KVK Tienen - Eendracht Termien: 2 - 0 Printervriendelijke versie

Eendracht Termien kende vorig seizoen prima resultaten en wilde met dezelfde spelers opnieuw meedoen voor de prijzen. Dat lukt vooralsnog niet, maar dat doet niets af aan de kwaliteiten van de tegenstander. De Genkse club wilde dan ook bonuspunten sprokkelen op het veld van KVK Tienen.  Dat stelde vast dat K. Lyra-Lierse een dag eerder niet won bij KVC Houtvenne en kon bij winst dus een mooie zaak doen in de rangschikking.
 
De bezoekers hadden aangekondigd dat ze vrank en vrij hun kans zouden gaan in het Bergéstadion. Die intentie toonde Bloemen kort na de aftrap, maar doelman Hannes kende weinig problemen met zijn schot.
 
Aan de overkant bracht KVK veel meer gevaar. Een scherp inzenden van Matterne werd net voor Lambrecth gedevieerd en doelman Slegers moest plat op een knal van Bogaerts. Na twintig minuten was het raak: bij een hoekschop van Grancea kon doelman Slegers de bal niet wegboksen en was Matterne bij de pinken om overhoeks met het hoofd te scoren.
 
Tienen kwam onder stoom. Enkele minuten later bracht Claes de bal na een actie op links strak voor doel. Matterne trapte de bal in het dak van het doel en maakte zijn tweede van de middag. Eendracht Termien voetbalde ondertussen onversaagd verder zonder echt te dreigen. Een schot van Bloemen verdween enkele meters naast de kooi van Hannes.
 
Kort na de herneming liet Yildiz de kans op de aansluitingstreffer liggen toen Alexander Vos de bal onvoldoende kon wegwerken. Het was Tienen dat via Matterne bijna bij een derde treffer kwam. Ook Marchoul kwam centimeters te kort om een voorzet van Grancea te benutten. 
 
Termien claimde in de tweede helft het balbezit en gooide regelmatig hoge ballen richting Hannes. Echt grote dreiging bracht die aanpak niet. Bij een te zeldzame Tiense counter hield de uitgekomen Slegers met een mooie redding Grancea van de 3-0. Ook Weeghmans kreeg het balletje in de slotfase niet meer voorbij de doelman.
 
Het laatste wapenfeit van de partij was voor de bezoekers. De vrije trap van Gijzen miste overtuiging om Hannes te grazen te nemen. Geen eenvoudige tweede helft, maar KVK mocht de tiende overwinning op rij vieren.
 
Trainer Claes was tevreden met die overwinning en de mentaliteit van zijn spelers: ‘Ik ben best blij met de eerste helft, waarin we regelmatig de vrije man vonden. Termien speelde in blok met veel duelkracht. Het was aan ons om die aanpak te omzeilen. In de tweede helft speelde Termien alles of niets. Toch krijgen we voldoende kansen om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen en gaven we aan de overkant geen uitgespeelde kansen weg. Het was geen eenvoudige tweede helft, maar onze jonge ploeg toonde zich opnieuw bereid om voor elke bal te strijden. Het was opnieuw een wedstrijd waar we veel uit kunnen leren, maar laat ons toch ook deze mooie reeks resultaten koesteren’.
 
Opdracht volbracht. Na een half uur voetballen had Tienen de schaapjes al op het droge. KVK blijft onder stoom en loopt 12 punten uit op K. Lyra-Lierse en 9 punten op KFC Sint-Lenaarts, de nieuwe nummer twee in de rangschikking. Volgende zaterdag wacht de verplaatsing naar een bijzonder gemotiveerd KAC Betekom. Aftrap om 20 uur.
 
KVK Tienen: Hannes, Matterne (76’ J. Vos), A. Vos, Meeus, Weeghmans, Lambrecth (80’ Bourguignon), Grancea, Lusadusu, Marchoul (68’ Calgan), Claes, Bogaerts.
Eendracht Termien: Slegers, Hustinx, Kroonen, Voorn, Bloemen(69’ Opdekamp), Ulenaers, Yuldiz, Teker, Piras (78’ Gijzen), Pulinx, Philipsen.
Doelpunten: 19’ Matterne (1-0), 29’ Matterne (2-0)
Scheidsrechter: Ruben Wuyts
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Graag tot in de
voorbereiding!
Bestel voor 21/8 je extra voordelig
abonnement inclusief gratis footlunch!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen, Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth, Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Meeus (enkel) en Acke (schouder) zijn out voor de wedstrijd tegen KAC Betekom. Weeghmans is geschorst. Selectie: Mombaerts, Hannes, Claes, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne en Bourguignon

04/05/2019

Kapitein Hannes Meeus is geblesseerd aan de enkel en is ook geel geschorst voor de uitwedstrijd op het veld van Termien. Doelman Hannes heeft de training voorzichtig hervat. Lambrecth heeft sinusitis. Doelman Nijsen ondergaat een meniscusoperatie. Selectie: Mombaerts, Singh, A. Vos, J. Vos, Weeghmans, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Matterne, Marchoul, Grancea, Calgan, Convents, Bourguignon, Acke en Dirix.

27/04/2019

Trainer Jo Claes kan bij KVK Wellen geen beroep doen op Hannes, Nijsen en Cabumi. Lambrecth is terug aan het meetrainen en Bourguignon is inzetbaar. Acke was grieperig. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke (?) en Bourguignon.

13/04/2019
Voor de wedstrijd tegen KFC Helson Helchteren doet trainer Claes een beroep op de spelers die vorige week de titel pakten. Enkel Bogaerts is terug van de partij. Bourguignon is op verplichte schooluitstap. Na de wedstrijd bouwen we een kampioenenfeestje in de kantine. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke.
06/04/2019
Jonas Bogaerts is geel geschorst voor de wedstrijd op het veld van KFC Houtvenne. Didier Cabumi en Dylan Lambrecth zijn nog steeds onbeschikbaar. Doelman Hannes hervat bij de beloften. Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne. Bij gelijkspel of winst is KVK Tienen kampioen en volgt een titelfeestje op de Veemarkt. De spelersbus wordt dan verwacht rond 23 uur.
 
30/03/2019

Cabumi (patellapees), Lambrecth (hamstrings) en keeper Hannes blijven zijn nog niet beschikbaar voor de wedstrijd op eigen veld tegen KFC Esperanza Pelt, al hebben de laatste twee dan de trainingen hervat. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne.

23/03/2019

Doelman Hannes (adductoren), Cabumi (patellapees) en Lambrecth (hamstrings) geraken niet fit voor de wedstrijd op het veld van KSV Bornem. Ook Alexander Vos is onzeker. Zijn wonde boven de enkel is nog niet geheeld. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos (?), J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne. De aftrap wordt gegeven door minister Koen Van den Heuvel, Bornemnaar en partner van Tiens burgemeester Katrien Partyka.

16/03/2019

Voor doelman Arthur Hannes komt de wedstrijd tegen K. Ternesse VV te vroeg. Matterne (knie) geraakt wel fit. Cabumi (patellapees) en Lambrecth (hamstrings) zijn twijfelachtig. De selectie van trainer Jo Claes: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Cabumi (?), Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Singh, Dirix, Lambrecth (?), Lusadusu en Matterne. 

09/03/2019

Op woensdag 13 maart oefenen de beloften in het Bergéstadion tegen KVC Houtem-Oplinter. Aftrap om 20.30 uur.

09/03/2019

Ontdek onze partnerbrochure