KVK Tienen - K. Diegem Sport: 2 - 0 Printervriendelijke versie

De speeltijd is gedaan. Het echte werk kan beginnen. Na een mooie voorbereiding betrad KVK Tienen op 1 september de kunstgrasmat van het Bergéstadion voor de openingswedstrijd van de competitie. Zowel Diegem als Tienen hadden af te rekenen met blessures. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Singh, Ventose, Damblon en Loman.
 
Diegem dreigde als eerste via een kopbal van Egerickx, maar daarna was het vooral KVK dat in de eerste helft voor de hete standjes zorgde. Andries Claes kaatste de bal van dichtbij naast en Mertens keerde enkele minuten later een inzenden van Hannes met het hoofd van de lijn.
 
Grancea ging zijn kans vanuit de tweede lijn, net als Bogaerts die zijn schot via doelman Michiels op de paal zag belanden. Na een half uur voetballen was het raak voor KVK. Grancea zwierde de bal van tegen de achterlijn voor doel, waar Vanwelkenhuysen met een fraaie omhaal doelman Michiels het nakijken gaf. Een verdiende voorsprong. Diegem kon enkel via Benamar nog even dreigen, maar zijn poging miste richting.
 
Na de pauze bleef een geblesseerde Grancea in de kleedkamers voor Convents. De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar kwamen niet tot uitgespeelde kansen. Een kopbal van Benamar ging voorlangs. KVK zocht naar een bevrijdende tweede treffer, maar moest daarvoor tot in de slotminuten wachten. De ingevallen Deflem bracht de bal fraai voor doel, waar Vanwelkenhuysen zijn tweede van de middag binnenkopte.
 
Opdracht volbracht voor KVK dat met een driepunter op zak zaterdag richting Hades trekt. Trainer Jo Claes: ‘Ik ben tevreden over sommige dingen, over andere minder. Diegem-trainer Nico Van Nerom had duidelijk zijn plannetje klaar om het ons lastig te maken. We speelden een prima eerste helft met heel wat mooie kansen en geven vrijwel niets weg. In de tweede helft was het wat minder, al had Diegem evenmin uitgespeelde kansen. Er was wel wat meer dreiging van een Diegem dat je nooit mag onderschatten en het probeerde vanuit de omschakeling. De nervositeit in deze wedstrijd is typerend voor een openingswedstrijd.’
 
Grancea moest naar de kant na een stevige overtreding. De medische staf evalueert zijn blessure. Claes (krampen) en Acke (contractuurtje) zouden de komende dagen geen hinder mogen ondervinden. Ventôse heeft de trainingen hervat. Singh, Loman en Damblon zijn nog onbeschikbaar.
 
De wedstrijdbal was geschonken door erevoorzitter Willy Schepers.
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Weeghmans, Acke (63' Lusadusu), Grancea (46' Convents , Claes, Bogaerts, Matterne (78' Deflem), Kempeneers, Vanwelkenhuysen.
K. Diegem Sport: Michiels, Labiad, Vanderelst, Cojocaru (73' De Bouw), De Koker (83' De Cuyper), Benamar (62' Frix), Benlouafi, Denayer, Egerickx, Mertens, Matuta.
Doelpunten: 30' Vanwelkenhuysen (1-0), 87' Deflem (2-0)
Geel: Benlouafi, Mertens, Labiad, Deflem, Weeghmans
Scheidsrechter: Tristan Olaerts
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
ASV Geel
zondag 17 november 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure