KVK Tienen - KFC Houtvenne: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Na het behalen van de periodetitel moest KVK Tienen tonen dat het de lijn kon doortrekken. Eenvoudig was dat niet tegen een gemotiveerd KFC Houtvenne dat als een van de sterkere teams in de reeks geldt.

De loodgrijze novemberlucht woog zowaar op het geleverde spel in het Bergéstadion: in een bijzonder gesloten eerste helft waren de kansen erg schaars. Lambrecth haalde uit richting korte hoek in de openingsminuten en de Tiense verdediging toonde zich paraat op een poging van Put na een niet gefloten overtreding op Weeghmans.

Duimen voor een boeiende tweede helft dan maar. Marchoul kwam op het middenveld Jens Vos vervangen en moest meer offensieve slagkracht brengen om het stugge defensieve blok van de bezoekers te ontmantelen.

Toch kwam Houtvenne dicht bij de opener toen Ven met een vrije trap doelman Hannes tot een parade dwong. Van Asten besloot in de rebound op de dwarsligger. Aan de overkant kwamen de bezoekers weg toen Diaby een vrije trap Marchoul met hand afweerde.

Op het uur scoorde Tienen toch: Hannes Meeus pakte het balletje mee in de kleine rechthoek en schoof het leder laag overhoeks tegen de netten. De wedstrijd kon nu eindelijk echt beginnen.

Houtvenne nam risico’s en Tienen profiteerde bijna de van de geboden ruimte. Een doorbraak van de ingevallen Cabumi werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Een schot bij een tweede rush richting doel verdween in het zijnet. Bij een derde poging van de spits tipte doelman Pauwels de bal nog net in hoekschop. Ondertussen liet ref Berckvens een handsbal van Wouters bij een voorzet van Matterne onbestraft.

De marge voor KVK bleef klein en de wedstrijd dus ook spannend om volgen. In de slotminuut toonde doelman Hannes zijn kunnen op een poging van Van Asten. Hij duwde bal via de tweede paal naast. KVK mocht opnieuw vieren!

Beluister de reactie van trainer Jo Claes:

Volgende zondag trekt KVK Tienen naar KFC Helson Helchteren, de club van voormalig KVK’ers David Vandecauter en Bart Vanhees. Aftrap om 14.30 uur.

KVK Tienen: Hannes, Matterne (82’ Calgan), A. Vos, J. Vos, Meeus, Weeghmans, Lambrecth (76’ Cabumi), Grancea, Lusadusu, Claes, Bogaerts.
KFC Houtvenne: Pauwels, Van Aerschot (74’ Wouters), Kocak, Naqqadi, Van Braeckel, Ven, Diaby (74’ Keita), Michiels, Van Asten, Vervoort, Put.
Doelpunten: 58’ Meeus (1-0)
Geel: Naqqadi, Van Aerschot, Diaby, Marchoul, Vervoort
Scheidsrechter: Bart Berckvens

>> Meer foto’s van deze wedstrijd vind je in onze fotogalerij!

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
ASV Geel
zondag 17 november 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure