KVK Tienen - KFC Helson: 2 - 1 Printervriendelijke versie

In het rijtje van vier galawedstrijden voor kampioen KVK Tienen was KFC Helson aan de beurt. De Limburgers tellen met David Vandecauter en kapitein Bart Vanhees twee ex-KVK’ers in de rangen en hebben een stek in de buik van de rangschikking. Tienen kon opnieuw een beroep doen op Jonas Bogaerts. Cabumi, Lambrecth en doelman Hannes bleven onbeschikbaar. Kapitein Meeus kreeg uit handen van ex-kapitein Vanhees namens KFC Helson een ruiker bloemen voor het behalen van de titel.
 
In de eerste helft pakte KVK uit met onvervalst eenrichtingsvoetbal. Calgan werd in het straatje gestuurd, maar zijn poging miste het kader. Doelman Coenen liet zich niet verschalken op een vrije trap van Meeus. Ook Convents kreeg tot twee keer toe het vizier niet scherp. Een lage schuiver van Bogaerts kon niet verrassen. Tot Grancea op het half uur vanuit het pak raak schoot en KVK op een verdiende voorsprong bracht. De erg defensief ingestelde bezoekers stelden hier niets tegenover. Calgan kon voor de pauze nog één keer dreigen voor Tienen.
 
In de tweede helft volgde hetzelfde spelbeeld. Een schot van Calgan, die overigens tegen zijn ex-club uitkwam, bracht doelman Coenen even in de problemen. De bedrijvige Limburger bediende enkele minuten later ei zo na zijn maatje Convents, maar die kwam net niet bij de bal. Aan de overkant konden de bezoekers af en toe iets meer dreigen, zoals bij een schotje van aanvaller Van Hoegee. De voorbode van de gelijkmaker die op het uur wat uit het niets kwam: andermaal Van Hoegee nam een voorzet van dichtbij op de slof en bracht Helson opnieuw in de partij. 
 
Toch liet KVK niet betijen. Enkele minuten later was het opnieuw Grancea die met een fraai schot in de haak Tienen opnieuw op voorsprong bracht. KVK Tienen hield een af en toe uitbrekend Helson af en liet zelf na de geboden ruimte slim te benutten om de score verder uit te diepen.
 
Trainer Jo Claes was blij met de overwinning: ‘Het is mooi dat we ook deze wedstrijd winnend afsluiten tegen een behoudend voetballend Helson. We trainden deze week opnieuw stevig en willen graag de kaap van de 70 punten ronden. Ik wil graag mijn assistent Wiet en keeperstrainer Johan bedanken. De voorbije dagen ging de aandacht iets te veel naar mijn persoon, want zij hebben een heel belangrijke bijdragen aan het succes geleverd. Heel wat beslissingen hebben we samen genomen’. 
 
Na de partij bouwden de Tiense fans een gezellig feestje in de kantine. Volgende zaterdag wacht de eerste van twee uitwedstrijden. KVK Tienen gaat dan op bezoek bij KVK Wellen, de huidige club van nieuwe KVK-spits Dylan Vanwelkenhuysen.
 
KVK Tienen: Mombaerts, Matterne, A. Vos, Meeus, Weeghmans (71’ Acke), Grancea (80’ J. Vos), Marchoul, Claes, Bogaerts, Calgan, Convents (77’ Singh).
KFC Helson: Coenen, Lemmens (82’ Geerts), Van Hoegee, Prevot, Vanhees, Vanvoorden, Vandecauter, Kayademir, Clabots, Remans, Daniels.
Doelpunten: 31’ Grancea (1-0), 60’ Van Hoegee (1-1), 66’ Grancea (2-1)
Scheidsrechter: Jan Krieken
 

De technische staf en omkadering werkten net al de spelers hard voor het behalen van de titel.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
ASV Geel
zondag 17 november 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure