KVK Tienen - KSK Hasselt : 1 - 1 Printervriendelijke versie

Zachte temperaturen in het Bergéstadion, maar dat maakte het kerstvoetbal er met de aanwezigheid van vele jeugdspelers niet minder gezellig om. Trainer Hayen kon op een volledige kern rekenen met uitzondering van de geblesseerden Blockx (scheurtje quadriceps) en De Wolf. Grancea kreeg geen plaatsje in de selectie. Bij het ambitieuze Hasselt verscheen ex-KVK'er Vandecauter aan de aftrap. Trainer Stijn Stijnen moest geschorst postvatten op de tribune. Voor de aftrap was er een eerbetoon aan mevrouw Angèle Mellaerts, vele jaren lang trouw vrijwilligster van KVK Tienen en overleden op 81-jarige leeftijd.

De bezoekers uit Limburg begonnen als de betere ploeg aan de wedstrijd. Bilican bracht de bal vanop links strak voor doel, maar Jeunen kwam net te laat om Hannes te verschalken. De naar de voorhoede doorgeschoven middenvelder Jeunes bleef was veruit de meest gevaarlijke pion van de bezoekers. Hij kopte enkele minuten later in de handen van doelman Hannes.

Ondanks de grotere balvastheid bij een steviger Hasselt, was het Tienen dat na 26 minuten voetballen de score opende. Mathei joeg een afvallende bal vanuit het pak na een hoekschop hard tegen de netten.

Hasselt liet niet begaan en dreigde via een kopbal van Corstjens die net naast de kooi van Hannes verdween. Uitstel was het, want vijf minuten voor de pauze trapte Jeunen het leder op aangeven van Bilican in één tijd tegen de Tiense netten. Jeunen moest zijn team een moment later op voorsprong brengen, maar bediende Saglam die zijn schot miste.

Trainer Hayen hoopte op meer offensieve slagkracht na de koffie en haalde tijdens de pauze Rubenschüh naar de kant voor Bangoura. Echt grote kansen bleven ook nu echter achterwege. Een schot van Haroun miste richting en ook Mathei krulde zijn plaatsbal naast.

De minuten tikten weg en mooi combinatievoetbal bleef aan beide kanten achterwege in een wedstrijd die geen winnaar verdiende. De bezoekende druk in de slotfase leverde dan ook weinig gevaar op.

‘Ik hoopte op mooier voetbal, wist al snel dat er niet meer inzat’, stelde trainer Hayen achteraf. ‘We willen voorkomen dat Hasselt ons wegtikte en wilde hen dus niet in het spel laten komen. Dat is prima gelukt. Dit punt doet na de tegenslag van de voorbije weken dan ook deugd’.

KVK Tienen: Hannes, Vos, Renson, Verhamme, Mathei, Singh, Carton, Willems, Wanyberg (81' Boulatiour), Haroun, Rubenschüh (46' Bangoura).
K. Sporting Hasselt: Swinnen, Corstjens, Weerts, Teker, Vandecauter, Jeunen (67' Demulder), Hulsmans, Trenson, Carratta, Bilican, Saglam.
doelpunten: 26' Mathei (1-0), 39' Jeunen (1-1)
geel: Carton, Vandecauter, Jeunen, Hulsmans, Vos, Boulatiour
scheidsrechter: De Cremer

Herbekijk de wedstrijd die integraal rechtstreeks is uitgezonden door ROB-tv: 

>> Meer sfeerbeelden van deze wedstrijd vind je in onze fotogalerij!

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Sp.-Mopertingen
KVK Tienen
zondag 8 december 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure