KVK Tienen - KVK Wellen: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Mooi voetbal moest in het Bergéstadion een grauwe novemberdag wat kleur geven. Door het verlies van Lyra-Lierse een dag eerder tegen KSV Bornem, kreeg de wedstrijd tegen KVK Wellen extra spankracht. Bij KVK Wellen stonden ex-KVK’ers Lowet en Willems in de basis. Degeling was geelgeschorst. Trainer Claes rekende op dezelfde elf als een week eerder in Helson.
 
KVK Tienen nam meteen het voortouw en drukte Wellen met bij momenten mooi combinatievoetbal weg op de eigen speelhelft. Grote kansen bleven evenwel uit. Bogaerts kwam te laat om een inzenden van Meeus te verzilveren en doelman Rausin kende weinig moeite met een knal van Grancea. Ook een scherpe voorzet van Lambrecth vond geen bestemmeling. 
 
Wellen zorgde naarmate de eerste helft vorderde voor wat meer evenwicht. Doelman Hannes plukte enkele keren attent de bal voor een aanstormende belager. Ook Kardes raakte met zijn poging niet voorbij de Tiense goalie. Ondertussen raakte Alexander Vos ernstig geblesseerd aan de neus na een stevige elleboog van Lemmens. Ondanks een neusbreuk zou hij de wedstrijd wel verder afwerken.
 
Bij de start van de tweede helft kreeg de alleen voor doel afgezonderde Lambrecth dé kans om de score te openen. Hij besloot echter nipt voorlangs. Tumult op de Tiense tribunes toen Weeghmans in de zestien werd gehaakt. Ref Olaerts legde de bal tot ieders verbazing echter buiten de zestien. De vrije trap leverde niets op.
 
Enkele minuten later wees de ref wel naar de stip toen Kardes bij een duel met Lambrecth in de zestien de bal met de hand raakte.  De Tiense nummer 9 zette feilloos om en kwam even later dicht bij de 2-0 toen hij op aangeven van Grancea uithaalde en een duikende doelman Rausin de bal nog net met het lichaam kon klemmen.
 
De ingevallen Calgan bracht vanaf het uur extra dreiging met heel wat ‘net niet’-kansen voor de Wellense kooi. Een schot van Grancea raakte niet voorbij de doelman.
 
Het was met de kleine voorsprong op zak dan ook wachten wat het slotoffensief van de bezoekers zou brengen. En dat kwam er: doelman Hannes toonde zich attent op een poging van de ingevallen Penders en dook schitterend naar de hoek toen die met een knappe omhaal demonstreerde. Ex-KVK’er Lowet deed ook zijn duit in het zakje, maar Alexander Vos keerde zijn poging - met gebroken neus -  van de lijn. Bij een nieuwe poging in blessuretijd kopte Lowet net naast het Tiense doel.
 
Een spannend slot dus, maar KVK mag zich op basis van de voorafgaande 85 minuten de verdiende winnaar noemen en loopt bovenaan de rangschikking negen punten uit op eerste achtervolger Lyra-Lierse, al weet iedereen dat het seizoen nog bijzonder lang is.  
 
Een realisme dat ook trainer Jo Claes predikt. Hij was tevreden met de prestatie van zijn jongens: ‘Voetbaltactisch was het een sterke eerste helft. We hebben heel geduldig gespeeld en stonden juist gepositioneerd. Hierdoor kwamen de bezoekers niet in het duel en konden we mooi richting doel combineren. Het was wel wachten op echte kansen die er in de tweede helft meer kwamen. Dit is dan ook een terechte zege. Los van de slotminuten moest onze doelman geen enkele keer aan het werk. Het siert hem dan ook dat hij er staat wanneer we hem wel nodig hebben. Los nog van het feit dat Alexander Vos met een gebroken neus de tegentreffer vermijdt.’ Deze laatste trok overigens meteen na de wedstrijd naar het ziekenhuis waar inderdaad een neusbreuk werd vastgesteld.
 
Volgend weekend volgt een nieuwe thuiswedstrijd in het Bergéstadion. Tegenstander Eendracht Termien staat op een dertiende plaats in de rangschikking, 
 
KVK Tienen: Hannes, Matterne (81’ Lagrib), A. Vos, Meeus, Weeghmans, Lambrecth (82’ Cabumi), Grancea, Lusadusu, Marchoul (62’ Calgan), Claes, Bogaerts.
KVK Wellen: Rausin, Dekens, Lowet, Vankrunkelsven, Marchandise, Heeren, Smeets, Lemmens, Kardes, Willems (75’ Panneman), Cheprassov (75’ Penders).
Doelpunten: 67’ Lambrecth (1-0, pen.)
Geel: Lambrecth, Cheprassov
Scheidsrechter: Tristan Olaerts
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Lyra-Lierse
zondag 13 januari
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Iedereen is fit voor de wedstrijd op het veld van KFC Nijlen. Ook Benali die vorige week nog moest afhaken met een contractuur. Selectie: Hannes, Mombaerts, Claes, Meeus, Weeghmans, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Grancea, Lagrib, Marchoul, Cabumi, Lambrecth, Calgan, Bourguignon en Benali.

15/12/2018

De stadionverlichting van het Bergéstadion kreeg onlangs een update is opnieuw gekeurd door de voetbalbond. KVK Tienen kan tijdens de wintermaanden opnieuw om 15 uur voetballen. De aftrap van de wedstrijd KVK Tienen - K. Lyra-Lierse is dan ook een half uurtje verlaat van 14.30 uur naar 15 uur.

11/12/2018

Benali (contractuur) komt sowieso niet in aanmerking voor de wedstrijd tegen KAC Betekom. Cabumi (onderrug) en Lambrecth (ziek) zouden fit geraken. De neusoperatie van Alexander Vos is geslaagd, maar hij traint voorlopig voorzichtig mee. Selectie: Hannes, Mombaerts, Claes, Meeus, Weeghmans, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Grancea, Lagrib, Marchoul, Cabumi, Lambrecth, Calgan en Bourguignon.

08/12/2018

Alexander Vos is ondertussen met succes geopereerd aan de neus na een neusbreuk in de wedstrijd tegen KVK Wellen. De ingreep verliep vlot. Verwacht wordt dat hij snel bij de trainingen kan hervatten.

03/12/2018
Alexander Vos (neusbreuk) speelt met masker tegen Eendracht Termien en ondergaat maandag een operatie. De selectie: Hannes, Meeus, A. Vos, Weeghmans, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Grancea, Matterne, Marchoul, Lambrecth, J. Vos, Calgan, Cabumi, Bourguignon, Lagrib, Mombaerts.
01/12/2018

Bij een duel in de wedstrijd tegen KVK Wellen brak Alexander Vos zijn neus. Onderzoek in het ziekenhuis bevestigt dit. Ook vorig seizoen liep hij reeds een neusbreuk op. Alexander speelde de hele wedstrijd uit en voorkwam nog een tegengoal. Een fraaie prestatie!

25/11/2018

Trainer Jo Claes kiest uit volgende spelers voor de wedstrijd op het veld van KFC Helson: Hannes, Nijsen, Claes, Meeus, Weeghmans, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Grancea, Benali, Lagrib, Marchoul, Cabumi, Lambrecth, Calgan en Bourguignon. Singh is terug uit het buitenland en hervat de trainingen. Enkel Acke blijft uit.

18/11/2018

Voor de wedstrijd tegen KVC Houtvenne kiest trainer Claes uit volgende spelers Hannes, Nijsen, Claes, Meeus, Weeghmans, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Grancea, Benali, Lagrib, Marchoul, Cabumi, Lambrecth, Calgan, Bourguignon. 

10/11/2018

Trainer Jo Claes selecteerde volgende spelers voor de wedstrijd op het ved van KFC Esperanza Pelt: Hannes, Nijsen, Claes, Meeus, Weeghmans, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Grancea, Benali, Lagrib, Marchoul, Cabumi, Lambrecth, Calgan en Bourguignon.

03/11/2018

Spits Didier Cabumi (contractuur in dij) is hersteld en beschikbaar voor de wedstrijd tegen KSV Bornem. Selectie: Hannes, Meeus, A. Vos, Weeghmans, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Marchoul, Matterne, Grancea, Lambrecth, Cabumi, J. Vos, Calgan, Lagrib, Bourguignon, Nijsen.

27/10/2018

Ontdek onze partnerbrochure