KVK Tienen - KFC Witgoor Sport: 2-2 Printervriendelijke versie

KVK Tienen ging op de derde speeldag in eigen huis op zoek naar de eerste driepunter van het seizoen tegen Witgoor Sport, dat met Jochen Vanarwegen een ex-KVK'er aan de aftrap bracht. Bij KVK nog geen Verhamme (lies). Roosbeek verving hem centraal achteraan naast speler-trainer Peeters. Singh schoof een rijtje vooruit en Baidjoe begon als diepe spits. Supportersclub Club KVK 81 pakte voor de wedstrijd uit met een fraaie sfeeractie.
 
Net als in de voorgaande twee partijen tegen Vlijtingen en Sint-Job ging de Suikerploeg prima van start. Dat loonde al na zeven minuten. Kempeneers knikte een hoekschop van Nijs aan de tweede paal tegen de touwen. De tegenstander zette daar niet bijster veel tegenover, al moet gezegd dat ook KVK zelden tot echt uitgespeelde kansen kwam. De Silva profiteerde van bezoekend balverlies om Nijs op weg te zetten naar doel, maar de jonge Tiense aanvaller besloot naast. Een ogenblik later pegelde Nijs na een mooi afleggertje van de prima acterende Singh wel binnen het kader. Doelman Vervoort stond echter paraat.
 
Na de koffie bleef de Suikerploeg het balbezit claimen, al moest De Wolf even plat op een lage schuiver van Llapashtica. Aan de overzijde stuurde De Silva de vrijgelopen Nijs in het straatje. De Tiense youngster liet de uitgelezen kans op de 2-0 echter liggen en besloot een meter naast het doel van Vervoort. Een misser die tekenend is voor het gebrek aan scorend vermogen bij de Suikerjongens. Deze fase brak Tienen dan ook bijzonder zuur op toen de ingevallen Pieschel slechts een minuut later uithaalde vanop 15 meter en met een perfecte knal in de haak doelman De Wolf het nakijken gaf. 
 
De bordjes hingen opnieuw in evenwicht en dat gaf Witgoor opnieuw meer vertrouwen. Tienen voetbalde daarentegen te overhaast en liet al teveel ruimte tussen de linies. KVK-aanvaller Baidjoe kon zich veel te weinig doorzetten en liep zich keer op keer vast in de dubbele afweer van de bezoekers. Het werd zelfs helemaal balen voor de Tiense aanhang toen Claes aan de overkant een hoekschop tegen de touwen werkte. Tienen was op achtervolgen aangewezen met slechts enkele minuten op de klok. 
 
Toch kwam Tienen nog langszij, al was het wachten tot in de slotseconden van de partij. Doelman Vervoort haalde onnodig de doorgebroken Baidjoe onderuit in de zestien. Kempeneers faalde niet vanop de stip en voorkwam zo een nieuwe blamage voor de Suikerjongens. 
 
De wedstrijd tegen Witgoor Sport vertoonde vele gelijkenissen met de eerste twee competitiewedstrijden. KVK toonde zich andermaal vrijwel doorlopend het betere team, maar laat na de kansen af te werken. Vooral de misser van Nijs, die de ploeg een stuk dichter bij de overwinning had kunnen brengen bleek achteraf een kantelmoment in de wedstrijd. Het blijft dan ook hard werken voor de manschappen van trainer Peeters om dit KVK de positie te geven die het verdient.  
 
KVK Tienen: De Wolf, Pellegriti, Renson, Kempeneers, Peeters, Roosbeek, De Silva (69' Sarkisjan), Singh, Baidjoe, Nijs (69' Ibricic), Grancea (87' Kasmi). 
KFC Witgoor Sport: Vervoort, Schops, Llpashtica, Gielen (51' Eijckmans), Claes, Bloemen, Engelen (51' Pieschel), Martens, Conderaerts, Vanarwegen (89' Hoekx), Van Waeyenbergh.
doelpunten: 7' Kempeneers (1-0), 54' Pieschel (1-1), 78' Claes (1-2), 90' Kempeneers (2-2, pen.)
geel: Kempeneers, Llapashtica, Eijckmans, Pieschel.
scheidsrechter: Maxime Smeets
 

Doelman Vervoort loopt in de slotminuut Soeris Baidjoe onderuit in de zestien.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
STVV (mix)
oefenwedstrijd - wo. 24 juli 2019
19.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Meeus (enkel) en Acke (schouder) zijn out voor de wedstrijd tegen KAC Betekom. Weeghmans is geschorst. Selectie: Mombaerts, Hannes, Claes, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne en Bourguignon

04/05/2019

Kapitein Hannes Meeus is geblesseerd aan de enkel en is ook geel geschorst voor de uitwedstrijd op het veld van Termien. Doelman Hannes heeft de training voorzichtig hervat. Lambrecth heeft sinusitis. Doelman Nijsen ondergaat een meniscusoperatie. Selectie: Mombaerts, Singh, A. Vos, J. Vos, Weeghmans, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Matterne, Marchoul, Grancea, Calgan, Convents, Bourguignon, Acke en Dirix.

27/04/2019

Trainer Jo Claes kan bij KVK Wellen geen beroep doen op Hannes, Nijsen en Cabumi. Lambrecth is terug aan het meetrainen en Bourguignon is inzetbaar. Acke was grieperig. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke (?) en Bourguignon.

13/04/2019
Voor de wedstrijd tegen KFC Helson Helchteren doet trainer Claes een beroep op de spelers die vorige week de titel pakten. Enkel Bogaerts is terug van de partij. Bourguignon is op verplichte schooluitstap. Na de wedstrijd bouwen we een kampioenenfeestje in de kantine. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke.
06/04/2019
Jonas Bogaerts is geel geschorst voor de wedstrijd op het veld van KFC Houtvenne. Didier Cabumi en Dylan Lambrecth zijn nog steeds onbeschikbaar. Doelman Hannes hervat bij de beloften. Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne. Bij gelijkspel of winst is KVK Tienen kampioen en volgt een titelfeestje op de Veemarkt. De spelersbus wordt dan verwacht rond 23 uur.
 
30/03/2019

Cabumi (patellapees), Lambrecth (hamstrings) en keeper Hannes blijven zijn nog niet beschikbaar voor de wedstrijd op eigen veld tegen KFC Esperanza Pelt, al hebben de laatste twee dan de trainingen hervat. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne.

23/03/2019

Ontdek onze partnerbrochure