KVK - Ol. Charleroi: 0-4 Printervriendelijke versie

Charleroi toonde zich meteen de meest gevaarlijke ploeg. Al in de eerste minuut moest Schuermans ingrijpen om Niangbo van een doelpunt te houden. Uitstel, want na drie minuten pegelde de klaarkijkende Stilmant de bal netjes in de winkelhaak. Tienen diende in het veldspel echter niet onder te doen en knokte terug. Belme schilderde een hoekschop op het hoofd van Geebelen. Malacourt redde maar nipt van de lijn. Ook Bayock was dicht bij de gelijkmaker. Hij zag zijn schot via de linkerpaal voorlangs hobbelen.
 
De bezoekers bleken niet minder gevaarlijk. Stilmant zag zijn ploegmaat Pedini door de Tiense verdediging snellen en speelde het leder diep. Pedini lepelde de bal netjes voorbij Schuermans. De 2-0 zorgde voor een mentale tik bij de Suikerploeg. Koudou knalde op de kruising en toen Niangbo haalde waren de vuisten van de Tiense doelman nodig om de bal in hoekschop te weren.
 
Voor de koffie dan toch wat betere perspectieven voor Tienen, toen Terwagne zich aan Konon vergreep en Charleroi met tien verder moest. Na de pauze kon Tienen de numerieke meerderheid echter nooit uitbuiten. Integendeel, Niangbo dolde met de Tiense defensie en legde de bal mooi klaar voor Pedini die zijn tweede van de avond in het hoekje legde.
 
Charleroi hield achteraan alles goed gesloten en Tienen ontbeerde scherpte en creativiteit om de de score te milderen. Pas tien minuten voor affluiten tekende Konon voor de eerste Tiense kans in de tweede helft. Hij besloot hoog over. Ondertussen ging het bij Tienen van kwaad naar erger toen Geebelen met een knieletsel moest worden afgevoerd. Verelst maakte de afstraffing nog groter door vanuit de tweede lijn de bal laag in het hoekje te schieten.
 
Een bijzonder bleke prestatie van een KVK Tienen dat slechts in het eerste kwartier voor weerwerk kon zorgen. Zowat de hele ploeg presteerde ondermaats tegen een Charleroi dat aangevoerd door enkele sterk spelende pionnen een verdiende overwinning boekte.
 
KVK Tienen: Schuermans, Vandeput, Dello (46’ De Pauw), Belme, Lunenburg, Geebelen (62’ Vanarwegen) , Bayock (58’ Radovanovic), M. Lacroix, Vanhees, Konon, Bogaerts.
Ol. Charleroi: Delferriere, Niangbo (81’ Banga), Flammini, Malacourt, Pedini, Stilmant, Terwagne, Diawara, Alibhai, Koudou (46’ Verelst), Steens (84’ Rouani).
Doelpunten: 3’ Stilmant (0-1), 15’ en 49’ Pedini (0-1 en 0-3), 78' Verelst (0-4)
Geel: Konon, Lunenburg, M. Lacroix, Alibhai, Vanhees
Rood: Terwagne
Scheidsrechter: Bylois
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Berchem Sport
KVK Tienen
zondag 22 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure