KVK Tienen - KOSC Wijgmaal: 4 - 1 Printervriendelijke versie

KVK Tienen wilde de 3-0 nederlaag bij Bocholt wegspoelen met een overwinning tegen de buren uit Wijgmaal. Voor de derby waren enkel Florin Grancea en Brecht Mombaerts onbeschikbaar. Damblon hervat bij de beloften. Bij Wijgmaal drie ex-KVK’ers in de rangen: aanvaller Mathei, middenvelder Stockx en verdediger Pellegriti.
 
Na een korte studieronde was het uitgerekend Pieter Kempeneers die tegen zijn ex-club scoorde. De Tienenaar kopte aan de tweede paal een voorzet van Andries Claes overhoeks binnen. Diezelfde Claes haalde in de korte hoek uit richting doelman Vanwelkenhuysen. De rebound vond geen Tiense voet.
 
KVK had de wedstrijd stevig in handen. De bezoekers probeerden het dan maar uit de tweede linie. KVK-goalie Hannes kende weinig moeite met het schot van Mertens. Aan de overkant kwam doelman van Vanwelkenhuysen goed weg toen hij een schot op de rug van Claes devieerde. De bezoekende doelman kende ook enige moeite met een schot van Acke.
 
In de tweede helft nam Tienen aanvankelijk wat gas terug, maar in het laatste half uur ging het tempo opnieuw de hoogte in. Bogaerts kon een voorzet net niet voldoende deviëren en een fraaie krul van Convents werd door de bezoekende doelman van tussen de palen geduwd. Aan de overzijde was Mathei te verrast om de bal richting Hannes te kaatsen.
 
Na 68 minuten voetballen kwam de verdiende 2-0 er wel voor Tienen. Kersverse papa Hannes Meeus trapte een strakke voorzet van Convents aan de tweede paal tegen de netten. De ondertussen ingevallen Vanwelkenhuysen verschalkte ei zo na z’n achterneefje in het Wijgmaalse doel, maar Bakali werkte het leder van de doellijn weg.
 
De ingevallen Ventôse maakte er op aangeven van Claes 3-0 van. Stockx milderde vrijwel meteen aan de overzijde met een droge knal, maar het was opnieuw Ventôse die in de slotminuut een fraaie voorzet van Matterne tegen de netten legde. De 4-1 eindstand stond op het scorebord.
 
Trainers Jo Claes en Wiet Van der Veken waren erg blij met de reactie van de groep na de uitschuiver in Bocholt: ‘Dit was een heel volwassen wedstrijd van Tienen. We voorkwamen dat de bezoekende spelmakers in de match kwamen. Pieter Kempeneers scoort tegen zijn ex-club, meteen zijn tweede goal met de kop ooit. Ja, we hadden het wat eerder kunnen afmaken op basis van het aantal kansen, maar onze sterke bank toonde opnieuw haar meerwaarde. De groep reageerde knap na de wedstrijd in Bocholt die we ondertussen uitgebreid hebben besproken om eruit te leren.’
 
Door de nederlaag van Aalst en het gelijkspel van Bocholt klimt KVK Tienen opnieuw naar de leiding in tweede amateurklasse. Indien KVK twee keer kan winnen is het zelfs periodekampioen. ‘We moeten nu inderdaaad kleur bekennen en die periodetitel als doel beschouwen’, aldus Jo Claes. ‘We blijven echter trouw aan de aanpak om dit wedstrijd per wedstrijd te benaderen.'
 
Volgende week wacht de verplaatsing SK Pepingen-Halle. Het weekend erna komt R. Cappellen FC op bezoek.
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Weeghmans, Acke (64’ Vanwelkenhuysen), Singh, Claes, Bogaerts, Matterne, Convents (82’ Deflem), Kempeneers (64’ Ventôse).
KOSC Wijgmaal: Vanwelkenhuysen, Mertens, De Keukeleere, Stockx, Dehond, Goor, Dewaet (50’ Bakala), Masselis (46’ Vandenberghe), Molenberghs (14’ Bongiorno), Mathei, Pellegriti.
Doelpunten: 12’ Kempeneers (1-0),  68’  Hannes (2-0), 88’ Ventôse (3-0), 89’ Stockx (3-1), 89’ Ventôse (4-1)
Geel: Goor, Matterne, De Keukeleere, Kempeneers
Scheidsrechter: Erik Bury
 
Pieter Kempeneers scoort de 1-0 na een kwartiertje voetballen.
 
Kapitein Hannes Meeus viert met een verwijzing naar kersvers zoontje Florre.
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
ASV Geel
zondag 17 november 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure