KVK Tienen - FC Brussels: 1-2 Printervriendelijke versie

Trainer Valère Billen kon voor de wedstrijd tegen het door degradatiezorgen geplaagde FC Brussels niet rekenen op Vanherberghen (rug), Peeters (verrekking) en Bogaerts (geschorst). Hias nam plaats op de bank, terwijl Degeling opnieuw als rechtsachter aan de partij begon. 

De eerste helft liet zich kenmerken door erg nerveus en slordig voetbal van beide zijden. Zowel Tienen als Brussels wilden naar voren, maar vergaten daarbij vaak te voetballen. Na tien minuten keurde ref Ottevaere op aangeven van zijn grensrechter een doelpunt van Charaï af wegens buiten spel. Christophe Nahimana trapte de bal eenogenblik later naast.
 
De kansen waren schaars. Ook voor Brussels. Op het half uur ging de opgerukte Haghedoren zijn kans met een afstandsschot, maar hij kreeg zijn schot niet binnen het kader.  Nollevaux bediende Siani die vanop de achterlijn wilde terugleggen richting Lutula. Verdediger De Smet redde de meubelen en stak er een voetje tussen. 
 
Hoewel Tienen aanweziger was in het spel, kwamen de bezoekers alsnog op voorsprong na een flater in de Tiense defensie. Govoni bracht de bal tot bij De Smet die zich te eenvoudig de bal liet ontnemen door Lutula. Die nam het geschenk al te graag aan en schoot de bal tegen de touwen.
 
De tweede helft begon niet veel beter voor de Suikerjongens. Siani mocht zich vlot doorzetten op het middenveld, kaatste zich een weg doorheen de Tiense defensie en trapte knap de 0-2 tegen de touwen. 
 
Terwijl ref Ottevaere regelmatig de hoofdrol opeiste en Brussels vooral veel tijd probeerde te rekken, ging Tienen op zoek naar de aansluitingstreffer. Die viel er na 54 minuten toen De Silva de bal voor de tweede paal slingerde waar Nahimana beheerst afwerkte. 
 
Even zag het ernaar uit dat de gelijkmaker een feit was, maar voor de tweede keer van de avond besliste ref Ottevaere er anders over. Dit keer werd een doelpunt van Matusiwa wegens buitenspel afgekeurd.
 
Veel vlotte combinaties vielen er niet te bespeuren. Brussels dreigde al evenmin, op vijf dolle minuten na toen Govoni tot twee keer toe moest uitpakken op twee knappe pogingen van Siani.  Tienen probeerde wel, maar voetbalde te onverzorgd om nog gote kansen af te dwingen. 
 
KVK Tienen tekent dus niet voor de beoogde 12 op 12 en moet dus volgende week op het veld van Standaard Wetteren opnieuw vol aan de bak in de strijd tegen de degradatie. FC Brussels doet een goede zaak en krijgt opnieuw een perspectief op een verlengd verblijf in tweede klasse.
 
Bekijk hier de nabeschouwing door trainers Valère Billen (KVK Tienen) en Michel De Wolf (FC Brussels):

KVK Tienen: Govoni, Vandeput (56’ Konsdorff), Audoor, De Smet, Degeling (81’ Hias), Charaï (65’ Belme), De Silva, Biatour, Matusiwa, Nahimana, Neven. 
FC Brussels: Van den Eynde, Doumbia, Diaha By, Nizic, Haghedooren (81’ Maeyens), Nollevaux, Heris, Komel, Edenilson (60’ Edenilson), Siani, Lutula (89’ George). 
Doelpunten: 44’ Lutula (0-1), 47’ Siani (0-2), 54’ Nahimana (1-2)
Geel:  Vandemarliere, Nzic, Nahimana, Siani
Scheidsrechter:  Ottevaere
 
 
 
Label(s):

KVK-Brussels

Het was niet de schuld van het arbitrale trio dat er slordig verdedigd werd,dat de passing op niets trok en dat er in de 1ste helft zonder ziel werd gespeeld.Veel spelers haalden het niveau van de laatste 3 weken niet tegen een zeer bescheiden tegenstander(buiten hun spitsen armoe troef,de rest was niet in staat fatsoenlijk een bal te stoppen).Jammer,maar kans verkeken zich in veiligheid te spelen en ontspannen naar Wetteren te gaan.Nu is het weer knokken voor de puntjes,hopelijk niet tot de laatste speeldag.Tzou met het oog op de planning naar volgend seizoen toe mooi zijn dat er snel zekerheid komt betreffende het behoud.Dus gasten,jullie weten wat te doen zaterdag....

trio

afgekeurde goal van diangi belange geen buiten spel als de pas gegeven was, kwam diangi achter de verdediger uit,nog een faze diangi vertrekt vier meter achter de verdeging als ze de bal maar hem toe speelden buitenspel hij ging toen wel alleen naar de doelman he ,zeer goed te zien op rob ,en dat zijn goede scheidsrechters ,ik denk daar anders over

KVK-Brussels

Nooit beweerd dat de ref goed was.Het was zeker geen homereferee,integendeel zelfs.Wat ik wou zeggen is dat als we een beetje verzorgder,sneller en met meer hart hadden gespeeld(zeker in de 1ste helft), die discussie over de leiding niet nodig was geweest.Die lijnrechter aan de zittribune werkte niet alleen VB op de zenuwen,ik kan het u verzekeren!!!!Maar een KVK op niveau moet dit Brussels altijd aankunnen,dan mogen 10 Ottevaeres tegen fluiten.

kvk tienen -brussels

de drie scheidsrechters hebben de wedstrijd beinvloed ,maar ze hebben onze spitsen, bia en dia , niet aangespeeld in de voeten zoals ze bij andere wedstrijden WEL deden

Vocês sentem medo?

Aarzelde hij ...

Het goede ding is te zien van het team met een patroon van spelen. De overwinningen bleek dat verleden.

De downgrade kan nog steeds dicht, maar niet het gevoel bang.

En je voelt?

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KOSC Wijgmaal
zondag 20 oktober 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Ontdek onze partnerbrochure