KVK Tienen - K. Berchem Sport: 4 - 1 Printervriendelijke versie

Geen Matterne (schoolverplichtingen) en Vos (hamstrings) voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Door de winst van Bocholter moest KVK Tienen winnen om aan de leiding te blijven. 
 
Tienen dreigde als eerste na samenspel tussen Vanwelkenhuysen en Ventôse, maar het waren de bezoekers die in het openingskwartier sterk kwamen opzetten. Doelman Hannes voorkwam via de dwarsligger dat de bedrijvige El Yazidi zijn ploeg op voorsprong bracht.
 
Na 25 minuten zag Vanwelkenhuysen zijn poging vanuit een scherpe hoek afgeweerd. In de rebound trapte Cornelissen het hoofd van Singh aan. Gevaarlijk spel mét contact en een elfmeter die feilloos door kapitein Meeus werd omgezet.
 
Tienen kwam meer in de match en dwong een resem hoekschoppen af. Doelman Appels moest echter zelden aan het werk. Aan de overkant kende Hannes weinig problemen met een schuiver van Cornelissen. Vanwelkenhuysen trapte voor Tienen nog hard voorlangs.
 
De thuisploeg begon sterk aan de tweede helft. Na een hoekschop nam Kempeneers het leder in één tijd op de slof. Een loeier van een volley die onhoudbaar tegen de Berchemse netten verdween. Tienen drukte het gaspedaal nu verder in. Vanwelkenhuysen vergat de vrijstaande Convents aan te spelen en scoorde enkele minuten later vanuit buitenspel. Berchem moest het spel nu helemaal ondergaan en plooide noodgedwongen terug.
 
Vanwelkenhuysen kon tot twee keer toe aanleggen, maar mikte de bal niet voorbij doelman Appels. Toen Convents een slalom doorheen de defensie opzette was het wel raak: 3-1! Aan de overzijde kwam ook Berchem opzetten met een schot van Al Yazidi in de handen van Hannes. Toch was Tienen via invaller Acke het dichtst bij de 4-1. De Tiense verscheen voor het Berchemse doel, maar trapte over. Een moment later kwam hij centimeters te kort om een voorzet van Convents te benutten. Zelfs een derde keer was de spits dicht zijn goaltje, maar hij kopte het leder nipt voorlangs.
 
Berchem, nog steeds positief ondersteund door de meegereisde supporters, lukte dan toch een doelpunt via Beirlant, al was er volgens de Tiense aanhang sprake van niet gefloten handspel. Veel maakte het echter niet uit, want toen andermaal Kempeneers in de slotminuut hard op de staak knalde vanuit de tweede lijn, was Acke er als de kippen bij om de verdiende 4-1 eindstand op het scorebord te zetten.
 
‘Na een wat zoekend eerste kwartier zijn we volwassen in de match gekomen’, stelde trainer Claes na de partij. ‘Zeker in de tweede helft versierden we heel wat prima kansen en hadden we nog meer kunnen scoren. Ik ben heel fier op het werkethos van mijn spelers. We blijven van wedstrijd naar wedstrijd toewerken.’
 
Volgend weekend is er geen voetbal in tweede amateurklasse. Op 2 februari ontvangt KVK Sporting Hasselt in het Bergéstadion. 

KVK Tienen: Hannes, Meeus, Ventôse (70’ Grancea), Weeghmans, Deflem, Singh, Claes, Bogaerts, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen (61’ Acke).
K. Berchem Sport: Appels, Van Den Driessche, Vermeire, El Yazidi, Cornelissen, Meseure, Spies, Saillart (59’ Mats), Beirlant, Peers, Nwokoro (59’ Vallez).
Doelpunten: 26’ Meeus (1-0, pen.), 52’ Kempeneers (2-0),
Geel: Deflem, Grancea
Scheidsrechter: Jan Krieken

>> Meer foto's vind je op onze Facebook-pagina of via www.football-weekends.com!
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
competitie stopgezet
Take care en blijf in uw kot!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen) en William Acke (SK Kampenhout). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure