KVK - RS Waasland: 2-1 Printervriendelijke versie

KVK Tienen met Benny Lunenburg centraal achterin de verdediging startte ontgoochelend. Schuermans stond eerst nog paraat op een schot uit de tweede lijn van Soares, maar Kubiliskis profiteerde al in de vierde minuut van een zwakke terugkopbal van Belme richting Schuermans.
 
De thuiploeg reageerde en voerde de druk op. Geebelen en Radovanovic konden de voorzetten vanop de flanken echter niet verzilveren.  Het was integendeel Waasland dat op een diefje kwam opzetten. Soares schudde De Silva van zich af en trapte beheerst op de kruising.
 
Aan de overzijde tikte De Silva door tot bij Michaël Lacroix maar hij koos voor de actie in plaats van het schot. De Tiense middenvelder liep zich vast in een bos van Waasland-verdedigers. De onzeker acterende doelman Bettens kreeg een schot van Lacroix niet onder controle, maar bij Tienen was niemand gevolgd. Belme stifte de bal net open na een vrije trap.
 
Tienen voetbalde te slordig om van halve kansjes echte kansen te maken. Dat bleek ondermeer toen Serbest onder de bal doorging en Geebelen meteen voor de lob koos. Het geschenk werd niet aanvaard en de bal viel achter het doel.
 
Na de pauze mocht Konon opdraven in de plaats van Geebelen. De Silva zorgde voor het eerste prikje met een bal in het hoekje, maar Bettens liet zich niet verrassen. In de 50ste minuut ging Lacroix als een speer door de zestien. Van Hoey greep in met de foutieve tackle en scheidsrechter Busschaert wees resoluut naar de stip. Belme zette feilloos om. 1-1
 
De gelijkmaker zorgde ervoor dat Waasland zich niet langer voor het doel kon ingraven. Van Hoey beging een nieuwe overtreding op Lacroix en mocht met een tweede geel karton gaan douchen. Tienen drukte de bezoekers met de rug tegen de muur, maar kon niet scoren. Konon lepelde de voorzet van De Pauw over de dwarsligger. De Silva kon een scherpe voorzet van Lacroix niet tegen de touwen schuiven.
 
Waasland raakte met z'n tienen niet meer tot bij de Tiense doelman. Bou-Sfia zorgde wel voor gevaar vanuit de tweede lijn. Schuermans tikte het schot van onder de dwarsligger in hoekschop.
 
Terwijl De Silva (bal over) en Konon (net iets later dan de doelman) voor het Tiense gevaar zorgden waren de beste kansen plots voor Waasland. De vrijstande Soares plaatste de bal naast het doel en Schuermans had een puike safe in huis op een kopbal van Serbest. De bezoekers roken een strafschop toen De Silva de doorgebroken Keita probeerde af te stoppen. Scheidsrechter Busschaert zag echter geen graten in de ingreep van de Tiense middenvelder.
 
Terwijl Serbest in de eerste helft goed was weggekomen met zijn verdedigend mistasten, kon zijn maatje Van Geele minder van geluk spreken. Hij verkeek zich totaal op een voorzet van op het middenveld en ging onder het leder door. Michaël Lacroix profiteerde optimaal en lobde de bal tegen de touwen. De op basis van het veldspel verdiende voorsprong voor KVK Tienen was een feit.
 
In de slotminuten kwam Waasland op wilskracht nog stevig opzetten. Ronny Schuermans toonde zich echter heer en meester in de zestien  waardoor de overwinning niet meer in het gedrang kwam. 
 
KVK Tienen: Schuermans, Vandeput, Belme, Lunenburg, Geebelen (46' Konon), De Silva (75' Morreel), Michaël Lacroix, Radovanovic (80' Bayock), Vanhees, Bogaerts, De Pauw.
 RS Waasland: Bettens, Van Hoey, Serbest, Bou-Sfia, Van Geele, Kubilskis (41’ Mathysen), Soares, Ndjana Onana (58’ Bouckenooghe), Rey, El Khanchaf, Keita.
 Doelpunten: 4’ Kubilskis (0-1), 50' Belme (1-1, pen.), 82' M. Lacroix (2-1)
Geel: De Pauw
Rood: Van Hoey (2x geel)
Scheidsrechter: Busschaert
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Berchem Sport
KVK Tienen
zondag 22 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure