KVK Tienen - KVV Vosselaar: 1 - 0 Printervriendelijke versie

KVK wilde de nederlaag bij RC Hades snel naar de vergeethoek spelen met een thuisoverwinning tegen KVV Vosselaar. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op de geblesseerde Florin Grancea. Jonathan Lusadusu wordt dezer dagen voor het eerst papa en had dus een prima reden om de wedstrijd over te slaan. Doelman Mombaerts liep mogelijk een knieblessure op tijdens een training en zoekt deze week een arts op.
 
De wedstrijd begon in een feestelijke stemming. Ter gelegenheid van de jeugddag toonden de vele tientallen fiere jeugdspelers en hun begeleiders zich aan het grote publiek. De fijne voetbalsfeer inspireerde KVK tot een prima eerste helft.
 
Na 25 minuten voetballen bekroonde Jonas Bogaerts een Tiense aanval aan de tweede paal. Een verdiende voorsprong, want eerder hadden enkele gevaarlijke voorzetten al voor onrust gezorgd in de bezoekende defensie. Aan de overkant besloot bezoeker Hannes over het doel van Delabre.
 
KVK claimde een elfmeter na vermeend handspel van Julien en in dezelfde fase mikte de vrijstaande Claes over. Vanwelkenhuysen kreeg nog een dot van een kans op slag van rusten, maar de spits reageerde te verrast en besloot naast.
 
Kempeneers bleef na de pauze in de kleedkamers wegens een kniestoot. Bourguignon kwam hem vervangen. De bezoekers gingen logischerwijs op zoek naar de gelijkmaker en drumden KVK het eerste kwartier wat achteruit. Een vrije trap van Vaes kon doelman Hannes niet verontrusten. Segers kopte over. 
 
Daarna toonde Tienen zich offensief de betere ploeg. De manschappen van Jo Claes lieten echter na de score verder uit te diepen. Convents trapte naast op aangeven van de ingevallen Deflem en ook die zag even later zijn poging afgeblokt. De alleen voor doel opduikende Singh raakte niet op de bezoekende doelman en ook een solerende Acke besloot op Delabre. Vosselaar bleef ondertussen offensief onmachtig. De Tiense zege kwam niet meer in gevaar.
 
Het feit dat Tienen vergat de score uit te diepen was voor trainer Jo Claes meteen ook de enige smet op de partij. ‘Ik zag vandaag een echt team op het veld en onze eerste helft was heel goed met balvastheid, diepgang én enkele mooie kansen. In het begin van de tweede helft hadden we het even lastiger. Een typische situatie voor een team dat met een kleine voorsprong aan de tweede helft begint. Toch hebben we de partij opnieuw in handen genomen, al hadden we wedstrijd wat sneller in een definitieve plooi moeten leggen.’
 
Volgend weekend trekt KVK Tienen richting K. Berchem Sport. De club speelt de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in een vernieuwd stadion. 
 
De wedstrijdbal was geschonken door commercieel afgevaardigde Willy Hermans.
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Weeghmans (70’ Deflem), Singh, Claes, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers (49’ Bourguignon), Vanwelkenhuysen (78’ Acke).
KVV Vosselaar: Delabre, Haddouchi (82’ Machielsen), Segers, Van de Vel, Vaes (87’ Konneh), Hannes, Julien, Havermans, Defossez, Paulino Rosario (63’ Jannes), Verheyen.
Doelpunten: 24’ Bogaerts (1-0)
Geel: Verheyen, Convents
Scheidsrechter: Marnic Claes
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KOSC Wijgmaal
zondag 20 oktober 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019

Ontdek onze partnerbrochure