KVK Tienen - CS Visé: 4-1 Printervriendelijke versie

Door de schorsing van Rocky Peeters centraal in de defensie schoof trainer Billen achteraan met pionnen. Hias verdedigde de rechtsachterpositie terwijl Audoor doorschoof naar het centrum. Naast hem kwam Vanherberghen postvatten. 

De eerste helft had weinig om het lijf. In tegenstelling tot de thuiswedstrijden tegen Aalst en Lommel kon Tienen de wedstrijd niet naar zich toe trekken. Visé claimde een penalty na een opstootje met Audoor in de Tiense zestien. Moia poeierde een vrije trap naast de kooi van Govoni. 
 
Aan de overzijde kon Biatour niet profiteren na mistasten van centrale verdediger Schmisser. Degeling stak de bal even later door tot bij Biatour die doelman Ingrassia tot een redding noopte.
 
Na 37 minuten openden de bezoekers de score. De Tiense defensie kon het leder onvoldoende ontzetten en Dessart kaatste netjes door tot bij Francoise die er met een laag en afgemeten schot 0-1 van maakte.
 
De Suikerploeg liet zich echter niet zomaar opzij zetten. Visé-doelman Ingrassi moest plat toen Colin zijn maatje Biatour bediende.
 
Op slag van rusten was het dan toch raak voor Tienen. Schmisser trok de doorgebroken Biatour onderuit in de eigen zestien. Ref Dierick wees resoluut naar de stip en bedacht de verdediger met de rode kaart. Di Gregorio zette de penalty feilloos om.
 
In de tweede helft kon Tienen de numerieke meerderheid optimaal benutten. Neven onderschepte het leder op het middenveld en stak via Biatour door tot bij Di Gregorio. De Luikenaar faalde niet en bracht de thuisploeg op voorsprong.
 
De Tiense aanvalsgolven volgden mekaar gezwind op. Colin stak netjes door tot bij de bedrijvige Biatour die met een prima gevoel voor timing de 3-1 overhoeks op het scorebord zette. Met nog een kwartier op de klok legde Degeling de 4-1 eindcijfers vast nadat een poging van Biatour was afgeweerd. Visé kwam vrijwel niet meer in het stuk voor. Govoni moest zich nog één keertje reppen op een deviatie van Prandelli.
 
De eerste thuisoverwinning van het seizoen doet zowel de spelers als de supporters ongetwijfeld deugd. Na een matig begin van de partij kon de Suikerploeg de numerieke meerderheid prima benutten. Alvast een opsteker met de zware verplaatsing richting titelkandidaat AS Eupen in het vooruitzicht. 
 
Beluister de nabeschouwing door trainer Valère Billen: 

 
KVK Tienen: Govoni, Vandeput, Colin, Audoor, Degeling, Biatour (85’ Vandenbergh), Neven (81’ Vercammen), Hias, Vanherberghen, Di Gregorio, Bogaerts.
CS Visé: Ingrassia, Mirvic, Schmisser, Dessart, Lecomte, Zerzouri, Francoise, Pitaressi, Moia (17’ Grisez), Coulibaly, Prandelli.
Doelpunten: 37’ Francoise (0-1), 45’ Di Gregorio (1-1), 53’ Di Gregorio (2-1), 59’ Biatour (3-1), 72’ Degeling (4-1)
Geel: Pitaressi, Colin, Francoise
Scheidsrechter: Christof Dierick 
 
 
 
Label(s):

KVK - Visé

Denk dat het bewijs nu geleverd is dat Rocky Peeters niet centraal in de verdediging moet. Daar heb je andere spelers genoeg voor. Gebruik hem om de aanval te steunen - daar zal hij veel nuttiger zijn.
Laten we de eerste helft snel vergeten. Proficiat voor de tweede helft met de juiste ingesteldheid (de vrije man zoeken en niet altijd de lange bal naar voor). Dat is voetballen. Doe zo voort.

VAI TIENEN! Ou tenta ir...

Vieren? Ik weet het niet.

Lijkt inconsistent prestaties over het ontbreken van een standaard spel. Ze zeggen dat voetbal een "grabbelton" hier in Brazilië, maar verrassingen zijn van tijd tot tijd, en toen ik de Spelen van Tienen horen, is altijd een verrassing na de andere.

Gelukkig hebben we een evenwichtige competitie. We sprongen tot 9. Maar zelfs heel dicht bij de degradatie zone.

Di Gregorio is ook het vermelden waard. Beslissende, zoals van hem verwacht.

Wat overblijft. Hij heeft talent voor.

kvk-tienen-visé

wel wel wat een ontlading,zoveel goaltjes in één wedstrijd,een plezier om naar te kijken,probeer zo verder te doen jongens

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KFC Eppegem
oefenwedstrijd
zo. 25 augustus - 15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure