KVK Tienen - Eendracht Termien: 2 - 0 Printervriendelijke versie

Eendracht Termien kende vorig seizoen prima resultaten en wilde met dezelfde spelers opnieuw meedoen voor de prijzen. Dat lukt vooralsnog niet, maar dat doet niets af aan de kwaliteiten van de tegenstander. De Genkse club wilde dan ook bonuspunten sprokkelen op het veld van KVK Tienen.  Dat stelde vast dat K. Lyra-Lierse een dag eerder niet won bij KVC Houtvenne en kon bij winst dus een mooie zaak doen in de rangschikking.
 
De bezoekers hadden aangekondigd dat ze vrank en vrij hun kans zouden gaan in het Bergéstadion. Die intentie toonde Bloemen kort na de aftrap, maar doelman Hannes kende weinig problemen met zijn schot.
 
Aan de overkant bracht KVK veel meer gevaar. Een scherp inzenden van Matterne werd net voor Lambrecth gedevieerd en doelman Slegers moest plat op een knal van Bogaerts. Na twintig minuten was het raak: bij een hoekschop van Grancea kon doelman Slegers de bal niet wegboksen en was Matterne bij de pinken om overhoeks met het hoofd te scoren.
 
Tienen kwam onder stoom. Enkele minuten later bracht Claes de bal na een actie op links strak voor doel. Matterne trapte de bal in het dak van het doel en maakte zijn tweede van de middag. Eendracht Termien voetbalde ondertussen onversaagd verder zonder echt te dreigen. Een schot van Bloemen verdween enkele meters naast de kooi van Hannes.
 
Kort na de herneming liet Yildiz de kans op de aansluitingstreffer liggen toen Alexander Vos de bal onvoldoende kon wegwerken. Het was Tienen dat via Matterne bijna bij een derde treffer kwam. Ook Marchoul kwam centimeters te kort om een voorzet van Grancea te benutten. 
 
Termien claimde in de tweede helft het balbezit en gooide regelmatig hoge ballen richting Hannes. Echt grote dreiging bracht die aanpak niet. Bij een te zeldzame Tiense counter hield de uitgekomen Slegers met een mooie redding Grancea van de 3-0. Ook Weeghmans kreeg het balletje in de slotfase niet meer voorbij de doelman.
 
Het laatste wapenfeit van de partij was voor de bezoekers. De vrije trap van Gijzen miste overtuiging om Hannes te grazen te nemen. Geen eenvoudige tweede helft, maar KVK mocht de tiende overwinning op rij vieren.
 
Trainer Claes was tevreden met die overwinning en de mentaliteit van zijn spelers: ‘Ik ben best blij met de eerste helft, waarin we regelmatig de vrije man vonden. Termien speelde in blok met veel duelkracht. Het was aan ons om die aanpak te omzeilen. In de tweede helft speelde Termien alles of niets. Toch krijgen we voldoende kansen om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen en gaven we aan de overkant geen uitgespeelde kansen weg. Het was geen eenvoudige tweede helft, maar onze jonge ploeg toonde zich opnieuw bereid om voor elke bal te strijden. Het was opnieuw een wedstrijd waar we veel uit kunnen leren, maar laat ons toch ook deze mooie reeks resultaten koesteren’.
 
Opdracht volbracht. Na een half uur voetballen had Tienen de schaapjes al op het droge. KVK blijft onder stoom en loopt 12 punten uit op K. Lyra-Lierse en 9 punten op KFC Sint-Lenaarts, de nieuwe nummer twee in de rangschikking. Volgende zaterdag wacht de verplaatsing naar een bijzonder gemotiveerd KAC Betekom. Aftrap om 20 uur.
 
KVK Tienen: Hannes, Matterne (76’ J. Vos), A. Vos, Meeus, Weeghmans, Lambrecth (80’ Bourguignon), Grancea, Lusadusu, Marchoul (68’ Calgan), Claes, Bogaerts.
Eendracht Termien: Slegers, Hustinx, Kroonen, Voorn, Bloemen(69’ Opdekamp), Ulenaers, Yuldiz, Teker, Piras (78’ Gijzen), Pulinx, Philipsen.
Doelpunten: 19’ Matterne (1-0), 29’ Matterne (2-0)
Scheidsrechter: Ruben Wuyts
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
ASV Geel
zondag 17 november 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure