KV Kortrijk - KVK: 5-1 Printervriendelijke versie

Gezien de vele afwezigen en de teleurstellende prestatie tegen Olympic Charleroi waren de Tiense supporters niet gerust in de verplaatsing naar het Guldensporenstadion. De West-Vlamingen zitten volop in de eindsprint voor de titel en hopen Tubize af te houden.
 
Wie dacht dat de thuisploeg KVK Tienen meteen tegen het eigen doel zou plakken, moest zijn mening herzien. Een voorzet van Konon waaide aan de tweede paal tot bij De Pauw die een metertje over doel kopte. De bedrijvige Konon waagde zelf zijn kans vanuit de tweede lijn, maar ook hij mikte over het kader.
 
Kortrijk kwam af en toe opzetten, maar dwong geen echte kansen af. Tienen deed dat wel. Vanarwegen bleef in balbezit bij een uitbraak en schilderde de bal op het hoofd van de goed gevolgde De Pauw, die het overigens prima deed als rechtsmidden. Zijn kopbal spatte uiteen op de dwarslat. Pech dus voor Tienen. Na een mooie crossbal van Konon kon Belme aanleggen, maar de Waal krulde de bal een metertje naast de staak. Enkele minuten later waagde Belme zijn kans vanuit de tweede lijn. Mollez bracht redding met de vuisten.
 
Kortom, heel wat Tiense kansen in het openingshalfuur. Toch toonde Kortrijk met mooie combinaties en automatismen waarom men meedoet voor de titel. Vooral al over de linkerflank wist men gevaarlijk uit te breken. En wat Tienen niet lukte, bleek geen probleem voor de thuisploeg. Bakx werd links voor doel afgezonderd en knalde het leder droog in het verste hoekje.
 
Tienen prikte vrijwel meteen tegen. Konon trok met de bal tot op de achterlijn, schakelde Demets uit en legde de bal vanuit een erg scherpe hoek voorbij Mollez. De gelijkmaker was zeker niet onverdiend te noemen. Domper op de feestvreugde was dat Konon zijn enkel verzwikte bij het scoren. De Pool werd vervangen door Vandecauter. De Pauw werd doorgeschoven naar de aanvalslinie.
 
Kortrijk ging op het gaspedaal staan en bij Tienen bleek de balvaste speerpunt verdwenen. De thuisploeg drukte. Kums legde vanop de achterlijn terug op de vrijstaande Bakx die de bal onbesuisd enkele meters over de dwarslat keilde, maar bij een volgende uitbraak was het wel raak. Nfor trok naar voren over de linkerflank en verstuurde een knappe voorzet  richting tweede paal. De goed gevolgde Hempte nam de bal in één tijd op de slof en trapte overhoeks binnen. Een bijzonder knap doelpunt. Kortrijk drong voor de rust nog even aan. Schuermans hield De Ly met de voet van de 3-1.
 
Het derde doelpunt van de thuisploeg bleef echter niet lang uit. Enkele minuten na de koffie trapte Schuermans na een terugspeelbal tegen Kums aan. De bal veerde terug richting doel en verdween met een boog over Schuermans tegen de touwen. Een doelpunt om van te balen, en dat deed Tienen blijkbaar, want plots verdween de organisatie en scherpte uit de ploeg. Net als een weekje eerder tegen Olympic Charleroi leek het vertrouwen in eigen kunnen plots zoek.
 
Kortijk deelde nu autoritair de lakens uit en drukte Tienen terug op de eigen speelhelft. Nfor besloot met een mooie omhaal over de kooi van Schuermans. Desmet besloot net naast. Het thuispubliek was in de wolken, zeker omdat titelconcurrent Tubize in het krijt stond tegen Oostende en Kortrijk het heft zo in eigen handen kon nemen in de strijd om het promotieticket.
 
Trainer Nassen nam risico’s en bracht Radovanovic en Bayock in voor Lunenburg en De Silva. Even kwam Tienen wat beter in de wedstrijd, maar de aanvalspogingen werden niet efficiënt uitgevoetbald om ze ook om te zetten in doelrijpe kansen. Kortrijk deed dat wel en profiteerde van de risico’s die Tienen nam: met nog een kwartier op de klok verspeelde Vanhees het leder aan Kums. Deze bediende Bakx die afwerkte volgens het boekje. Vijf minuten voor het einde zorgde Timmermans met een rake kopbal op voorzet van Bakx voor de zware 5-1 eindcijfers.
 
KVK Tienen had een half uur lang getoond dat het niet moest onderdoen voor de thuisploeg. Het schoentje knelde ook nu vooraan. Scoren blijft bijzonder moeilijk en het uitvallen van Konon is een zoveelste tegenslag voor de Suikerjongens. Kortrijk toonde zich als een goed geolied geheel dat met recht meedoet voor de titel. Een aangeslagen Tienen legde na de koffie echter niet veel meer in de weg voor wat een vlotte overwinning zou worden. Met wat meer efficiënte voor de pauze had de wedstrijd er echter heel anders kunnen uitzien.
 
KV Kortrijk: Mollez, Timmermans, Demets, Provoost, Hempte (79’ Declarcq), Bakx, Kums (86’ Gezelle), De Ly, Verbrugghe, Calvo, Nfor (80’ Coulibaly).
KVK Tienen: Schuermans, Konon (35’ Vandecauter), Vanhees, Bogaerts, Lunenburg (66’ Radovanovic), Belme, Vandeput, Morreel, De Pauw, Vanarwegen, De Silva (66’ Bayock).
Doelpunten: 30’ Bakx (1-0), 31’ Konon (1-1), 42’ Hempte (2-1), 48’ Kums (3-1), 77’ Bakx (4-1), 85’ Timmermans (5-1)
Geel: Bayock, Vandecauter
Scheidsrechter: Efong Nzolo
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Bel. OH Leuven
oefenwedstrijd
donderdag 27 februari - 20 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Ontdek onze partnerbrochure