KVK Tienen - Eendracht Termien: 2 - 0 Printervriendelijke versie

Eendracht Termien kende vorig seizoen prima resultaten en wilde met dezelfde spelers opnieuw meedoen voor de prijzen. Dat lukt vooralsnog niet, maar dat doet niets af aan de kwaliteiten van de tegenstander. De Genkse club wilde dan ook bonuspunten sprokkelen op het veld van KVK Tienen.  Dat stelde vast dat K. Lyra-Lierse een dag eerder niet won bij KVC Houtvenne en kon bij winst dus een mooie zaak doen in de rangschikking.
 
De bezoekers hadden aangekondigd dat ze vrank en vrij hun kans zouden gaan in het Bergéstadion. Die intentie toonde Bloemen kort na de aftrap, maar doelman Hannes kende weinig problemen met zijn schot.
 
Aan de overkant bracht KVK veel meer gevaar. Een scherp inzenden van Matterne werd net voor Lambrecth gedevieerd en doelman Slegers moest plat op een knal van Bogaerts. Na twintig minuten was het raak: bij een hoekschop van Grancea kon doelman Slegers de bal niet wegboksen en was Matterne bij de pinken om overhoeks met het hoofd te scoren.
 
Tienen kwam onder stoom. Enkele minuten later bracht Claes de bal na een actie op links strak voor doel. Matterne trapte de bal in het dak van het doel en maakte zijn tweede van de middag. Eendracht Termien voetbalde ondertussen onversaagd verder zonder echt te dreigen. Een schot van Bloemen verdween enkele meters naast de kooi van Hannes.
 
Kort na de herneming liet Yildiz de kans op de aansluitingstreffer liggen toen Alexander Vos de bal onvoldoende kon wegwerken. Het was Tienen dat via Matterne bijna bij een derde treffer kwam. Ook Marchoul kwam centimeters te kort om een voorzet van Grancea te benutten. 
 
Termien claimde in de tweede helft het balbezit en gooide regelmatig hoge ballen richting Hannes. Echt grote dreiging bracht die aanpak niet. Bij een te zeldzame Tiense counter hield de uitgekomen Slegers met een mooie redding Grancea van de 3-0. Ook Weeghmans kreeg het balletje in de slotfase niet meer voorbij de doelman.
 
Het laatste wapenfeit van de partij was voor de bezoekers. De vrije trap van Gijzen miste overtuiging om Hannes te grazen te nemen. Geen eenvoudige tweede helft, maar KVK mocht de tiende overwinning op rij vieren.
 
Trainer Claes was tevreden met die overwinning en de mentaliteit van zijn spelers: ‘Ik ben best blij met de eerste helft, waarin we regelmatig de vrije man vonden. Termien speelde in blok met veel duelkracht. Het was aan ons om die aanpak te omzeilen. In de tweede helft speelde Termien alles of niets. Toch krijgen we voldoende kansen om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen en gaven we aan de overkant geen uitgespeelde kansen weg. Het was geen eenvoudige tweede helft, maar onze jonge ploeg toonde zich opnieuw bereid om voor elke bal te strijden. Het was opnieuw een wedstrijd waar we veel uit kunnen leren, maar laat ons toch ook deze mooie reeks resultaten koesteren’.
 
Opdracht volbracht. Na een half uur voetballen had Tienen de schaapjes al op het droge. KVK blijft onder stoom en loopt 12 punten uit op K. Lyra-Lierse en 9 punten op KFC Sint-Lenaarts, de nieuwe nummer twee in de rangschikking. Volgende zaterdag wacht de verplaatsing naar een bijzonder gemotiveerd KAC Betekom. Aftrap om 20 uur.
 
KVK Tienen: Hannes, Matterne (76’ J. Vos), A. Vos, Meeus, Weeghmans, Lambrecth (80’ Bourguignon), Grancea, Lusadusu, Marchoul (68’ Calgan), Claes, Bogaerts.
Eendracht Termien: Slegers, Hustinx, Kroonen, Voorn, Bloemen(69’ Opdekamp), Ulenaers, Yuldiz, Teker, Piras (78’ Gijzen), Pulinx, Philipsen.
Doelpunten: 19’ Matterne (1-0), 29’ Matterne (2-0)
Scheidsrechter: Ruben Wuyts
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Lyra-Lierse
zondag 13 januari
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Iedereen is fit voor de wedstrijd op het veld van KFC Nijlen. Ook Benali die vorige week nog moest afhaken met een contractuur. Selectie: Hannes, Mombaerts, Claes, Meeus, Weeghmans, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Grancea, Lagrib, Marchoul, Cabumi, Lambrecth, Calgan, Bourguignon en Benali.

15/12/2018

De stadionverlichting van het Bergéstadion kreeg onlangs een update is opnieuw gekeurd door de voetbalbond. KVK Tienen kan tijdens de wintermaanden opnieuw om 15 uur voetballen. De aftrap van de wedstrijd KVK Tienen - K. Lyra-Lierse is dan ook een half uurtje verlaat van 14.30 uur naar 15 uur.

11/12/2018

Benali (contractuur) komt sowieso niet in aanmerking voor de wedstrijd tegen KAC Betekom. Cabumi (onderrug) en Lambrecth (ziek) zouden fit geraken. De neusoperatie van Alexander Vos is geslaagd, maar hij traint voorlopig voorzichtig mee. Selectie: Hannes, Mombaerts, Claes, Meeus, Weeghmans, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Grancea, Lagrib, Marchoul, Cabumi, Lambrecth, Calgan en Bourguignon.

08/12/2018

Alexander Vos is ondertussen met succes geopereerd aan de neus na een neusbreuk in de wedstrijd tegen KVK Wellen. De ingreep verliep vlot. Verwacht wordt dat hij snel bij de trainingen kan hervatten.

03/12/2018
Alexander Vos (neusbreuk) speelt met masker tegen Eendracht Termien en ondergaat maandag een operatie. De selectie: Hannes, Meeus, A. Vos, Weeghmans, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Grancea, Matterne, Marchoul, Lambrecth, J. Vos, Calgan, Cabumi, Bourguignon, Lagrib, Mombaerts.
01/12/2018

Bij een duel in de wedstrijd tegen KVK Wellen brak Alexander Vos zijn neus. Onderzoek in het ziekenhuis bevestigt dit. Ook vorig seizoen liep hij reeds een neusbreuk op. Alexander speelde de hele wedstrijd uit en voorkwam nog een tegengoal. Een fraaie prestatie!

25/11/2018

Trainer Jo Claes kiest uit volgende spelers voor de wedstrijd op het veld van KFC Helson: Hannes, Nijsen, Claes, Meeus, Weeghmans, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Grancea, Benali, Lagrib, Marchoul, Cabumi, Lambrecth, Calgan en Bourguignon. Singh is terug uit het buitenland en hervat de trainingen. Enkel Acke blijft uit.

18/11/2018

Voor de wedstrijd tegen KVC Houtvenne kiest trainer Claes uit volgende spelers Hannes, Nijsen, Claes, Meeus, Weeghmans, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Grancea, Benali, Lagrib, Marchoul, Cabumi, Lambrecth, Calgan, Bourguignon. 

10/11/2018

Trainer Jo Claes selecteerde volgende spelers voor de wedstrijd op het ved van KFC Esperanza Pelt: Hannes, Nijsen, Claes, Meeus, Weeghmans, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Grancea, Benali, Lagrib, Marchoul, Cabumi, Lambrecth, Calgan en Bourguignon.

03/11/2018

Spits Didier Cabumi (contractuur in dij) is hersteld en beschikbaar voor de wedstrijd tegen KSV Bornem. Selectie: Hannes, Meeus, A. Vos, Weeghmans, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Marchoul, Matterne, Grancea, Lambrecth, Cabumi, J. Vos, Calgan, Lagrib, Bourguignon, Nijsen.

27/10/2018

Ontdek onze partnerbrochure