KVK Tienen - KVK Wellen: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Mooi voetbal moest in het Bergéstadion een grauwe novemberdag wat kleur geven. Door het verlies van Lyra-Lierse een dag eerder tegen KSV Bornem, kreeg de wedstrijd tegen KVK Wellen extra spankracht. Bij KVK Wellen stonden ex-KVK’ers Lowet en Willems in de basis. Degeling was geelgeschorst. Trainer Claes rekende op dezelfde elf als een week eerder in Helson.
 
KVK Tienen nam meteen het voortouw en drukte Wellen met bij momenten mooi combinatievoetbal weg op de eigen speelhelft. Grote kansen bleven evenwel uit. Bogaerts kwam te laat om een inzenden van Meeus te verzilveren en doelman Rausin kende weinig moeite met een knal van Grancea. Ook een scherpe voorzet van Lambrecth vond geen bestemmeling. 
 
Wellen zorgde naarmate de eerste helft vorderde voor wat meer evenwicht. Doelman Hannes plukte enkele keren attent de bal voor een aanstormende belager. Ook Kardes raakte met zijn poging niet voorbij de Tiense goalie. Ondertussen raakte Alexander Vos ernstig geblesseerd aan de neus na een stevige elleboog van Lemmens. Ondanks een neusbreuk zou hij de wedstrijd wel verder afwerken.
 
Bij de start van de tweede helft kreeg de alleen voor doel afgezonderde Lambrecth dé kans om de score te openen. Hij besloot echter nipt voorlangs. Tumult op de Tiense tribunes toen Weeghmans in de zestien werd gehaakt. Ref Olaerts legde de bal tot ieders verbazing echter buiten de zestien. De vrije trap leverde niets op.
 
Enkele minuten later wees de ref wel naar de stip toen Kardes bij een duel met Lambrecth in de zestien de bal met de hand raakte.  De Tiense nummer 9 zette feilloos om en kwam even later dicht bij de 2-0 toen hij op aangeven van Grancea uithaalde en een duikende doelman Rausin de bal nog net met het lichaam kon klemmen.
 
De ingevallen Calgan bracht vanaf het uur extra dreiging met heel wat ‘net niet’-kansen voor de Wellense kooi. Een schot van Grancea raakte niet voorbij de doelman.
 
Het was met de kleine voorsprong op zak dan ook wachten wat het slotoffensief van de bezoekers zou brengen. En dat kwam er: doelman Hannes toonde zich attent op een poging van de ingevallen Penders en dook schitterend naar de hoek toen die met een knappe omhaal demonstreerde. Ex-KVK’er Lowet deed ook zijn duit in het zakje, maar Alexander Vos keerde zijn poging - met gebroken neus -  van de lijn. Bij een nieuwe poging in blessuretijd kopte Lowet net naast het Tiense doel.
 
Een spannend slot dus, maar KVK mag zich op basis van de voorafgaande 85 minuten de verdiende winnaar noemen en loopt bovenaan de rangschikking negen punten uit op eerste achtervolger Lyra-Lierse, al weet iedereen dat het seizoen nog bijzonder lang is.  
 
Een realisme dat ook trainer Jo Claes predikt. Hij was tevreden met de prestatie van zijn jongens: ‘Voetbaltactisch was het een sterke eerste helft. We hebben heel geduldig gespeeld en stonden juist gepositioneerd. Hierdoor kwamen de bezoekers niet in het duel en konden we mooi richting doel combineren. Het was wel wachten op echte kansen die er in de tweede helft meer kwamen. Dit is dan ook een terechte zege. Los van de slotminuten moest onze doelman geen enkele keer aan het werk. Het siert hem dan ook dat hij er staat wanneer we hem wel nodig hebben. Los nog van het feit dat Alexander Vos met een gebroken neus de tegentreffer vermijdt.’ Deze laatste trok overigens meteen na de wedstrijd naar het ziekenhuis waar inderdaad een neusbreuk werd vastgesteld.
 
Volgend weekend volgt een nieuwe thuiswedstrijd in het Bergéstadion. Tegenstander Eendracht Termien staat op een dertiende plaats in de rangschikking, 
 
KVK Tienen: Hannes, Matterne (81’ Lagrib), A. Vos, Meeus, Weeghmans, Lambrecth (82’ Cabumi), Grancea, Lusadusu, Marchoul (62’ Calgan), Claes, Bogaerts.
KVK Wellen: Rausin, Dekens, Lowet, Vankrunkelsven, Marchandise, Heeren, Smeets, Lemmens, Kardes, Willems (75’ Panneman), Cheprassov (75’ Penders).
Doelpunten: 67’ Lambrecth (1-0, pen.)
Geel: Lambrecth, Cheprassov
Scheidsrechter: Tristan Olaerts
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
ASV Geel
zondag 17 november 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure