KVK Tienen - K. Londerzeel SK: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Nog geen Grancea, Kempeneers of Vanwelkenhuysen in de selectie voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. KVK Tienen wilde in aanloop naar het tweeluik Bocholt en Wijgmaal de drie punten op zak steken en bovenaan blijven meedraaien.
 
De regenwolken maakten net op tijd plaats voor een aangenaam herfstzonnetje in het Bergéstadion. KVK tekende voor de beste kansen in het openingskwartier. Doelman Clepkens hield Deflem van de opener toen hij een voorzet van Singh devieerde. Acke kopte enkele minuten later tot z’n eigen verbazing nipt naast. Ook een fraaie krul richting de haak van Deflem na samenspel met de Tiense aanvaller verdiende beter.
 
De bezoekers beperkten zich tot verdedigen en kampeerden op de eigen speelhelft. Bij een schaarse uitbraak trapte Van Hoof naast. Tienen had de wedstrijd stevig en handen en dreigde nog enkele keren voor de pauze via Convents en andermaal Acke. Claes trapte op aangeven van Singh hoog over.
 
Dan maar efficiënter in de tweede helft dachten we, maar de bezoekers hielden de partij stevig op slot. Een attente Hannes moest even tussenkomen om een schot van Ngoyi uit een scherpe hoek uit z'n kooi te houden.
 
Na 72 minuten kreeg Deflem dé kans om score te openen. Zijn poging strandde op de prima uitgekomen doelman en in de rebound trapte hij naast het lege Londerzeelse doel. Met nog tien minuten op de klok kopte Acke de bal door tot bij de ingevallen Ventôse. Doelman Clepkens miste zijn interceptie en werkte Ventôse tegen de vlakte in de zestien. Kapitein Hannes Meeus faalde niet en bracht KVK Tienen via strafschop verdiend op voorsprong.
 
Ook in een uitgeregende slotfase konden de bezoekers geen vuist maken. Sterckx trapte nog over het Tiense doel.
 
‘Dit was echt een prima prestatie’, opende trainer Claes de babbel na de partij. ‘Vooral in de eerste helft hebben we prima gevoetbald. De taktische opdrachten zijn door alle spelers met veel beleving uitgevoerd. Dit was een heel volwassen partij tegen een ploeg die het met vijf achteraan heel verdedigend aanpakte. De laatste pass kon soms wat beter en de bal mocht wat sneller tegen de netten, maar algemeen ben ik heel tevreden.’
 
‘We slikten slechts één tegengoal in zes wedstrijden. Dat was dan nog een elfmeter die er geen was. Fraaie cijfers waarop we de komende weken verder kunnen bouwen. Bovendien trekken ook onze invallers ons opnieuw over de streep en hervatten enkele geblesseerden de komende dagen de trainingen. Iedereen doet z’n ding zoals het moet en dat stemt ons allen tevreden. Kapitein Hannes Meeus verdient vandaag extra aandacht. Hij besliste vandaag toch aan te treden ondanks buikgriep.’
 
Zaterdag trekt KVK Tienen naar het nummer twee, K. Bocholter VV. Supporters allen op post! 
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Weeghmans, Acke (89' Lusadusu), Deflem (84' Loman), Singh, Claes, Bogaerts, Matterne, Convents (61' Ventôse).
K. Londerzeel SK: Clepkens, Caignau (77' Criel), Teirlinckx, Van Hoof, Sterckx Y Calle, Ngoyi, Nwadikwa, Tarfi (62' Pieyns), Morais De Almeida, Figys, Dellevoet.
Doelpunten: 82' Meeus (pen., 1-0)
Geel: Ventôse
Scheidsrechter: Michael Lonnoy
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KOSC Wijgmaal
zondag 20 oktober 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019

Ontdek onze partnerbrochure