KRC Mechelen - KVK Tienen : 1 - 2 Printervriendelijke versie

In september vierde Racing Mechelen het behaalde punt in het Bergéstadion als een overwinning na enkele gecontesteerde wedstrijdfasen. Vier maanden later wilde KVK graag de volle buit in het Oscar Van Kesbeeck-stadion. Voor deze wedstrijd kon trainer Jo Claes geen beroep doen op de geelgeschorste Grancea. Lambrecth kwam wel opnieuw in de basis.
 
Het was in de openingsfase letterlijk én figuurlijk bibberen op de Mechelse tribunes. Voor de Tiense fans dan toch, want doelman Hannes kon zich meteen opwarmen aan een knal van Bram Kerckhofs. Dezelfde Kerckhofs was enkele minuten later opnieuw gevaarlijk toen hij vanuit een scherpe hoek richting doel mikte. Andermaal toonde Hannes zich paraat.
 
Tienen kon wél scoren. Na mooi doorzetten van Cabumi, mikte Matterne na 19 minuten de bal netjes naast doelman Ledent tegen de netten. Convents vergat even later na een mooie actie het balletje breed te leggen en Lambrecth trapte een half metertje voorlangs.
 
De thuisploeg wil weg uit de kelder van de rangschikking en liet niet betijen. Hannes tipte een afstandsschot van Hmouda over de Tiense kooi. De bezoekende fans slaakten een zucht van opluchting toen een scherpe voorzet van Van Dorst geen bestemming vond. En wanneer nodig bleef de Tiense doelman met succes de voorsprong verdedigen. Met een mooie parade verdween het schot van Dondo-Ndubo in hoekschop. 
 
De thuisploeg drong aan in het slot van de eerste periode en kreeg loon naar werken. De wat vrijgelaten Van Delm kopte de hoekschop strak onder de lat voorbij Hannes. Met een 1-1 ruststand kon alles opnieuw beginnen na de pauze.
 
Na 53 minuten wees ref Opsomer resoluut naar de stip toen Van Dost een schot van Lambrecht met de hand stuitte. Kapitein Hannes faalde niet. Ledent pareerde eerst nog, maar was kansloos in de herneming. 
 
Het verdere wedstrijdverloop was bijzonder nerveus. Ref Opsomer legde de wedstrijd herhaaldelijk stil voor overtredingen, vaak tot ongenoegen van de Racing Mechelen-fans. Yagan knalde over het Tiense doel en Convents raakte aan de overkant niet voorbij Ledent. Dierickx kreeg nog de grootste kans in de slotfase, maar zijn uithaal raakte niet voorbij de Tiense defensie.
 
Een schoonheidsprijs verdient deze wedstrijd allerminst. KVK toonde dat het ook met een stevige portie karakter een overwinning binnen kan halen.
 
‘Dit was voor ons misschien wel de lastigste partij van het seizoen’, stelde trainer Jo Claes na afloop. ‘In de eerste helft had Racing Mechelen minstens evenveel kansen als wij. Iets wat nog niet eerder gebeurde. We konden rekenen op een sterke Arthur Hannes in doel wanneer dat nodig was. Het bevroren veld was geen bondgenoot om te voetballen zoals we wilden. De thuisploeg had hier minder moeite mee. Maar ook bij ons kon het beter. Over de strafschop is wat mij betreft geen twijfel. De arm was ver naast het lichaam.’
 
Volgend weekend wacht KVK Tienen een regelrechte topper in het Bergéstadion. Eerste achtervolger Sint-Lenaarts komt op bezoek. Het won met 2-0 van Lyra-Lierse en wil de achterstand op leider Tienen graag verkleinen. Jannick Weeghmans is niet van de partij. Hij is geelgeschorst.
 
Racing Mechelen: Ledent, Doncos, Yagan, Janssens (66’ Fontaine), Dierickx, Van Delm, Dondo-Ndubo, W. Kerckhofs, B. Kerckhofs, Van Dorst, Hmouda.
KVK Tienen: Hannes, A. Vos, Weeghmans, Matterne (87’ Marchoul), Claes, Meeus, Lusadusu, Cabumi (75’ J. Vos), Convents, Bogaerts, Lambrecth (82’ Calgan).
Doelpunten: 19’ Matterne (0-1), 43’ Van Delm (1-1), 53’ Meeus (1-2, pen.)
Geel: Convents, Yagan, Hmouda, Weeghmans; B. Kerckhofs, Huysmans, 
Scheidsrechter: Sander Opsomer
 

Daan Matterne scoort de 0-1.

 

 

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KESK Leopoldsburg
KVK Tienen
zaterdag 23 februari
19.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Linksachter Arno Claes verlaat KVK Tienen na dit seizoen. Hij keert terug naar zijn vorige club Sporting Kampenhout. We wensen Arno nu al veel succes toe, maar duimen eerst nog met z'n allen voor een schitterend seizoensslot bij KVK Tienen.

19/02/2019

Trainer Claes moet opnieuw puzzelen voor de wedstrijd tegen Bilzen-Waltwilder. Hannes (adductoren), Lambrecth (ziek), Benali (hielspoor) en Matterne (knie) zijn nog geblesseerd. Ook Meeus was afwezig door ziekte. Alexander Vos is twijfelachtig na een klaplong afgelopen weekend. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus (?), A. Vos (?), J. Vos, Lusadusu, Bogaerts, Marchoul, Cabumi, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans en Dirix. 

16/02/2019

Doelman Arthur Hannes (scheurtje adductoren) wordt op het veld van KFC Zwarte Leeuw vervangen door Wouter Nijsen. Yannick Weeghmans keert terug uit schorsing. Selectie: Nijsen, Meeus, A. Vos, Bourguignon, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Matterne, Grancea, Convents, Lambrecth, Calgan, Marchoul, J. Vos, Weeghmans en Mombaerts.

09/02/2019

De wegens het winterweer uitgestelde beloftenwedstrijd van KVK Tienen tegen Houtvenne is verplaatst naar vrijdag 1 maart om 20 uur. 

04/02/2019
Trainer Jo Claes kan voor de topper tegen KFC Sint-Lenaarts geen beroep doen op de geelgeschorste Weeghmans. Bij winst vergroot KVK de kloof met de eerste achtervoler tot 11 punten. De bezoekers willen de tweede periodetitel pakken. Selectie: Hannes, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Marchoul, Cabumi, Convents, Lambrecth, Grancea, Calgan en Bourguignon.
 
26/01/2019
Grancea is geelgeschorst voor de wedstrijd op het veld van KRC Mechelen. Bogaerts (knie), Weeghmans (knie) en Lusadusu (enkel) sukkelden met kleine blessures maar raken fit. Selectie: Hannes, Mombaerts, Claes, Meeus, Weeghmans, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Marchoul, Cabumi, Convents, Lambrecth en Calgan.
19/01/2019

Voor de wedstrijd tegen het nummer drie K. Lyra-Lierse kan trainer Claes geen beroep doen op Lambrecth (geschorst) en Calgan (rug). Cabumi is twijfelachtig.  Selectie: Hannes, Mombaerts, Claes, Meeus, Weeghmans, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Grancea, Lagrib, Marchoul, Cabumi (?), Bourguignon, Benali en Convents.

12/01/2019

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Sporting Kampenhout met 3-0. Calgan opende de score voor de pauze. Nieuwkomer Convents schoot na de pauze meteen twee keer raak. Een wedstrijd met bij momenten mooi voetbal waarin de score hoger had kunnen oplopen. Amardeep Singh maakte na een langdurige blessure (beenbreuk) zijn wederoptreden en voetbalde een half uur mee. Doelman Hannes, Cabumi, Lambrecth, Grancea en Marchoul waren niet beschikbaar. 

05/01/2019

Twee nieuwe oefenwedstrijden op de agenda voor onze beloften. Op maandag 7 januari ontvangt men de beloften van Thes Sport. Op woensdagavond 16 janauri is Bekkevoort te gast. Aftrap telkens om 20 uur in het Bergéstadion.

05/01/2019

De nieuwe wedstrijdkalenders van onze jeugdwerking zijn beschikbaar op onze website. Je vindt ze op de pagina wedstrijdkalender in de rubriek Jong KVK.

28/12/2018

Ontdek onze partnerbrochure