KVK Tienen - KSK E. Neerpelt: 3-2 Printervriendelijke versie

Met Esperanza Neerpelt kreeg KVK Tienen de leider uit vierde klasse C op bezoek in het Bergéstadion. Voor die wedstrijd kon de technische staf geen beroep doen op Baidjoe en Pellegriti die nog werken aan hun terugkeer uit blessure. Ook speler-trainer Rocky Peeters was onzeker met een stevige griep die hem tot 's middags in bed hield, maar kon toch starten. Mike De Silva was eveneens ziek geweest, maar begon toch aan de partij.
 
Neerpelt toonde in de openingsminuten dat het over een voetballende ploeg beschikt die met combinatievoetbal de tegenstander wil verschalken. Die intentie heeft ook KVK Tienen en dat werd duidelijk toen de thuisploeg na enkele minuten voetballen de wedstrijd resoluut in handen nam. Na acht minuten trapte Cosse vanuit de tweede lijn op aangeven van Nijs hard richting doelman Mertens. Die kreeg het leder niet onder controle en De Silva was er als de pinken bij om Tienen op voorsprong te brengen.
 
De bezoekers kregen geen vat op de partij ondanks hun intenties. Het was daarentegen Tienen dat na 22 minuten de score verdubbelde na een mooie aanval: Nijs bediende de centraal vrijstaande Conard die afgemeten binnenschoot. Neerpelt probeerde de bakens te verzetten en dook enkele keren op in de Tiense zestien, echter zonder doelman De Wolf aan het werk te zetten.
 
De Suikerploeg ging daarentegen verder op het goede elan met prima combinatievoetbal. Op het half uur kreeg doelman Mertens geen vat op een botsend ééntijdsschot van De Silva doorheen het pak. Tot enthousiasme van het talrijk opgekomen thuispubliek kon Tienen een derde keer vieren tegen de leider. Het was meteen het laatste grote wapenfeit voor de pauze. Bij Neerpelt kwam kort voor rusten Landbrug de aan het voorhoofd geblesseerde Meeus vervangen.
 
Tienen begon ook goed aan de tweede periode, al was de eerste poging wel voor de bezoekers. Niels Vandebroek testte de alertheid van doelman De Wolf met een schot tussen de palen. Aan de overzijde mocht een alsmaar meer counterend Tienen bijna de 4-0 vieren. De Silva liet de kans echter liggen en besloot vanuit een iets te scherpe hoek hard op de bezoekende goalie. Het signaal voor Neerpelt om zich met veel inzet opnieuw in de partij te knokken. Zowel Palmans als Landbrug raakten niet voorbij De Wolf.
 
Tienen plooide echter alsmaar meer terug en verloor steeds vaker strijd op het middenveld. Na een onbestrafte fout op Conard bracht invaller Landbrug zijn ploeg opnieuw in de running. Tienen probeerde er counterend uit te komen, maar bleef te slordig in de passing om de bevrijdende goal aan te tekenen. Het was dan ook stevig balen voor de Tiense fans toen Landbrug met nog een kwartier op de klok voor de aansluitingstreffer tekende: op aangeven van Jasper Vandebroek kopte hij het leder netjes in het hoekje.
 
In een zenuwslopend slotkwartier haalde Neerpelt alles uit de kast om een gelijkspel uit de brand te slepen. Beide ploegen deden er alles aan om met gevechtsvoetbal de bal in eigen rangen te houden. De ingevallen Ibricic trapte op aangeven van Nijs hard naast. Toch kwamen vooral de Limburgers nog enkele keren gevaarlijk opzetten. De Wolf hield Palmans met een goede redding van de gelijkmaker. In de slotminuut besloot Landbrug nog voorlangs. KVK Tienen hield echter stand kon na 93 minuten voetballen de overwinning vieren.
 
KVK Tienen voetbalde vooral voor de pauze autoritair en hield de bezoekers met goed combinatievoetbal op de eigen speelhelft. Die intentie was er ook bij het begin van de tweede helt, maar de treffer van Neerpelt op het uur bracht vooral veel onrust met zich mee. Was het geestdrift van de bezoekers die alles op alles zetten, of waren het de slordigheden en overhaaste beslissingen van de thuisploeg? Voer voor analyses, maar zeker was dat het Leopoldsburg-scenario opnieuw om de hoek loerde omdat de vierde Tiense treffer uitbleef. 'We tanken met onze jonge groep heel wat extra vertrouwen, zowel omwille van de goede eerste helft als de manier waarop we standhouden in de slotfase', stelde een door ziekte suffe speler-trainer Rocky Peeters. De Suikerploeg nestelt zich door deze overwinning stilaan wat steviger in de middenmoot. Volgende zondag trekt KVK Tienen naar KSK Bree, de nummer 2 uit de rangschikking. 
 
KVK Tienen: De Wolf, Renson, Kempeneers, Peeters, Roosbeek, De Silva (78' Grancea), Cosse (85' Kasmi), Singh, Willems, Nijs, Conard (74' Ibricic).
KFC Esperanza Neerpelt: Mertens, Palmans, Van Nuland, Craeghs, Ziriouhi, Meeus (43' Landbrug), Smolders, Niels Vandebroek, Goossens (78' Daniels), Jasper Vandebroek, Palmans.
doelpunten: 8' De Silva (1-0), 22' Conard (2-0), 32' De Silva (3-0), 62' Landbrug (3-1), 72' Landbrug (3-2)
geel: Cosse, Goossens, Palmans, Landbrug
scheidsrechter: François Baltieri
 

Mike De Silva krijgt felicitaties van zijn ploegmaats na het scoren van het derde Tiense doelpunt.
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Eendracht Aalst
KVK Tienen
zondag 24 november 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure