KVK Tienen - KFC Oosterzonen: 1 - 1 Printervriendelijke versie

KFC Oosterzonen imponeerde tijdens de voorbereiding en was meteen een geduchte tegenstander voor een jong KVK. Met onder meer Bart Deelkens en Wim Mennes heeft de ploeg heel wat ervaring in de rangen. Trainer Hayen zette in een zwoel Bergéstadion Arthur Hannes onder de lat. Naast de andere doelman De Wolf zaten ook Puttenaers, Haroun en Bangoura op de invallersbank.
 
Oosterzonen ging stevig van start met snel en offensief combinatievoetbal. Hoefnagels trapte vanuit de tweede lijn hard op de vuisten van doelman Hannes. De snelle Placca snoepte het leder af en stormde alleen richting het Tiense doel. Hij kende weinig geluk en trapte de bal op de paal.
 
Tienen liet niet begaan en ontsnapte steeds meer aan de bezoekende druk. Na 18 minuten mikte Boulatiour op aangeven van Singh de bal via de paal onhoudbaar voorbij Deelkens. De thuisploeg ging ondertussen alsmaar beter combineren en nam nu het voortouw. Haroun kwam centimeters te kort om een diepe bal van Boulatiour de verzilveren. Op slag van rusten trapte Wanyberg naast na mooi vrijspelen door Grancea.
 
KVK Tienen kwam ook vastberaden uit de kleedkamer en ging door op het goede elan. Een attente Deelkens tipte een afstandsschot van de voor de geblesseerde Carton ingevallen Haroun uit het kader. Na een mooie inspanning van Mathei trapte Grancea vanop de rand van de zestien op de kruising. Enkele minuten later besloot hij een tweede keer op het kader: zijn voorzetschot belandde op de dwarsligger. Een counterend Tienen scoorde zelfs via Mathei, maar zijn doelpunt werd afgevlagd wegens buitenspel.
 
Oosterzonen bleef ondertussen zoeken naar openingen. Doelman Hannes stond aan de grond genageld toen Placca met een afgeweken afstandsschot wat onverwacht de gelijkmaker scoorde. KVK Tienen mocht opnieuw op zoek naar de winning-goal met nog een half uur op klok.
 
Toen Van Bauwel op de ingevallen Bangoura leunde ging de bal makkelijk op stip, nadat ref Chaspierre eerder een handsbal in de zestien negeerde. Roosbeek trapte echter te zwak zodat Deelkens kon redden. Een Tiens slotoffensief mocht niet meer baten om de verdiende driepunter in eigen huis te houden. Deelkens bewees zijn waarde en tipte de fraai gemikte vrije trap van Grancea nog de kruising. 
 
Trainer Hayen: 'Blijven werken aan offensieve patronen'
 
Vandaag was er slechts één winnaar in het Bergéstadion: de aanwezige toeschouwers. Die zagen een boeiende pot voetbal van hoog niveau die op geen enkel moment verveelde. Dat vond ook trainer Hayen: 'We begonnen slecht aan de partij en hadden niet meteen een antwoord op de diepgang van Oosterzonen dat een prima team heeft. Na enkele bijsturingen waarbij de linies korter op mekaar moesten voetballen kregen we meer vat op de partij. De goede periode na de openingsgoal konden we ook in de tweede helft doortrekken. Het is echter jammer dat we de vele kansen niet afwerken. Achteraan komen we zelden in de problemen, maar de aanvallende patronen vragen nog wat meer tijd. Ons tweede doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel in een fase waar dat niet nodig was. Het is dan zuur dat Oosterzonen kan scoren met een afgeweken schot waar Hannes geen verhaal tegen heeft. Roosbeek had vanop de stip misschien beter gekozen voor een harde knal, maar het draagt niets bij om hem nu met de vinger te wijzen. Ondanks de vele goede dingen en het aangename wedstrijdverloop, blijf ik toch vooral aandacht schenken aan de werkpunten. Er zijn heel wat dingen die beter kunnen om het hoofd te bieden aan de lastige partijen die er de komende weken aan zitten te komen. Het resultaat blijft het belangrijkste'. 
 
De Tiense trainer gaf ook wat toelichting bij de keuze voor doelman Hannes onder de lat. 'We hebben op dit moment twee goede doelmannen die elk op een goed niveau presteren. De komende weken geven we zowel aan De Wolf als aan Hannes de kans op zich te tonen. Voor de bekerwedstrijd staat De Wolf opnieuw onder de lat. We hopen zo binnenkort een weloverwogen keuze te kunnen maken'.
 
Dylan Carton blesseerde zich tijdens de opwarming. Het moet nog blijken hoe ernstig zijn blessure is.
 
KVK Tienen: Hannes, Renson, Verhamme, Boulatiour, Roosbeek, Mathei, Grancea, Singh, Carton (25' Haroun), Willems, Wanyberg (66' Bangoura).
KFC Oosterzonen: Deelkens, Schops (54' Van Bauwel), Bastiaens, Mennes, Van der Veken, Engelen, Placca Fessou, Meseure (72' Vermeiren), Janssen, Vervoort (46' Dehond) , Hoefnagels.
doelpunten: 18' Boulatiour (1-0), 62' Placca Fessou (1-1)
geel: Verhamme, Van Bauwel
scheidsrechter: Guillaume Chaspierre
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Sp.-Mopertingen
KVK Tienen
zondag 8 december 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure