KFCO Beerschot-Wilrijk - KVK Tienen: 3-2 Printervriendelijke versie

Na een prima prestatie op het veld van Cappellen wilde KVK Tienen de goede intenties voor 2016 bevestigen op het veld van KFCO Beerschot-Wilrijk. Punten pakken is de boodschap. Trainer Hayen kon daarvoor geen beroep doen op Boulatiour. Hij is drie weken buiten strijd met een spierscheurtje. Ook doelman Kevin De Wolf is nog out. Verdediger Alexander Roosbeek hervat ondertussen bij de beloften. Beerschot gaat resoluut voor de titel en trok daarvoor zelfs een weekje op afzondering naar het warme zuiden. Bovendien verzekerde het zich ook van de diensten van aanvaller Bjorn Ruytinx (ex-OHL en KVO). Die begon op de bank.

De thuisploeg dreigde twee keer in de openingsfase van de wedstrijd. Een schot van Geudens verdween nipt over het doel van Hannes en een schot van Ventose ging voorlangs.

De 6000 toeschouwers zagen daarna dat KVK Tienen zich op het Kiel niet zomaar zou laten wegzetten. De verdediging van de thuisploeg verkeek zich op een Tiense hoekschop en stond toe dat Bangoura na 18 minuten de score opende.

Tienen ging door op dat elan. Haroun glipte door de buitenspelval, omspeelde doelman Nkela en trapte de 0-2 tegen de touwen. Bijna was de stunt compleet: Mathei kwam centimeters te kort om een snelle counter te verzilveren en de 0-3 te scoren. Willems kreeg nog de kans om de 0-4 af te dwingen, maar maakte een verkeerde keuze.

Genoeg redenen voor thuistrainer Spaenhoven om nog voor de pauze Bjorn Ruytinx in de strijd te gooien. De thuisploeg kwam dan ook opzetten. Hannes had een mooie parade in huis toen Santermans de bal devieerde na een hoekschop van Losada. Toch kon Geudens net voor de pauze alsnog de aansluitingstreffer scoren. Hannes voorkwam dat Ventose nog voor de rust de bordjes opnieuw in evenwicht hing.

De thuisploeg kwam gemotiveerd uit de kleedkamers en drukte een strijdend KVK terug op de eigen speelhelft. Toch hielden de manschappen van trainer Hayen stand. Een schot van Losada werd van de Tiense doellijn gekeerd en de rebound van De Jonghe verdween in hoekschop.

Met nog een kwartier op de klok ging de bal wel erg makkelijk op de stip. Ref Vanlommel interpreteerde een voorzet op de neus van Verhamme als handspel. Dat Verhamme er zelfs een bloedneus aan over hield, deed hem zijn mening echter niet herzien. Losada liet deze kans niet liggen en scoorde de 2-2. De protesterende trainers Lunenburg en Hayen werden prompt naar de tribunes gestuurd.

2-2 was echter nog steeds een knap resultaat voor Tienen, maar dat was buiten Ruytinx gerekend. Hij gaf zijn debuut bij Beerschot wat extra glans en scoorde in blessuretijd op een afvallende bal de voor Tienen erg zure 3-2. Pietermaat had de 4-2 nog aan de voet, maar de bal werd alsnog voor de lijn weggehaald.

Trainer Hayen baalde toen we hem na afloop om een reactie vroegen: 'We kunnen tot 0-4 uitlopen voor de pauze en dan heeft Beerschot-Wilrijk daar niets tegen in te brengen. Ik wist dat Ruytinx een extra wapen was en dat heeft hij vandaag na zijn vroege invalbeurt getoond. Toch hadden we in deze wedstrijd meer verdiend. Extra zuur is dat de scheidsrechter het wedstrijdverloop net zoals in de wedstrijden op Ciney en tegen Bocholt onterecht mee bepaalt. De penalty was volkomen onterecht. Hij stuurde Verhamme zelfs voor verzorging aan de neus naar de kant. Beerschot drukte ons dan wel weg, maar scoren lukte zonder die penalty immers niet. Na de gelijkmaker gingen de thuisfans nog meer achter de ploeg staan. Dan weet je dat het nog lastig wordt. Typerend is dat Beerschot-Wilrijk de winning-goal scoort op een afgeweerde bal. Dit is andermaal jammer na een prima prestatie van onze jongens.'

KVK Tienen mag met opgeheven hoofd het veld verlaten, maar laat de punten liggen. Volgend weekend staat er geen competitievoetbal op de Tiense agenda, maar wordt er vriendschappelijk gevoetbald tegen Jong RODA JC op vrijdag 29 januari om 19.30 uur. De zondag erna trekt KVK naar Tempo Overijse.

KFCO Beerschot-Wilrijk: Nkela, Meeus, Santermans, Geudens, Hmouda (36’ Ruytinx), Pietermaat, Losada (90’ De Beule), Vansimpsen, Ventose (84’ Thompson), De Jonghe, Smet.
KVK Tienen: Hannes, Vos, Renson, Verhamme, Mathei, Grancea (83’ Wanyberg), Singh, Carton (90’ Ly), Bangoura (70’ Blockx), Willems, Haroun.
Doelpunten: 18’ Bangoura (0-1), 21’ Haroun (0-2), 43’ Geudens (1-2), 75’ Losada (pen., 2-2), 894 Ruytinx (3-2)
Geel: Smet, Hmouda, Vansimpsen, Vos, Haroun
Scheidsrechter: Mario Vanlommel

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Diegem Sport
KVK Tienen
zondag 15 december 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure