KV Oostende - KVK : 3-4 Printervriendelijke versie

Voor de thuisploeg stond er veel op het spel in deze wedstrijd. Oostende had immers dringend punten nodig om het degradatiespook van zich af te schudden. Ook KVK Tienen is nog niet zeker van het behoud en moest minstens een puntje sprokkelen om met een voldaan gevoel huiswaarts te keren.
 
Oostende ging sterk van start en drukte Tienen terug op de eigen helft. Lunenburg week voor Guei wiens schot door Schuermans over werd getipt. Vooral Caramazza toonde zich erg gevaarlijk bij de thuisploeg. Zijn vrije trap werd door iedereen gemist en zeilde maar nipt voorlangs. Vandendriessche legde aan, maar besloot op een Tiens been. Ook een schot van Milosevic werd afgeblokt. Op het kwartier bediende Masureel de goed gevolgde Caramazza aan de tweede paal die de verdiende openingstreffer binnen schoot. Vijf minuten verdubbelde Caramazza de score, ditmaal was de klaarkijkende Dekeyzer de aangever. Een ontgoochelend Tienen bleef kansloos in het eerste kwartier.
 
Pas op het half uur kwam de bleke Suikerploeg wat onder de druk uit. Het gevaar kwam vooral vanuit de tweede lijn via Belme. Van Ryckeghem kende behoorlijk wat moeite met de schoten van de Tiense rechtsmidden. Het was dan ook niet geheel onverwacht één van de pogingen via een Oostends been op het half uur in doel verdween.
 
Oostende kon het verschroeiende tempo niet blijven aanhouden en een evenwel weinig imponerend Tienen herstelde het evenwicht. Toch gaf de strijdlust van de thuisploeg de doorslag. Vijf minuten voor rusten trok Vandendriessche met een knappe voorzet de bal voor doel waar Stassin aan de tweede paal de 3-1 binnenkopte.
 
Na de koffie kreeg Tienen meer vat op de partij. Het spel verliep georganiseerder en de Oostendse druk bleef uit. Liard werkte een scherpe voorzet van de bedrijvige Belme bijna in eigen doel. De Oostendse goalie tikte de bal uit de kruising. Even later mocht de Waalse middenvelder alleen op de doelman af, maar Van Ryckeghem zat er goed tussen. Derde keer goede keer voor Belme want een knap schot vanop de flank verdween mooi gekruist in het hoekje. De aansluitingstreffer was op het uur een feit.
 
Tienen bleef de betere ploeg en dat vertaalde zich ook in de score. Belme (andermaal hij) trapte op de dwarsligger. De rebound werd netjes door Michaël Lacroix opgepikt. De bal kwam bij Konon terecht die Van Ryckeghem beheerst het nakijken gaf. 3-3 en vreugde alom in het Tiense kamp!
 
En Tienen ging door. Michaël Lacroix dribbelde de hele Oostendse verdediging op een hoopje en bediende Vanarwegen die niet faalde. KVK Tienen van een 0-2 achterstand naar een 3-4 voorsprong. Bij de thuisploeg leek de organisatie nu helemaal weg. Een afstandsschot van Masureel verdween over de kruising en ook Guei kreeg het vizier niet meer scherp.
 
In de slotminuut kreeg Tienen de verlossende treffer op een schoteltje aangeboden, maar de onmisbare kans werd wat knullig uitgespeeld zodat de actie werd afgevlagd voor buitenspel. Triantafillidis zorgde met een moeilijk ontzetten nog voor een gevaarlijk standje voor de kooi van Schuermans, maar de overwinning kwam niet meer in het gedrang.
 
KVK Tienen begon ontzettend zwak aan de partij die op een afstraffing leek af te stevenen.  Na de koffie draaide het Tiense team de knop om en werd er met een gezonde mentaliteit teruggevochten. Het schaamrood mocht na negentig minuten zonder verpinken dan ook van de wangen geveegd worden na een partij met een spectaculaire ommekeer. Voor Oostende komt derde klasse steeds dichterbij. 
 
KV Oostende: Van Ryckeghem, Stassin, Masureel, Dekeyzer, Caramazza, Guei, Vandendriessche, Coudeville (25’ De Groote), Milosevic (76’ Meyssenà), Gomez, Liard.
KVK Tienen: Schuermans, Vanhees, Bogaerts, De Pauw, Belme (78’ Radovanovic), Konon, M. Lacroix, Triantafillidis, De Silva (46’ Vanarwegen), Lunenburg (46' Morreel), Geebelen.
Doelpunten: 15’ en 21’ Caramazza (1-0 en 2-0), 32’ Belme (2-1), 41’ Stassin (3-1), 61’  Belme (3-2), 68’ Konon (3-3), 78’ Vanarwegen (3-4)
Geel: Vanhees
Scheidsrechter: Loeman
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Berchem Sport
KVK Tienen
zondag 22 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure