KVK Tienen - K. Berchem Sport : 3 - 0 Printervriendelijke versie

Na de 0-1 overwinning op het veld van Tempo Overijse wilde KVK de thuissupporters een eerste overwinning sinds oktober schenken om zo de opmars in de rangschikking door te zetten. Roosbeek, Boulatiour en ook de wat zieke Carton raakten nog niet speelklaar. Wanyberg kreeg een stek in de basis. 

KVK ging prima van start. Singh lanceerde Bangoura die voorlangs besloot. In de tweede minuut was het meteen raak voor Tienen: de bezoekende defensie kreeg een voorzet van Bangoura onvoldoende weggewerkt en Mathei kon de score openen.

De goed voetballende thuisploeg ging door op het elan. Doelman Sulmon stond paraat op een schot van Singh. Dat deed hij ook toen Wanyberg verrassend uithaalde vanop de rand van de zestien. Willems kon de rebound niet benutten.

Een onmondig Berchem won te weinig duels en kon slechts een enkele keer dreigen. Verstraeten bediende Gregory Carrez die zijn plaatsbal een metertje te ver mikte. Het was echter Tienen dat bij momenten met eenrichtingsvoetbal uitpakte. Doelman Sulmon moest andermaal ingrijpen op pogingen van Bangoura en Mathei.

Na mooi samenspel tussen Grancea en Mathei kon ook Wanyberg niet scoren. Het kansenfestival ging ondertussen gezwind verder. Toch kreeg ook Van Kruijssen een unieke poging om doelman Hannes op de proef te stellen. Hij draalde echter te lang om te schieten.

Het was wachten tot de slotminuten van de eerste helft vooraleer KVK de score verdiend kon uitdiepen. Een mooie voorzet van Renson werd zowel door Haroun als Bangoura gemist. Deze laatste pakte een moment  later echter uit met een puike rush vanop rechts. Zowel Absisan als Paridaans konden niet voorkomen dat de dribbelende Bangoura vanuit een scherpe hoek voor de 2-0 tekende. De fraaie goal inspireerde ook ploegmaat Willems. Hij kreeg de bal tot bij Haroun die aan de tweede paal de fraaie 3-0 scoorde.

De geruststellende voorsprong was de voorbode van een wat overbodige tweede helft. Berchem probeerde aanvankelijk wat aan te dringen, maar bracht Tienen niet in de problemen. Van Kruijssen besloot bij een gevaarlijk standje voor het Tiense doel op een eigen ploegmaat. In de slotminuten voorkwam Hannes dat diezelfde Van Kruijssen de eerreder kon laten aantekenen. De Tiense counters brachten ondertussen onvoldoende gevaar, waardoor de score niet meer wijzigde.

Na de 0-5 in de heenronde zet KVK Tienen het Antwerpse Berchem andermaal opzij met overtuigende 3-0-cijfers. ‘Dat zijn 8 goals zonder tegendoelpunt tegen een ploeg uit de top 6. Dat is fraai’, glunderde trainer Hayen. ‘We hebben deze wedstrijd goed voorbereid en kwamen snel op voorsprong. Met controlevoetbal hebben we de druk af kunnen houden. Ondank de 3-0 bij de pauze, mag je er nooit van uit gaan dat de wedstrijd is gespeeld. In het eerste kwartier van de tweede helft hadden we het wat lastiger. Toch ben ik vooral erg tevreden dat we voor het eerst dit seizoen een 6 op 6 pakken. Volgend weekend willen we deze prestatie graag bevestigen tegen een gemotiveerd Grimbergen’.

KVK Tienen: Hannes, Vos, Renson, Verhamme, Mathei (86' Blockx), Grancea, Singh, Wanyberg (66' Rubenschüh), Bangoura (72' Ly), Willems, Haroun.
K. Berchem Sport: Sulmon, Mununga (55' Van Minnebruggen), Janssens, Kamneng Djoum, Van Kruijssen, Deryck (81' Nick Carrez), Absisan, Verstraeten, Badiane (55' Eboigbe), Paridaans, Gregory Carrez.
doelpunten: 2' Mathei (1-0), 38' Bangoura (2-0), 42' Haroun (3-0)
geel: Badiane, Kamneng Djoum
scheidsrechter: Kevin Alexis

>> Meer sfeerbeelden van deze wedstrijd vind je in onze fotogalerij!

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure