KVK Tienen - K. Diegem Sport: 2 - 0 Printervriendelijke versie

De speeltijd is gedaan. Het echte werk kan beginnen. Na een mooie voorbereiding betrad KVK Tienen op 1 september de kunstgrasmat van het Bergéstadion voor de openingswedstrijd van de competitie. Zowel Diegem als Tienen hadden af te rekenen met blessures. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Singh, Ventose, Damblon en Loman.
 
Diegem dreigde als eerste via een kopbal van Egerickx, maar daarna was het vooral KVK dat in de eerste helft voor de hete standjes zorgde. Andries Claes kaatste de bal van dichtbij naast en Mertens keerde enkele minuten later een inzenden van Hannes met het hoofd van de lijn.
 
Grancea ging zijn kans vanuit de tweede lijn, net als Bogaerts die zijn schot via doelman Michiels op de paal zag belanden. Na een half uur voetballen was het raak voor KVK. Grancea zwierde de bal van tegen de achterlijn voor doel, waar Vanwelkenhuysen met een fraaie omhaal doelman Michiels het nakijken gaf. Een verdiende voorsprong. Diegem kon enkel via Benamar nog even dreigen, maar zijn poging miste richting.
 
Na de pauze bleef een geblesseerde Grancea in de kleedkamers voor Convents. De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar kwamen niet tot uitgespeelde kansen. Een kopbal van Benamar ging voorlangs. KVK zocht naar een bevrijdende tweede treffer, maar moest daarvoor tot in de slotminuten wachten. De ingevallen Deflem bracht de bal fraai voor doel, waar Vanwelkenhuysen zijn tweede van de middag binnenkopte.
 
Opdracht volbracht voor KVK dat met een driepunter op zak zaterdag richting Hades trekt. Trainer Jo Claes: ‘Ik ben tevreden over sommige dingen, over andere minder. Diegem-trainer Nico Van Nerom had duidelijk zijn plannetje klaar om het ons lastig te maken. We speelden een prima eerste helft met heel wat mooie kansen en geven vrijwel niets weg. In de tweede helft was het wat minder, al had Diegem evenmin uitgespeelde kansen. Er was wel wat meer dreiging van een Diegem dat je nooit mag onderschatten en het probeerde vanuit de omschakeling. De nervositeit in deze wedstrijd is typerend voor een openingswedstrijd.’
 
Grancea moest naar de kant na een stevige overtreding. De medische staf evalueert zijn blessure. Claes (krampen) en Acke (contractuurtje) zouden de komende dagen geen hinder mogen ondervinden. Ventôse heeft de trainingen hervat. Singh, Loman en Damblon zijn nog onbeschikbaar.
 
De wedstrijdbal was geschonken door erevoorzitter Willy Schepers.
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Weeghmans, Acke (63' Lusadusu), Grancea (46' Convents , Claes, Bogaerts, Matterne (78' Deflem), Kempeneers, Vanwelkenhuysen.
K. Diegem Sport: Michiels, Labiad, Vanderelst, Cojocaru (73' De Bouw), De Koker (83' De Cuyper), Benamar (62' Frix), Benlouafi, Denayer, Egerickx, Mertens, Matuta.
Doelpunten: 30' Vanwelkenhuysen (1-0), 87' Deflem (2-0)
Geel: Benlouafi, Mertens, Labiad, Deflem, Weeghmans
Scheidsrechter: Tristan Olaerts
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
competitie stopgezet
Take care en blijf in uw kot!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure