KVK Tienen - KSC Grimbergen: 0 - 0 Printervriendelijke versie

Trainer Hayen gooide Carton opnieuw in de strijd na een korte afwezigheid, maar deed verder logischerwijs een beroep op dezelfde spelers die een weekje eerder vlot wonnen van K. Berchem Sport. Het doel tegen KSC Grimbergen: een knappe 9 op 9 neerzetten. De bezoekers willen zich zo snel als kan naar boven knokken in de rangschikking om uit de greep van het degradatiespook te blijven. Het beloofde dus een spannende partij te worden in een Bergéstadion waar de stevige wind vrij spel kreeg.

Grimbergen ving een aandringend Tienen van meetaf aan op met een prima organisatie. Het eerste half uur waren er dan ook geen kansen te noteren, buiten een afstandsschot van bezoeker Vande Velde dat enkele meters naast het doel van Hannes verdween. 

Na 37 minuten tekende Grimbergen wat tegen het spelbeeld in voor de beste kans uit de eerste helft. De aan de tweede paal vergeten Mabika mocht vrij aanleggen en besloot hard op de knap keepende Hannes. KVK zette daar offensief niet veel tegenover: enkel Willems trapte over na een hoekschop van Grancea.

Trainer Hayen gooide tijdens de pauze Wanyberg in de basis voor Haroun. Bij een Tiense uitbraak kwam Mathei in stelling, maar zijn schotje betekende geen probleem voor doelman Huntz. Bangoura kon een voorzet van diezelfde Mathei tien minuten later onvoldoende deviëren om de bezoekende doelman op de proef te stellen.

Toch was het vooral Grimbergen dat gesteund door de stevige rugwind enkele keren gevaarlijk kwam opzetten. Sarr werkte de bal na een hoekschop nipt over het Tiense doel. Leemans kwam enkele minuten later een half metertje te kort om een voorzet van Gabrielli te benutten. Andermaal Sarr kopte een hoekschop recht in de armen van Hannes. En ook Leemans kreeg het vizier niet scherp om een ver uit doel gekomen doelman te verrassen.

Aan de overkant was het wachten tot de 82ste minuut vooraleer Tienen nogmaals kon dreigen. De wat vrijgelaten Wanyberg kon aanleggen op een voorzet van de ingevallen Blockx. Doelman Huntz pakte het schot volgens het boekje. Bangoura zette zich een moment later door en besloot een metertje naast. Ook een mooi afstandsschot van Carton in de slotminuut verdiende meer.

In een wedstrijd waarin beide ploegen de nadruk legden op een waterdichte organisatie bleef het vruchteloos wachten op dat ene doelpuntje om de wedstrijd te ontgrendelen. Toch is het behaalde punt voor Tienen op zich  een mooi resultaat. 

'Laten we zeggen dat ik met 7 op 9 uit drie wedstrijden op voorhand niet ontevreden was geweest,' relativeerde trainer Hayen de 0-0 na de wedstrijd. 'We hebben het moeilijker tegen ploegen die minder voetbal brengen en de lange bal hanteren. Anderzijds speelden wij het spel van Grimbergen teveel mee. We combineerden te traag in plaats van het sneller om te schakelen. Ook in de box stonden de spitsen niet altijd op de juiste plaats. We zochten te weinig de hoeken op in vergelijking met vorige week. Grimbergen toonde zich bovendien snediger in de duels. De 0-0 is dus niet onlogisch.'

KVK Tienen: Hannes, Vos, Renson, Verhamme, Mathei (66' Blockx), Grancea, Singh, Carton, Bangoura, Willems, Haroun (46' Wanyberg).
KSC Grimbergen: Huntz, Vanhamel, Ozturk, Sarr, Vande Velde, Ferron, Mabika, Williot, Leemans (79' La Rocca), Toufik (67' Constantinides), Gabrielli.
geel: Bangoura, Verhamme, Wanyberg
scheidsrechter: Gert Deckers

>> Meer sfeerbeelden van deze wedstrijd vind je in onze fotogalerij!

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Sp.-Mopertingen
KVK Tienen
zondag 8 december 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure