KVK Tienen - KVK Wellen: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Mooi voetbal moest in het Bergéstadion een grauwe novemberdag wat kleur geven. Door het verlies van Lyra-Lierse een dag eerder tegen KSV Bornem, kreeg de wedstrijd tegen KVK Wellen extra spankracht. Bij KVK Wellen stonden ex-KVK’ers Lowet en Willems in de basis. Degeling was geelgeschorst. Trainer Claes rekende op dezelfde elf als een week eerder in Helson.
 
KVK Tienen nam meteen het voortouw en drukte Wellen met bij momenten mooi combinatievoetbal weg op de eigen speelhelft. Grote kansen bleven evenwel uit. Bogaerts kwam te laat om een inzenden van Meeus te verzilveren en doelman Rausin kende weinig moeite met een knal van Grancea. Ook een scherpe voorzet van Lambrecth vond geen bestemmeling. 
 
Wellen zorgde naarmate de eerste helft vorderde voor wat meer evenwicht. Doelman Hannes plukte enkele keren attent de bal voor een aanstormende belager. Ook Kardes raakte met zijn poging niet voorbij de Tiense goalie. Ondertussen raakte Alexander Vos ernstig geblesseerd aan de neus na een stevige elleboog van Lemmens. Ondanks een neusbreuk zou hij de wedstrijd wel verder afwerken.
 
Bij de start van de tweede helft kreeg de alleen voor doel afgezonderde Lambrecth dé kans om de score te openen. Hij besloot echter nipt voorlangs. Tumult op de Tiense tribunes toen Weeghmans in de zestien werd gehaakt. Ref Olaerts legde de bal tot ieders verbazing echter buiten de zestien. De vrije trap leverde niets op.
 
Enkele minuten later wees de ref wel naar de stip toen Kardes bij een duel met Lambrecth in de zestien de bal met de hand raakte.  De Tiense nummer 9 zette feilloos om en kwam even later dicht bij de 2-0 toen hij op aangeven van Grancea uithaalde en een duikende doelman Rausin de bal nog net met het lichaam kon klemmen.
 
De ingevallen Calgan bracht vanaf het uur extra dreiging met heel wat ‘net niet’-kansen voor de Wellense kooi. Een schot van Grancea raakte niet voorbij de doelman.
 
Het was met de kleine voorsprong op zak dan ook wachten wat het slotoffensief van de bezoekers zou brengen. En dat kwam er: doelman Hannes toonde zich attent op een poging van de ingevallen Penders en dook schitterend naar de hoek toen die met een knappe omhaal demonstreerde. Ex-KVK’er Lowet deed ook zijn duit in het zakje, maar Alexander Vos keerde zijn poging - met gebroken neus -  van de lijn. Bij een nieuwe poging in blessuretijd kopte Lowet net naast het Tiense doel.
 
Een spannend slot dus, maar KVK mag zich op basis van de voorafgaande 85 minuten de verdiende winnaar noemen en loopt bovenaan de rangschikking negen punten uit op eerste achtervolger Lyra-Lierse, al weet iedereen dat het seizoen nog bijzonder lang is.  
 
Een realisme dat ook trainer Jo Claes predikt. Hij was tevreden met de prestatie van zijn jongens: ‘Voetbaltactisch was het een sterke eerste helft. We hebben heel geduldig gespeeld en stonden juist gepositioneerd. Hierdoor kwamen de bezoekers niet in het duel en konden we mooi richting doel combineren. Het was wel wachten op echte kansen die er in de tweede helft meer kwamen. Dit is dan ook een terechte zege. Los van de slotminuten moest onze doelman geen enkele keer aan het werk. Het siert hem dan ook dat hij er staat wanneer we hem wel nodig hebben. Los nog van het feit dat Alexander Vos met een gebroken neus de tegentreffer vermijdt.’ Deze laatste trok overigens meteen na de wedstrijd naar het ziekenhuis waar inderdaad een neusbreuk werd vastgesteld.
 
Volgend weekend volgt een nieuwe thuiswedstrijd in het Bergéstadion. Tegenstander Eendracht Termien staat op een dertiende plaats in de rangschikking, 
 
KVK Tienen: Hannes, Matterne (81’ Lagrib), A. Vos, Meeus, Weeghmans, Lambrecth (82’ Cabumi), Grancea, Lusadusu, Marchoul (62’ Calgan), Claes, Bogaerts.
KVK Wellen: Rausin, Dekens, Lowet, Vankrunkelsven, Marchandise, Heeren, Smeets, Lemmens, Kardes, Willems (75’ Panneman), Cheprassov (75’ Penders).
Doelpunten: 67’ Lambrecth (1-0, pen.)
Geel: Lambrecth, Cheprassov
Scheidsrechter: Tristan Olaerts
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Graag tot in de
voorbereiding!
Bestel voor 21/8 je extra voordelig
abonnement inclusief gratis footlunch!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen, Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth, Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Meeus (enkel) en Acke (schouder) zijn out voor de wedstrijd tegen KAC Betekom. Weeghmans is geschorst. Selectie: Mombaerts, Hannes, Claes, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne en Bourguignon

04/05/2019

Kapitein Hannes Meeus is geblesseerd aan de enkel en is ook geel geschorst voor de uitwedstrijd op het veld van Termien. Doelman Hannes heeft de training voorzichtig hervat. Lambrecth heeft sinusitis. Doelman Nijsen ondergaat een meniscusoperatie. Selectie: Mombaerts, Singh, A. Vos, J. Vos, Weeghmans, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Matterne, Marchoul, Grancea, Calgan, Convents, Bourguignon, Acke en Dirix.

27/04/2019

Trainer Jo Claes kan bij KVK Wellen geen beroep doen op Hannes, Nijsen en Cabumi. Lambrecth is terug aan het meetrainen en Bourguignon is inzetbaar. Acke was grieperig. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke (?) en Bourguignon.

13/04/2019
Voor de wedstrijd tegen KFC Helson Helchteren doet trainer Claes een beroep op de spelers die vorige week de titel pakten. Enkel Bogaerts is terug van de partij. Bourguignon is op verplichte schooluitstap. Na de wedstrijd bouwen we een kampioenenfeestje in de kantine. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke.
06/04/2019
Jonas Bogaerts is geel geschorst voor de wedstrijd op het veld van KFC Houtvenne. Didier Cabumi en Dylan Lambrecth zijn nog steeds onbeschikbaar. Doelman Hannes hervat bij de beloften. Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne. Bij gelijkspel of winst is KVK Tienen kampioen en volgt een titelfeestje op de Veemarkt. De spelersbus wordt dan verwacht rond 23 uur.
 
30/03/2019

Cabumi (patellapees), Lambrecth (hamstrings) en keeper Hannes blijven zijn nog niet beschikbaar voor de wedstrijd op eigen veld tegen KFC Esperanza Pelt, al hebben de laatste twee dan de trainingen hervat. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne.

23/03/2019

Doelman Hannes (adductoren), Cabumi (patellapees) en Lambrecth (hamstrings) geraken niet fit voor de wedstrijd op het veld van KSV Bornem. Ook Alexander Vos is onzeker. Zijn wonde boven de enkel is nog niet geheeld. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos (?), J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne. De aftrap wordt gegeven door minister Koen Van den Heuvel, Bornemnaar en partner van Tiens burgemeester Katrien Partyka.

16/03/2019

Voor doelman Arthur Hannes komt de wedstrijd tegen K. Ternesse VV te vroeg. Matterne (knie) geraakt wel fit. Cabumi (patellapees) en Lambrecth (hamstrings) zijn twijfelachtig. De selectie van trainer Jo Claes: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Cabumi (?), Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Singh, Dirix, Lambrecth (?), Lusadusu en Matterne. 

09/03/2019

Op woensdag 13 maart oefenen de beloften in het Bergéstadion tegen KVC Houtem-Oplinter. Aftrap om 20.30 uur.

09/03/2019

Ontdek onze partnerbrochure