KV Kortrijk - KVK: 5-1 Printervriendelijke versie

Gezien de vele afwezigen en de teleurstellende prestatie tegen Olympic Charleroi waren de Tiense supporters niet gerust in de verplaatsing naar het Guldensporenstadion. De West-Vlamingen zitten volop in de eindsprint voor de titel en hopen Tubize af te houden.
 
Wie dacht dat de thuisploeg KVK Tienen meteen tegen het eigen doel zou plakken, moest zijn mening herzien. Een voorzet van Konon waaide aan de tweede paal tot bij De Pauw die een metertje over doel kopte. De bedrijvige Konon waagde zelf zijn kans vanuit de tweede lijn, maar ook hij mikte over het kader.
 
Kortrijk kwam af en toe opzetten, maar dwong geen echte kansen af. Tienen deed dat wel. Vanarwegen bleef in balbezit bij een uitbraak en schilderde de bal op het hoofd van de goed gevolgde De Pauw, die het overigens prima deed als rechtsmidden. Zijn kopbal spatte uiteen op de dwarslat. Pech dus voor Tienen. Na een mooie crossbal van Konon kon Belme aanleggen, maar de Waal krulde de bal een metertje naast de staak. Enkele minuten later waagde Belme zijn kans vanuit de tweede lijn. Mollez bracht redding met de vuisten.
 
Kortom, heel wat Tiense kansen in het openingshalfuur. Toch toonde Kortrijk met mooie combinaties en automatismen waarom men meedoet voor de titel. Vooral al over de linkerflank wist men gevaarlijk uit te breken. En wat Tienen niet lukte, bleek geen probleem voor de thuisploeg. Bakx werd links voor doel afgezonderd en knalde het leder droog in het verste hoekje.
 
Tienen prikte vrijwel meteen tegen. Konon trok met de bal tot op de achterlijn, schakelde Demets uit en legde de bal vanuit een erg scherpe hoek voorbij Mollez. De gelijkmaker was zeker niet onverdiend te noemen. Domper op de feestvreugde was dat Konon zijn enkel verzwikte bij het scoren. De Pool werd vervangen door Vandecauter. De Pauw werd doorgeschoven naar de aanvalslinie.
 
Kortrijk ging op het gaspedaal staan en bij Tienen bleek de balvaste speerpunt verdwenen. De thuisploeg drukte. Kums legde vanop de achterlijn terug op de vrijstaande Bakx die de bal onbesuisd enkele meters over de dwarslat keilde, maar bij een volgende uitbraak was het wel raak. Nfor trok naar voren over de linkerflank en verstuurde een knappe voorzet  richting tweede paal. De goed gevolgde Hempte nam de bal in één tijd op de slof en trapte overhoeks binnen. Een bijzonder knap doelpunt. Kortrijk drong voor de rust nog even aan. Schuermans hield De Ly met de voet van de 3-1.
 
Het derde doelpunt van de thuisploeg bleef echter niet lang uit. Enkele minuten na de koffie trapte Schuermans na een terugspeelbal tegen Kums aan. De bal veerde terug richting doel en verdween met een boog over Schuermans tegen de touwen. Een doelpunt om van te balen, en dat deed Tienen blijkbaar, want plots verdween de organisatie en scherpte uit de ploeg. Net als een weekje eerder tegen Olympic Charleroi leek het vertrouwen in eigen kunnen plots zoek.
 
Kortijk deelde nu autoritair de lakens uit en drukte Tienen terug op de eigen speelhelft. Nfor besloot met een mooie omhaal over de kooi van Schuermans. Desmet besloot net naast. Het thuispubliek was in de wolken, zeker omdat titelconcurrent Tubize in het krijt stond tegen Oostende en Kortrijk het heft zo in eigen handen kon nemen in de strijd om het promotieticket.
 
Trainer Nassen nam risico’s en bracht Radovanovic en Bayock in voor Lunenburg en De Silva. Even kwam Tienen wat beter in de wedstrijd, maar de aanvalspogingen werden niet efficiënt uitgevoetbald om ze ook om te zetten in doelrijpe kansen. Kortrijk deed dat wel en profiteerde van de risico’s die Tienen nam: met nog een kwartier op de klok verspeelde Vanhees het leder aan Kums. Deze bediende Bakx die afwerkte volgens het boekje. Vijf minuten voor het einde zorgde Timmermans met een rake kopbal op voorzet van Bakx voor de zware 5-1 eindcijfers.
 
KVK Tienen had een half uur lang getoond dat het niet moest onderdoen voor de thuisploeg. Het schoentje knelde ook nu vooraan. Scoren blijft bijzonder moeilijk en het uitvallen van Konon is een zoveelste tegenslag voor de Suikerjongens. Kortrijk toonde zich als een goed geolied geheel dat met recht meedoet voor de titel. Een aangeslagen Tienen legde na de koffie echter niet veel meer in de weg voor wat een vlotte overwinning zou worden. Met wat meer efficiënte voor de pauze had de wedstrijd er echter heel anders kunnen uitzien.
 
KV Kortrijk: Mollez, Timmermans, Demets, Provoost, Hempte (79’ Declarcq), Bakx, Kums (86’ Gezelle), De Ly, Verbrugghe, Calvo, Nfor (80’ Coulibaly).
KVK Tienen: Schuermans, Konon (35’ Vandecauter), Vanhees, Bogaerts, Lunenburg (66’ Radovanovic), Belme, Vandeput, Morreel, De Pauw, Vanarwegen, De Silva (66’ Bayock).
Doelpunten: 30’ Bakx (1-0), 31’ Konon (1-1), 42’ Hempte (2-1), 48’ Kums (3-1), 77’ Bakx (4-1), 85’ Timmermans (5-1)
Geel: Bayock, Vandecauter
Scheidsrechter: Efong Nzolo
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Berchem Sport
KVK Tienen
zondag 22 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure