KVK Tienen - Heppignies-Lambusart-Fleurus: 1-0 Printervriendelijke versie

Trainer Ost deed beroep op dezelfde spelers die een weekje eerder gingen winnen op het veld van leider Bocholt. Enkel Christophe moest afhaken met een knieletsel. De na een lichte blessure terugkerende Bagnost verving hem in de basiself. Bij Heppignies-Lambusart-Fleurus heel wat spelers met ervaring in de hogere reeksen. Ook voor Mathieu Belme, de man met de fluwelen traptechniek, was het een weerzien met de KVK-fans.

Na een lange studieronde was het wachten op de 17de minuut voor de eerste opwinding van de partij. Laurent stormde op snelheid in de bezoekende zestien, maar werd licht aangetikt. Terwijl de Tiense fans om een strafschop riepen, legde ref Lamboray de bal buiten de grote rechthoek. Dat kon Dufoor echter niet deren. Met een knappe lage streep trapte hij de bal via de staak tegen de touwen.
 
Heppignies moest vooruit en liet regelmatig heel wat ruimte in de rug. Laurent bracht de bal na een mooie rush op rechts tot bij Bagnost. De Tiense middenvelder noopte doelman Fall tot een knappe reddding. 
 
Aan de overzijde waren de kansen schaars. Lorenzon en Bakouboula kregen hun pogingen niet binnen het kader. Kanté kwam kort voor de pauze nog dicht bij een tweede treffer na een ingestudeerd nummertje. Hij kopte de bal een metertje over het doel.
 
Ref Lamboray reageerde niet toen Colin aan het begin van de tweede helft tussen twee belagers van de sokken werd gelopen in het strafschopgebied. De bezoekers bleven dan ook in de partij en brachten meer dreiging dan voor de koffie. Lorenzon kon De Wolf niet belagen met een halve omhaal. Ook Villano legde te weinig overtuiging in zijn doelpogingen om de Tiense goalie echt te bedreigen.
 
Tienen maakte vergat steeds meer te voetballen en maakte offensief dan ook weinig klaar. Trainer Ost reageerde en gooide met nog twintig minuten op de klok Mayombo en Meledje in de strijd. Bakouboula kwam ondertussen dicht bij een treffer. De Wolf was verslagen, maar de poging raakte niet voorbij het bos Tiense spelers.
 
Tumult was er toen Coulibaly een tweede gele kaart kreeg en Tienen dus met tien verder moest. Trainer Ost uitte zijn ongenoegen weinig subtiel aan het adres van ref  Lamboray en werd prompt naar de tribunes gestuurd. Een reeds ondermaatse tweede helft was nu helemaal naar de haaien. Ondanks een ellenlange blessuretijd en enkele halve kansjes voor Heppignies mocht KVK Tienen toch de drie punten vieren.
 
'Geen goede partij, wel drie punten.'
 
Trainer Ost besefte dat Tienen de wedstrijd veel rustiger had moeten uitspelen: ‘Ik had de speler gewaarschuwd voor Heppignies. Het is een goede ploeg die wil voetballen. Het taktisch plannetje in de eerste helft werkte prima, met Laurent die doorschoof naar de aanvalslinie. We kwamen dan ook verdiend op voorsprong en gaven geen grote kansen weg. In de tweede helft voetbalden we te paniekerig. Waarom? Ook ik stel me die vraag. We konden counteren, maar de slechte beslissingen volgden mekaar op, waardoor zelfs onze doelman Kevin De Wolf opnieuw zijn prima vorm moest etaleren. Het ontbreekt onze jonge ploeg op dat moment aan maturiteit. En dan de ref. Tja… die zwaaide volgens mij veel te snel met gele kaarten en nam enkele discutabele beslissingen. Toen ik hem daar na de uitsluiting van Coulibaly op wees, moest ik opkrassen. We zien wel wat het wordt. Kijk, in Heppignies speelden we een mooie wedstrijd, vandaag wat minder. Het zijn echter de drie punten die tellen.’
 
Coulibaly is er volgende week in Huy niet bij met een schorsing. Colin, Delem, Kanté, Meledje, Dufoor en Pellegriti hebben twee gele streepjes achter hun naam. Christophe (knie) gaat deze week langs bij een specialist. Hij is mogelijk wat langer out.
 
KVK Tienen: De Wolf, Pellegriti, Colin, Jean, Peeters, Dufoor (67’ Mayombo), Bagnost, Kanté, Coulibaly, Nys (68’ Meledje), Laurent (78’ Singh).
Heppignies-Lambusart-Fleurus: Fall, Fragapane (78’ Vanderbecq), Wuillot (80’ Mucci), Belme, Lorenzon, Bakouboula, Terwagne, Villano, Charlier, Tokene, Gallucci. 
Doelpunt: 17’ Dufoor (1-0)
Geel: Pellegriti
Rood: Coulibaly (2x geel)
Scheidsrechter: Lamboray
 

Trainer Ost (vooraan met sjaal) moest van ref Lamboray naar de tribune.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KFC Eppegem
oefenwedstrijd
zo. 25 augustus - 15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure