K. Bocholter VV - KVK Tienen: 3 - 0 Printervriendelijke versie

KVK Tienen kon niet winnen op het veld van Bocholt. De Limburgers toonden zich vooral voor de pauze beduidend gretiger dan de Suikerjongens. Trainer Jo Claes rekende op dezelfde 11 die tegen Londerzeel in de basis startten. Bij Bocholter geen Scheelen en Van den Putte. Dat was echter niet te merken, want de thuisploeg drukte KVK vrijwel meteen terug op de eigen speelhelft. Vooral de bedrijvige aanvaller Bertjens liet zich enkele keren opmerken. Hannes hield de netten aanvankelijk echter schoon.
 
Tienen won te weinig duels op het middenveld en kon dus ook offensief vrijwel niets klaarmaken. Trainer Claes greep nog voor de pauze in en gooide Kempeneers in de strijd. Toch kon ook dat niet voorkomen dat Bertjens na 42 minuten de score opende. Een vrijstaande William Acke claimde een minuut later aan de overkant een penalty toen hij werd gehinderd bij het koppen, maar ref Claes besloot daar niet op in te gaan. Doelman Hannes moest wel nog aan de bak om Bertjens de 2-0 te ontzeggen.
 
De tientallen meegereisde Tiense fans die ook voor de sfeer in het Damburgstadion zorgden, hoopten op een betere tweede helft. Bocholt nam wat gas terug, maar hield de partij stevig in handen. Van Eijma devieerde een  voorzet tegen de Tiense netten en verdubbelde de score voor de Limburgers. Ook de ingekomen Grancea en Ventôse konden de bakens niet meer verzetten. Bertjes schilderde de bal een metertje naast het Tiense doel. In de slotminuut zette de ingevallen Diëgo de 3-0 eindstand vanuit een scherpe hoek op het scorebord. De wedstrijd was dan al even gespeeld.
 
De overwinning van Bocholter was dan ook verdiend. KVK Tienen kon in het Damburgstadion nooit overtuigen zoals dat de voorbije weken wél kon. ‘We botsen vandaag op een sterke thuisploeg’, wist trainer Jo Claes. ‘We wisten dat we top moesten zijn om hier vandaag een mooi resultaat neer te zetten en dat was niet het geval. Te veel jongens waren niet op de afspraak. De thuisploeg toonde zich beter in de duels en de snelheid van uitvoering. We probeerden via enkele wissels de verandering te brengen, maar dat lukte niet zoals gehoopt. Uiteraard ook jammer dat we een jongen als Deflem in de eerste helft al naar de kant moeten halen, maar je moet iets proberen op dat moment. Het is nu aan ons om de komende dagen opnieuw aan te pikken met de mooie reeks en er zondag te staan in de derby tegen Wijgmaal.’
 
KVK Tienen: Hannes, Meeus, Vos, Matterne, Weeghmans, Singh, Deflem (37’ Kempeneers), Convents (68’ Grancea), Claes, Acke (68’ Ventôse), Bogaerts.
K. Bocholter VV: Wertelaers, Geebelen, Bloemen, Bertjes, Peeters (88’ Maes), Van Eijma, Leao Kessels (79’ Diëgo), Palmans, W. Scheelen, Vanhaen, Dieme.
Doelpunten: 42’ Bertjens (1-0), 73’ Van Eijma (2-0), 90’ Diëgo (3-0)
Geel: Singh, Vanhaen, Dieme
Scheidsrechter: Marnic Claes
 
 
 

 

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure