KVK Tienen - KFC Helson: 2 - 1 Printervriendelijke versie

In het rijtje van vier galawedstrijden voor kampioen KVK Tienen was KFC Helson aan de beurt. De Limburgers tellen met David Vandecauter en kapitein Bart Vanhees twee ex-KVK’ers in de rangen en hebben een stek in de buik van de rangschikking. Tienen kon opnieuw een beroep doen op Jonas Bogaerts. Cabumi, Lambrecth en doelman Hannes bleven onbeschikbaar. Kapitein Meeus kreeg uit handen van ex-kapitein Vanhees namens KFC Helson een ruiker bloemen voor het behalen van de titel.
 
In de eerste helft pakte KVK uit met onvervalst eenrichtingsvoetbal. Calgan werd in het straatje gestuurd, maar zijn poging miste het kader. Doelman Coenen liet zich niet verschalken op een vrije trap van Meeus. Ook Convents kreeg tot twee keer toe het vizier niet scherp. Een lage schuiver van Bogaerts kon niet verrassen. Tot Grancea op het half uur vanuit het pak raak schoot en KVK op een verdiende voorsprong bracht. De erg defensief ingestelde bezoekers stelden hier niets tegenover. Calgan kon voor de pauze nog één keer dreigen voor Tienen.
 
In de tweede helft volgde hetzelfde spelbeeld. Een schot van Calgan, die overigens tegen zijn ex-club uitkwam, bracht doelman Coenen even in de problemen. De bedrijvige Limburger bediende enkele minuten later ei zo na zijn maatje Convents, maar die kwam net niet bij de bal. Aan de overkant konden de bezoekers af en toe iets meer dreigen, zoals bij een schotje van aanvaller Van Hoegee. De voorbode van de gelijkmaker die op het uur wat uit het niets kwam: andermaal Van Hoegee nam een voorzet van dichtbij op de slof en bracht Helson opnieuw in de partij. 
 
Toch liet KVK niet betijen. Enkele minuten later was het opnieuw Grancea die met een fraai schot in de haak Tienen opnieuw op voorsprong bracht. KVK Tienen hield een af en toe uitbrekend Helson af en liet zelf na de geboden ruimte slim te benutten om de score verder uit te diepen.
 
Trainer Jo Claes was blij met de overwinning: ‘Het is mooi dat we ook deze wedstrijd winnend afsluiten tegen een behoudend voetballend Helson. We trainden deze week opnieuw stevig en willen graag de kaap van de 70 punten ronden. Ik wil graag mijn assistent Wiet en keeperstrainer Johan bedanken. De voorbije dagen ging de aandacht iets te veel naar mijn persoon, want zij hebben een heel belangrijke bijdragen aan het succes geleverd. Heel wat beslissingen hebben we samen genomen’. 
 
Na de partij bouwden de Tiense fans een gezellig feestje in de kantine. Volgende zaterdag wacht de eerste van twee uitwedstrijden. KVK Tienen gaat dan op bezoek bij KVK Wellen, de huidige club van nieuwe KVK-spits Dylan Vanwelkenhuysen.
 
KVK Tienen: Mombaerts, Matterne, A. Vos, Meeus, Weeghmans (71’ Acke), Grancea (80’ J. Vos), Marchoul, Claes, Bogaerts, Calgan, Convents (77’ Singh).
KFC Helson: Coenen, Lemmens (82’ Geerts), Van Hoegee, Prevot, Vanhees, Vanvoorden, Vandecauter, Kayademir, Clabots, Remans, Daniels.
Doelpunten: 31’ Grancea (1-0), 60’ Van Hoegee (1-1), 66’ Grancea (2-1)
Scheidsrechter: Jan Krieken
 

De technische staf en omkadering werkten net al de spelers hard voor het behalen van de titel.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

RFC Perwez
KVK Tienen
woensdag 12 augustus
20 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Er is geloot voor de Beker van België. KVK Tienen komt in actie in de derde ronde. Er staat een verplaatsing op het programma. Mogelijke tegenstanders zijn Biévène, Saint-Ghislain, Diksmuide en Oostnieuwkerke. Bij plaatsing voor de volgende ronde op 30 augustus speelt KVK opnieuw buitenhuis. Dan wacht mogelijk een verplaatsing naar Virton.
14/07/2020

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure