KVK Tienen - KOSC Wijgmaal: 4 - 1 Printervriendelijke versie

KVK Tienen wilde de 3-0 nederlaag bij Bocholt wegspoelen met een overwinning tegen de buren uit Wijgmaal. Voor de derby waren enkel Florin Grancea en Brecht Mombaerts onbeschikbaar. Damblon hervat bij de beloften. Bij Wijgmaal drie ex-KVK’ers in de rangen: aanvaller Mathei, middenvelder Stockx en verdediger Pellegriti.
 
Na een korte studieronde was het uitgerekend Pieter Kempeneers die tegen zijn ex-club scoorde. De Tienenaar kopte aan de tweede paal een voorzet van Andries Claes overhoeks binnen. Diezelfde Claes haalde in de korte hoek uit richting doelman Vanwelkenhuysen. De rebound vond geen Tiense voet.
 
KVK had de wedstrijd stevig in handen. De bezoekers probeerden het dan maar uit de tweede linie. KVK-goalie Hannes kende weinig moeite met het schot van Mertens. Aan de overkant kwam doelman van Vanwelkenhuysen goed weg toen hij een schot op de rug van Claes devieerde. De bezoekende doelman kende ook enige moeite met een schot van Acke.
 
In de tweede helft nam Tienen aanvankelijk wat gas terug, maar in het laatste half uur ging het tempo opnieuw de hoogte in. Bogaerts kon een voorzet net niet voldoende deviëren en een fraaie krul van Convents werd door de bezoekende doelman van tussen de palen geduwd. Aan de overzijde was Mathei te verrast om de bal richting Hannes te kaatsen.
 
Na 68 minuten voetballen kwam de verdiende 2-0 er wel voor Tienen. Kersverse papa Hannes Meeus trapte een strakke voorzet van Convents aan de tweede paal tegen de netten. De ondertussen ingevallen Vanwelkenhuysen verschalkte ei zo na z’n achterneefje in het Wijgmaalse doel, maar Bakali werkte het leder van de doellijn weg.
 
De ingevallen Ventôse maakte er op aangeven van Claes 3-0 van. Stockx milderde vrijwel meteen aan de overzijde met een droge knal, maar het was opnieuw Ventôse die in de slotminuut een fraaie voorzet van Matterne tegen de netten legde. De 4-1 eindstand stond op het scorebord.
 
Trainers Jo Claes en Wiet Van der Veken waren erg blij met de reactie van de groep na de uitschuiver in Bocholt: ‘Dit was een heel volwassen wedstrijd van Tienen. We voorkwamen dat de bezoekende spelmakers in de match kwamen. Pieter Kempeneers scoort tegen zijn ex-club, meteen zijn tweede goal met de kop ooit. Ja, we hadden het wat eerder kunnen afmaken op basis van het aantal kansen, maar onze sterke bank toonde opnieuw haar meerwaarde. De groep reageerde knap na de wedstrijd in Bocholt die we ondertussen uitgebreid hebben besproken om eruit te leren.’
 
Door de nederlaag van Aalst en het gelijkspel van Bocholt klimt KVK Tienen opnieuw naar de leiding in tweede amateurklasse. Indien KVK twee keer kan winnen is het zelfs periodekampioen. ‘We moeten nu inderdaaad kleur bekennen en die periodetitel als doel beschouwen’, aldus Jo Claes. ‘We blijven echter trouw aan de aanpak om dit wedstrijd per wedstrijd te benaderen.'
 
Volgende week wacht de verplaatsing SK Pepingen-Halle. Het weekend erna komt R. Cappellen FC op bezoek.
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Weeghmans, Acke (64’ Vanwelkenhuysen), Singh, Claes, Bogaerts, Matterne, Convents (82’ Deflem), Kempeneers (64’ Ventôse).
KOSC Wijgmaal: Vanwelkenhuysen, Mertens, De Keukeleere, Stockx, Dehond, Goor, Dewaet (50’ Bakala), Masselis (46’ Vandenberghe), Molenberghs (14’ Bongiorno), Mathei, Pellegriti.
Doelpunten: 12’ Kempeneers (1-0),  68’  Hannes (2-0), 88’ Ventôse (3-0), 89’ Stockx (3-1), 89’ Ventôse (4-1)
Geel: Goor, Matterne, De Keukeleere, Kempeneers
Scheidsrechter: Erik Bury
 
Pieter Kempeneers scoort de 1-0 na een kwartiertje voetballen.
 
Kapitein Hannes Meeus viert met een verwijzing naar kersvers zoontje Florre.
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Sporting Hasselt
zondag 2 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Ontdek onze partnerbrochure