KVK Tienen - KVK Wellen: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Mooi voetbal moest in het Bergéstadion een grauwe novemberdag wat kleur geven. Door het verlies van Lyra-Lierse een dag eerder tegen KSV Bornem, kreeg de wedstrijd tegen KVK Wellen extra spankracht. Bij KVK Wellen stonden ex-KVK’ers Lowet en Willems in de basis. Degeling was geelgeschorst. Trainer Claes rekende op dezelfde elf als een week eerder in Helson.
 
KVK Tienen nam meteen het voortouw en drukte Wellen met bij momenten mooi combinatievoetbal weg op de eigen speelhelft. Grote kansen bleven evenwel uit. Bogaerts kwam te laat om een inzenden van Meeus te verzilveren en doelman Rausin kende weinig moeite met een knal van Grancea. Ook een scherpe voorzet van Lambrecth vond geen bestemmeling. 
 
Wellen zorgde naarmate de eerste helft vorderde voor wat meer evenwicht. Doelman Hannes plukte enkele keren attent de bal voor een aanstormende belager. Ook Kardes raakte met zijn poging niet voorbij de Tiense goalie. Ondertussen raakte Alexander Vos ernstig geblesseerd aan de neus na een stevige elleboog van Lemmens. Ondanks een neusbreuk zou hij de wedstrijd wel verder afwerken.
 
Bij de start van de tweede helft kreeg de alleen voor doel afgezonderde Lambrecth dé kans om de score te openen. Hij besloot echter nipt voorlangs. Tumult op de Tiense tribunes toen Weeghmans in de zestien werd gehaakt. Ref Olaerts legde de bal tot ieders verbazing echter buiten de zestien. De vrije trap leverde niets op.
 
Enkele minuten later wees de ref wel naar de stip toen Kardes bij een duel met Lambrecth in de zestien de bal met de hand raakte.  De Tiense nummer 9 zette feilloos om en kwam even later dicht bij de 2-0 toen hij op aangeven van Grancea uithaalde en een duikende doelman Rausin de bal nog net met het lichaam kon klemmen.
 
De ingevallen Calgan bracht vanaf het uur extra dreiging met heel wat ‘net niet’-kansen voor de Wellense kooi. Een schot van Grancea raakte niet voorbij de doelman.
 
Het was met de kleine voorsprong op zak dan ook wachten wat het slotoffensief van de bezoekers zou brengen. En dat kwam er: doelman Hannes toonde zich attent op een poging van de ingevallen Penders en dook schitterend naar de hoek toen die met een knappe omhaal demonstreerde. Ex-KVK’er Lowet deed ook zijn duit in het zakje, maar Alexander Vos keerde zijn poging - met gebroken neus -  van de lijn. Bij een nieuwe poging in blessuretijd kopte Lowet net naast het Tiense doel.
 
Een spannend slot dus, maar KVK mag zich op basis van de voorafgaande 85 minuten de verdiende winnaar noemen en loopt bovenaan de rangschikking negen punten uit op eerste achtervolger Lyra-Lierse, al weet iedereen dat het seizoen nog bijzonder lang is.  
 
Een realisme dat ook trainer Jo Claes predikt. Hij was tevreden met de prestatie van zijn jongens: ‘Voetbaltactisch was het een sterke eerste helft. We hebben heel geduldig gespeeld en stonden juist gepositioneerd. Hierdoor kwamen de bezoekers niet in het duel en konden we mooi richting doel combineren. Het was wel wachten op echte kansen die er in de tweede helft meer kwamen. Dit is dan ook een terechte zege. Los van de slotminuten moest onze doelman geen enkele keer aan het werk. Het siert hem dan ook dat hij er staat wanneer we hem wel nodig hebben. Los nog van het feit dat Alexander Vos met een gebroken neus de tegentreffer vermijdt.’ Deze laatste trok overigens meteen na de wedstrijd naar het ziekenhuis waar inderdaad een neusbreuk werd vastgesteld.
 
Volgend weekend volgt een nieuwe thuiswedstrijd in het Bergéstadion. Tegenstander Eendracht Termien staat op een dertiende plaats in de rangschikking, 
 
KVK Tienen: Hannes, Matterne (81’ Lagrib), A. Vos, Meeus, Weeghmans, Lambrecth (82’ Cabumi), Grancea, Lusadusu, Marchoul (62’ Calgan), Claes, Bogaerts.
KVK Wellen: Rausin, Dekens, Lowet, Vankrunkelsven, Marchandise, Heeren, Smeets, Lemmens, Kardes, Willems (75’ Panneman), Cheprassov (75’ Penders).
Doelpunten: 67’ Lambrecth (1-0, pen.)
Geel: Lambrecth, Cheprassov
Scheidsrechter: Tristan Olaerts
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure