte naast op aangeven van de ingevallen Deflem en ook die zag even later zijn poging afgeblokt. De alleen voor doel opduikende Singh raakte niet op de bezoekende doelman en ook een solerende Acke besloot op Delabre. Vosselaar bleef ondertussen offensief onmachtig. De Tiense zege kwam niet meer in gevaar.
 
Het feit dat Tienen vergat de score uit te diepen was voor trainer Jo Claes meteen ook de enige smet op de partij. ‘Ik zag vandaag een echt team op het veld en onze eerste helft was heel goed met balvastheid, diepgang én enkele mooie kansen. In het begin van de tweede helft hadden we het even lastiger. Een typische situatie voor een team dat met een kleine voorsprong aan de tweede helft begint. Toch hebben we de partij opnieuw in handen genomen, al hadden we wedstrijd wat sneller in een definitieve plooi moeten leggen.’
 
Volgend weekend trekt KVK Tienen richting K. Berchem Sport. De club speelt de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in een vernieuwd stadion. 
 
De wedstrijdbal was geschonken door commercieel afgevaardigde Willy Hermans.
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Weeghmans (70’ Deflem), Singh, Claes, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers (49’ Bourguignon), Vanwelkenhuysen (78’ Acke).
KVV Vosselaar: Delabre, Haddouchi (82’ Machielsen), Segers, Van de Vel, Vaes (87’ Konneh), Hannes, Julien, Havermans, Defossez, Paulino Rosario (63’ Jannes), Verheyen.
Doelpunten: 24’ Bogaerts (1-0)
Geel: Verheyen, Convents
Scheidsrechter: Marnic Claes
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure