KVK Tienen - KFC Sint-Lenaarts: 3 - 0 Printervriendelijke versie

Eerste achtervolger KFC Sint-Lenaarts kwam met ambitie naar het Bergéstadion. Bij winst zou de kloof tot KVK herleid worden tot 5 eenheden én was de tweede periodetitel binnen handbereik. KVK Tienen wilde dat vanzelfsprekend vermijden en met winst uitlopen tot elf punten. Trainer Claes kon rekenen op een volledige kern, buiten langdurig afwezigen Acke en Singh en de geelgeschorste Weeghmans.
 
KVK Tienen begon sterk aan de partij en drukte Sint-Lenaarts terug op de eigen speelhelft. Lambrecth opende al na zes minuten de score aan de eerste paal op aangeven van Claes. Met een schuiver verdween de bal onhoudbaar tegen de netten. De bezoekers dreigden noodgedwongen enkel wat uit de tweede lijn.
 
Na een half uur voetballen moest een geblesseerde Arthur Hannes naar de kant voor Wouter Nijsen. KVK bleef onder meer met een hardwerkend middenveld hoog druk zetten, waardoor de bezoekers niet tot combineren kwamen. Uitgespeelde doelkansen bleven uit, maar het was wel Tenen dat op de loer lag om een foutje af te straffen.
 
Ook de tweede helft begon een knal van Hofmans over het Tiense doel gunstig voor de thuisploeg.  Een counterende Grancea dook in de geboden ruimte en nam met een overhoekse knal doelman Vermeylen te grazen. Sint-Lenaarts zocht naar de aansluitingstreffer, maar het schotje van Daoudi kon Nijsen niet in verlegenheid brengen.
 
Ook in de slotfase van de partij kon KFC Sint-Lenaarts de wedstrijd niet in handen nemen. Grancea was dicht bij de 3-0 met een schot op doelman Vermeylen vanuit een scherpe hoek en een poging in het zijnet. Met nog vijf minuten op de klok zette Convents Tienen op rozen. De ingevallen Calgan bracht voor en zijn collega Diestenaar kon eenvoudig binnentrappen.
 
Een fraai resultaat van KVK Tienen dat niet ontgoochelde in de topper. Tienen stond er negentig minuten lang als ‘team’ en speelde een erg mature wedstrijd.
 
Een tevreden trainer Claes opende zijn babbel met enkele cijfers: ’19 wedstrijden gespeeld, 15 gewonnen en 4 gelijk. 9 tegengoals. Zowat in alles statistieken van de nationale reeksen scoren we top. Vandaag hebben we geen kansen weggegeven in een partij die de tegenstander moest winnen. Wat moet ik daar aan toevoegen? Dit is het resultaat van hard werken van een hele groep. We mogen hier trots op zijn. We moeten de voetjes op de grond houden, maar dit mogen we niet uit onze handen laten glippen’. 
 
‘Het moet gezegd: KFC Sint-Lenaarts is niet naar Tienen gekomen om zich in te graven. We hadden ons goed voorbereid en wisten hoe we hun het voetballen konden beletten. Ook onze aanvallende spelers deden hun werk. Kortom: we zijn supertevreden. We hadden bij het begin van het seizoen niet kunnen dromen dat we zo’n parcours zouden neerzetten.’
 
Binnen twee weken trekt KVK Tienen richting KFC Zwarte Leeuw. Een lastige verplaatsing die onze jongens met vertrouwen kunnen aanvatten.
 
KVK Tienen: Hannes (28’ Nijsen), Matterne, A. Vos, Meeus, Lambrecth (82’ Calgan), Grancea, Lusadusu, Bourguignon, Claes, Bogaerts, Convents.
KFC Sint-Lenaarts: Vermeylen, Verheyen (64’ Van Hoydonck), Van Minnebruggen, Vogels, Geudens, Daoudi, Wouters, Bevers (74’ Alassan), Lansu, Hofmans, Da Rocha.
Doelpunten: 6’ Lambrecth (1-0), 50’ Grancea (2-0)
Geel: Lansu, Van Hoydonck
Scheidsrechter: Tom Stevens
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KESK Leopoldsburg
KVK Tienen
zaterdag 23 februari
19.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Linksachter Arno Claes verlaat KVK Tienen na dit seizoen. Hij keert terug naar zijn vorige club Sporting Kampenhout. We wensen Arno nu al veel succes toe, maar duimen eerst nog met z'n allen voor een schitterend seizoensslot bij KVK Tienen.

19/02/2019

Trainer Claes moet opnieuw puzzelen voor de wedstrijd tegen Bilzen-Waltwilder. Hannes (adductoren), Lambrecth (ziek), Benali (hielspoor) en Matterne (knie) zijn nog geblesseerd. Ook Meeus was afwezig door ziekte. Alexander Vos is twijfelachtig na een klaplong afgelopen weekend. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus (?), A. Vos (?), J. Vos, Lusadusu, Bogaerts, Marchoul, Cabumi, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans en Dirix. 

16/02/2019

Doelman Arthur Hannes (scheurtje adductoren) wordt op het veld van KFC Zwarte Leeuw vervangen door Wouter Nijsen. Yannick Weeghmans keert terug uit schorsing. Selectie: Nijsen, Meeus, A. Vos, Bourguignon, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Matterne, Grancea, Convents, Lambrecth, Calgan, Marchoul, J. Vos, Weeghmans en Mombaerts.

09/02/2019

De wegens het winterweer uitgestelde beloftenwedstrijd van KVK Tienen tegen Houtvenne is verplaatst naar vrijdag 1 maart om 20 uur. 

04/02/2019
Trainer Jo Claes kan voor de topper tegen KFC Sint-Lenaarts geen beroep doen op de geelgeschorste Weeghmans. Bij winst vergroot KVK de kloof met de eerste achtervoler tot 11 punten. De bezoekers willen de tweede periodetitel pakken. Selectie: Hannes, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Marchoul, Cabumi, Convents, Lambrecth, Grancea, Calgan en Bourguignon.
 
26/01/2019
Grancea is geelgeschorst voor de wedstrijd op het veld van KRC Mechelen. Bogaerts (knie), Weeghmans (knie) en Lusadusu (enkel) sukkelden met kleine blessures maar raken fit. Selectie: Hannes, Mombaerts, Claes, Meeus, Weeghmans, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Marchoul, Cabumi, Convents, Lambrecth en Calgan.
19/01/2019

Voor de wedstrijd tegen het nummer drie K. Lyra-Lierse kan trainer Claes geen beroep doen op Lambrecth (geschorst) en Calgan (rug). Cabumi is twijfelachtig.  Selectie: Hannes, Mombaerts, Claes, Meeus, Weeghmans, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Grancea, Lagrib, Marchoul, Cabumi (?), Bourguignon, Benali en Convents.

12/01/2019

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Sporting Kampenhout met 3-0. Calgan opende de score voor de pauze. Nieuwkomer Convents schoot na de pauze meteen twee keer raak. Een wedstrijd met bij momenten mooi voetbal waarin de score hoger had kunnen oplopen. Amardeep Singh maakte na een langdurige blessure (beenbreuk) zijn wederoptreden en voetbalde een half uur mee. Doelman Hannes, Cabumi, Lambrecth, Grancea en Marchoul waren niet beschikbaar. 

05/01/2019

Twee nieuwe oefenwedstrijden op de agenda voor onze beloften. Op maandag 7 januari ontvangt men de beloften van Thes Sport. Op woensdagavond 16 janauri is Bekkevoort te gast. Aftrap telkens om 20 uur in het Bergéstadion.

05/01/2019

De nieuwe wedstrijdkalenders van onze jeugdwerking zijn beschikbaar op onze website. Je vindt ze op de pagina wedstrijdkalender in de rubriek Jong KVK.

28/12/2018

Ontdek onze partnerbrochure