KVK Tienen - Heppignies-Lambusart-Fleurus: 1-0 Printervriendelijke versie

Trainer Ost deed beroep op dezelfde spelers die een weekje eerder gingen winnen op het veld van leider Bocholt. Enkel Christophe moest afhaken met een knieletsel. De na een lichte blessure terugkerende Bagnost verving hem in de basiself. Bij Heppignies-Lambusart-Fleurus heel wat spelers met ervaring in de hogere reeksen. Ook voor Mathieu Belme, de man met de fluwelen traptechniek, was het een weerzien met de KVK-fans.

Na een lange studieronde was het wachten op de 17de minuut voor de eerste opwinding van de partij. Laurent stormde op snelheid in de bezoekende zestien, maar werd licht aangetikt. Terwijl de Tiense fans om een strafschop riepen, legde ref Lamboray de bal buiten de grote rechthoek. Dat kon Dufoor echter niet deren. Met een knappe lage streep trapte hij de bal via de staak tegen de touwen.
 
Heppignies moest vooruit en liet regelmatig heel wat ruimte in de rug. Laurent bracht de bal na een mooie rush op rechts tot bij Bagnost. De Tiense middenvelder noopte doelman Fall tot een knappe reddding. 
 
Aan de overzijde waren de kansen schaars. Lorenzon en Bakouboula kregen hun pogingen niet binnen het kader. Kanté kwam kort voor de pauze nog dicht bij een tweede treffer na een ingestudeerd nummertje. Hij kopte de bal een metertje over het doel.
 
Ref Lamboray reageerde niet toen Colin aan het begin van de tweede helft tussen twee belagers van de sokken werd gelopen in het strafschopgebied. De bezoekers bleven dan ook in de partij en brachten meer dreiging dan voor de koffie. Lorenzon kon De Wolf niet belagen met een halve omhaal. Ook Villano legde te weinig overtuiging in zijn doelpogingen om de Tiense goalie echt te bedreigen.
 
Tienen maakte vergat steeds meer te voetballen en maakte offensief dan ook weinig klaar. Trainer Ost reageerde en gooide met nog twintig minuten op de klok Mayombo en Meledje in de strijd. Bakouboula kwam ondertussen dicht bij een treffer. De Wolf was verslagen, maar de poging raakte niet voorbij het bos Tiense spelers.
 
Tumult was er toen Coulibaly een tweede gele kaart kreeg en Tienen dus met tien verder moest. Trainer Ost uitte zijn ongenoegen weinig subtiel aan het adres van ref  Lamboray en werd prompt naar de tribunes gestuurd. Een reeds ondermaatse tweede helft was nu helemaal naar de haaien. Ondanks een ellenlange blessuretijd en enkele halve kansjes voor Heppignies mocht KVK Tienen toch de drie punten vieren.
 
'Geen goede partij, wel drie punten.'
 
Trainer Ost besefte dat Tienen de wedstrijd veel rustiger had moeten uitspelen: ‘Ik had de speler gewaarschuwd voor Heppignies. Het is een goede ploeg die wil voetballen. Het taktisch plannetje in de eerste helft werkte prima, met Laurent die doorschoof naar de aanvalslinie. We kwamen dan ook verdiend op voorsprong en gaven geen grote kansen weg. In de tweede helft voetbalden we te paniekerig. Waarom? Ook ik stel me die vraag. We konden counteren, maar de slechte beslissingen volgden mekaar op, waardoor zelfs onze doelman Kevin De Wolf opnieuw zijn prima vorm moest etaleren. Het ontbreekt onze jonge ploeg op dat moment aan maturiteit. En dan de ref. Tja… die zwaaide volgens mij veel te snel met gele kaarten en nam enkele discutabele beslissingen. Toen ik hem daar na de uitsluiting van Coulibaly op wees, moest ik opkrassen. We zien wel wat het wordt. Kijk, in Heppignies speelden we een mooie wedstrijd, vandaag wat minder. Het zijn echter de drie punten die tellen.’
 
Coulibaly is er volgende week in Huy niet bij met een schorsing. Colin, Delem, Kanté, Meledje, Dufoor en Pellegriti hebben twee gele streepjes achter hun naam. Christophe (knie) gaat deze week langs bij een specialist. Hij is mogelijk wat langer out.
 
KVK Tienen: De Wolf, Pellegriti, Colin, Jean, Peeters, Dufoor (67’ Mayombo), Bagnost, Kanté, Coulibaly, Nys (68’ Meledje), Laurent (78’ Singh).
Heppignies-Lambusart-Fleurus: Fall, Fragapane (78’ Vanderbecq), Wuillot (80’ Mucci), Belme, Lorenzon, Bakouboula, Terwagne, Villano, Charlier, Tokene, Gallucci. 
Doelpunt: 17’ Dufoor (1-0)
Geel: Pellegriti
Rood: Coulibaly (2x geel)
Scheidsrechter: Lamboray
 

Trainer Ost (vooraan met sjaal) moest van ref Lamboray naar de tribune.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Sp.-Mopertingen
KVK Tienen
zondag 8 december 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure