KV Oostende - KVKT : 2 - 1 Printervriendelijke versie

KV Oostende zat de voorbije weken in de hoek waar de klappen vallen en kwam dan ook heel voorzichtig aan de aftrap. Tienen hoopte de schitterende prestaties van de voorbije weken te bevestigen en leek in het openingskwartier aardig op weg met mooi combinatievoetbal. Het waren dan ook de bezoekers die voor de schaarse doelkansen zorgden. Morreel kopte een hoekschop van Belme op Begeyn. Bayock waagde op zijn typerende manier zijn kans toen hij doelman Begeyn ver uit zijn kooi zag staan. Zijn verre lob verdween over het doel. Een poging vanop de rand van de zestien ging maar nipt voorlangs. Tienen haalde de voet van het gaspedaal en liet Oostende langzaam maar zeker opnieuw in de wedstrijd komen. Toch kon de kustploeg slechts met de grootste moeite voor gevaar zorgen. Een knappe kopslag van Sakanoko die op een metertje na de kooi van Schuermans miste was zowat het enige noemenswaardige aanvallende wapenfeit.

Een stevige donderpreek in de Tiense kleedkamer kon niet baten om de ploeg na de koffie opnieuw op het goede spoor te zetten. Geebelen deelde nog een prikje uit met een kopbal, maar Oostende begon gezien het matige spel van Tienen te geloven in het eigen kunnen. De eerste bal tussen de palen van de thuisploeg was meteen raak. De Groote baande zich op kracht een weg door het Tiense strafschopgebied en legde de bal netjes naast de paal tegen de netten. Bij de Suikerploeg ging het van kwaad naar erger. Lord zette Lunenburg in de wind en trapte maar net over. Ook invaller Amond roerde zich. Na een eerste waarschuwing waarbij de bal nog naast ging, kwam Lunenburg gepast tussenbeide om hem het afdrukken te beletten. Hertoge moest ondertussen het veld verlaten met een lichte voetblessure. Met nog tien minuten op de klok begonnen de bezoekers opnieuw te voetballen op het niveau dat we de voorbije weken gewend waren te zien. Bayock zette een fraaie tegenaanval op en zorgde via enkele tussenstations zelf voor de gelijkmaker. Wie dacht dat de kaarten definitief geschud waren, had niet veel tijd nodig om zijn mening grondig te herzien. De aftrap was nog maar net gegeven of Amond mocht Oostende opnieuw op voorsprong zetten. Tienen zorgde in de slotminuten onder impuls van Thierry Bayock nog voor wat weerwerk, maar verder dan een bal in het zijnet kwam men niet meer.

De Tiense supporters die de verplaatsing naar Oostende maakten zagen een futloze Suikerploeg die in alle geledingen rammelde. Een matig Oostende diende niet eens te overtuigen om de volle buit in de kuststad te houden. Een bittere pil dus, net nu Tienen vriend en vijand overtuigde dat de ploeg voldoende kwaliteit heeft om een woordje mee te spreken in de strijd om de derde periode.

KV Oostende: Begeyn, Vandenberghe, Wallaeys, Sakanoko (43' Amond), Gomez, Degroote, Lammens, Coudeville, Meyssen (84' Coppin), Lored, Mazel.
KVK Tienen: Schuermans, Lunenburg, Triantafillidis, Gerits, Morreel, Bayock, Belme, Geebelen, Karabulut, Lacroix, Hertoge (78' De Silva).
geel: Triantafallidis, Hertoge, Lacroix, Bayock.
doelpunten: 66' De Groote (1-0), 82' Bayock (1-1), 83' Amond (2-1).
scheidsrechter
: De Bleeckere.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
competitie stopgezet
Take care en blijf in uw kot!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen) en William Acke (SK Kampenhout). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure