KVK Tienen - Eendracht Termien: 2 - 0 Printervriendelijke versie

Eendracht Termien kende vorig seizoen prima resultaten en wilde met dezelfde spelers opnieuw meedoen voor de prijzen. Dat lukt vooralsnog niet, maar dat doet niets af aan de kwaliteiten van de tegenstander. De Genkse club wilde dan ook bonuspunten sprokkelen op het veld van KVK Tienen.  Dat stelde vast dat K. Lyra-Lierse een dag eerder niet won bij KVC Houtvenne en kon bij winst dus een mooie zaak doen in de rangschikking.
 
De bezoekers hadden aangekondigd dat ze vrank en vrij hun kans zouden gaan in het Bergéstadion. Die intentie toonde Bloemen kort na de aftrap, maar doelman Hannes kende weinig problemen met zijn schot.
 
Aan de overkant bracht KVK veel meer gevaar. Een scherp inzenden van Matterne werd net voor Lambrecth gedevieerd en doelman Slegers moest plat op een knal van Bogaerts. Na twintig minuten was het raak: bij een hoekschop van Grancea kon doelman Slegers de bal niet wegboksen en was Matterne bij de pinken om overhoeks met het hoofd te scoren.
 
Tienen kwam onder stoom. Enkele minuten later bracht Claes de bal na een actie op links strak voor doel. Matterne trapte de bal in het dak van het doel en maakte zijn tweede van de middag. Eendracht Termien voetbalde ondertussen onversaagd verder zonder echt te dreigen. Een schot van Bloemen verdween enkele meters naast de kooi van Hannes.
 
Kort na de herneming liet Yildiz de kans op de aansluitingstreffer liggen toen Alexander Vos de bal onvoldoende kon wegwerken. Het was Tienen dat via Matterne bijna bij een derde treffer kwam. Ook Marchoul kwam centimeters te kort om een voorzet van Grancea te benutten. 
 
Termien claimde in de tweede helft het balbezit en gooide regelmatig hoge ballen richting Hannes. Echt grote dreiging bracht die aanpak niet. Bij een te zeldzame Tiense counter hield de uitgekomen Slegers met een mooie redding Grancea van de 3-0. Ook Weeghmans kreeg het balletje in de slotfase niet meer voorbij de doelman.
 
Het laatste wapenfeit van de partij was voor de bezoekers. De vrije trap van Gijzen miste overtuiging om Hannes te grazen te nemen. Geen eenvoudige tweede helft, maar KVK mocht de tiende overwinning op rij vieren.
 
Trainer Claes was tevreden met die overwinning en de mentaliteit van zijn spelers: ‘Ik ben best blij met de eerste helft, waarin we regelmatig de vrije man vonden. Termien speelde in blok met veel duelkracht. Het was aan ons om die aanpak te omzeilen. In de tweede helft speelde Termien alles of niets. Toch krijgen we voldoende kansen om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen en gaven we aan de overkant geen uitgespeelde kansen weg. Het was geen eenvoudige tweede helft, maar onze jonge ploeg toonde zich opnieuw bereid om voor elke bal te strijden. Het was opnieuw een wedstrijd waar we veel uit kunnen leren, maar laat ons toch ook deze mooie reeks resultaten koesteren’.
 
Opdracht volbracht. Na een half uur voetballen had Tienen de schaapjes al op het droge. KVK blijft onder stoom en loopt 12 punten uit op K. Lyra-Lierse en 9 punten op KFC Sint-Lenaarts, de nieuwe nummer twee in de rangschikking. Volgende zaterdag wacht de verplaatsing naar een bijzonder gemotiveerd KAC Betekom. Aftrap om 20 uur.
 
KVK Tienen: Hannes, Matterne (76’ J. Vos), A. Vos, Meeus, Weeghmans, Lambrecth (80’ Bourguignon), Grancea, Lusadusu, Marchoul (68’ Calgan), Claes, Bogaerts.
Eendracht Termien: Slegers, Hustinx, Kroonen, Voorn, Bloemen(69’ Opdekamp), Ulenaers, Yuldiz, Teker, Piras (78’ Gijzen), Pulinx, Philipsen.
Doelpunten: 19’ Matterne (1-0), 29’ Matterne (2-0)
Scheidsrechter: Ruben Wuyts
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure