KV Oostende - KVK : 3-4 Printervriendelijke versie

Voor de thuisploeg stond er veel op het spel in deze wedstrijd. Oostende had immers dringend punten nodig om het degradatiespook van zich af te schudden. Ook KVK Tienen is nog niet zeker van het behoud en moest minstens een puntje sprokkelen om met een voldaan gevoel huiswaarts te keren.
 
Oostende ging sterk van start en drukte Tienen terug op de eigen helft. Lunenburg week voor Guei wiens schot door Schuermans over werd getipt. Vooral Caramazza toonde zich erg gevaarlijk bij de thuisploeg. Zijn vrije trap werd door iedereen gemist en zeilde maar nipt voorlangs. Vandendriessche legde aan, maar besloot op een Tiens been. Ook een schot van Milosevic werd afgeblokt. Op het kwartier bediende Masureel de goed gevolgde Caramazza aan de tweede paal die de verdiende openingstreffer binnen schoot. Vijf minuten verdubbelde Caramazza de score, ditmaal was de klaarkijkende Dekeyzer de aangever. Een ontgoochelend Tienen bleef kansloos in het eerste kwartier.
 
Pas op het half uur kwam de bleke Suikerploeg wat onder de druk uit. Het gevaar kwam vooral vanuit de tweede lijn via Belme. Van Ryckeghem kende behoorlijk wat moeite met de schoten van de Tiense rechtsmidden. Het was dan ook niet geheel onverwacht één van de pogingen via een Oostends been op het half uur in doel verdween.
 
Oostende kon het verschroeiende tempo niet blijven aanhouden en een evenwel weinig imponerend Tienen herstelde het evenwicht. Toch gaf de strijdlust van de thuisploeg de doorslag. Vijf minuten voor rusten trok Vandendriessche met een knappe voorzet de bal voor doel waar Stassin aan de tweede paal de 3-1 binnenkopte.
 
Na de koffie kreeg Tienen meer vat op de partij. Het spel verliep georganiseerder en de Oostendse druk bleef uit. Liard werkte een scherpe voorzet van de bedrijvige Belme bijna in eigen doel. De Oostendse goalie tikte de bal uit de kruising. Even later mocht de Waalse middenvelder alleen op de doelman af, maar Van Ryckeghem zat er goed tussen. Derde keer goede keer voor Belme want een knap schot vanop de flank verdween mooi gekruist in het hoekje. De aansluitingstreffer was op het uur een feit.
 
Tienen bleef de betere ploeg en dat vertaalde zich ook in de score. Belme (andermaal hij) trapte op de dwarsligger. De rebound werd netjes door Michaël Lacroix opgepikt. De bal kwam bij Konon terecht die Van Ryckeghem beheerst het nakijken gaf. 3-3 en vreugde alom in het Tiense kamp!
 
En Tienen ging door. Michaël Lacroix dribbelde de hele Oostendse verdediging op een hoopje en bediende Vanarwegen die niet faalde. KVK Tienen van een 0-2 achterstand naar een 3-4 voorsprong. Bij de thuisploeg leek de organisatie nu helemaal weg. Een afstandsschot van Masureel verdween over de kruising en ook Guei kreeg het vizier niet meer scherp.
 
In de slotminuut kreeg Tienen de verlossende treffer op een schoteltje aangeboden, maar de onmisbare kans werd wat knullig uitgespeeld zodat de actie werd afgevlagd voor buitenspel. Triantafillidis zorgde met een moeilijk ontzetten nog voor een gevaarlijk standje voor de kooi van Schuermans, maar de overwinning kwam niet meer in het gedrang.
 
KVK Tienen begon ontzettend zwak aan de partij die op een afstraffing leek af te stevenen.  Na de koffie draaide het Tiense team de knop om en werd er met een gezonde mentaliteit teruggevochten. Het schaamrood mocht na negentig minuten zonder verpinken dan ook van de wangen geveegd worden na een partij met een spectaculaire ommekeer. Voor Oostende komt derde klasse steeds dichterbij. 
 
KV Oostende: Van Ryckeghem, Stassin, Masureel, Dekeyzer, Caramazza, Guei, Vandendriessche, Coudeville (25’ De Groote), Milosevic (76’ Meyssenà), Gomez, Liard.
KVK Tienen: Schuermans, Vanhees, Bogaerts, De Pauw, Belme (78’ Radovanovic), Konon, M. Lacroix, Triantafillidis, De Silva (46’ Vanarwegen), Lunenburg (46' Morreel), Geebelen.
Doelpunten: 15’ en 21’ Caramazza (1-0 en 2-0), 32’ Belme (2-1), 41’ Stassin (3-1), 61’  Belme (3-2), 68’ Konon (3-3), 78’ Vanarwegen (3-4)
Geel: Vanhees
Scheidsrechter: Loeman
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KOSC Wijgmaal
KVK Tienen
zondag 23 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Ontdek onze partnerbrochure