KOSC Wijgmaal - KVK Tienen: 3 - 0 Printervriendelijke versie

KVK Tienen was gewaarschuwd. Hekkensluiter Wijgmaal had ondanks de positie in de rangschikking een stevige thuisreputatie. Het verloor slechts één keer op het kleine kunstgrasveld, maar kon sinds eind oktober niet meer winnen. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Alexander Vos en Marijn Convents. Deze laatste raakte gisteren nog geblesseerd. Florin Grancea mocht in de basis opdraven. Wijgmaal wordt gecoacht door ex-KVK’er Steven De Pauw en had met Mathei, Stockx en Pellegritti enkele vertrouwde gezichten in de basis.
 
De eerste helft was geen hoogvlieger. De stevige wind maakte mooi voetbal onmogelijk. Een weinig geïnspireerd KVK deed bovendien niet veel met het windvoordeel. Doelman Vanwelkenhuysen kreeg een schot van Kempeneers in twee tijden onder controle. Andries Claes rukte kort voor de pauze op vanuit het middenveld en zag zijn schot nipt over het Wijgmaalse doel verdwijnen. Een defensief ingesteld Wijgmaal dat loerde op de omschakeling stelde hier weinig tegenover. Enkel Bongiorno kwam dicht bij een kans, maar vergat een scherpe voorzet te deviëren. 
 
De Tiense aanhang hoopte op een betere tweede helft en die leek er ook te komen. Grancea trapte kort na de herneming hard op de paal en besloot even later hard op de thuisdoelman. Een vrije trap van Kempeneers ging een half metertje naast. Aan de overkant mikte Stockx zijn vrije trap evenmin binnen het kader.
 
Tienen claimde het balbezit, maar kon de kansen niet in doelpunten omzetten. Een door Kempeneers diep gestuurde Ventôse stak het balletje nipt naast. De thuisploeg kende ook wat meeval toen een handsbal in de zestien niet werd gefloten.
 
Trainer Jo Claes gooide na 70 minuten ook Deflem en Acke in de strijd. Dat rendeerde bijna bij een knappe Tiense aanval, maar Deflem zag zijn schot in extremis nog afgeblokt. Het doelpunt kwam er wel aan de overzijde. 
 
De ingevallen Dewaet kreeg te veel ruimte en mocht een voorzet van Bongiorno na 83 minuten hoog tegen de Tiense netten trappen. De onverwachte ommekeer was compleet toen Mathei een minuut later van dichtbij scoorde nadat hij het balletje mooi voor zichzelf had vrijgemaakt. 
 
KVK Tienen kon geen vuist meer maken en gaf achteraan ruimte weg. Bongiorno profiteerde nog van onhandig defensief werk bij de bezoekers en zette de stevige 3-0 cijfers op het scorebord. KVK Tienen maakte andermaal een slechte beurt op het Wijgmaalse veld.
 
Trainer Jo Claes zocht na de partij naar de nodige antwoorden: ‘Het was lastig voetballen voor beide teams, waardoor de partij in de eerste helft gesloten bleef. We wonnen vrijwel alle duels voor de tweede bal, maar brachten niet ons beste voetbal. Na de pauze trokken we de partij naar ons toe en waren er enkele mooie kansen via onder meer Grancea en Deflem. Details maken dan het verschil. We kregen echter het deksel op de neus van een Wijgmaal dat tot dan niet was komen dreigen. Of het nu 1-0 is of 3-0 is, maakt op zich niet veel uit. Dit zijn heel dure punten.’
 
Bocholt, dat eerder deze week ex-KVK’er Rocky Peeters als coach aanstelde, telt ondertussen opnieuw evenveel punten als Tienen met een wedstrijd minder gespeeld. Ook het ambitieuze Eendracht Aalst dat vrijwel geen steken meer laat vallen sluipt ondertussen dichterbij tot op één puntje in de rangschikking. Het belooft nog een spannende strijd te worden voor de titel. 
 
KOSC Wijgmaal: Hannes, Meeus, Ventôse, Weeghmans, Grancea (70’ Deflem), Singh, Claes, Bogaerts, Matterne, Kempeneers, Vanwelkenhuysen (70’ Acke).
KVK Tienen: Vanwelkenhuysen, Mertens (70’ Da Silva Junior), De Keukeleere, Boogaerts (60’ Goor), Stockx, Dehond (80’ Dewaet), Bongiorno, Delorge, Molenberghs, Mathei, Pellegriti.
Doelpunten: 83’ Dewaet (1-0), 85’ Mathei (2-0), 90’ Bongiorno (3-0)
Geel: Delorge, Ventôse, Pellegriti, Matterne
Scheidsrechter: Tom Lamberigts
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot binnenkort
bij KVK Tienen
One team. One Mission.
Hou het veilig!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Er is geloot voor de Beker van België. KVK Tienen komt in actie in de derde ronde. Er staat een verplaatsing op het programma. Mogelijke tegenstanders zijn Biévène, Saint-Ghislain, Diksmuide en Oostnieuwkerke. Bij plaatsing voor de volgende ronde op 30 augustus speelt KVK opnieuw buitenhuis. Dan wacht mogelijk een verplaatsing naar Virton.
14/07/2020

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure