KVK Tienen - KSC Grimbergen: 0 - 0 Printervriendelijke versie

Trainer Hayen gooide Carton opnieuw in de strijd na een korte afwezigheid, maar deed verder logischerwijs een beroep op dezelfde spelers die een weekje eerder vlot wonnen van K. Berchem Sport. Het doel tegen KSC Grimbergen: een knappe 9 op 9 neerzetten. De bezoekers willen zich zo snel als kan naar boven knokken in de rangschikking om uit de greep van het degradatiespook te blijven. Het beloofde dus een spannende partij te worden in een Bergéstadion waar de stevige wind vrij spel kreeg.

Grimbergen ving een aandringend Tienen van meetaf aan op met een prima organisatie. Het eerste half uur waren er dan ook geen kansen te noteren, buiten een afstandsschot van bezoeker Vande Velde dat enkele meters naast het doel van Hannes verdween. 

Na 37 minuten tekende Grimbergen wat tegen het spelbeeld in voor de beste kans uit de eerste helft. De aan de tweede paal vergeten Mabika mocht vrij aanleggen en besloot hard op de knap keepende Hannes. KVK zette daar offensief niet veel tegenover: enkel Willems trapte over na een hoekschop van Grancea.

Trainer Hayen gooide tijdens de pauze Wanyberg in de basis voor Haroun. Bij een Tiense uitbraak kwam Mathei in stelling, maar zijn schotje betekende geen probleem voor doelman Huntz. Bangoura kon een voorzet van diezelfde Mathei tien minuten later onvoldoende deviëren om de bezoekende doelman op de proef te stellen.

Toch was het vooral Grimbergen dat gesteund door de stevige rugwind enkele keren gevaarlijk kwam opzetten. Sarr werkte de bal na een hoekschop nipt over het Tiense doel. Leemans kwam enkele minuten later een half metertje te kort om een voorzet van Gabrielli te benutten. Andermaal Sarr kopte een hoekschop recht in de armen van Hannes. En ook Leemans kreeg het vizier niet scherp om een ver uit doel gekomen doelman te verrassen.

Aan de overkant was het wachten tot de 82ste minuut vooraleer Tienen nogmaals kon dreigen. De wat vrijgelaten Wanyberg kon aanleggen op een voorzet van de ingevallen Blockx. Doelman Huntz pakte het schot volgens het boekje. Bangoura zette zich een moment later door en besloot een metertje naast. Ook een mooi afstandsschot van Carton in de slotminuut verdiende meer.

In een wedstrijd waarin beide ploegen de nadruk legden op een waterdichte organisatie bleef het vruchteloos wachten op dat ene doelpuntje om de wedstrijd te ontgrendelen. Toch is het behaalde punt voor Tienen op zich  een mooi resultaat. 

'Laten we zeggen dat ik met 7 op 9 uit drie wedstrijden op voorhand niet ontevreden was geweest,' relativeerde trainer Hayen de 0-0 na de wedstrijd. 'We hebben het moeilijker tegen ploegen die minder voetbal brengen en de lange bal hanteren. Anderzijds speelden wij het spel van Grimbergen teveel mee. We combineerden te traag in plaats van het sneller om te schakelen. Ook in de box stonden de spitsen niet altijd op de juiste plaats. We zochten te weinig de hoeken op in vergelijking met vorige week. Grimbergen toonde zich bovendien snediger in de duels. De 0-0 is dus niet onlogisch.'

KVK Tienen: Hannes, Vos, Renson, Verhamme, Mathei (66' Blockx), Grancea, Singh, Carton, Bangoura, Willems, Haroun (46' Wanyberg).
KSC Grimbergen: Huntz, Vanhamel, Ozturk, Sarr, Vande Velde, Ferron, Mabika, Williot, Leemans (79' La Rocca), Toufik (67' Constantinides), Gabrielli.
geel: Bangoura, Verhamme, Wanyberg
scheidsrechter: Gert Deckers

>> Meer sfeerbeelden van deze wedstrijd vind je in onze fotogalerij!

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KSK Heist
KVK Tienen
woensdag 20 maart
20.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Fijn nieuws voor onze doelman Aladin Bizimana die de voorbije maanden zijn mannetje stond onder de Tiense lat. Hij is opgeroepen voor twee oefenwedstrijden met het nationale elftal van Burundi tegen Madagascar en Botswana op 22 en 26 maart. Naar alle verwachting krijgt hij in deze wedstrijden ook speelminuten. We gaan Aladin dus heel even moeten missen eind deze maand, maar kijken uit naar zijn prestaties!

07/03/2024

De wedstrijd U23 OH Leuven - KVK Tienen op zondag 4 februari wordt rechtstreeks uitgezonden op regionale zender ROBtv. De uitzending start om 14.45 uur. We rekenen op de steun van onze fans in Den Dreef!

01/02/2024

Wegens het winterweer geen voetbal dit weekend. Alle wedstrijden zijn afgelast. De wedstrijd van het eerste herenelftal op het veld van KSK Heist wordt verplaatst naar woensdag 20 maart, al kunnen ploegen in onderling overleg een vroegere datum vastleggen. 

18/01/2024

Tibe Vanhaeren verlaat KVK Tienen voor THES Sport. De speler bracht de club eenzijdig op de hoogte van zijn vertrek. We betreuren dit, maar wensen Tibe veel succes. Het is de speler die de keuze maakt, niet KVK.  De manier waarop de transfer tot stand kwam is evenwel te betreuren. We kijken echter vooruit: het geeft meteen ook nieuwe kansen aan andere spelers om zich in de spits te bewijzen.

15/01/2024

KVK Tienen verloor een oefenpartij tegen RFC Luik uit de Proximus Pro League met 3-1. De wedstrijd werd in Luik zonder publiek afgewerkt. De teams oefenden in drie perioden van een half uur.

05/01/2024

Op dinsdag 2 en woensdag 3 januari last onze A-kern een korte winterstage in. Sportief manager Johan Froment leidt spelers en staf richting het Proximus Base Camp in Tubeke, de thuisbasis van onze Rode Duivels. KVK Tienen kan zich daar in de meest optimale omstandigheden voorbereiden op de terugronde.

23/12/2023
Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Ontdek onze partnerbrochure