KVK Tienen - KFC Helson: 2 - 1 Printervriendelijke versie

In het rijtje van vier galawedstrijden voor kampioen KVK Tienen was KFC Helson aan de beurt. De Limburgers tellen met David Vandecauter en kapitein Bart Vanhees twee ex-KVK’ers in de rangen en hebben een stek in de buik van de rangschikking. Tienen kon opnieuw een beroep doen op Jonas Bogaerts. Cabumi, Lambrecth en doelman Hannes bleven onbeschikbaar. Kapitein Meeus kreeg uit handen van ex-kapitein Vanhees namens KFC Helson een ruiker bloemen voor het behalen van de titel.
 
In de eerste helft pakte KVK uit met onvervalst eenrichtingsvoetbal. Calgan werd in het straatje gestuurd, maar zijn poging miste het kader. Doelman Coenen liet zich niet verschalken op een vrije trap van Meeus. Ook Convents kreeg tot twee keer toe het vizier niet scherp. Een lage schuiver van Bogaerts kon niet verrassen. Tot Grancea op het half uur vanuit het pak raak schoot en KVK op een verdiende voorsprong bracht. De erg defensief ingestelde bezoekers stelden hier niets tegenover. Calgan kon voor de pauze nog één keer dreigen voor Tienen.
 
In de tweede helft volgde hetzelfde spelbeeld. Een schot van Calgan, die overigens tegen zijn ex-club uitkwam, bracht doelman Coenen even in de problemen. De bedrijvige Limburger bediende enkele minuten later ei zo na zijn maatje Convents, maar die kwam net niet bij de bal. Aan de overkant konden de bezoekers af en toe iets meer dreigen, zoals bij een schotje van aanvaller Van Hoegee. De voorbode van de gelijkmaker die op het uur wat uit het niets kwam: andermaal Van Hoegee nam een voorzet van dichtbij op de slof en bracht Helson opnieuw in de partij. 
 
Toch liet KVK niet betijen. Enkele minuten later was het opnieuw Grancea die met een fraai schot in de haak Tienen opnieuw op voorsprong bracht. KVK Tienen hield een af en toe uitbrekend Helson af en liet zelf na de geboden ruimte slim te benutten om de score verder uit te diepen.
 
Trainer Jo Claes was blij met de overwinning: ‘Het is mooi dat we ook deze wedstrijd winnend afsluiten tegen een behoudend voetballend Helson. We trainden deze week opnieuw stevig en willen graag de kaap van de 70 punten ronden. Ik wil graag mijn assistent Wiet en keeperstrainer Johan bedanken. De voorbije dagen ging de aandacht iets te veel naar mijn persoon, want zij hebben een heel belangrijke bijdragen aan het succes geleverd. Heel wat beslissingen hebben we samen genomen’. 
 
Na de partij bouwden de Tiense fans een gezellig feestje in de kantine. Volgende zaterdag wacht de eerste van twee uitwedstrijden. KVK Tienen gaat dan op bezoek bij KVK Wellen, de huidige club van nieuwe KVK-spits Dylan Vanwelkenhuysen.
 
KVK Tienen: Mombaerts, Matterne, A. Vos, Meeus, Weeghmans (71’ Acke), Grancea (80’ J. Vos), Marchoul, Claes, Bogaerts, Calgan, Convents (77’ Singh).
KFC Helson: Coenen, Lemmens (82’ Geerts), Van Hoegee, Prevot, Vanhees, Vanvoorden, Vandecauter, Kayademir, Clabots, Remans, Daniels.
Doelpunten: 31’ Grancea (1-0), 60’ Van Hoegee (1-1), 66’ Grancea (2-1)
Scheidsrechter: Jan Krieken
 

De technische staf en omkadering werkten net al de spelers hard voor het behalen van de titel.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure