KVK Tienen - K. Bocholt VV: 4 - 2 Printervriendelijke versie

KVK Tienen was uit op revanche na de smadelijke nederlaag op het veld van Bocholt in de heenronde. Een onbeheersbare factor die deze topper mee kon bepalen was de stevige stormwind. Het was dus afwachten of ‘Dennis’ roet in het eten zou gooien. Bij de bezoekers waren Geebelen en Houben afwezig. Jo Claes kon rekenen op een fitte spelerskern en begon met dezelfde spelers als een weekje eerder op het veld van Londerzeel.
 
De wedstrijd begon bijzonder ongelukkig voor KVK Tienen. Doelman Hannes verkeek zich mede door de stevige wind op een gekrulde vrije trap van Wouter Scheelen. Aan de overkant kreeg Haenen de bal tegen de arm in de zestien. Ref De Keyzer meende dat een elfmeter niet aan de orde was, ondanks de Tiense pleidooien. 
 
Na 18 minuten ging de bal wél op de stip na een handsbal van Ruben Scheelen op een Tiense pegel. Kapitein Meeus trapte de gelijkmaker via de onderkant van de dwarsligger op het scorebord, met veel protest van de bezoekers omdat de bal volgens hen de doellijn niet had overschreden. Het spektakelstuk ging ondertussen onverwijld verder. Ventôse werd door Dieme van de sokken gelopen in de zestien en dwong zo een tweede elfmeter af in enkele minuten. Meeus zette vanop de stip KVK op voorsprong met zijn tweede van de middag.
 
Ondanks de stevige tegenwind, was Tienen de gevaarlijkste ploeg. Vanwelkenhuysen bereikte de vrij aangelopen Bogaerts die de 3-1 tegen de netten knalde. De thuisploeg maakte de klus voor de koffie  zelfs helemaal af nadat Bogaerts zijn maatje Ventôse in het straatje stuurde. Vanuit een schuine hoek zette hij in twee tijden de fraaie 4-1 stand op het scorebord. 
 
Na de pauze voetbalde KVK met de wind in de rug. Nu waren het de bezoekers die ondanks de tegenwind net wat meer kwamen opzetten. Op het uur milderde Wouter Scheelen met hard schot ondanks weerwerk van Alexander Vos. Die toonde zich enkele minuten later overigens bijzonder accuraat met een knappe tackle op de doorgebroken Bertjens.
 
Tienen probeerde te profiteren van de stevige rugwind en kwam niet meer in de problemen. Een verre voorzet van Matterne bracht doelman Wertelaers ei zo na in de problemen. De doelman hield ook de ingevallen Kempeneers van de 5-1 met een puike redding op een schot vanuit het pak.
 
Aan de overkant ging doelman Hannes prima in de voeten van een aanstormende Bertjens. Ook de extra Tiense treffer bleef uit ondanks de geboden ruimte. Na een mooie actie van Deflem trapte Ventôse laag in de handen van Wertelaers. Dieme kreeg nog een tweede geel karton op aangeven van de grensrechter in een roerig slot.
 
KVK Tienen boekte een belangrijke zege in een spektakelpartij, die uiteraard betere omstandigheden verdiende. De titeldebatten liggen nog helemaal open, met een viertal KVK Tienen, K. Bocholt VV, Eendracht Aalst en Cappellen dat een kloofje slaat met de achtervolgers.
 
Trainer Jo Claes was erg blij met de overwinning: ‘De wedstrijd begon niet goed omdat enkele afspraken niet werden nagekomen. Iemand moest op de juiste plaats staan om te voorkomen dat die bal doorschiet. Daarna hebben we een vuist gemaakt en pakken we twee terechte elfmeters. Ik ben fier op de mentaliteit van mijn spelers. De punten tegen Duffel en de onterechte nederlaag tegen Sporting Hasselt zinderden nog wat na, maar met deze overwinning bevestigen we onze kwaliteiten. Vandaag hadden we de kracht om Bocholt hoog vast te zetten ondanks de tegenwind. In de tweede helft hadden we de ruimtes meer kunnen benutten, maar ook Bocholt kwam ons niet echt meer bedreigen. Ik ben heel blij met de manier waarop we deze overwinning boekten’. 
 
Volgend weekend trekt KVK Tienen naar het Wijgmaal van kersvers coach Steven De Pauw. Wijgmaal staat onderaan de rangschikking en speelde dit weekend gelijk bij Berchem. Een derby is echter nooit een wedstrijd als een andere. Onze jongens zullen dan ook op hun hoede moeten zijn als ze de overwinning willen binnenhalen op het veld van een gemotiveerde tegenstander.
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Ventôse, Weeghmans, Singh, Claes (75’ Deflem), Bogaerts, Matterne, Convents (65’ Kempeneers), Vanwelkenhuysen. 
K. Bocholter VV: Wertelaers, Van Den Putte, Scheelen, Nys, Maes (46’ Leao Kessels), Bertjens, Peeters (77’ Didden), Palmans, Scheelen, Vanhaen, Dieme.
Doelpunten: 2’ Scheelen (0-1), 18’ Meeus (pen., 1-1), 20’ Meeus (pen., 2-1), 30’ Meeus (pen., 3-1), 38’ Ventôse (4-1), 62’ Scheelen (4-2)
Geel: Peeters, Vanhaen, Convents, Vanwelkenhuysen, Schuermans (assistent-trainer Bocholt)
Rood: Dieme (2x geel)
Scheidsrechter: Tim De Keyzer
 
 
>> Meer foto's van deze wedstrijd vind je op onze Facebook-pagina of via www.football-weekends.com
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
competitie stopgezet
Take care en blijf in uw kot!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen) en William Acke (SK Kampenhout). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure