KVK Tienen - K. Berchem Sport : 3 - 0 Printervriendelijke versie

Na de 0-1 overwinning op het veld van Tempo Overijse wilde KVK de thuissupporters een eerste overwinning sinds oktober schenken om zo de opmars in de rangschikking door te zetten. Roosbeek, Boulatiour en ook de wat zieke Carton raakten nog niet speelklaar. Wanyberg kreeg een stek in de basis. 

KVK ging prima van start. Singh lanceerde Bangoura die voorlangs besloot. In de tweede minuut was het meteen raak voor Tienen: de bezoekende defensie kreeg een voorzet van Bangoura onvoldoende weggewerkt en Mathei kon de score openen.

De goed voetballende thuisploeg ging door op het elan. Doelman Sulmon stond paraat op een schot van Singh. Dat deed hij ook toen Wanyberg verrassend uithaalde vanop de rand van de zestien. Willems kon de rebound niet benutten.

Een onmondig Berchem won te weinig duels en kon slechts een enkele keer dreigen. Verstraeten bediende Gregory Carrez die zijn plaatsbal een metertje te ver mikte. Het was echter Tienen dat bij momenten met eenrichtingsvoetbal uitpakte. Doelman Sulmon moest andermaal ingrijpen op pogingen van Bangoura en Mathei.

Na mooi samenspel tussen Grancea en Mathei kon ook Wanyberg niet scoren. Het kansenfestival ging ondertussen gezwind verder. Toch kreeg ook Van Kruijssen een unieke poging om doelman Hannes op de proef te stellen. Hij draalde echter te lang om te schieten.

Het was wachten tot de slotminuten van de eerste helft vooraleer KVK de score verdiend kon uitdiepen. Een mooie voorzet van Renson werd zowel door Haroun als Bangoura gemist. Deze laatste pakte een moment  later echter uit met een puike rush vanop rechts. Zowel Absisan als Paridaans konden niet voorkomen dat de dribbelende Bangoura vanuit een scherpe hoek voor de 2-0 tekende. De fraaie goal inspireerde ook ploegmaat Willems. Hij kreeg de bal tot bij Haroun die aan de tweede paal de fraaie 3-0 scoorde.

De geruststellende voorsprong was de voorbode van een wat overbodige tweede helft. Berchem probeerde aanvankelijk wat aan te dringen, maar bracht Tienen niet in de problemen. Van Kruijssen besloot bij een gevaarlijk standje voor het Tiense doel op een eigen ploegmaat. In de slotminuten voorkwam Hannes dat diezelfde Van Kruijssen de eerreder kon laten aantekenen. De Tiense counters brachten ondertussen onvoldoende gevaar, waardoor de score niet meer wijzigde.

Na de 0-5 in de heenronde zet KVK Tienen het Antwerpse Berchem andermaal opzij met overtuigende 3-0-cijfers. ‘Dat zijn 8 goals zonder tegendoelpunt tegen een ploeg uit de top 6. Dat is fraai’, glunderde trainer Hayen. ‘We hebben deze wedstrijd goed voorbereid en kwamen snel op voorsprong. Met controlevoetbal hebben we de druk af kunnen houden. Ondank de 3-0 bij de pauze, mag je er nooit van uit gaan dat de wedstrijd is gespeeld. In het eerste kwartier van de tweede helft hadden we het wat lastiger. Toch ben ik vooral erg tevreden dat we voor het eerst dit seizoen een 6 op 6 pakken. Volgend weekend willen we deze prestatie graag bevestigen tegen een gemotiveerd Grimbergen’.

KVK Tienen: Hannes, Vos, Renson, Verhamme, Mathei (86' Blockx), Grancea, Singh, Wanyberg (66' Rubenschüh), Bangoura (72' Ly), Willems, Haroun.
K. Berchem Sport: Sulmon, Mununga (55' Van Minnebruggen), Janssens, Kamneng Djoum, Van Kruijssen, Deryck (81' Nick Carrez), Absisan, Verstraeten, Badiane (55' Eboigbe), Paridaans, Gregory Carrez.
doelpunten: 2' Mathei (1-0), 38' Bangoura (2-0), 42' Haroun (3-0)
geel: Badiane, Kamneng Djoum
scheidsrechter: Kevin Alexis

>> Meer sfeerbeelden van deze wedstrijd vind je in onze fotogalerij!

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KSK Heist
KVK Tienen
woensdag 20 maart
20.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Fijn nieuws voor onze doelman Aladin Bizimana die de voorbije maanden zijn mannetje stond onder de Tiense lat. Hij is opgeroepen voor twee oefenwedstrijden met het nationale elftal van Burundi tegen Madagascar en Botswana op 22 en 26 maart. Naar alle verwachting krijgt hij in deze wedstrijden ook speelminuten. We gaan Aladin dus heel even moeten missen eind deze maand, maar kijken uit naar zijn prestaties!

07/03/2024

De wedstrijd U23 OH Leuven - KVK Tienen op zondag 4 februari wordt rechtstreeks uitgezonden op regionale zender ROBtv. De uitzending start om 14.45 uur. We rekenen op de steun van onze fans in Den Dreef!

01/02/2024

Wegens het winterweer geen voetbal dit weekend. Alle wedstrijden zijn afgelast. De wedstrijd van het eerste herenelftal op het veld van KSK Heist wordt verplaatst naar woensdag 20 maart, al kunnen ploegen in onderling overleg een vroegere datum vastleggen. 

18/01/2024

Tibe Vanhaeren verlaat KVK Tienen voor THES Sport. De speler bracht de club eenzijdig op de hoogte van zijn vertrek. We betreuren dit, maar wensen Tibe veel succes. Het is de speler die de keuze maakt, niet KVK.  De manier waarop de transfer tot stand kwam is evenwel te betreuren. We kijken echter vooruit: het geeft meteen ook nieuwe kansen aan andere spelers om zich in de spits te bewijzen.

15/01/2024

KVK Tienen verloor een oefenpartij tegen RFC Luik uit de Proximus Pro League met 3-1. De wedstrijd werd in Luik zonder publiek afgewerkt. De teams oefenden in drie perioden van een half uur.

05/01/2024

Op dinsdag 2 en woensdag 3 januari last onze A-kern een korte winterstage in. Sportief manager Johan Froment leidt spelers en staf richting het Proximus Base Camp in Tubeke, de thuisbasis van onze Rode Duivels. KVK Tienen kan zich daar in de meest optimale omstandigheden voorbereiden op de terugronde.

23/12/2023
Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Ontdek onze partnerbrochure