KVK Tienen - K. Berchem Sport : 3 - 0 Printervriendelijke versie

Na de 0-1 overwinning op het veld van Tempo Overijse wilde KVK de thuissupporters een eerste overwinning sinds oktober schenken om zo de opmars in de rangschikking door te zetten. Roosbeek, Boulatiour en ook de wat zieke Carton raakten nog niet speelklaar. Wanyberg kreeg een stek in de basis. 

KVK ging prima van start. Singh lanceerde Bangoura die voorlangs besloot. In de tweede minuut was het meteen raak voor Tienen: de bezoekende defensie kreeg een voorzet van Bangoura onvoldoende weggewerkt en Mathei kon de score openen.

De goed voetballende thuisploeg ging door op het elan. Doelman Sulmon stond paraat op een schot van Singh. Dat deed hij ook toen Wanyberg verrassend uithaalde vanop de rand van de zestien. Willems kon de rebound niet benutten.

Een onmondig Berchem won te weinig duels en kon slechts een enkele keer dreigen. Verstraeten bediende Gregory Carrez die zijn plaatsbal een metertje te ver mikte. Het was echter Tienen dat bij momenten met eenrichtingsvoetbal uitpakte. Doelman Sulmon moest andermaal ingrijpen op pogingen van Bangoura en Mathei.

Na mooi samenspel tussen Grancea en Mathei kon ook Wanyberg niet scoren. Het kansenfestival ging ondertussen gezwind verder. Toch kreeg ook Van Kruijssen een unieke poging om doelman Hannes op de proef te stellen. Hij draalde echter te lang om te schieten.

Het was wachten tot de slotminuten van de eerste helft vooraleer KVK de score verdiend kon uitdiepen. Een mooie voorzet van Renson werd zowel door Haroun als Bangoura gemist. Deze laatste pakte een moment  later echter uit met een puike rush vanop rechts. Zowel Absisan als Paridaans konden niet voorkomen dat de dribbelende Bangoura vanuit een scherpe hoek voor de 2-0 tekende. De fraaie goal inspireerde ook ploegmaat Willems. Hij kreeg de bal tot bij Haroun die aan de tweede paal de fraaie 3-0 scoorde.

De geruststellende voorsprong was de voorbode van een wat overbodige tweede helft. Berchem probeerde aanvankelijk wat aan te dringen, maar bracht Tienen niet in de problemen. Van Kruijssen besloot bij een gevaarlijk standje voor het Tiense doel op een eigen ploegmaat. In de slotminuten voorkwam Hannes dat diezelfde Van Kruijssen de eerreder kon laten aantekenen. De Tiense counters brachten ondertussen onvoldoende gevaar, waardoor de score niet meer wijzigde.

Na de 0-5 in de heenronde zet KVK Tienen het Antwerpse Berchem andermaal opzij met overtuigende 3-0-cijfers. ‘Dat zijn 8 goals zonder tegendoelpunt tegen een ploeg uit de top 6. Dat is fraai’, glunderde trainer Hayen. ‘We hebben deze wedstrijd goed voorbereid en kwamen snel op voorsprong. Met controlevoetbal hebben we de druk af kunnen houden. Ondank de 3-0 bij de pauze, mag je er nooit van uit gaan dat de wedstrijd is gespeeld. In het eerste kwartier van de tweede helft hadden we het wat lastiger. Toch ben ik vooral erg tevreden dat we voor het eerst dit seizoen een 6 op 6 pakken. Volgend weekend willen we deze prestatie graag bevestigen tegen een gemotiveerd Grimbergen’.

KVK Tienen: Hannes, Vos, Renson, Verhamme, Mathei (86' Blockx), Grancea, Singh, Wanyberg (66' Rubenschüh), Bangoura (72' Ly), Willems, Haroun.
K. Berchem Sport: Sulmon, Mununga (55' Van Minnebruggen), Janssens, Kamneng Djoum, Van Kruijssen, Deryck (81' Nick Carrez), Absisan, Verstraeten, Badiane (55' Eboigbe), Paridaans, Gregory Carrez.
doelpunten: 2' Mathei (1-0), 38' Bangoura (2-0), 42' Haroun (3-0)
geel: Badiane, Kamneng Djoum
scheidsrechter: Kevin Alexis

>> Meer sfeerbeelden van deze wedstrijd vind je in onze fotogalerij!

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Sporting Hasselt
zondag 2 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Ontdek onze partnerbrochure