KVK Tienen-Hageland stelt visienota voor Printervriendelijke versie

KVK Tienen – Hageland wil uitgroeien tot een stabiele en succesvolle voetbalclub in het Hageland. Ze heeft de ambitie om in de toekomst te voetballen in derde of tweede  klasse. Daarbij speelt een uitstekende jeugdwerking een belangrijke rol. Naast het sportieve is ook het sociale aspect erg belangrijk. Voetbal is voor KVK Tienen – Hageland een maatschappelijk project. Dat alles dient te gebeuren binnen een gezonde juridische en financiële structuur die de continuïteit van de club garandeert. Ook een degelijke infrastuctuur speelt een belangrijke rol.
 
EEN SPORTIEF PROJECT MET EXTRA AANDACHT VOOR JONGEREN
 
KVK Tienen–Hageland wil met goed voetbal de aantrekkingpool zijn voor de jeugd uit de regio. Daarbij hecht de club veel belang aan het optimaliseren van relaties met andere clubs uit de onmiddellijke omgeving en de diverse onderwijsinstellingen. KVK Tienen – Hageland legt niet alleen nadruk op de sportieve ontwikkeling van de speler, maar heeft ook aandacht voor de sociale dimensie van een gezonde vrijetijdsbesteding. De club speelt in de regio bovendien een belangrijke rol als katalysator voor voetbaltalent. Heel wat spelers die hun opleiding genoten bij KVK Tienen maken nu reeds het mooie weer in de provinciale reeksen. 
 
De club zet hoog in op een prima doorstroming van jeugdspelers en beloften naar het eerste elftal. De technische staf houdt zich naast de eerste ploeg ook bezig met de talentvolle jongeren die zich binnen de club ontwikkelen. Minstens de helft van de spelers van het eerste elftal komt uit de eigen jeugdwerking, aangevuld met spelers die door hun ervaring een meerwaarde betekenen voor de kern. De sportieve doelstelling is een stek in derde of tweede klasse.
 
EEN DEGELIJKE EN OPTIMAAL BENUTTE INFRASTRUCTUUR
 
Gezien de verouderde infrastructuur te Oorbeek en vooral Grimde stelt KVK Tienen – Hageland voor de activiteiten van de jeugdploegen in de toekomst te centraliseren op één locatie. Daarbij gaat de voorkeur uit naar het Houtemveld, omdat daar nu reeds drie terreinen aanwezig zijn. Deze sportsite zou gefaseerd uitgebouwd kunnen worden, wat overigens ook ten goede komt van andere clubs, bedrijven en scholen. Door de aanleg van kunstgrasvelden zou de bezettingsgraad van de velden kunnen stijgen en kan er steeds in optimale omstandigheden getraind worden. Op die manier kan de Stad Tienen haar sportinfrastructuur centraliseren en optimaal laten gebruiken. 
 
Hoewel het Bergéstadion vandaag de dag voldoet aan de eisen van de voetbalbond en het Ministerie van Binnenlandse Zaken moeten we oog hebben voor de vele gebreken ervan (barsten en scheuren, vochtinsijpeling, geen enkele aanpassing voor rolstoelgebruikers, de toestand en ligging van de keuken, het ontbreken van isolatie…). De aanleg van een kunstgrasveld in het Bergéstadion kan deze site veel rendabeler maken. Naast de eerste ploeg die er zou kunnen trainen en spelen, zouden ook  de wedstrijden van de beloften er kunnen gespeeld worden. Ook de Tiense damesploeg zou dan actief kunnen zijn in het Bergéstadion. Zelfs ploegen uit de provinciale reeksen zouden hun wedstijden kunnen afwerken in het Bergéstadion. 
 
Uit de vorige twee paragrafen kan worden afgeleid dat KVK Tienen-Hageland de site Grimde en Berberendael na de vereiste investeringen kan verlaten. De eigenaar, de Stad Tienen, kan ze dan ten gelde maken. KVK Tienen – Hageland wil samen met de Stad Tienen de fierheid en ambitie tonen om te werken aan een stabiele club in een degelijke infrastructuur.
 
EEN GEZOND EN TRANSPARANT FINANCIEEL BELEID
 
Om dit alles waar te maken is een gezond financieel beleid een absolute voorwaarde. De club maakte daarom werk van een sluitende en transparante meerjarenbegroting voor de volgende vijf jaar. Hoofdsponsors DKV en Tiense Suiker bevestigden hun geloof in het project van KVK Tienen–Hageland met een nieuw engagement. Er wordt doorlopend werk gemaakt van het aantrekken van nieuwe sponsors, groot of klein. De club wil daarbij ook een ontmoetingsplaats zijn voor zakenmensen die elkaar in een ontspannen omgeving wensen te ontmoeten.
 
EEN OPEN, TRANSPARANTE EN EENDUIDIGE COMMUNICATIE
 
KVK Tienen–Hageland vindt het belangrijk om iedereen te voorzien van de juiste informatie op het juiste moment. Een dynamisch en ad hoc communicatiebeleid verhoogt de beleving rond een club en en nauwere betrokkenheid van leden, supporters, sponsors, speler, de KBVB, de pers, de Stad Tienen en andere stakeholders.
 
EEN SOCIALE CLUB ALS ONTMOETINGSPLAATS VOOR ALLEN
 
Door kansarmen in contact te brengen met spelers kunnen we aangeven dat ze dankzij attitude, volharding, relativering, hygiëne en gezonde voeding een stap vooruit kunnen zetten in het leven en hun zelfwaardegevoel kunnen verhogen. Voor onze spelers is dit een mooie kans om de problematiek van de kansarmoede te leren kennen. 
 
Onze spelers kunnen regelmatig instellingen voor personen met een handicap bezoeken en voetbalworkshops geven. De ervaring leert dat dit soort initiatieven sterk wordt gewaardeerd. KVK Tienen – Hageland vindt het ook belangrijk om grondig werk te maken van de toegankelijkheid van het Bergéstadion voor rolstoelgebruikers.
 
De club wil ook actief op zoek gaan naar manier om de buurt meer te betrekken bij het voetbalgebeuren. Dit verhoogt de sociale cohesie tussen de buurtbewoners en versterkt hun band met de club. Voetbal is wereldwijd één van de belangrijkste middelen om mensen met een verschillende (culturele) achtergrond samen te brengen.  Buurtbewoners kunnen bovendien mee ingeschakeld worden in de vrijwilligerswerking van de club. Daardoor leren zij de werking van de club kennen en ervaren ze anderzijds ook hoe het is om bij een club te horen. Ook de club wil nadrukkelijker aanwezig zijn in het maatschappelijke leven van de stad.
 
EEN  TOEKOMSTGERICHTE STRUCTUUR
 
De club kent een dubbele juridische structuur. VZW KVK Tienen-Hageland regelt alle voetbalactiviteiten en is ook houder van het stamnummer 132 bij de KBVB. De CVBA KVK Tienen verenigt alle commerciële activiteiten, de financiële verrichtingen en het gebruiksonderhoud van de infrastructuur. De CVBA KVK Tienen–Hageland maakt jaarlijks middelen over aan de VZW KVK Tienen–Hageland voor haar werking. Deze juridische entiteiten hanteren de principes van deugdelijk bestuur en rapporteren op regelmatige wijze aan haar stakeholders. Binnen de week na de statutaire algemene vergaderingen zullen vertegenwoordigers van alle politieke fracties uitgebreid geïnformeerd worden over de financiële en sportieve werking.
 
Een voetbalclub kan enkel bestaan door de inzet van vele vrijwilligers die zich belangeloos inzetten. Zij zijn actief op elk niveau van de club en vormen het fundament waarop de club is gebouwd.  Ook de supporters spelen een belangrijke rol. Op regelmatige tijdstippen is er overleg tussen de supportersclub  en KVK Tienen–Hageland. 
 
WE MAKEN ER SAMEN WERK VAN
 
Als vaste waarde in het nationale voetbal vervult KVK Tienen–Hageland een belangrijke rol in het bekendmaken van de Stad Tienen op nationaal vlak. Bovendien telt de club meer dan 500 spelers, trainers, medewerkers en vrijwilligers. De Stad Tienen heeft dan ook alle redenen om dit project mee te ondersteunen. 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Berchem Sport
KVK Tienen
zondag 22 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure