KVK Tienen - FCV Dender EH: 1-1 Printervriendelijke versie

Na de deugddoende overwinning tegen Union wilde ging Tienen op zoek naar een driepunter tegen het Dender van voormalig KVK-trainer Vande Velde. Geen De Silva en Colin in de selectie. Zijn waren onbeschikbaar wegens blessure . Vandenborne verdween uit de selectie. Stijn Simonaitis debuteerde in de basis. Deflem begon sinds lang op de bank. Bij de bezoekers is er extra aandacht voor oud-KVK’ers Papassarantis en Hias.

KVK Tienen was niet bij de les in het openingskwartier en moest het spel ondergaan. Meteen na het fluitsignaal waarschuwden Ngadrira en Lepage. Na vier minuten stond de 0-1 op het scorebord. Van Dessel zag zijn kopbal gekeerde door De Wolf, maar Lepage werkte de bal in de rebound voorbij het bos KVK-verdedigers.
 
Na het slotkwartier herstelde KVK het evenwicht. Toen Singh de gevolgde Nijs met een hakje bediende ging doelman Wauthy goed plat. Aan de overzijde bediende Papassarantis Terki met een lange crossbal. Doelman De Wolf kwam echter niet in verlegenheid. 
 
De wedstrijd golfde ondertussen aangenaam op en neer. Simonaitis stuurde Conard diep die Wauthy met een laag schot tot een redding noopte. Na 37 minuten kreeg Tienen loon naar werken. Willems bracht na een mooie beweging achter het steunbeen de stand opnieuw in evenwicht. Toch waren het de bezoekers die op slag van rusten dicht bij een tweede treffer kwamen: Pepper trapte echter onbesuisd in het zijnet. 
 
Ook de eerst kans van de tweede helft was voor de bezoekers. Bael kopte een voorzet van Vandenheede aan de tweede paal tegen het doelkader. Ook Lepage kreeg een nieuwe kans op de 1-2 toen Roosbeek ongelukkig het leder verloor. Hij kon vrij aanleggen, maar besloot enkele meters naast. De opgerukte Pepper kwam enkele ogenblikken later niet tot afdrukken.
 
Toch lieten ook de Suikerjongens zich niet onbetuigd. Conard kende weinig geluk toen zijn verre plaatsbal over doelman Wauthy op de dwarsligger belandde. Beide ploegen kampten met open vizier in een verder genietbare partij. Dat bewees ook Papassarantis met een harde pegel naast het doel op aangeven van Hias. Ook Bael besloot een moment later een halve meter naast.
 
Opschudding op de Tiense banken toen de ingevallen Deflem aan de overzijde het leder in het kleinste hoekje mikte en de Dender-goalie met een ultieme reflex kon redden. Dat deed ook doelman De Wolf op een lage harde vrije trap van Papassarantis. Het bleef echter 1-1, maar niemand die daar echt om maalde.
 
Wie zich aan een saaie eindeseizoensmatch had verwacht moest zijn mening herzien. De aanwezige voetbalfans waren toeschouwer van een aangename partij met tal van doelpogingen. Trainer Ost was dan ook tevreden: 'Ik kan me vinden in de puntendeling', klonk het. 'Ik hanteerde een nieuw systeem met drie achteraan. Dat pakte mooi uit.'  
 
Woensdag is rode lantaarn Bleid-Gaume te gast in het Bergéstadion.
 
KVK Tienen: De Wolf, Renson, Verhamme (73’ Deflem), Simonaitis, Willems (84’ De Mol), Singh, Nijs (82’ De Geyter), Roosbeek, Conard, Coulibaly, Peeters.
FCV Dender EH: Wauthy, Hias, Van Dessel, Taelemans, Vaesen, Vandenheede, Papassarantis, Ngadrira (52’ Waeghe), Terki (26’ Bael), Lepage, Pepper (80’ Muylaert).
doelpunten: 4’ Lepage (0-1), 37’ Willems (1-1)
geel: Taelemans, Verhamme, Coulibaly
scheidsrechter: Gert Deckers
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Eendracht Aalst
KVK Tienen
zondag 24 november 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure