KVK Tienen - ASV Geel: 0 - 1 Printervriendelijke versie

Na 94 minuten voetballen kopte bezoeker Robin voor ASV Geel de stunt van de speeldag op het scorebord. Meteen de eerste nederlaag van het seizoen voor KVK na een nochtans fraaie eerste helft in een bijzonder spannende wedstrijd. Andries Claes was geelgeschorst en ook Acke was nog niet wedstrijdfit na een trap op het veld van Duffel.
 
KVK Tienen nam de wedstrijd meteen in handen. Tot twee keer toe was een sterke doelman Belkouch nodig om zowel Bogaerts als Matterne van de openingsgoal te houden. De bezoekende goalie stond ook op de juiste plaats om een inzenden van Bogaerts aan de eerste paal te keren, maar werd niet bestraft toen hij diezelfde Bogaerts even later onderuit haalde in de zestien. De hele Tiense aanhang riep om een elfmeter, maar het arbitrale trio ging er niet op in.
 
De bezoekers, aangevuurd door een hondertal fans in een bezoekersvak dat sinds lang nog eens was gevuld, maakten ondertussen offensief niet veel klaar. Baik kopte de bal enkele meters naast de Tiense kooi. De thuisploeg bleef wel gevaarlijk. Chergui blokte een poging van Ventôse af en een fraai overhoeks ééntijdsschot van Convents verdiende een beter lot en spatte uiteen op de doelpaal. Ondertussen werden heel wat duels uitgevochten, op het randje en soms erover.
 
Na de pauze kwam Geel meer opzetten. Dit keer was een attente Hannes nodig om eerst Verbeek en enkele minuten later Ito Singa van de openingsgoal te houden. KVK Tienen voetbalde wat minder kansen bij mekaar maar was in het slotkwartier opnieuw gevaarlijker. Onder meer Lucas Damblon, vroeger nog in het Geelse shirt, moest mee de bakens helpen verzetten. Toch bleef het opletten voor de bezoekers met pogingen van Baik (op Hannes) en Robin (naast). 
 
Bogaerts mikte het leder niet binnen de palen bij een ingestudeerde vrije trap. Een lob van Bogaerts werd ten onrechte afgevlagd wegens buitenspel. Wanneer nodig was het doelman Belkouch die zich onderscheidde. Zo toonde hij zich paraat op een schot van Convents en belette hij dat Damblon uit een prima kans in de slotminuten kon scoren.
 
En dan, diep in blessuretijd, mocht Robin ongehinderd inlopen op een hoekschop en de 0-1 buiten bereik van doelman Hannes tegen de netten koppen. Het spreekwoordelijke deksel op de neus en meteen ook de eerste thuisnederlaag van het seizoen. KVK Tienen blijft wel samen met Bocholt aan de leiding.
 
Trainer Jo Claes baalde omdat z'n team niet kon scoren: ‘In de eerste helft voetbalden we prima. Jammer dat we ons vergeten te belonen en uit de vele kansen niet scoren. Er was ook de strafschopfase waarvan Jonas zegt dat hij werd aangetikt. In het begin van de tweede helft vlotte het wat minder maar op het eind van de wedstrijd krijgen we opnieuw genoeg kansen om de drie punten thuis te houden. Dan is het zuur dat je diep in blessuretijd alsnog een tegengoal pakt.’
 
Volgend weekend trekt KVK Tienen richting Eendracht Aalst. Dit keer is kapitein Hannes Meeus geelgeschorst. Doelman Mombaerts ondergaat eerstdaags een scan nadat hij zich op de training aan de knie blesseerde en is mogelijk voor langere tijd onbeschikbaar.
 
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Ventôse, Weeghmans, Singh, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers (68’ Grancea), Vanwelkenhuysen (74’ Damblon).
ASV Geel: Belkouch, Chergui, Van Geet, Verbeek, Baik (89’ Vandersmissen), Hoebregs, Vanderheiden, Ito Singa (87’ Hulsmans), Robin, Morgan Ato, Ella Ella.
Doelpunten: 94’ Robin (0-1)
Geel: Van Geet, Hoebregs, Bogaerts, Ella Ella, Meeus
Scheidsrechter: Jurgen Van Uffelen  
 
 
>> Meer foto's van deze wedstrijd op onze Facebook-pagina of via www.football-weekends.com!
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Sporting Hasselt
zondag 2 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Ontdek onze partnerbrochure