KVK Tienen - FC Brussels: 1-2 Printervriendelijke versie

Trainer Valère Billen kon voor de wedstrijd tegen het door degradatiezorgen geplaagde FC Brussels niet rekenen op Vanherberghen (rug), Peeters (verrekking) en Bogaerts (geschorst). Hias nam plaats op de bank, terwijl Degeling opnieuw als rechtsachter aan de partij begon. 

De eerste helft liet zich kenmerken door erg nerveus en slordig voetbal van beide zijden. Zowel Tienen als Brussels wilden naar voren, maar vergaten daarbij vaak te voetballen. Na tien minuten keurde ref Ottevaere op aangeven van zijn grensrechter een doelpunt van Charaï af wegens buiten spel. Christophe Nahimana trapte de bal eenogenblik later naast.
 
De kansen waren schaars. Ook voor Brussels. Op het half uur ging de opgerukte Haghedoren zijn kans met een afstandsschot, maar hij kreeg zijn schot niet binnen het kader.  Nollevaux bediende Siani die vanop de achterlijn wilde terugleggen richting Lutula. Verdediger De Smet redde de meubelen en stak er een voetje tussen. 
 
Hoewel Tienen aanweziger was in het spel, kwamen de bezoekers alsnog op voorsprong na een flater in de Tiense defensie. Govoni bracht de bal tot bij De Smet die zich te eenvoudig de bal liet ontnemen door Lutula. Die nam het geschenk al te graag aan en schoot de bal tegen de touwen.
 
De tweede helft begon niet veel beter voor de Suikerjongens. Siani mocht zich vlot doorzetten op het middenveld, kaatste zich een weg doorheen de Tiense defensie en trapte knap de 0-2 tegen de touwen. 
 
Terwijl ref Ottevaere regelmatig de hoofdrol opeiste en Brussels vooral veel tijd probeerde te rekken, ging Tienen op zoek naar de aansluitingstreffer. Die viel er na 54 minuten toen De Silva de bal voor de tweede paal slingerde waar Nahimana beheerst afwerkte. 
 
Even zag het ernaar uit dat de gelijkmaker een feit was, maar voor de tweede keer van de avond besliste ref Ottevaere er anders over. Dit keer werd een doelpunt van Matusiwa wegens buitenspel afgekeurd.
 
Veel vlotte combinaties vielen er niet te bespeuren. Brussels dreigde al evenmin, op vijf dolle minuten na toen Govoni tot twee keer toe moest uitpakken op twee knappe pogingen van Siani.  Tienen probeerde wel, maar voetbalde te onverzorgd om nog gote kansen af te dwingen. 
 
KVK Tienen tekent dus niet voor de beoogde 12 op 12 en moet dus volgende week op het veld van Standaard Wetteren opnieuw vol aan de bak in de strijd tegen de degradatie. FC Brussels doet een goede zaak en krijgt opnieuw een perspectief op een verlengd verblijf in tweede klasse.
 
Bekijk hier de nabeschouwing door trainers Valère Billen (KVK Tienen) en Michel De Wolf (FC Brussels):

KVK Tienen: Govoni, Vandeput (56’ Konsdorff), Audoor, De Smet, Degeling (81’ Hias), Charaï (65’ Belme), De Silva, Biatour, Matusiwa, Nahimana, Neven. 
FC Brussels: Van den Eynde, Doumbia, Diaha By, Nizic, Haghedooren (81’ Maeyens), Nollevaux, Heris, Komel, Edenilson (60’ Edenilson), Siani, Lutula (89’ George). 
Doelpunten: 44’ Lutula (0-1), 47’ Siani (0-2), 54’ Nahimana (1-2)
Geel:  Vandemarliere, Nzic, Nahimana, Siani
Scheidsrechter:  Ottevaere
 
 
 
Label(s):

KVK-Brussels

Het was niet de schuld van het arbitrale trio dat er slordig verdedigd werd,dat de passing op niets trok en dat er in de 1ste helft zonder ziel werd gespeeld.Veel spelers haalden het niveau van de laatste 3 weken niet tegen een zeer bescheiden tegenstander(buiten hun spitsen armoe troef,de rest was niet in staat fatsoenlijk een bal te stoppen).Jammer,maar kans verkeken zich in veiligheid te spelen en ontspannen naar Wetteren te gaan.Nu is het weer knokken voor de puntjes,hopelijk niet tot de laatste speeldag.Tzou met het oog op de planning naar volgend seizoen toe mooi zijn dat er snel zekerheid komt betreffende het behoud.Dus gasten,jullie weten wat te doen zaterdag....

trio

afgekeurde goal van diangi belange geen buiten spel als de pas gegeven was, kwam diangi achter de verdediger uit,nog een faze diangi vertrekt vier meter achter de verdeging als ze de bal maar hem toe speelden buitenspel hij ging toen wel alleen naar de doelman he ,zeer goed te zien op rob ,en dat zijn goede scheidsrechters ,ik denk daar anders over

KVK-Brussels

Nooit beweerd dat de ref goed was.Het was zeker geen homereferee,integendeel zelfs.Wat ik wou zeggen is dat als we een beetje verzorgder,sneller en met meer hart hadden gespeeld(zeker in de 1ste helft), die discussie over de leiding niet nodig was geweest.Die lijnrechter aan de zittribune werkte niet alleen VB op de zenuwen,ik kan het u verzekeren!!!!Maar een KVK op niveau moet dit Brussels altijd aankunnen,dan mogen 10 Ottevaeres tegen fluiten.

kvk tienen -brussels

de drie scheidsrechters hebben de wedstrijd beinvloed ,maar ze hebben onze spitsen, bia en dia , niet aangespeeld in de voeten zoals ze bij andere wedstrijden WEL deden

Vocês sentem medo?

Aarzelde hij ...

Het goede ding is te zien van het team met een patroon van spelen. De overwinningen bleek dat verleden.

De downgrade kan nog steeds dicht, maar niet het gevoel bang.

En je voelt?

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure