KRC Mechelen - KVK Tienen : 1 - 2 Printervriendelijke versie

In september vierde Racing Mechelen het behaalde punt in het Bergéstadion als een overwinning na enkele gecontesteerde wedstrijdfasen. Vier maanden later wilde KVK graag de volle buit in het Oscar Van Kesbeeck-stadion. Voor deze wedstrijd kon trainer Jo Claes geen beroep doen op de geelgeschorste Grancea. Lambrecth kwam wel opnieuw in de basis.
 
Het was in de openingsfase letterlijk én figuurlijk bibberen op de Mechelse tribunes. Voor de Tiense fans dan toch, want doelman Hannes kon zich meteen opwarmen aan een knal van Bram Kerckhofs. Dezelfde Kerckhofs was enkele minuten later opnieuw gevaarlijk toen hij vanuit een scherpe hoek richting doel mikte. Andermaal toonde Hannes zich paraat.
 
Tienen kon wél scoren. Na mooi doorzetten van Cabumi, mikte Matterne na 19 minuten de bal netjes naast doelman Ledent tegen de netten. Convents vergat even later na een mooie actie het balletje breed te leggen en Lambrecth trapte een half metertje voorlangs.
 
De thuisploeg wil weg uit de kelder van de rangschikking en liet niet betijen. Hannes tipte een afstandsschot van Hmouda over de Tiense kooi. De bezoekende fans slaakten een zucht van opluchting toen een scherpe voorzet van Van Dorst geen bestemming vond. En wanneer nodig bleef de Tiense doelman met succes de voorsprong verdedigen. Met een mooie parade verdween het schot van Dondo-Ndubo in hoekschop. 
 
De thuisploeg drong aan in het slot van de eerste periode en kreeg loon naar werken. De wat vrijgelaten Van Delm kopte de hoekschop strak onder de lat voorbij Hannes. Met een 1-1 ruststand kon alles opnieuw beginnen na de pauze.
 
Na 53 minuten wees ref Opsomer resoluut naar de stip toen Van Dost een schot van Lambrecht met de hand stuitte. Kapitein Hannes faalde niet. Ledent pareerde eerst nog, maar was kansloos in de herneming. 
 
Het verdere wedstrijdverloop was bijzonder nerveus. Ref Opsomer legde de wedstrijd herhaaldelijk stil voor overtredingen, vaak tot ongenoegen van de Racing Mechelen-fans. Yagan knalde over het Tiense doel en Convents raakte aan de overkant niet voorbij Ledent. Dierickx kreeg nog de grootste kans in de slotfase, maar zijn uithaal raakte niet voorbij de Tiense defensie.
 
Een schoonheidsprijs verdient deze wedstrijd allerminst. KVK toonde dat het ook met een stevige portie karakter een overwinning binnen kan halen.
 
‘Dit was voor ons misschien wel de lastigste partij van het seizoen’, stelde trainer Jo Claes na afloop. ‘In de eerste helft had Racing Mechelen minstens evenveel kansen als wij. Iets wat nog niet eerder gebeurde. We konden rekenen op een sterke Arthur Hannes in doel wanneer dat nodig was. Het bevroren veld was geen bondgenoot om te voetballen zoals we wilden. De thuisploeg had hier minder moeite mee. Maar ook bij ons kon het beter. Over de strafschop is wat mij betreft geen twijfel. De arm was ver naast het lichaam.’
 
Volgend weekend wacht KVK Tienen een regelrechte topper in het Bergéstadion. Eerste achtervolger Sint-Lenaarts komt op bezoek. Het won met 2-0 van Lyra-Lierse en wil de achterstand op leider Tienen graag verkleinen. Jannick Weeghmans is niet van de partij. Hij is geelgeschorst.
 
Racing Mechelen: Ledent, Doncos, Yagan, Janssens (66’ Fontaine), Dierickx, Van Delm, Dondo-Ndubo, W. Kerckhofs, B. Kerckhofs, Van Dorst, Hmouda.
KVK Tienen: Hannes, A. Vos, Weeghmans, Matterne (87’ Marchoul), Claes, Meeus, Lusadusu, Cabumi (75’ J. Vos), Convents, Bogaerts, Lambrecth (82’ Calgan).
Doelpunten: 19’ Matterne (0-1), 43’ Van Delm (1-1), 53’ Meeus (1-2, pen.)
Geel: Convents, Yagan, Hmouda, Weeghmans; B. Kerckhofs, Huysmans, 
Scheidsrechter: Sander Opsomer
 

Daan Matterne scoort de 0-1.

 

 

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure