KVK Tienen - KAC Betekom: 1 - 3 Printervriendelijke versie

Voor aanvang van de laatste wedstrijd van het seizoen werden Matterne en Grancea in de bloemetjes gezet als meest verdienstelijke speler van het seizoen. Ook de afscheidnemende spelers kregen een attentie. De spelers van KAC Betekom vormden een mooie erehaag toen de kampioen het veld betrad. Trainer Jo Claes kon opnieuw een beroep doen op Hannes Meeus. Weeghmans was geel geschorst. Acke was geblesseerd aan de schouder. Betekom kon mits winst en gunstige resultaten in andere wedstrijden het periodekampioenschap binnenhalen.
 
De eerste helft verdiende geen schoonheidsprijs.  Na dertien minuten voetballen benutte Calgan de geboden ruimte om KVK op aangeven van Grancea op voorsprong te brengen. Betekom liet niet betijen en kwam vanop de stip op gelijke hoogte na een duwfout van Meeus. Janssens trapte de elfmeter gedurfd van achter het steunbeen laag tegen de netten. Vanhentenrijk trapte enkele minuten later hoog over. Aan de overzijde nam Grancea nog twee keer de paraatheid van doelman Coosemans op de proef. Ook de dwarsligger bracht daarbij redding. 
 
Het eerste gevaar na de pauze kwam van KVK Tienen via Marchoul en Bogaerts. Toch was het Betekom dat gretiger naar voren trok. Vanhentenrijk zocht de ruimte maar besloot naast. Tien minuten na de herneming was het wel raak. Janssens nam de vrije  trap van De Winter gezwind op de slof en liet Mombaerts kansloos. De paal voorkwam dat Betekom via Fariat tot 1-3 uitliep.
 
Aan de overkant kon Bourguignon vrij aanleggen aan de tweede paal, maar zijn poging raakte niet voorbij zijn belager. Ook Calgan kon op aangeven van Contvents niet afwerken. Doelman Coosemans kon dan weer voorkomen dat Bogaerts van dichtbij scoorde. Toch viel het doelpunt andermaal aan de overzijde: Janssens volmaakte zijn hatttrick op aangeven van Vanhentenrijk.
 
Met nog tien minuten op de klok raakte Matterne gebleseerd na een contact met Carrez. Die zag zijn doelpunt even later afgekeurd wegens buitenspel en ook Fariat kwam niet meer tot scoren. Eindstand 1-3. KVK Tienen kon offensief onvoldoende klaarmaken en incasseert de eerste thuisnederlaag van het seizoen. Betekom mag na een seizoen in de rechterkolom toch nog naar de eindronde.
 
Trainer Jo Claes had gehoopt het seizoen mooier af te sluiten: ‘Ik ben niet tevreden met deze prestatie. Er was te weinig diepgang in de wedstrijd. We hadden bepaalde situaties veel beter moeten kunnen uitspelen. Sommige jongens waren te weinig aanwezig in de wedstrijd. Je kan zeggen dat er misschien wat mentale moeheid is bij de spelers, maar we missen ook gewoon een balvaste spits vooraan tegen een Betekom dat het probeerde vanuit de omschakeling. Als je de kansen afmaakt kan zo’n partij als deze helemaal de andere kant uit. Maar goed, de cijfers blijven ook ondanks de eerste thuisnederlaag fantastisch. We trainen nog één keertje en hervatten dan op maandag 15 juli. Ondertussen wordt er wel al wel een individueel programma rond voetbalspecifieke krachttraining gevolgd.’
 
KVK Tienen sluit het seizoen 2018-2019 af als kampioen met 64 punten. Het pakte twee van de drie periodetitels en heeft de beste defensie van de reeks. Ook offensief krijgt KVK een mooi rapport, ondanks het feit dat een groot deel van het seizoen zonder echte spits is afgewerkt. Enkel Sint-Lenaarts maakte een doelpuntje meer.
 
KVK Tienen: Mombaerts, Matterne (83’ J. Vos), A. Vos, Meeus, Grancea, Singh (73’ Lusadusu), Bourguignon, Marchoul, Claes (59’ Convents), Bogaerts, Calgan.
KAC Betekom: Coosemans, Wosky, Thys, Luyten, Boogaerts, Janssens (89’ Lennert Vandewalle), De Winter (59’ Carrez), Fariat, Puttevils (74’ Wouter Vandewalle), Vanhentenrijk, Pelgrims.
Doelpunten: 13’ Calgan (1-0), 27’ Janssens (1-1, pen.), 55’ Janssens (1-2), 79’ Janssens (1-3)
Scheidsrechter: Thomas Van Asch
 
Daan Matterne en Florin Grancea ontvingen de trofee van meest verdienstelijke speler van het jaar.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KOSC Wijgmaal
KVK Tienen
zondag 23 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Ontdek onze partnerbrochure