KVK Tienen - KFC Sint-Lenaarts: 3 - 0 Printervriendelijke versie

Eerste achtervolger KFC Sint-Lenaarts kwam met ambitie naar het Bergéstadion. Bij winst zou de kloof tot KVK herleid worden tot 5 eenheden én was de tweede periodetitel binnen handbereik. KVK Tienen wilde dat vanzelfsprekend vermijden en met winst uitlopen tot elf punten. Trainer Claes kon rekenen op een volledige kern, buiten langdurig afwezigen Acke en Singh en de geelgeschorste Weeghmans.
 
KVK Tienen begon sterk aan de partij en drukte Sint-Lenaarts terug op de eigen speelhelft. Lambrecth opende al na zes minuten de score aan de eerste paal op aangeven van Claes. Met een schuiver verdween de bal onhoudbaar tegen de netten. De bezoekers dreigden noodgedwongen enkel wat uit de tweede lijn.
 
Na een half uur voetballen moest een geblesseerde Arthur Hannes naar de kant voor Wouter Nijsen. KVK bleef onder meer met een hardwerkend middenveld hoog druk zetten, waardoor de bezoekers niet tot combineren kwamen. Uitgespeelde doelkansen bleven uit, maar het was wel Tenen dat op de loer lag om een foutje af te straffen.
 
Ook de tweede helft begon een knal van Hofmans over het Tiense doel gunstig voor de thuisploeg.  Een counterende Grancea dook in de geboden ruimte en nam met een overhoekse knal doelman Vermeylen te grazen. Sint-Lenaarts zocht naar de aansluitingstreffer, maar het schotje van Daoudi kon Nijsen niet in verlegenheid brengen.
 
Ook in de slotfase van de partij kon KFC Sint-Lenaarts de wedstrijd niet in handen nemen. Grancea was dicht bij de 3-0 met een schot op doelman Vermeylen vanuit een scherpe hoek en een poging in het zijnet. Met nog vijf minuten op de klok zette Convents Tienen op rozen. De ingevallen Calgan bracht voor en zijn collega Diestenaar kon eenvoudig binnentrappen.
 
Een fraai resultaat van KVK Tienen dat niet ontgoochelde in de topper. Tienen stond er negentig minuten lang als ‘team’ en speelde een erg mature wedstrijd.
 
Een tevreden trainer Claes opende zijn babbel met enkele cijfers: ’19 wedstrijden gespeeld, 15 gewonnen en 4 gelijk. 9 tegengoals. Zowat in alles statistieken van de nationale reeksen scoren we top. Vandaag hebben we geen kansen weggegeven in een partij die de tegenstander moest winnen. Wat moet ik daar aan toevoegen? Dit is het resultaat van hard werken van een hele groep. We mogen hier trots op zijn. We moeten de voetjes op de grond houden, maar dit mogen we niet uit onze handen laten glippen’. 
 
‘Het moet gezegd: KFC Sint-Lenaarts is niet naar Tienen gekomen om zich in te graven. We hadden ons goed voorbereid en wisten hoe we hun het voetballen konden beletten. Ook onze aanvallende spelers deden hun werk. Kortom: we zijn supertevreden. We hadden bij het begin van het seizoen niet kunnen dromen dat we zo’n parcours zouden neerzetten.’
 
Binnen twee weken trekt KVK Tienen richting KFC Zwarte Leeuw. Een lastige verplaatsing die onze jongens met vertrouwen kunnen aanvatten.
 
KVK Tienen: Hannes (28’ Nijsen), Matterne, A. Vos, Meeus, Lambrecth (82’ Calgan), Grancea, Lusadusu, Bourguignon, Claes, Bogaerts, Convents.
KFC Sint-Lenaarts: Vermeylen, Verheyen (64’ Van Hoydonck), Van Minnebruggen, Vogels, Geudens, Daoudi, Wouters, Bevers (74’ Alassan), Lansu, Hofmans, Da Rocha.
Doelpunten: 6’ Lambrecth (1-0), 50’ Grancea (2-0)
Geel: Lansu, Van Hoydonck
Scheidsrechter: Tom Stevens
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
ASV Geel
zondag 17 november 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure