KVK Tienen - Excelsior Virton: 1-1 Printervriendelijke versie

Trainer Ost pakte uit met dezelfde elf die tegen Bleid een matige beurt maakten. Enkel Wassa verdween uit het team in het voordeel van Sébastien Dufoor. Hij begon als linksmidden. Virton staat met Bocholt VV op een gedeelde eerste plaats. De ploeg uit de Gaume heeft echter twee wedstrijden minder op de teller staan. Deze wedstrijd was dan ook een topper voor KVK Tienen dat de voeling met de top 3 niet wil verliezen.

Ondanks het feit dat de regen al de hele dag met bakken uit de lucht viel, lag de grasmat van het Bergéstadion er prima bij. De wedstrijd begon met een uitgebreide studieronde. Toch nam Tienen het iniatief, zonder evenwel meteen grote kansen af te dwingen. Het was wachten tot de twintigste minuut toen Dufoor een laterale bal van Christophe op de slof nam. Zijn afstandsschot ging naast.

De oprukte Pellegriti zag zijn harde kaatsbal een ogenblik later een metertje over de kruising zoeven.  Kansen van de bezoekers waren er niet te bespeuren. De Suikerploeg bekroonde een prima eerste helft met een uitstekende kans. De bedrijvige Laurent bracht het leder tot bij Christophe die door de buitenspelval glipte en alleen voor doelman Hurbain opdook. De goalie ging echter prima in de voeten.

KVK Tienen begon ook als de betere ploeg aan de tweede helft. Christophe verlengde een prima voorzet van Dufoor met het hoofd. De bal verdween een half metertje voorlangs. Alle hens aan dek bij Virton toen doelman Hurbain ver uit kwam op de alleen doorgebroken Mayombo. Die omspeelde hem prima, maar zowel Dufoor als Kanté slaagden er niet in de toegestormde Virton-verdedigers voor de lege doelmond te verslaan.

Op het uur kreeg KVK Tienen dan toch loon naar werken. Christophe controleerde een door een verdediger doorgekopte voorzet en trapte hard tegen de touwen. Op een voorzet van Pellegriti was Tienen dicht bij een tweede treffer. Die viel echter aan de overzijde. Tshiala zette prima voor tot aan de tweede paal, waar Delaby het leder over de doellijn werkte. De eerste kans voor Virton was meteen raak.

Virton had de smaak nu te pakken. Tshiala zette zich knap door met een rush op de linkerflank. De Wolf ging goed plat. Molnar miste de rebound. Bij deze fase raakte De Wolf gekwetst aan de duim. Hij kon de wedstrijd echter wel verderzetten.

In de slotfase ging de wedstrijd vlot op en neer. Tienen dook af en toe op in de buurt van de bezoekende doelman, zonder evenwel echt gevaarlijk te zijn. In de slotminuten was er wel wat meer opwinding. Invaller Gbaguidi raakte niet voorbij De Wolf. Aan de de overzijde kreeg Singh dé uitgelezen kans op de winning-goal. Na mooi afleggen van Christophe trapte hij tot onbegrip van het thuispubliek recht op doelman Hurbain.

De neutrale toeschouwers kreeg ondanks de hevige regen een puike pot voetbal voorgeschoteld met vooral Tiens overwicht. Jammer genoeg was de afwerking niet afdoende om de drie punten in het Bergéstadion te houden. We vermelden ondanks een collectief goede prestatie vooral de namen van Francis Laurent en Rocky Peeters als uitblinkers. Het is afwachten hoe ernstig de duimblessure van doelman De Wolf is.

Trainer Defays van Virton was tevreden met het punt: ‘Hier komen weinig ploegen punten halen. In de eerste helft was Tienen de betere. Het kwam dan ook terecht op voorsprong. Op het moment dat Tienen scoorde speelden we wat meer bevrijd. Dat leverde de gelijkmaker op.’ KVK-trainer Ost daarentegen was ontgoocheld: ‘We verliezen vandaag twee punten. We moeten de kansen beter afmaken. Singh moet in de slotminuut altijd scoren. Goed is wel dat de toeschouwers een mooie wedstrijd kregen.Twee ploegen die voetballen is iets wat je niet elke week ziet in derde klasse'.

De Suikerploeg sluit 2012 af met een dubbel gevoel. Enerzijds slaagt de ploeg er in om prima voetbal te brengen, anderzijds schiet met met een puntendeling onvoldoende op in de rangschikking. Een lange winterstop is niet besteed aan de mannen van trainer Ost. Zo zijn er de komende dagen oefenwedstrijden tegen Beersel en Heppignies. Op 5 januari staat reeds de topper op het veld van La Louvière op de agenda. Een weekje later trekt Tienen naar Patro Eisden. Het beloven dus boeiende weken te worden voor de KVK-fans.

KVK Tienen: De Wolf, Pellegriti, Renson, Jean, Peeters, Dufoor (78’ Deflem), Singh, Kanté, Mayombo (71’ Meledje), Christophe, Laurent (87’ Bagnost).
Excelsior Virton: Hurbain, Gustin, Yeye (80’ Leva), Delaby, Emond (86’ Gbaguidi), Molnar, Blaise, Tshiala, Bojovic, Grevisse, Stouvenaker (59’ Abdelkadous).
Doelpunten:  61’ Christophe (1-0), 65’ Delaby (1-1)
Geel:  Stouvenaker, Tshiala, Molnar
Scheidsrechter: Alho-Guerreiro 

>> Meer sfeerbeelden van deze topper vind je in onze fotogalerij!

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure