KVK Tienen - KFC Sint-Lenaarts: 3 - 0 Printervriendelijke versie

Eerste achtervolger KFC Sint-Lenaarts kwam met ambitie naar het Bergéstadion. Bij winst zou de kloof tot KVK herleid worden tot 5 eenheden én was de tweede periodetitel binnen handbereik. KVK Tienen wilde dat vanzelfsprekend vermijden en met winst uitlopen tot elf punten. Trainer Claes kon rekenen op een volledige kern, buiten langdurig afwezigen Acke en Singh en de geelgeschorste Weeghmans.
 
KVK Tienen begon sterk aan de partij en drukte Sint-Lenaarts terug op de eigen speelhelft. Lambrecth opende al na zes minuten de score aan de eerste paal op aangeven van Claes. Met een schuiver verdween de bal onhoudbaar tegen de netten. De bezoekers dreigden noodgedwongen enkel wat uit de tweede lijn.
 
Na een half uur voetballen moest een geblesseerde Arthur Hannes naar de kant voor Wouter Nijsen. KVK bleef onder meer met een hardwerkend middenveld hoog druk zetten, waardoor de bezoekers niet tot combineren kwamen. Uitgespeelde doelkansen bleven uit, maar het was wel Tenen dat op de loer lag om een foutje af te straffen.
 
Ook de tweede helft begon een knal van Hofmans over het Tiense doel gunstig voor de thuisploeg.  Een counterende Grancea dook in de geboden ruimte en nam met een overhoekse knal doelman Vermeylen te grazen. Sint-Lenaarts zocht naar de aansluitingstreffer, maar het schotje van Daoudi kon Nijsen niet in verlegenheid brengen.
 
Ook in de slotfase van de partij kon KFC Sint-Lenaarts de wedstrijd niet in handen nemen. Grancea was dicht bij de 3-0 met een schot op doelman Vermeylen vanuit een scherpe hoek en een poging in het zijnet. Met nog vijf minuten op de klok zette Convents Tienen op rozen. De ingevallen Calgan bracht voor en zijn collega Diestenaar kon eenvoudig binnentrappen.
 
Een fraai resultaat van KVK Tienen dat niet ontgoochelde in de topper. Tienen stond er negentig minuten lang als ‘team’ en speelde een erg mature wedstrijd.
 
Een tevreden trainer Claes opende zijn babbel met enkele cijfers: ’19 wedstrijden gespeeld, 15 gewonnen en 4 gelijk. 9 tegengoals. Zowat in alles statistieken van de nationale reeksen scoren we top. Vandaag hebben we geen kansen weggegeven in een partij die de tegenstander moest winnen. Wat moet ik daar aan toevoegen? Dit is het resultaat van hard werken van een hele groep. We mogen hier trots op zijn. We moeten de voetjes op de grond houden, maar dit mogen we niet uit onze handen laten glippen’. 
 
‘Het moet gezegd: KFC Sint-Lenaarts is niet naar Tienen gekomen om zich in te graven. We hadden ons goed voorbereid en wisten hoe we hun het voetballen konden beletten. Ook onze aanvallende spelers deden hun werk. Kortom: we zijn supertevreden. We hadden bij het begin van het seizoen niet kunnen dromen dat we zo’n parcours zouden neerzetten.’
 
Binnen twee weken trekt KVK Tienen richting KFC Zwarte Leeuw. Een lastige verplaatsing die onze jongens met vertrouwen kunnen aanvatten.
 
KVK Tienen: Hannes (28’ Nijsen), Matterne, A. Vos, Meeus, Lambrecth (82’ Calgan), Grancea, Lusadusu, Bourguignon, Claes, Bogaerts, Convents.
KFC Sint-Lenaarts: Vermeylen, Verheyen (64’ Van Hoydonck), Van Minnebruggen, Vogels, Geudens, Daoudi, Wouters, Bevers (74’ Alassan), Lansu, Hofmans, Da Rocha.
Doelpunten: 6’ Lambrecth (1-0), 50’ Grancea (2-0)
Geel: Lansu, Van Hoydonck
Scheidsrechter: Tom Stevens
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure