KV Oostende - KVKT: 1-0 Printervriendelijke versie

Trainer Nassen verwees enkele vaste pionnen naar de bank na de slechte vertoning op het veld van Lierse. Dufoor en Penga keken toe hoe Thijs het helemaal alleen moest rooien in de voorste linies. Ook Haznadar, een week eerder nog ziek, moest genoegen nemen met een zitje op de bank.
 
Voor beide teams die in 2009 nog geen overwinning hadden gesprokkeld, kwam het er duidelijk op aan niet te verliezen. Het mag dan ook niet verbazen dat er in de openingsfase van de wedstrijd aan geen van beide zijden veel diepgang te bespeuren was. De kansen waren dan ook op enkele vingers te tellen. Een schotje van Sucaet vormde niet het minste probleem voor Schuermans.  Een schaarse Tiense poging leverde meer gevaar op. Thijs verstuurde vanop de linkerflank een bal richting eerste paal, waar de hard werkende Vandecauter hard in het zijnet knalde.
 
Net toen de Suikerploeg de wedstrijd wat meer in handen leek te nemen scoorde de thuisploeg. Liard schilderde een licht toegekende vrije trap in de rug van de Tiense verdediging. Wallaeys torende boven alles en iedereen uit en kopte onhoudbaar binnen. Tienen opnieuw met een bittere achterstand de rust in.
 
In de tweede helft ging het tempo nog meer naar beneden. Wat de toeschouwers te zien kregen was een festival van slechte passes en kleine overtredingen. De eerste - en zowat enige - noemenswaardige kans was voor Tienen. De voor de bleke Belme ingevallen Haznadar bracht het leder bij Barbé die Thijs voor doel vond. De Limburger draaide zich vrij en besloot over. De kustploeg concentreerde zich ondertussen enkel op het vasthouden van de voorsprong en kwam er vrijwel nooit gevaarlijk uit.
 
Pas in de slotfase toen Tienen meer risico’s nam, leek KV Oostende de counters gevaarlijker uit te spelen. Pecqueux legde terug naar Vandenberghe die vanuit de tweede lijn in de handen van Schuermans besloot. Lalemant kreegt de grootste kans op de 2-0. Hij vergat echter Wallaeys te bedienen en besloot naast. De Suikerjongens probeerden wel, maar misten vertrouwen en inventiviteit om het Oostendse blok te ontwrichten.
 
De kustploeg wint dus met het kleinste verschil na een zwakke en vrijwel kansenloze partij. KVK Tienen zakt ondertussen steeds verder weg in de rangschikking met een ronduit ontgoochelende 1 op 18. De behoudende en daarom on-Tiense aanpak waarvoor Nassen koos, bleek niet succesvol. Het is dan ook hoog tijd om tegen het KVSK United van Franky Van der Elst het tij opnieuw te keren wil men het knappe seizoensbegin niet helemaal naar de vergeethoek spelen.
 
KV Oostende: Van Ryckeghem, Sankaré, Dindeleux, De Wulf, Chendri (60’ Vandenberghe), Wallaeys, Sucaet, Liard, Grandisson (72’ Dekeyzer),  Pecqueux  (88’ Rudison Ferreira), Luissint.
KVK Tienen: Schuermans, Peeters, Vandeput (67’ Dufoor), Vanhees, Bogaerts, Belme (46’ Haznadar), Barbé (76’ Penga), Lunenburg, Thys, Neven, Vandecauter.
Doelpunten: 37’ Wallaeys (1-0)
Geel: Dindeleux, Liard, Neven, Lunenburg, Vandenberghe
Scheidsrechter: Busschaert
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
competitie stopgezet
Take care en blijf in uw kot!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure