KVK Tienen - Eendracht Termien: 2 - 0 Printervriendelijke versie

Eendracht Termien kende vorig seizoen prima resultaten en wilde met dezelfde spelers opnieuw meedoen voor de prijzen. Dat lukt vooralsnog niet, maar dat doet niets af aan de kwaliteiten van de tegenstander. De Genkse club wilde dan ook bonuspunten sprokkelen op het veld van KVK Tienen.  Dat stelde vast dat K. Lyra-Lierse een dag eerder niet won bij KVC Houtvenne en kon bij winst dus een mooie zaak doen in de rangschikking.
 
De bezoekers hadden aangekondigd dat ze vrank en vrij hun kans zouden gaan in het Bergéstadion. Die intentie toonde Bloemen kort na de aftrap, maar doelman Hannes kende weinig problemen met zijn schot.
 
Aan de overkant bracht KVK veel meer gevaar. Een scherp inzenden van Matterne werd net voor Lambrecth gedevieerd en doelman Slegers moest plat op een knal van Bogaerts. Na twintig minuten was het raak: bij een hoekschop van Grancea kon doelman Slegers de bal niet wegboksen en was Matterne bij de pinken om overhoeks met het hoofd te scoren.
 
Tienen kwam onder stoom. Enkele minuten later bracht Claes de bal na een actie op links strak voor doel. Matterne trapte de bal in het dak van het doel en maakte zijn tweede van de middag. Eendracht Termien voetbalde ondertussen onversaagd verder zonder echt te dreigen. Een schot van Bloemen verdween enkele meters naast de kooi van Hannes.
 
Kort na de herneming liet Yildiz de kans op de aansluitingstreffer liggen toen Alexander Vos de bal onvoldoende kon wegwerken. Het was Tienen dat via Matterne bijna bij een derde treffer kwam. Ook Marchoul kwam centimeters te kort om een voorzet van Grancea te benutten. 
 
Termien claimde in de tweede helft het balbezit en gooide regelmatig hoge ballen richting Hannes. Echt grote dreiging bracht die aanpak niet. Bij een te zeldzame Tiense counter hield de uitgekomen Slegers met een mooie redding Grancea van de 3-0. Ook Weeghmans kreeg het balletje in de slotfase niet meer voorbij de doelman.
 
Het laatste wapenfeit van de partij was voor de bezoekers. De vrije trap van Gijzen miste overtuiging om Hannes te grazen te nemen. Geen eenvoudige tweede helft, maar KVK mocht de tiende overwinning op rij vieren.
 
Trainer Claes was tevreden met die overwinning en de mentaliteit van zijn spelers: ‘Ik ben best blij met de eerste helft, waarin we regelmatig de vrije man vonden. Termien speelde in blok met veel duelkracht. Het was aan ons om die aanpak te omzeilen. In de tweede helft speelde Termien alles of niets. Toch krijgen we voldoende kansen om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen en gaven we aan de overkant geen uitgespeelde kansen weg. Het was geen eenvoudige tweede helft, maar onze jonge ploeg toonde zich opnieuw bereid om voor elke bal te strijden. Het was opnieuw een wedstrijd waar we veel uit kunnen leren, maar laat ons toch ook deze mooie reeks resultaten koesteren’.
 
Opdracht volbracht. Na een half uur voetballen had Tienen de schaapjes al op het droge. KVK blijft onder stoom en loopt 12 punten uit op K. Lyra-Lierse en 9 punten op KFC Sint-Lenaarts, de nieuwe nummer twee in de rangschikking. Volgende zaterdag wacht de verplaatsing naar een bijzonder gemotiveerd KAC Betekom. Aftrap om 20 uur.
 
KVK Tienen: Hannes, Matterne (76’ J. Vos), A. Vos, Meeus, Weeghmans, Lambrecth (80’ Bourguignon), Grancea, Lusadusu, Marchoul (68’ Calgan), Claes, Bogaerts.
Eendracht Termien: Slegers, Hustinx, Kroonen, Voorn, Bloemen(69’ Opdekamp), Ulenaers, Yuldiz, Teker, Piras (78’ Gijzen), Pulinx, Philipsen.
Doelpunten: 19’ Matterne (1-0), 29’ Matterne (2-0)
Scheidsrechter: Ruben Wuyts
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KESK Leopoldsburg
KVK Tienen
zaterdag 23 februari
19.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Linksachter Arno Claes verlaat KVK Tienen na dit seizoen. Hij keert terug naar zijn vorige club Sporting Kampenhout. We wensen Arno nu al veel succes toe, maar duimen eerst nog met z'n allen voor een schitterend seizoensslot bij KVK Tienen.

19/02/2019

Trainer Claes moet opnieuw puzzelen voor de wedstrijd tegen Bilzen-Waltwilder. Hannes (adductoren), Lambrecth (ziek), Benali (hielspoor) en Matterne (knie) zijn nog geblesseerd. Ook Meeus was afwezig door ziekte. Alexander Vos is twijfelachtig na een klaplong afgelopen weekend. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus (?), A. Vos (?), J. Vos, Lusadusu, Bogaerts, Marchoul, Cabumi, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans en Dirix. 

16/02/2019

Doelman Arthur Hannes (scheurtje adductoren) wordt op het veld van KFC Zwarte Leeuw vervangen door Wouter Nijsen. Yannick Weeghmans keert terug uit schorsing. Selectie: Nijsen, Meeus, A. Vos, Bourguignon, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Matterne, Grancea, Convents, Lambrecth, Calgan, Marchoul, J. Vos, Weeghmans en Mombaerts.

09/02/2019

De wegens het winterweer uitgestelde beloftenwedstrijd van KVK Tienen tegen Houtvenne is verplaatst naar vrijdag 1 maart om 20 uur. 

04/02/2019
Trainer Jo Claes kan voor de topper tegen KFC Sint-Lenaarts geen beroep doen op de geelgeschorste Weeghmans. Bij winst vergroot KVK de kloof met de eerste achtervoler tot 11 punten. De bezoekers willen de tweede periodetitel pakken. Selectie: Hannes, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Marchoul, Cabumi, Convents, Lambrecth, Grancea, Calgan en Bourguignon.
 
26/01/2019
Grancea is geelgeschorst voor de wedstrijd op het veld van KRC Mechelen. Bogaerts (knie), Weeghmans (knie) en Lusadusu (enkel) sukkelden met kleine blessures maar raken fit. Selectie: Hannes, Mombaerts, Claes, Meeus, Weeghmans, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Marchoul, Cabumi, Convents, Lambrecth en Calgan.
19/01/2019

Voor de wedstrijd tegen het nummer drie K. Lyra-Lierse kan trainer Claes geen beroep doen op Lambrecth (geschorst) en Calgan (rug). Cabumi is twijfelachtig.  Selectie: Hannes, Mombaerts, Claes, Meeus, Weeghmans, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Grancea, Lagrib, Marchoul, Cabumi (?), Bourguignon, Benali en Convents.

12/01/2019

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Sporting Kampenhout met 3-0. Calgan opende de score voor de pauze. Nieuwkomer Convents schoot na de pauze meteen twee keer raak. Een wedstrijd met bij momenten mooi voetbal waarin de score hoger had kunnen oplopen. Amardeep Singh maakte na een langdurige blessure (beenbreuk) zijn wederoptreden en voetbalde een half uur mee. Doelman Hannes, Cabumi, Lambrecth, Grancea en Marchoul waren niet beschikbaar. 

05/01/2019

Twee nieuwe oefenwedstrijden op de agenda voor onze beloften. Op maandag 7 januari ontvangt men de beloften van Thes Sport. Op woensdagavond 16 janauri is Bekkevoort te gast. Aftrap telkens om 20 uur in het Bergéstadion.

05/01/2019

De nieuwe wedstrijdkalenders van onze jeugdwerking zijn beschikbaar op onze website. Je vindt ze op de pagina wedstrijdkalender in de rubriek Jong KVK.

28/12/2018

Ontdek onze partnerbrochure