KVK Tienen - FC Brussels: 1-2 Printervriendelijke versie

Trainer Valère Billen kon voor de wedstrijd tegen het door degradatiezorgen geplaagde FC Brussels niet rekenen op Vanherberghen (rug), Peeters (verrekking) en Bogaerts (geschorst). Hias nam plaats op de bank, terwijl Degeling opnieuw als rechtsachter aan de partij begon. 

De eerste helft liet zich kenmerken door erg nerveus en slordig voetbal van beide zijden. Zowel Tienen als Brussels wilden naar voren, maar vergaten daarbij vaak te voetballen. Na tien minuten keurde ref Ottevaere op aangeven van zijn grensrechter een doelpunt van Charaï af wegens buiten spel. Christophe Nahimana trapte de bal eenogenblik later naast.
 
De kansen waren schaars. Ook voor Brussels. Op het half uur ging de opgerukte Haghedoren zijn kans met een afstandsschot, maar hij kreeg zijn schot niet binnen het kader.  Nollevaux bediende Siani die vanop de achterlijn wilde terugleggen richting Lutula. Verdediger De Smet redde de meubelen en stak er een voetje tussen. 
 
Hoewel Tienen aanweziger was in het spel, kwamen de bezoekers alsnog op voorsprong na een flater in de Tiense defensie. Govoni bracht de bal tot bij De Smet die zich te eenvoudig de bal liet ontnemen door Lutula. Die nam het geschenk al te graag aan en schoot de bal tegen de touwen.
 
De tweede helft begon niet veel beter voor de Suikerjongens. Siani mocht zich vlot doorzetten op het middenveld, kaatste zich een weg doorheen de Tiense defensie en trapte knap de 0-2 tegen de touwen. 
 
Terwijl ref Ottevaere regelmatig de hoofdrol opeiste en Brussels vooral veel tijd probeerde te rekken, ging Tienen op zoek naar de aansluitingstreffer. Die viel er na 54 minuten toen De Silva de bal voor de tweede paal slingerde waar Nahimana beheerst afwerkte. 
 
Even zag het ernaar uit dat de gelijkmaker een feit was, maar voor de tweede keer van de avond besliste ref Ottevaere er anders over. Dit keer werd een doelpunt van Matusiwa wegens buitenspel afgekeurd.
 
Veel vlotte combinaties vielen er niet te bespeuren. Brussels dreigde al evenmin, op vijf dolle minuten na toen Govoni tot twee keer toe moest uitpakken op twee knappe pogingen van Siani.  Tienen probeerde wel, maar voetbalde te onverzorgd om nog gote kansen af te dwingen. 
 
KVK Tienen tekent dus niet voor de beoogde 12 op 12 en moet dus volgende week op het veld van Standaard Wetteren opnieuw vol aan de bak in de strijd tegen de degradatie. FC Brussels doet een goede zaak en krijgt opnieuw een perspectief op een verlengd verblijf in tweede klasse.
 
Bekijk hier de nabeschouwing door trainers Valère Billen (KVK Tienen) en Michel De Wolf (FC Brussels):

KVK Tienen: Govoni, Vandeput (56’ Konsdorff), Audoor, De Smet, Degeling (81’ Hias), Charaï (65’ Belme), De Silva, Biatour, Matusiwa, Nahimana, Neven. 
FC Brussels: Van den Eynde, Doumbia, Diaha By, Nizic, Haghedooren (81’ Maeyens), Nollevaux, Heris, Komel, Edenilson (60’ Edenilson), Siani, Lutula (89’ George). 
Doelpunten: 44’ Lutula (0-1), 47’ Siani (0-2), 54’ Nahimana (1-2)
Geel:  Vandemarliere, Nzic, Nahimana, Siani
Scheidsrechter:  Ottevaere
 
 
 
Label(s):

KVK-Brussels

Het was niet de schuld van het arbitrale trio dat er slordig verdedigd werd,dat de passing op niets trok en dat er in de 1ste helft zonder ziel werd gespeeld.Veel spelers haalden het niveau van de laatste 3 weken niet tegen een zeer bescheiden tegenstander(buiten hun spitsen armoe troef,de rest was niet in staat fatsoenlijk een bal te stoppen).Jammer,maar kans verkeken zich in veiligheid te spelen en ontspannen naar Wetteren te gaan.Nu is het weer knokken voor de puntjes,hopelijk niet tot de laatste speeldag.Tzou met het oog op de planning naar volgend seizoen toe mooi zijn dat er snel zekerheid komt betreffende het behoud.Dus gasten,jullie weten wat te doen zaterdag....

trio

afgekeurde goal van diangi belange geen buiten spel als de pas gegeven was, kwam diangi achter de verdediger uit,nog een faze diangi vertrekt vier meter achter de verdeging als ze de bal maar hem toe speelden buitenspel hij ging toen wel alleen naar de doelman he ,zeer goed te zien op rob ,en dat zijn goede scheidsrechters ,ik denk daar anders over

KVK-Brussels

Nooit beweerd dat de ref goed was.Het was zeker geen homereferee,integendeel zelfs.Wat ik wou zeggen is dat als we een beetje verzorgder,sneller en met meer hart hadden gespeeld(zeker in de 1ste helft), die discussie over de leiding niet nodig was geweest.Die lijnrechter aan de zittribune werkte niet alleen VB op de zenuwen,ik kan het u verzekeren!!!!Maar een KVK op niveau moet dit Brussels altijd aankunnen,dan mogen 10 Ottevaeres tegen fluiten.

kvk tienen -brussels

de drie scheidsrechters hebben de wedstrijd beinvloed ,maar ze hebben onze spitsen, bia en dia , niet aangespeeld in de voeten zoals ze bij andere wedstrijden WEL deden

Vocês sentem medo?

Aarzelde hij ...

Het goede ding is te zien van het team met een patroon van spelen. De overwinningen bleek dat verleden.

De downgrade kan nog steeds dicht, maar niet het gevoel bang.

En je voelt?

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KFC Eppegem
oefenwedstrijd
zo. 25 augustus - 15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure