KRC Mechelen - KVK Tienen : 1 - 2 Printervriendelijke versie

In september vierde Racing Mechelen het behaalde punt in het Bergéstadion als een overwinning na enkele gecontesteerde wedstrijdfasen. Vier maanden later wilde KVK graag de volle buit in het Oscar Van Kesbeeck-stadion. Voor deze wedstrijd kon trainer Jo Claes geen beroep doen op de geelgeschorste Grancea. Lambrecth kwam wel opnieuw in de basis.
 
Het was in de openingsfase letterlijk én figuurlijk bibberen op de Mechelse tribunes. Voor de Tiense fans dan toch, want doelman Hannes kon zich meteen opwarmen aan een knal van Bram Kerckhofs. Dezelfde Kerckhofs was enkele minuten later opnieuw gevaarlijk toen hij vanuit een scherpe hoek richting doel mikte. Andermaal toonde Hannes zich paraat.
 
Tienen kon wél scoren. Na mooi doorzetten van Cabumi, mikte Matterne na 19 minuten de bal netjes naast doelman Ledent tegen de netten. Convents vergat even later na een mooie actie het balletje breed te leggen en Lambrecth trapte een half metertje voorlangs.
 
De thuisploeg wil weg uit de kelder van de rangschikking en liet niet betijen. Hannes tipte een afstandsschot van Hmouda over de Tiense kooi. De bezoekende fans slaakten een zucht van opluchting toen een scherpe voorzet van Van Dorst geen bestemming vond. En wanneer nodig bleef de Tiense doelman met succes de voorsprong verdedigen. Met een mooie parade verdween het schot van Dondo-Ndubo in hoekschop. 
 
De thuisploeg drong aan in het slot van de eerste periode en kreeg loon naar werken. De wat vrijgelaten Van Delm kopte de hoekschop strak onder de lat voorbij Hannes. Met een 1-1 ruststand kon alles opnieuw beginnen na de pauze.
 
Na 53 minuten wees ref Opsomer resoluut naar de stip toen Van Dost een schot van Lambrecht met de hand stuitte. Kapitein Hannes faalde niet. Ledent pareerde eerst nog, maar was kansloos in de herneming. 
 
Het verdere wedstrijdverloop was bijzonder nerveus. Ref Opsomer legde de wedstrijd herhaaldelijk stil voor overtredingen, vaak tot ongenoegen van de Racing Mechelen-fans. Yagan knalde over het Tiense doel en Convents raakte aan de overkant niet voorbij Ledent. Dierickx kreeg nog de grootste kans in de slotfase, maar zijn uithaal raakte niet voorbij de Tiense defensie.
 
Een schoonheidsprijs verdient deze wedstrijd allerminst. KVK toonde dat het ook met een stevige portie karakter een overwinning binnen kan halen.
 
‘Dit was voor ons misschien wel de lastigste partij van het seizoen’, stelde trainer Jo Claes na afloop. ‘In de eerste helft had Racing Mechelen minstens evenveel kansen als wij. Iets wat nog niet eerder gebeurde. We konden rekenen op een sterke Arthur Hannes in doel wanneer dat nodig was. Het bevroren veld was geen bondgenoot om te voetballen zoals we wilden. De thuisploeg had hier minder moeite mee. Maar ook bij ons kon het beter. Over de strafschop is wat mij betreft geen twijfel. De arm was ver naast het lichaam.’
 
Volgend weekend wacht KVK Tienen een regelrechte topper in het Bergéstadion. Eerste achtervolger Sint-Lenaarts komt op bezoek. Het won met 2-0 van Lyra-Lierse en wil de achterstand op leider Tienen graag verkleinen. Jannick Weeghmans is niet van de partij. Hij is geelgeschorst.
 
Racing Mechelen: Ledent, Doncos, Yagan, Janssens (66’ Fontaine), Dierickx, Van Delm, Dondo-Ndubo, W. Kerckhofs, B. Kerckhofs, Van Dorst, Hmouda.
KVK Tienen: Hannes, A. Vos, Weeghmans, Matterne (87’ Marchoul), Claes, Meeus, Lusadusu, Cabumi (75’ J. Vos), Convents, Bogaerts, Lambrecth (82’ Calgan).
Doelpunten: 19’ Matterne (0-1), 43’ Van Delm (1-1), 53’ Meeus (1-2, pen.)
Geel: Convents, Yagan, Hmouda, Weeghmans; B. Kerckhofs, Huysmans, 
Scheidsrechter: Sander Opsomer
 

Daan Matterne scoort de 0-1.

 

 

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
ASV Geel
zondag 17 november 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure