KVK Tienen - FCV Dender EH: 1-1 Printervriendelijke versie

Na de deugddoende overwinning tegen Union wilde ging Tienen op zoek naar een driepunter tegen het Dender van voormalig KVK-trainer Vande Velde. Geen De Silva en Colin in de selectie. Zijn waren onbeschikbaar wegens blessure . Vandenborne verdween uit de selectie. Stijn Simonaitis debuteerde in de basis. Deflem begon sinds lang op de bank. Bij de bezoekers is er extra aandacht voor oud-KVK’ers Papassarantis en Hias.

KVK Tienen was niet bij de les in het openingskwartier en moest het spel ondergaan. Meteen na het fluitsignaal waarschuwden Ngadrira en Lepage. Na vier minuten stond de 0-1 op het scorebord. Van Dessel zag zijn kopbal gekeerde door De Wolf, maar Lepage werkte de bal in de rebound voorbij het bos KVK-verdedigers.
 
Na het slotkwartier herstelde KVK het evenwicht. Toen Singh de gevolgde Nijs met een hakje bediende ging doelman Wauthy goed plat. Aan de overzijde bediende Papassarantis Terki met een lange crossbal. Doelman De Wolf kwam echter niet in verlegenheid. 
 
De wedstrijd golfde ondertussen aangenaam op en neer. Simonaitis stuurde Conard diep die Wauthy met een laag schot tot een redding noopte. Na 37 minuten kreeg Tienen loon naar werken. Willems bracht na een mooie beweging achter het steunbeen de stand opnieuw in evenwicht. Toch waren het de bezoekers die op slag van rusten dicht bij een tweede treffer kwamen: Pepper trapte echter onbesuisd in het zijnet. 
 
Ook de eerst kans van de tweede helft was voor de bezoekers. Bael kopte een voorzet van Vandenheede aan de tweede paal tegen het doelkader. Ook Lepage kreeg een nieuwe kans op de 1-2 toen Roosbeek ongelukkig het leder verloor. Hij kon vrij aanleggen, maar besloot enkele meters naast. De opgerukte Pepper kwam enkele ogenblikken later niet tot afdrukken.
 
Toch lieten ook de Suikerjongens zich niet onbetuigd. Conard kende weinig geluk toen zijn verre plaatsbal over doelman Wauthy op de dwarsligger belandde. Beide ploegen kampten met open vizier in een verder genietbare partij. Dat bewees ook Papassarantis met een harde pegel naast het doel op aangeven van Hias. Ook Bael besloot een moment later een halve meter naast.
 
Opschudding op de Tiense banken toen de ingevallen Deflem aan de overzijde het leder in het kleinste hoekje mikte en de Dender-goalie met een ultieme reflex kon redden. Dat deed ook doelman De Wolf op een lage harde vrije trap van Papassarantis. Het bleef echter 1-1, maar niemand die daar echt om maalde.
 
Wie zich aan een saaie eindeseizoensmatch had verwacht moest zijn mening herzien. De aanwezige voetbalfans waren toeschouwer van een aangename partij met tal van doelpogingen. Trainer Ost was dan ook tevreden: 'Ik kan me vinden in de puntendeling', klonk het. 'Ik hanteerde een nieuw systeem met drie achteraan. Dat pakte mooi uit.'  
 
Woensdag is rode lantaarn Bleid-Gaume te gast in het Bergéstadion.
 
KVK Tienen: De Wolf, Renson, Verhamme (73’ Deflem), Simonaitis, Willems (84’ De Mol), Singh, Nijs (82’ De Geyter), Roosbeek, Conard, Coulibaly, Peeters.
FCV Dender EH: Wauthy, Hias, Van Dessel, Taelemans, Vaesen, Vandenheede, Papassarantis, Ngadrira (52’ Waeghe), Terki (26’ Bael), Lepage, Pepper (80’ Muylaert).
doelpunten: 4’ Lepage (0-1), 37’ Willems (1-1)
geel: Taelemans, Verhamme, Coulibaly
scheidsrechter: Gert Deckers
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
STVV (mix)
oefenwedstrijd - wo. 24 juli 2019
19.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Meeus (enkel) en Acke (schouder) zijn out voor de wedstrijd tegen KAC Betekom. Weeghmans is geschorst. Selectie: Mombaerts, Hannes, Claes, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne en Bourguignon

04/05/2019

Kapitein Hannes Meeus is geblesseerd aan de enkel en is ook geel geschorst voor de uitwedstrijd op het veld van Termien. Doelman Hannes heeft de training voorzichtig hervat. Lambrecth heeft sinusitis. Doelman Nijsen ondergaat een meniscusoperatie. Selectie: Mombaerts, Singh, A. Vos, J. Vos, Weeghmans, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Matterne, Marchoul, Grancea, Calgan, Convents, Bourguignon, Acke en Dirix.

27/04/2019

Trainer Jo Claes kan bij KVK Wellen geen beroep doen op Hannes, Nijsen en Cabumi. Lambrecth is terug aan het meetrainen en Bourguignon is inzetbaar. Acke was grieperig. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke (?) en Bourguignon.

13/04/2019
Voor de wedstrijd tegen KFC Helson Helchteren doet trainer Claes een beroep op de spelers die vorige week de titel pakten. Enkel Bogaerts is terug van de partij. Bourguignon is op verplichte schooluitstap. Na de wedstrijd bouwen we een kampioenenfeestje in de kantine. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke.
06/04/2019
Jonas Bogaerts is geel geschorst voor de wedstrijd op het veld van KFC Houtvenne. Didier Cabumi en Dylan Lambrecth zijn nog steeds onbeschikbaar. Doelman Hannes hervat bij de beloften. Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne. Bij gelijkspel of winst is KVK Tienen kampioen en volgt een titelfeestje op de Veemarkt. De spelersbus wordt dan verwacht rond 23 uur.
 
30/03/2019

Cabumi (patellapees), Lambrecth (hamstrings) en keeper Hannes blijven zijn nog niet beschikbaar voor de wedstrijd op eigen veld tegen KFC Esperanza Pelt, al hebben de laatste twee dan de trainingen hervat. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne.

23/03/2019

Ontdek onze partnerbrochure