KVK Tienen - KAC Betekom: 1 - 3 Printervriendelijke versie

Voor aanvang van de laatste wedstrijd van het seizoen werden Matterne en Grancea in de bloemetjes gezet als meest verdienstelijke speler van het seizoen. Ook de afscheidnemende spelers kregen een attentie. De spelers van KAC Betekom vormden een mooie erehaag toen de kampioen het veld betrad. Trainer Jo Claes kon opnieuw een beroep doen op Hannes Meeus. Weeghmans was geel geschorst. Acke was geblesseerd aan de schouder. Betekom kon mits winst en gunstige resultaten in andere wedstrijden het periodekampioenschap binnenhalen.
 
De eerste helft verdiende geen schoonheidsprijs.  Na dertien minuten voetballen benutte Calgan de geboden ruimte om KVK op aangeven van Grancea op voorsprong te brengen. Betekom liet niet betijen en kwam vanop de stip op gelijke hoogte na een duwfout van Meeus. Janssens trapte de elfmeter gedurfd van achter het steunbeen laag tegen de netten. Vanhentenrijk trapte enkele minuten later hoog over. Aan de overzijde nam Grancea nog twee keer de paraatheid van doelman Coosemans op de proef. Ook de dwarsligger bracht daarbij redding. 
 
Het eerste gevaar na de pauze kwam van KVK Tienen via Marchoul en Bogaerts. Toch was het Betekom dat gretiger naar voren trok. Vanhentenrijk zocht de ruimte maar besloot naast. Tien minuten na de herneming was het wel raak. Janssens nam de vrije  trap van De Winter gezwind op de slof en liet Mombaerts kansloos. De paal voorkwam dat Betekom via Fariat tot 1-3 uitliep.
 
Aan de overkant kon Bourguignon vrij aanleggen aan de tweede paal, maar zijn poging raakte niet voorbij zijn belager. Ook Calgan kon op aangeven van Contvents niet afwerken. Doelman Coosemans kon dan weer voorkomen dat Bogaerts van dichtbij scoorde. Toch viel het doelpunt andermaal aan de overzijde: Janssens volmaakte zijn hatttrick op aangeven van Vanhentenrijk.
 
Met nog tien minuten op de klok raakte Matterne gebleseerd na een contact met Carrez. Die zag zijn doelpunt even later afgekeurd wegens buitenspel en ook Fariat kwam niet meer tot scoren. Eindstand 1-3. KVK Tienen kon offensief onvoldoende klaarmaken en incasseert de eerste thuisnederlaag van het seizoen. Betekom mag na een seizoen in de rechterkolom toch nog naar de eindronde.
 
Trainer Jo Claes had gehoopt het seizoen mooier af te sluiten: ‘Ik ben niet tevreden met deze prestatie. Er was te weinig diepgang in de wedstrijd. We hadden bepaalde situaties veel beter moeten kunnen uitspelen. Sommige jongens waren te weinig aanwezig in de wedstrijd. Je kan zeggen dat er misschien wat mentale moeheid is bij de spelers, maar we missen ook gewoon een balvaste spits vooraan tegen een Betekom dat het probeerde vanuit de omschakeling. Als je de kansen afmaakt kan zo’n partij als deze helemaal de andere kant uit. Maar goed, de cijfers blijven ook ondanks de eerste thuisnederlaag fantastisch. We trainen nog één keertje en hervatten dan op maandag 15 juli. Ondertussen wordt er wel al wel een individueel programma rond voetbalspecifieke krachttraining gevolgd.’
 
KVK Tienen sluit het seizoen 2018-2019 af als kampioen met 64 punten. Het pakte twee van de drie periodetitels en heeft de beste defensie van de reeks. Ook offensief krijgt KVK een mooi rapport, ondanks het feit dat een groot deel van het seizoen zonder echte spits is afgewerkt. Enkel Sint-Lenaarts maakte een doelpuntje meer.
 
KVK Tienen: Mombaerts, Matterne (83’ J. Vos), A. Vos, Meeus, Grancea, Singh (73’ Lusadusu), Bourguignon, Marchoul, Claes (59’ Convents), Bogaerts, Calgan.
KAC Betekom: Coosemans, Wosky, Thys, Luyten, Boogaerts, Janssens (89’ Lennert Vandewalle), De Winter (59’ Carrez), Fariat, Puttevils (74’ Wouter Vandewalle), Vanhentenrijk, Pelgrims.
Doelpunten: 13’ Calgan (1-0), 27’ Janssens (1-1, pen.), 55’ Janssens (1-2), 79’ Janssens (1-3)
Scheidsrechter: Thomas Van Asch
 
Daan Matterne en Florin Grancea ontvingen de trofee van meest verdienstelijke speler van het jaar.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KSK Heist
KVK Tienen
woensdag 20 maart
20.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Fijn nieuws voor onze doelman Aladin Bizimana die de voorbije maanden zijn mannetje stond onder de Tiense lat. Hij is opgeroepen voor twee oefenwedstrijden met het nationale elftal van Burundi tegen Madagascar en Botswana op 22 en 26 maart. Naar alle verwachting krijgt hij in deze wedstrijden ook speelminuten. We gaan Aladin dus heel even moeten missen eind deze maand, maar kijken uit naar zijn prestaties!

07/03/2024

De wedstrijd U23 OH Leuven - KVK Tienen op zondag 4 februari wordt rechtstreeks uitgezonden op regionale zender ROBtv. De uitzending start om 14.45 uur. We rekenen op de steun van onze fans in Den Dreef!

01/02/2024

Wegens het winterweer geen voetbal dit weekend. Alle wedstrijden zijn afgelast. De wedstrijd van het eerste herenelftal op het veld van KSK Heist wordt verplaatst naar woensdag 20 maart, al kunnen ploegen in onderling overleg een vroegere datum vastleggen. 

18/01/2024

Tibe Vanhaeren verlaat KVK Tienen voor THES Sport. De speler bracht de club eenzijdig op de hoogte van zijn vertrek. We betreuren dit, maar wensen Tibe veel succes. Het is de speler die de keuze maakt, niet KVK.  De manier waarop de transfer tot stand kwam is evenwel te betreuren. We kijken echter vooruit: het geeft meteen ook nieuwe kansen aan andere spelers om zich in de spits te bewijzen.

15/01/2024

KVK Tienen verloor een oefenpartij tegen RFC Luik uit de Proximus Pro League met 3-1. De wedstrijd werd in Luik zonder publiek afgewerkt. De teams oefenden in drie perioden van een half uur.

05/01/2024

Op dinsdag 2 en woensdag 3 januari last onze A-kern een korte winterstage in. Sportief manager Johan Froment leidt spelers en staf richting het Proximus Base Camp in Tubeke, de thuisbasis van onze Rode Duivels. KVK Tienen kan zich daar in de meest optimale omstandigheden voorbereiden op de terugronde.

23/12/2023
Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Ontdek onze partnerbrochure