KVK Tienen - ASV Geel: 0 - 1 Printervriendelijke versie

Na 94 minuten voetballen kopte bezoeker Robin voor ASV Geel de stunt van de speeldag op het scorebord. Meteen de eerste nederlaag van het seizoen voor KVK na een nochtans fraaie eerste helft in een bijzonder spannende wedstrijd. Andries Claes was geelgeschorst en ook Acke was nog niet wedstrijdfit na een trap op het veld van Duffel.
 
KVK Tienen nam de wedstrijd meteen in handen. Tot twee keer toe was een sterke doelman Belkouch nodig om zowel Bogaerts als Matterne van de openingsgoal te houden. De bezoekende goalie stond ook op de juiste plaats om een inzenden van Bogaerts aan de eerste paal te keren, maar werd niet bestraft toen hij diezelfde Bogaerts even later onderuit haalde in de zestien. De hele Tiense aanhang riep om een elfmeter, maar het arbitrale trio ging er niet op in.
 
De bezoekers, aangevuurd door een hondertal fans in een bezoekersvak dat sinds lang nog eens was gevuld, maakten ondertussen offensief niet veel klaar. Baik kopte de bal enkele meters naast de Tiense kooi. De thuisploeg bleef wel gevaarlijk. Chergui blokte een poging van Ventôse af en een fraai overhoeks ééntijdsschot van Convents verdiende een beter lot en spatte uiteen op de doelpaal. Ondertussen werden heel wat duels uitgevochten, op het randje en soms erover.
 
Na de pauze kwam Geel meer opzetten. Dit keer was een attente Hannes nodig om eerst Verbeek en enkele minuten later Ito Singa van de openingsgoal te houden. KVK Tienen voetbalde wat minder kansen bij mekaar maar was in het slotkwartier opnieuw gevaarlijker. Onder meer Lucas Damblon, vroeger nog in het Geelse shirt, moest mee de bakens helpen verzetten. Toch bleef het opletten voor de bezoekers met pogingen van Baik (op Hannes) en Robin (naast). 
 
Bogaerts mikte het leder niet binnen de palen bij een ingestudeerde vrije trap. Een lob van Bogaerts werd ten onrechte afgevlagd wegens buitenspel. Wanneer nodig was het doelman Belkouch die zich onderscheidde. Zo toonde hij zich paraat op een schot van Convents en belette hij dat Damblon uit een prima kans in de slotminuten kon scoren.
 
En dan, diep in blessuretijd, mocht Robin ongehinderd inlopen op een hoekschop en de 0-1 buiten bereik van doelman Hannes tegen de netten koppen. Het spreekwoordelijke deksel op de neus en meteen ook de eerste thuisnederlaag van het seizoen. KVK Tienen blijft wel samen met Bocholt aan de leiding.
 
Trainer Jo Claes baalde omdat z'n team niet kon scoren: ‘In de eerste helft voetbalden we prima. Jammer dat we ons vergeten te belonen en uit de vele kansen niet scoren. Er was ook de strafschopfase waarvan Jonas zegt dat hij werd aangetikt. In het begin van de tweede helft vlotte het wat minder maar op het eind van de wedstrijd krijgen we opnieuw genoeg kansen om de drie punten thuis te houden. Dan is het zuur dat je diep in blessuretijd alsnog een tegengoal pakt.’
 
Volgend weekend trekt KVK Tienen richting Eendracht Aalst. Dit keer is kapitein Hannes Meeus geelgeschorst. Doelman Mombaerts ondergaat eerstdaags een scan nadat hij zich op de training aan de knie blesseerde en is mogelijk voor langere tijd onbeschikbaar.
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Ventôse, Weeghmans, Singh, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers (68’ Grancea), Vanwelkenhuysen (74’ Damblon).
ASV Geel: Belkouch, Chergui, Van Geet, Verbeek, Baik (89’ Vandersmissen), Hoebregs, Vanderheiden, Ito Singa (87’ Hulsmans), Robin, Morgan Ato, Ella Ella.
Doelpunten: 94’ Robin (0-1)
Geel: Van Geet, Hoebregs, Bogaerts, Ella Ella, Meeus
Scheidsrechter: Jurgen Van Uffelen  
 
 
>> Meer foto's van deze wedstrijd op onze Facebook-pagina of via www.football-weekends.com!
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure