KVK - Ol. Charleroi: 0-4 Printervriendelijke versie

Charleroi toonde zich meteen de meest gevaarlijke ploeg. Al in de eerste minuut moest Schuermans ingrijpen om Niangbo van een doelpunt te houden. Uitstel, want na drie minuten pegelde de klaarkijkende Stilmant de bal netjes in de winkelhaak. Tienen diende in het veldspel echter niet onder te doen en knokte terug. Belme schilderde een hoekschop op het hoofd van Geebelen. Malacourt redde maar nipt van de lijn. Ook Bayock was dicht bij de gelijkmaker. Hij zag zijn schot via de linkerpaal voorlangs hobbelen.
 
De bezoekers bleken niet minder gevaarlijk. Stilmant zag zijn ploegmaat Pedini door de Tiense verdediging snellen en speelde het leder diep. Pedini lepelde de bal netjes voorbij Schuermans. De 2-0 zorgde voor een mentale tik bij de Suikerploeg. Koudou knalde op de kruising en toen Niangbo haalde waren de vuisten van de Tiense doelman nodig om de bal in hoekschop te weren.
 
Voor de koffie dan toch wat betere perspectieven voor Tienen, toen Terwagne zich aan Konon vergreep en Charleroi met tien verder moest. Na de pauze kon Tienen de numerieke meerderheid echter nooit uitbuiten. Integendeel, Niangbo dolde met de Tiense defensie en legde de bal mooi klaar voor Pedini die zijn tweede van de avond in het hoekje legde.
 
Charleroi hield achteraan alles goed gesloten en Tienen ontbeerde scherpte en creativiteit om de de score te milderen. Pas tien minuten voor affluiten tekende Konon voor de eerste Tiense kans in de tweede helft. Hij besloot hoog over. Ondertussen ging het bij Tienen van kwaad naar erger toen Geebelen met een knieletsel moest worden afgevoerd. Verelst maakte de afstraffing nog groter door vanuit de tweede lijn de bal laag in het hoekje te schieten.
 
Een bijzonder bleke prestatie van een KVK Tienen dat slechts in het eerste kwartier voor weerwerk kon zorgen. Zowat de hele ploeg presteerde ondermaats tegen een Charleroi dat aangevoerd door enkele sterk spelende pionnen een verdiende overwinning boekte.
 
KVK Tienen: Schuermans, Vandeput, Dello (46’ De Pauw), Belme, Lunenburg, Geebelen (62’ Vanarwegen) , Bayock (58’ Radovanovic), M. Lacroix, Vanhees, Konon, Bogaerts.
Ol. Charleroi: Delferriere, Niangbo (81’ Banga), Flammini, Malacourt, Pedini, Stilmant, Terwagne, Diawara, Alibhai, Koudou (46’ Verelst), Steens (84’ Rouani).
Doelpunten: 3’ Stilmant (0-1), 15’ en 49’ Pedini (0-1 en 0-3), 78' Verelst (0-4)
Geel: Konon, Lunenburg, M. Lacroix, Alibhai, Vanhees
Rood: Terwagne
Scheidsrechter: Bylois
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Bel. OH Leuven
oefenwedstrijd
donderdag 27 februari - 20 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Ontdek onze partnerbrochure