KVK Tienen - KVK Wellen: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Mooi voetbal moest in het Bergéstadion een grauwe novemberdag wat kleur geven. Door het verlies van Lyra-Lierse een dag eerder tegen KSV Bornem, kreeg de wedstrijd tegen KVK Wellen extra spankracht. Bij KVK Wellen stonden ex-KVK’ers Lowet en Willems in de basis. Degeling was geelgeschorst. Trainer Claes rekende op dezelfde elf als een week eerder in Helson.
 
KVK Tienen nam meteen het voortouw en drukte Wellen met bij momenten mooi combinatievoetbal weg op de eigen speelhelft. Grote kansen bleven evenwel uit. Bogaerts kwam te laat om een inzenden van Meeus te verzilveren en doelman Rausin kende weinig moeite met een knal van Grancea. Ook een scherpe voorzet van Lambrecth vond geen bestemmeling. 
 
Wellen zorgde naarmate de eerste helft vorderde voor wat meer evenwicht. Doelman Hannes plukte enkele keren attent de bal voor een aanstormende belager. Ook Kardes raakte met zijn poging niet voorbij de Tiense goalie. Ondertussen raakte Alexander Vos ernstig geblesseerd aan de neus na een stevige elleboog van Lemmens. Ondanks een neusbreuk zou hij de wedstrijd wel verder afwerken.
 
Bij de start van de tweede helft kreeg de alleen voor doel afgezonderde Lambrecth dé kans om de score te openen. Hij besloot echter nipt voorlangs. Tumult op de Tiense tribunes toen Weeghmans in de zestien werd gehaakt. Ref Olaerts legde de bal tot ieders verbazing echter buiten de zestien. De vrije trap leverde niets op.
 
Enkele minuten later wees de ref wel naar de stip toen Kardes bij een duel met Lambrecth in de zestien de bal met de hand raakte.  De Tiense nummer 9 zette feilloos om en kwam even later dicht bij de 2-0 toen hij op aangeven van Grancea uithaalde en een duikende doelman Rausin de bal nog net met het lichaam kon klemmen.
 
De ingevallen Calgan bracht vanaf het uur extra dreiging met heel wat ‘net niet’-kansen voor de Wellense kooi. Een schot van Grancea raakte niet voorbij de doelman.
 
Het was met de kleine voorsprong op zak dan ook wachten wat het slotoffensief van de bezoekers zou brengen. En dat kwam er: doelman Hannes toonde zich attent op een poging van de ingevallen Penders en dook schitterend naar de hoek toen die met een knappe omhaal demonstreerde. Ex-KVK’er Lowet deed ook zijn duit in het zakje, maar Alexander Vos keerde zijn poging - met gebroken neus -  van de lijn. Bij een nieuwe poging in blessuretijd kopte Lowet net naast het Tiense doel.
 
Een spannend slot dus, maar KVK mag zich op basis van de voorafgaande 85 minuten de verdiende winnaar noemen en loopt bovenaan de rangschikking negen punten uit op eerste achtervolger Lyra-Lierse, al weet iedereen dat het seizoen nog bijzonder lang is.  
 
Een realisme dat ook trainer Jo Claes predikt. Hij was tevreden met de prestatie van zijn jongens: ‘Voetbaltactisch was het een sterke eerste helft. We hebben heel geduldig gespeeld en stonden juist gepositioneerd. Hierdoor kwamen de bezoekers niet in het duel en konden we mooi richting doel combineren. Het was wel wachten op echte kansen die er in de tweede helft meer kwamen. Dit is dan ook een terechte zege. Los van de slotminuten moest onze doelman geen enkele keer aan het werk. Het siert hem dan ook dat hij er staat wanneer we hem wel nodig hebben. Los nog van het feit dat Alexander Vos met een gebroken neus de tegentreffer vermijdt.’ Deze laatste trok overigens meteen na de wedstrijd naar het ziekenhuis waar inderdaad een neusbreuk werd vastgesteld.
 
Volgend weekend volgt een nieuwe thuiswedstrijd in het Bergéstadion. Tegenstander Eendracht Termien staat op een dertiende plaats in de rangschikking, 
 
KVK Tienen: Hannes, Matterne (81’ Lagrib), A. Vos, Meeus, Weeghmans, Lambrecth (82’ Cabumi), Grancea, Lusadusu, Marchoul (62’ Calgan), Claes, Bogaerts.
KVK Wellen: Rausin, Dekens, Lowet, Vankrunkelsven, Marchandise, Heeren, Smeets, Lemmens, Kardes, Willems (75’ Panneman), Cheprassov (75’ Penders).
Doelpunten: 67’ Lambrecth (1-0, pen.)
Geel: Lambrecth, Cheprassov
Scheidsrechter: Tristan Olaerts
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KESK Leopoldsburg
KVK Tienen
zaterdag 23 februari
19.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Linksachter Arno Claes verlaat KVK Tienen na dit seizoen. Hij keert terug naar zijn vorige club Sporting Kampenhout. We wensen Arno nu al veel succes toe, maar duimen eerst nog met z'n allen voor een schitterend seizoensslot bij KVK Tienen.

19/02/2019

Trainer Claes moet opnieuw puzzelen voor de wedstrijd tegen Bilzen-Waltwilder. Hannes (adductoren), Lambrecth (ziek), Benali (hielspoor) en Matterne (knie) zijn nog geblesseerd. Ook Meeus was afwezig door ziekte. Alexander Vos is twijfelachtig na een klaplong afgelopen weekend. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus (?), A. Vos (?), J. Vos, Lusadusu, Bogaerts, Marchoul, Cabumi, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans en Dirix. 

16/02/2019

Doelman Arthur Hannes (scheurtje adductoren) wordt op het veld van KFC Zwarte Leeuw vervangen door Wouter Nijsen. Yannick Weeghmans keert terug uit schorsing. Selectie: Nijsen, Meeus, A. Vos, Bourguignon, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Matterne, Grancea, Convents, Lambrecth, Calgan, Marchoul, J. Vos, Weeghmans en Mombaerts.

09/02/2019

De wegens het winterweer uitgestelde beloftenwedstrijd van KVK Tienen tegen Houtvenne is verplaatst naar vrijdag 1 maart om 20 uur. 

04/02/2019
Trainer Jo Claes kan voor de topper tegen KFC Sint-Lenaarts geen beroep doen op de geelgeschorste Weeghmans. Bij winst vergroot KVK de kloof met de eerste achtervoler tot 11 punten. De bezoekers willen de tweede periodetitel pakken. Selectie: Hannes, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Marchoul, Cabumi, Convents, Lambrecth, Grancea, Calgan en Bourguignon.
 
26/01/2019
Grancea is geelgeschorst voor de wedstrijd op het veld van KRC Mechelen. Bogaerts (knie), Weeghmans (knie) en Lusadusu (enkel) sukkelden met kleine blessures maar raken fit. Selectie: Hannes, Mombaerts, Claes, Meeus, Weeghmans, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Marchoul, Cabumi, Convents, Lambrecth en Calgan.
19/01/2019

Voor de wedstrijd tegen het nummer drie K. Lyra-Lierse kan trainer Claes geen beroep doen op Lambrecth (geschorst) en Calgan (rug). Cabumi is twijfelachtig.  Selectie: Hannes, Mombaerts, Claes, Meeus, Weeghmans, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Grancea, Lagrib, Marchoul, Cabumi (?), Bourguignon, Benali en Convents.

12/01/2019

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Sporting Kampenhout met 3-0. Calgan opende de score voor de pauze. Nieuwkomer Convents schoot na de pauze meteen twee keer raak. Een wedstrijd met bij momenten mooi voetbal waarin de score hoger had kunnen oplopen. Amardeep Singh maakte na een langdurige blessure (beenbreuk) zijn wederoptreden en voetbalde een half uur mee. Doelman Hannes, Cabumi, Lambrecth, Grancea en Marchoul waren niet beschikbaar. 

05/01/2019

Twee nieuwe oefenwedstrijden op de agenda voor onze beloften. Op maandag 7 januari ontvangt men de beloften van Thes Sport. Op woensdagavond 16 janauri is Bekkevoort te gast. Aftrap telkens om 20 uur in het Bergéstadion.

05/01/2019

De nieuwe wedstrijdkalenders van onze jeugdwerking zijn beschikbaar op onze website. Je vindt ze op de pagina wedstrijdkalender in de rubriek Jong KVK.

28/12/2018

Ontdek onze partnerbrochure