KVK Tienen - KFC Houtvenne: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Na het behalen van de periodetitel moest KVK Tienen tonen dat het de lijn kon doortrekken. Eenvoudig was dat niet tegen een gemotiveerd KFC Houtvenne dat als een van de sterkere teams in de reeks geldt.

De loodgrijze novemberlucht woog zowaar op het geleverde spel in het Bergéstadion: in een bijzonder gesloten eerste helft waren de kansen erg schaars. Lambrecth haalde uit richting korte hoek in de openingsminuten en de Tiense verdediging toonde zich paraat op een poging van Put na een niet gefloten overtreding op Weeghmans.

Duimen voor een boeiende tweede helft dan maar. Marchoul kwam op het middenveld Jens Vos vervangen en moest meer offensieve slagkracht brengen om het stugge defensieve blok van de bezoekers te ontmantelen.

Toch kwam Houtvenne dicht bij de opener toen Ven met een vrije trap doelman Hannes tot een parade dwong. Van Asten besloot in de rebound op de dwarsligger. Aan de overkant kwamen de bezoekers weg toen Diaby een vrije trap Marchoul met hand afweerde.

Op het uur scoorde Tienen toch: Hannes Meeus pakte het balletje mee in de kleine rechthoek en schoof het leder laag overhoeks tegen de netten. De wedstrijd kon nu eindelijk echt beginnen.

Houtvenne nam risico’s en Tienen profiteerde bijna de van de geboden ruimte. Een doorbraak van de ingevallen Cabumi werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Een schot bij een tweede rush richting doel verdween in het zijnet. Bij een derde poging van de spits tipte doelman Pauwels de bal nog net in hoekschop. Ondertussen liet ref Berckvens een handsbal van Wouters bij een voorzet van Matterne onbestraft.

De marge voor KVK bleef klein en de wedstrijd dus ook spannend om volgen. In de slotminuut toonde doelman Hannes zijn kunnen op een poging van Van Asten. Hij duwde bal via de tweede paal naast. KVK mocht opnieuw vieren!

Beluister de reactie van trainer Jo Claes:

Volgende zondag trekt KVK Tienen naar KFC Helson Helchteren, de club van voormalig KVK’ers David Vandecauter en Bart Vanhees. Aftrap om 14.30 uur.

KVK Tienen: Hannes, Matterne (82’ Calgan), A. Vos, J. Vos, Meeus, Weeghmans, Lambrecth (76’ Cabumi), Grancea, Lusadusu, Claes, Bogaerts.
KFC Houtvenne: Pauwels, Van Aerschot (74’ Wouters), Kocak, Naqqadi, Van Braeckel, Ven, Diaby (74’ Keita), Michiels, Van Asten, Vervoort, Put.
Doelpunten: 58’ Meeus (1-0)
Geel: Naqqadi, Van Aerschot, Diaby, Marchoul, Vervoort
Scheidsrechter: Bart Berckvens

>> Meer foto’s van deze wedstrijd vind je in onze fotogalerij!

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Lyra-Lierse
zondag 13 januari
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Iedereen is fit voor de wedstrijd op het veld van KFC Nijlen. Ook Benali die vorige week nog moest afhaken met een contractuur. Selectie: Hannes, Mombaerts, Claes, Meeus, Weeghmans, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Grancea, Lagrib, Marchoul, Cabumi, Lambrecth, Calgan, Bourguignon en Benali.

15/12/2018

De stadionverlichting van het Bergéstadion kreeg onlangs een update is opnieuw gekeurd door de voetbalbond. KVK Tienen kan tijdens de wintermaanden opnieuw om 15 uur voetballen. De aftrap van de wedstrijd KVK Tienen - K. Lyra-Lierse is dan ook een half uurtje verlaat van 14.30 uur naar 15 uur.

11/12/2018

Benali (contractuur) komt sowieso niet in aanmerking voor de wedstrijd tegen KAC Betekom. Cabumi (onderrug) en Lambrecth (ziek) zouden fit geraken. De neusoperatie van Alexander Vos is geslaagd, maar hij traint voorlopig voorzichtig mee. Selectie: Hannes, Mombaerts, Claes, Meeus, Weeghmans, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Grancea, Lagrib, Marchoul, Cabumi, Lambrecth, Calgan en Bourguignon.

08/12/2018

Alexander Vos is ondertussen met succes geopereerd aan de neus na een neusbreuk in de wedstrijd tegen KVK Wellen. De ingreep verliep vlot. Verwacht wordt dat hij snel bij de trainingen kan hervatten.

03/12/2018
Alexander Vos (neusbreuk) speelt met masker tegen Eendracht Termien en ondergaat maandag een operatie. De selectie: Hannes, Meeus, A. Vos, Weeghmans, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Grancea, Matterne, Marchoul, Lambrecth, J. Vos, Calgan, Cabumi, Bourguignon, Lagrib, Mombaerts.
01/12/2018

Bij een duel in de wedstrijd tegen KVK Wellen brak Alexander Vos zijn neus. Onderzoek in het ziekenhuis bevestigt dit. Ook vorig seizoen liep hij reeds een neusbreuk op. Alexander speelde de hele wedstrijd uit en voorkwam nog een tegengoal. Een fraaie prestatie!

25/11/2018

Trainer Jo Claes kiest uit volgende spelers voor de wedstrijd op het veld van KFC Helson: Hannes, Nijsen, Claes, Meeus, Weeghmans, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Grancea, Benali, Lagrib, Marchoul, Cabumi, Lambrecth, Calgan en Bourguignon. Singh is terug uit het buitenland en hervat de trainingen. Enkel Acke blijft uit.

18/11/2018

Voor de wedstrijd tegen KVC Houtvenne kiest trainer Claes uit volgende spelers Hannes, Nijsen, Claes, Meeus, Weeghmans, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Grancea, Benali, Lagrib, Marchoul, Cabumi, Lambrecth, Calgan, Bourguignon. 

10/11/2018

Trainer Jo Claes selecteerde volgende spelers voor de wedstrijd op het ved van KFC Esperanza Pelt: Hannes, Nijsen, Claes, Meeus, Weeghmans, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Grancea, Benali, Lagrib, Marchoul, Cabumi, Lambrecth, Calgan en Bourguignon.

03/11/2018

Spits Didier Cabumi (contractuur in dij) is hersteld en beschikbaar voor de wedstrijd tegen KSV Bornem. Selectie: Hannes, Meeus, A. Vos, Weeghmans, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Marchoul, Matterne, Grancea, Lambrecth, Cabumi, J. Vos, Calgan, Lagrib, Bourguignon, Nijsen.

27/10/2018

Ontdek onze partnerbrochure