KVK Tienen - KFC Houtvenne: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Na het behalen van de periodetitel moest KVK Tienen tonen dat het de lijn kon doortrekken. Eenvoudig was dat niet tegen een gemotiveerd KFC Houtvenne dat als een van de sterkere teams in de reeks geldt.

De loodgrijze novemberlucht woog zowaar op het geleverde spel in het Bergéstadion: in een bijzonder gesloten eerste helft waren de kansen erg schaars. Lambrecth haalde uit richting korte hoek in de openingsminuten en de Tiense verdediging toonde zich paraat op een poging van Put na een niet gefloten overtreding op Weeghmans.

Duimen voor een boeiende tweede helft dan maar. Marchoul kwam op het middenveld Jens Vos vervangen en moest meer offensieve slagkracht brengen om het stugge defensieve blok van de bezoekers te ontmantelen.

Toch kwam Houtvenne dicht bij de opener toen Ven met een vrije trap doelman Hannes tot een parade dwong. Van Asten besloot in de rebound op de dwarsligger. Aan de overkant kwamen de bezoekers weg toen Diaby een vrije trap Marchoul met hand afweerde.

Op het uur scoorde Tienen toch: Hannes Meeus pakte het balletje mee in de kleine rechthoek en schoof het leder laag overhoeks tegen de netten. De wedstrijd kon nu eindelijk echt beginnen.

Houtvenne nam risico’s en Tienen profiteerde bijna de van de geboden ruimte. Een doorbraak van de ingevallen Cabumi werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Een schot bij een tweede rush richting doel verdween in het zijnet. Bij een derde poging van de spits tipte doelman Pauwels de bal nog net in hoekschop. Ondertussen liet ref Berckvens een handsbal van Wouters bij een voorzet van Matterne onbestraft.

De marge voor KVK bleef klein en de wedstrijd dus ook spannend om volgen. In de slotminuut toonde doelman Hannes zijn kunnen op een poging van Van Asten. Hij duwde bal via de tweede paal naast. KVK mocht opnieuw vieren!

Beluister de reactie van trainer Jo Claes:

Volgende zondag trekt KVK Tienen naar KFC Helson Helchteren, de club van voormalig KVK’ers David Vandecauter en Bart Vanhees. Aftrap om 14.30 uur.

KVK Tienen: Hannes, Matterne (82’ Calgan), A. Vos, J. Vos, Meeus, Weeghmans, Lambrecth (76’ Cabumi), Grancea, Lusadusu, Claes, Bogaerts.
KFC Houtvenne: Pauwels, Van Aerschot (74’ Wouters), Kocak, Naqqadi, Van Braeckel, Ven, Diaby (74’ Keita), Michiels, Van Asten, Vervoort, Put.
Doelpunten: 58’ Meeus (1-0)
Geel: Naqqadi, Van Aerschot, Diaby, Marchoul, Vervoort
Scheidsrechter: Bart Berckvens

>> Meer foto’s van deze wedstrijd vind je in onze fotogalerij!

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KESK Leopoldsburg
KVK Tienen
zaterdag 23 februari
19.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Linksachter Arno Claes verlaat KVK Tienen na dit seizoen. Hij keert terug naar zijn vorige club Sporting Kampenhout. We wensen Arno nu al veel succes toe, maar duimen eerst nog met z'n allen voor een schitterend seizoensslot bij KVK Tienen.

19/02/2019

Trainer Claes moet opnieuw puzzelen voor de wedstrijd tegen Bilzen-Waltwilder. Hannes (adductoren), Lambrecth (ziek), Benali (hielspoor) en Matterne (knie) zijn nog geblesseerd. Ook Meeus was afwezig door ziekte. Alexander Vos is twijfelachtig na een klaplong afgelopen weekend. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus (?), A. Vos (?), J. Vos, Lusadusu, Bogaerts, Marchoul, Cabumi, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans en Dirix. 

16/02/2019

Doelman Arthur Hannes (scheurtje adductoren) wordt op het veld van KFC Zwarte Leeuw vervangen door Wouter Nijsen. Yannick Weeghmans keert terug uit schorsing. Selectie: Nijsen, Meeus, A. Vos, Bourguignon, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Matterne, Grancea, Convents, Lambrecth, Calgan, Marchoul, J. Vos, Weeghmans en Mombaerts.

09/02/2019

De wegens het winterweer uitgestelde beloftenwedstrijd van KVK Tienen tegen Houtvenne is verplaatst naar vrijdag 1 maart om 20 uur. 

04/02/2019
Trainer Jo Claes kan voor de topper tegen KFC Sint-Lenaarts geen beroep doen op de geelgeschorste Weeghmans. Bij winst vergroot KVK de kloof met de eerste achtervoler tot 11 punten. De bezoekers willen de tweede periodetitel pakken. Selectie: Hannes, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Marchoul, Cabumi, Convents, Lambrecth, Grancea, Calgan en Bourguignon.
 
26/01/2019
Grancea is geelgeschorst voor de wedstrijd op het veld van KRC Mechelen. Bogaerts (knie), Weeghmans (knie) en Lusadusu (enkel) sukkelden met kleine blessures maar raken fit. Selectie: Hannes, Mombaerts, Claes, Meeus, Weeghmans, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Marchoul, Cabumi, Convents, Lambrecth en Calgan.
19/01/2019

Voor de wedstrijd tegen het nummer drie K. Lyra-Lierse kan trainer Claes geen beroep doen op Lambrecth (geschorst) en Calgan (rug). Cabumi is twijfelachtig.  Selectie: Hannes, Mombaerts, Claes, Meeus, Weeghmans, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Grancea, Lagrib, Marchoul, Cabumi (?), Bourguignon, Benali en Convents.

12/01/2019

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Sporting Kampenhout met 3-0. Calgan opende de score voor de pauze. Nieuwkomer Convents schoot na de pauze meteen twee keer raak. Een wedstrijd met bij momenten mooi voetbal waarin de score hoger had kunnen oplopen. Amardeep Singh maakte na een langdurige blessure (beenbreuk) zijn wederoptreden en voetbalde een half uur mee. Doelman Hannes, Cabumi, Lambrecth, Grancea en Marchoul waren niet beschikbaar. 

05/01/2019

Twee nieuwe oefenwedstrijden op de agenda voor onze beloften. Op maandag 7 januari ontvangt men de beloften van Thes Sport. Op woensdagavond 16 janauri is Bekkevoort te gast. Aftrap telkens om 20 uur in het Bergéstadion.

05/01/2019

De nieuwe wedstrijdkalenders van onze jeugdwerking zijn beschikbaar op onze website. Je vindt ze op de pagina wedstrijdkalender in de rubriek Jong KVK.

28/12/2018

Ontdek onze partnerbrochure