KVK Tienen - KSK E. Neerpelt: 3-2 Printervriendelijke versie

Met Esperanza Neerpelt kreeg KVK Tienen de leider uit vierde klasse C op bezoek in het Bergéstadion. Voor die wedstrijd kon de technische staf geen beroep doen op Baidjoe en Pellegriti die nog werken aan hun terugkeer uit blessure. Ook speler-trainer Rocky Peeters was onzeker met een stevige griep die hem tot 's middags in bed hield, maar kon toch starten. Mike De Silva was eveneens ziek geweest, maar begon toch aan de partij.
 
Neerpelt toonde in de openingsminuten dat het over een voetballende ploeg beschikt die met combinatievoetbal de tegenstander wil verschalken. Die intentie heeft ook KVK Tienen en dat werd duidelijk toen de thuisploeg na enkele minuten voetballen de wedstrijd resoluut in handen nam. Na acht minuten trapte Cosse vanuit de tweede lijn op aangeven van Nijs hard richting doelman Mertens. Die kreeg het leder niet onder controle en De Silva was er als de pinken bij om Tienen op voorsprong te brengen.
 
De bezoekers kregen geen vat op de partij ondanks hun intenties. Het was daarentegen Tienen dat na 22 minuten de score verdubbelde na een mooie aanval: Nijs bediende de centraal vrijstaande Conard die afgemeten binnenschoot. Neerpelt probeerde de bakens te verzetten en dook enkele keren op in de Tiense zestien, echter zonder doelman De Wolf aan het werk te zetten.
 
De Suikerploeg ging daarentegen verder op het goede elan met prima combinatievoetbal. Op het half uur kreeg doelman Mertens geen vat op een botsend ééntijdsschot van De Silva doorheen het pak. Tot enthousiasme van het talrijk opgekomen thuispubliek kon Tienen een derde keer vieren tegen de leider. Het was meteen het laatste grote wapenfeit voor de pauze. Bij Neerpelt kwam kort voor rusten Landbrug de aan het voorhoofd geblesseerde Meeus vervangen.
 
Tienen begon ook goed aan de tweede periode, al was de eerste poging wel voor de bezoekers. Niels Vandebroek testte de alertheid van doelman De Wolf met een schot tussen de palen. Aan de overzijde mocht een alsmaar meer counterend Tienen bijna de 4-0 vieren. De Silva liet de kans echter liggen en besloot vanuit een iets te scherpe hoek hard op de bezoekende goalie. Het signaal voor Neerpelt om zich met veel inzet opnieuw in de partij te knokken. Zowel Palmans als Landbrug raakten niet voorbij De Wolf.
 
Tienen plooide echter alsmaar meer terug en verloor steeds vaker strijd op het middenveld. Na een onbestrafte fout op Conard bracht invaller Landbrug zijn ploeg opnieuw in de running. Tienen probeerde er counterend uit te komen, maar bleef te slordig in de passing om de bevrijdende goal aan te tekenen. Het was dan ook stevig balen voor de Tiense fans toen Landbrug met nog een kwartier op de klok voor de aansluitingstreffer tekende: op aangeven van Jasper Vandebroek kopte hij het leder netjes in het hoekje.
 
In een zenuwslopend slotkwartier haalde Neerpelt alles uit de kast om een gelijkspel uit de brand te slepen. Beide ploegen deden er alles aan om met gevechtsvoetbal de bal in eigen rangen te houden. De ingevallen Ibricic trapte op aangeven van Nijs hard naast. Toch kwamen vooral de Limburgers nog enkele keren gevaarlijk opzetten. De Wolf hield Palmans met een goede redding van de gelijkmaker. In de slotminuut besloot Landbrug nog voorlangs. KVK Tienen hield echter stand kon na 93 minuten voetballen de overwinning vieren.
 
KVK Tienen voetbalde vooral voor de pauze autoritair en hield de bezoekers met goed combinatievoetbal op de eigen speelhelft. Die intentie was er ook bij het begin van de tweede helt, maar de treffer van Neerpelt op het uur bracht vooral veel onrust met zich mee. Was het geestdrift van de bezoekers die alles op alles zetten, of waren het de slordigheden en overhaaste beslissingen van de thuisploeg? Voer voor analyses, maar zeker was dat het Leopoldsburg-scenario opnieuw om de hoek loerde omdat de vierde Tiense treffer uitbleef. 'We tanken met onze jonge groep heel wat extra vertrouwen, zowel omwille van de goede eerste helft als de manier waarop we standhouden in de slotfase', stelde een door ziekte suffe speler-trainer Rocky Peeters. De Suikerploeg nestelt zich door deze overwinning stilaan wat steviger in de middenmoot. Volgende zondag trekt KVK Tienen naar KSK Bree, de nummer 2 uit de rangschikking. 
 
KVK Tienen: De Wolf, Renson, Kempeneers, Peeters, Roosbeek, De Silva (78' Grancea), Cosse (85' Kasmi), Singh, Willems, Nijs, Conard (74' Ibricic).
KFC Esperanza Neerpelt: Mertens, Palmans, Van Nuland, Craeghs, Ziriouhi, Meeus (43' Landbrug), Smolders, Niels Vandebroek, Goossens (78' Daniels), Jasper Vandebroek, Palmans.
doelpunten: 8' De Silva (1-0), 22' Conard (2-0), 32' De Silva (3-0), 62' Landbrug (3-1), 72' Landbrug (3-2)
geel: Cosse, Goossens, Palmans, Landbrug
scheidsrechter: François Baltieri
 

Mike De Silva krijgt felicitaties van zijn ploegmaats na het scoren van het derde Tiense doelpunt.
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
STVV (mix)
oefenwedstrijd - wo. 24 juli 2019
19.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Meeus (enkel) en Acke (schouder) zijn out voor de wedstrijd tegen KAC Betekom. Weeghmans is geschorst. Selectie: Mombaerts, Hannes, Claes, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne en Bourguignon

04/05/2019

Kapitein Hannes Meeus is geblesseerd aan de enkel en is ook geel geschorst voor de uitwedstrijd op het veld van Termien. Doelman Hannes heeft de training voorzichtig hervat. Lambrecth heeft sinusitis. Doelman Nijsen ondergaat een meniscusoperatie. Selectie: Mombaerts, Singh, A. Vos, J. Vos, Weeghmans, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Matterne, Marchoul, Grancea, Calgan, Convents, Bourguignon, Acke en Dirix.

27/04/2019

Trainer Jo Claes kan bij KVK Wellen geen beroep doen op Hannes, Nijsen en Cabumi. Lambrecth is terug aan het meetrainen en Bourguignon is inzetbaar. Acke was grieperig. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke (?) en Bourguignon.

13/04/2019
Voor de wedstrijd tegen KFC Helson Helchteren doet trainer Claes een beroep op de spelers die vorige week de titel pakten. Enkel Bogaerts is terug van de partij. Bourguignon is op verplichte schooluitstap. Na de wedstrijd bouwen we een kampioenenfeestje in de kantine. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke.
06/04/2019
Jonas Bogaerts is geel geschorst voor de wedstrijd op het veld van KFC Houtvenne. Didier Cabumi en Dylan Lambrecth zijn nog steeds onbeschikbaar. Doelman Hannes hervat bij de beloften. Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne. Bij gelijkspel of winst is KVK Tienen kampioen en volgt een titelfeestje op de Veemarkt. De spelersbus wordt dan verwacht rond 23 uur.
 
30/03/2019

Cabumi (patellapees), Lambrecth (hamstrings) en keeper Hannes blijven zijn nog niet beschikbaar voor de wedstrijd op eigen veld tegen KFC Esperanza Pelt, al hebben de laatste twee dan de trainingen hervat. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne.

23/03/2019

Ontdek onze partnerbrochure