KVK Tienen - KFC Houtvenne: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Na het behalen van de periodetitel moest KVK Tienen tonen dat het de lijn kon doortrekken. Eenvoudig was dat niet tegen een gemotiveerd KFC Houtvenne dat als een van de sterkere teams in de reeks geldt.

De loodgrijze novemberlucht woog zowaar op het geleverde spel in het Bergéstadion: in een bijzonder gesloten eerste helft waren de kansen erg schaars. Lambrecth haalde uit richting korte hoek in de openingsminuten en de Tiense verdediging toonde zich paraat op een poging van Put na een niet gefloten overtreding op Weeghmans.

Duimen voor een boeiende tweede helft dan maar. Marchoul kwam op het middenveld Jens Vos vervangen en moest meer offensieve slagkracht brengen om het stugge defensieve blok van de bezoekers te ontmantelen.

Toch kwam Houtvenne dicht bij de opener toen Ven met een vrije trap doelman Hannes tot een parade dwong. Van Asten besloot in de rebound op de dwarsligger. Aan de overkant kwamen de bezoekers weg toen Diaby een vrije trap Marchoul met hand afweerde.

Op het uur scoorde Tienen toch: Hannes Meeus pakte het balletje mee in de kleine rechthoek en schoof het leder laag overhoeks tegen de netten. De wedstrijd kon nu eindelijk echt beginnen.

Houtvenne nam risico’s en Tienen profiteerde bijna de van de geboden ruimte. Een doorbraak van de ingevallen Cabumi werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Een schot bij een tweede rush richting doel verdween in het zijnet. Bij een derde poging van de spits tipte doelman Pauwels de bal nog net in hoekschop. Ondertussen liet ref Berckvens een handsbal van Wouters bij een voorzet van Matterne onbestraft.

De marge voor KVK bleef klein en de wedstrijd dus ook spannend om volgen. In de slotminuut toonde doelman Hannes zijn kunnen op een poging van Van Asten. Hij duwde bal via de tweede paal naast. KVK mocht opnieuw vieren!

Beluister de reactie van trainer Jo Claes:

Volgende zondag trekt KVK Tienen naar KFC Helson Helchteren, de club van voormalig KVK’ers David Vandecauter en Bart Vanhees. Aftrap om 14.30 uur.

KVK Tienen: Hannes, Matterne (82’ Calgan), A. Vos, J. Vos, Meeus, Weeghmans, Lambrecth (76’ Cabumi), Grancea, Lusadusu, Claes, Bogaerts.
KFC Houtvenne: Pauwels, Van Aerschot (74’ Wouters), Kocak, Naqqadi, Van Braeckel, Ven, Diaby (74’ Keita), Michiels, Van Asten, Vervoort, Put.
Doelpunten: 58’ Meeus (1-0)
Geel: Naqqadi, Van Aerschot, Diaby, Marchoul, Vervoort
Scheidsrechter: Bart Berckvens

>> Meer foto’s van deze wedstrijd vind je in onze fotogalerij!

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure