KVK Tienen - K. Londerzeel SK: 1 - 0 Printervriendelijke versie

Nog geen Grancea, Kempeneers of Vanwelkenhuysen in de selectie voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. KVK Tienen wilde in aanloop naar het tweeluik Bocholt en Wijgmaal de drie punten op zak steken en bovenaan blijven meedraaien.
 
De regenwolken maakten net op tijd plaats voor een aangenaam herfstzonnetje in het Bergéstadion. KVK tekende voor de beste kansen in het openingskwartier. Doelman Clepkens hield Deflem van de opener toen hij een voorzet van Singh devieerde. Acke kopte enkele minuten later tot z’n eigen verbazing nipt naast. Ook een fraaie krul richting de haak van Deflem na samenspel met de Tiense aanvaller verdiende beter.
 
De bezoekers beperkten zich tot verdedigen en kampeerden op de eigen speelhelft. Bij een schaarse uitbraak trapte Van Hoof naast. Tienen had de wedstrijd stevig en handen en dreigde nog enkele keren voor de pauze via Convents en andermaal Acke. Claes trapte op aangeven van Singh hoog over.
 
Dan maar efficiënter in de tweede helft dachten we, maar de bezoekers hielden de partij stevig op slot. Een attente Hannes moest even tussenkomen om een schot van Ngoyi uit een scherpe hoek uit z'n kooi te houden.
 
Na 72 minuten kreeg Deflem dé kans om score te openen. Zijn poging strandde op de prima uitgekomen doelman en in de rebound trapte hij naast het lege Londerzeelse doel. Met nog tien minuten op de klok kopte Acke de bal door tot bij de ingevallen Ventôse. Doelman Clepkens miste zijn interceptie en werkte Ventôse tegen de vlakte in de zestien. Kapitein Hannes Meeus faalde niet en bracht KVK Tienen via strafschop verdiend op voorsprong.
 
Ook in een uitgeregende slotfase konden de bezoekers geen vuist maken. Sterckx trapte nog over het Tiense doel.
 
‘Dit was echt een prima prestatie’, opende trainer Claes de babbel na de partij. ‘Vooral in de eerste helft hebben we prima gevoetbald. De taktische opdrachten zijn door alle spelers met veel beleving uitgevoerd. Dit was een heel volwassen partij tegen een ploeg die het met vijf achteraan heel verdedigend aanpakte. De laatste pass kon soms wat beter en de bal mocht wat sneller tegen de netten, maar algemeen ben ik heel tevreden.’
 
‘We slikten slechts één tegengoal in zes wedstrijden. Dat was dan nog een elfmeter die er geen was. Fraaie cijfers waarop we de komende weken verder kunnen bouwen. Bovendien trekken ook onze invallers ons opnieuw over de streep en hervatten enkele geblesseerden de komende dagen de trainingen. Iedereen doet z’n ding zoals het moet en dat stemt ons allen tevreden. Kapitein Hannes Meeus verdient vandaag extra aandacht. Hij besliste vandaag toch aan te treden ondanks buikgriep.’
 
Zaterdag trekt KVK Tienen naar het nummer twee, K. Bocholter VV. Supporters allen op post! 
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Weeghmans, Acke (89' Lusadusu), Deflem (84' Loman), Singh, Claes, Bogaerts, Matterne, Convents (61' Ventôse).
K. Londerzeel SK: Clepkens, Caignau (77' Criel), Teirlinckx, Van Hoof, Sterckx Y Calle, Ngoyi, Nwadikwa, Tarfi (62' Pieyns), Morais De Almeida, Figys, Dellevoet.
Doelpunten: 82' Meeus (pen., 1-0)
Geel: Ventôse
Scheidsrechter: Michael Lonnoy
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Diegem Sport
KVK Tienen
zondag 15 december 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure