KV Oostende - KVKT: 1-0 Printervriendelijke versie

Trainer Nassen verwees enkele vaste pionnen naar de bank na de slechte vertoning op het veld van Lierse. Dufoor en Penga keken toe hoe Thijs het helemaal alleen moest rooien in de voorste linies. Ook Haznadar, een week eerder nog ziek, moest genoegen nemen met een zitje op de bank.
 
Voor beide teams die in 2009 nog geen overwinning hadden gesprokkeld, kwam het er duidelijk op aan niet te verliezen. Het mag dan ook niet verbazen dat er in de openingsfase van de wedstrijd aan geen van beide zijden veel diepgang te bespeuren was. De kansen waren dan ook op enkele vingers te tellen. Een schotje van Sucaet vormde niet het minste probleem voor Schuermans.  Een schaarse Tiense poging leverde meer gevaar op. Thijs verstuurde vanop de linkerflank een bal richting eerste paal, waar de hard werkende Vandecauter hard in het zijnet knalde.
 
Net toen de Suikerploeg de wedstrijd wat meer in handen leek te nemen scoorde de thuisploeg. Liard schilderde een licht toegekende vrije trap in de rug van de Tiense verdediging. Wallaeys torende boven alles en iedereen uit en kopte onhoudbaar binnen. Tienen opnieuw met een bittere achterstand de rust in.
 
In de tweede helft ging het tempo nog meer naar beneden. Wat de toeschouwers te zien kregen was een festival van slechte passes en kleine overtredingen. De eerste - en zowat enige - noemenswaardige kans was voor Tienen. De voor de bleke Belme ingevallen Haznadar bracht het leder bij Barbé die Thijs voor doel vond. De Limburger draaide zich vrij en besloot over. De kustploeg concentreerde zich ondertussen enkel op het vasthouden van de voorsprong en kwam er vrijwel nooit gevaarlijk uit.
 
Pas in de slotfase toen Tienen meer risico’s nam, leek KV Oostende de counters gevaarlijker uit te spelen. Pecqueux legde terug naar Vandenberghe die vanuit de tweede lijn in de handen van Schuermans besloot. Lalemant kreegt de grootste kans op de 2-0. Hij vergat echter Wallaeys te bedienen en besloot naast. De Suikerjongens probeerden wel, maar misten vertrouwen en inventiviteit om het Oostendse blok te ontwrichten.
 
De kustploeg wint dus met het kleinste verschil na een zwakke en vrijwel kansenloze partij. KVK Tienen zakt ondertussen steeds verder weg in de rangschikking met een ronduit ontgoochelende 1 op 18. De behoudende en daarom on-Tiense aanpak waarvoor Nassen koos, bleek niet succesvol. Het is dan ook hoog tijd om tegen het KVSK United van Franky Van der Elst het tij opnieuw te keren wil men het knappe seizoensbegin niet helemaal naar de vergeethoek spelen.
 
KV Oostende: Van Ryckeghem, Sankaré, Dindeleux, De Wulf, Chendri (60’ Vandenberghe), Wallaeys, Sucaet, Liard, Grandisson (72’ Dekeyzer),  Pecqueux  (88’ Rudison Ferreira), Luissint.
KVK Tienen: Schuermans, Peeters, Vandeput (67’ Dufoor), Vanhees, Bogaerts, Belme (46’ Haznadar), Barbé (76’ Penga), Lunenburg, Thys, Neven, Vandecauter.
Doelpunten: 37’ Wallaeys (1-0)
Geel: Dindeleux, Liard, Neven, Lunenburg, Vandenberghe
Scheidsrechter: Busschaert
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KOSC Wijgmaal
zondag 20 oktober 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019

Ontdek onze partnerbrochure