KVK Tienen - KSC Grimbergen: 0 - 0 Printervriendelijke versie

Trainer Hayen gooide Carton opnieuw in de strijd na een korte afwezigheid, maar deed verder logischerwijs een beroep op dezelfde spelers die een weekje eerder vlot wonnen van K. Berchem Sport. Het doel tegen KSC Grimbergen: een knappe 9 op 9 neerzetten. De bezoekers willen zich zo snel als kan naar boven knokken in de rangschikking om uit de greep van het degradatiespook te blijven. Het beloofde dus een spannende partij te worden in een Bergéstadion waar de stevige wind vrij spel kreeg.

Grimbergen ving een aandringend Tienen van meetaf aan op met een prima organisatie. Het eerste half uur waren er dan ook geen kansen te noteren, buiten een afstandsschot van bezoeker Vande Velde dat enkele meters naast het doel van Hannes verdween. 

Na 37 minuten tekende Grimbergen wat tegen het spelbeeld in voor de beste kans uit de eerste helft. De aan de tweede paal vergeten Mabika mocht vrij aanleggen en besloot hard op de knap keepende Hannes. KVK zette daar offensief niet veel tegenover: enkel Willems trapte over na een hoekschop van Grancea.

Trainer Hayen gooide tijdens de pauze Wanyberg in de basis voor Haroun. Bij een Tiense uitbraak kwam Mathei in stelling, maar zijn schotje betekende geen probleem voor doelman Huntz. Bangoura kon een voorzet van diezelfde Mathei tien minuten later onvoldoende deviëren om de bezoekende doelman op de proef te stellen.

Toch was het vooral Grimbergen dat gesteund door de stevige rugwind enkele keren gevaarlijk kwam opzetten. Sarr werkte de bal na een hoekschop nipt over het Tiense doel. Leemans kwam enkele minuten later een half metertje te kort om een voorzet van Gabrielli te benutten. Andermaal Sarr kopte een hoekschop recht in de armen van Hannes. En ook Leemans kreeg het vizier niet scherp om een ver uit doel gekomen doelman te verrassen.

Aan de overkant was het wachten tot de 82ste minuut vooraleer Tienen nogmaals kon dreigen. De wat vrijgelaten Wanyberg kon aanleggen op een voorzet van de ingevallen Blockx. Doelman Huntz pakte het schot volgens het boekje. Bangoura zette zich een moment later door en besloot een metertje naast. Ook een mooi afstandsschot van Carton in de slotminuut verdiende meer.

In een wedstrijd waarin beide ploegen de nadruk legden op een waterdichte organisatie bleef het vruchteloos wachten op dat ene doelpuntje om de wedstrijd te ontgrendelen. Toch is het behaalde punt voor Tienen op zich  een mooi resultaat. 

'Laten we zeggen dat ik met 7 op 9 uit drie wedstrijden op voorhand niet ontevreden was geweest,' relativeerde trainer Hayen de 0-0 na de wedstrijd. 'We hebben het moeilijker tegen ploegen die minder voetbal brengen en de lange bal hanteren. Anderzijds speelden wij het spel van Grimbergen teveel mee. We combineerden te traag in plaats van het sneller om te schakelen. Ook in de box stonden de spitsen niet altijd op de juiste plaats. We zochten te weinig de hoeken op in vergelijking met vorige week. Grimbergen toonde zich bovendien snediger in de duels. De 0-0 is dus niet onlogisch.'

KVK Tienen: Hannes, Vos, Renson, Verhamme, Mathei (66' Blockx), Grancea, Singh, Carton, Bangoura, Willems, Haroun (46' Wanyberg).
KSC Grimbergen: Huntz, Vanhamel, Ozturk, Sarr, Vande Velde, Ferron, Mabika, Williot, Leemans (79' La Rocca), Toufik (67' Constantinides), Gabrielli.
geel: Bangoura, Verhamme, Wanyberg
scheidsrechter: Gert Deckers

>> Meer sfeerbeelden van deze wedstrijd vind je in onze fotogalerij!

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KFC Eppegem
oefenwedstrijd
zo. 25 augustus - 15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure