KFCO Beerschot-Wilrijk - KVK Tienen: 3-2 Printervriendelijke versie

Na een prima prestatie op het veld van Cappellen wilde KVK Tienen de goede intenties voor 2016 bevestigen op het veld van KFCO Beerschot-Wilrijk. Punten pakken is de boodschap. Trainer Hayen kon daarvoor geen beroep doen op Boulatiour. Hij is drie weken buiten strijd met een spierscheurtje. Ook doelman Kevin De Wolf is nog out. Verdediger Alexander Roosbeek hervat ondertussen bij de beloften. Beerschot gaat resoluut voor de titel en trok daarvoor zelfs een weekje op afzondering naar het warme zuiden. Bovendien verzekerde het zich ook van de diensten van aanvaller Bjorn Ruytinx (ex-OHL en KVO). Die begon op de bank.

De thuisploeg dreigde twee keer in de openingsfase van de wedstrijd. Een schot van Geudens verdween nipt over het doel van Hannes en een schot van Ventose ging voorlangs.

De 6000 toeschouwers zagen daarna dat KVK Tienen zich op het Kiel niet zomaar zou laten wegzetten. De verdediging van de thuisploeg verkeek zich op een Tiense hoekschop en stond toe dat Bangoura na 18 minuten de score opende.

Tienen ging door op dat elan. Haroun glipte door de buitenspelval, omspeelde doelman Nkela en trapte de 0-2 tegen de touwen. Bijna was de stunt compleet: Mathei kwam centimeters te kort om een snelle counter te verzilveren en de 0-3 te scoren. Willems kreeg nog de kans om de 0-4 af te dwingen, maar maakte een verkeerde keuze.

Genoeg redenen voor thuistrainer Spaenhoven om nog voor de pauze Bjorn Ruytinx in de strijd te gooien. De thuisploeg kwam dan ook opzetten. Hannes had een mooie parade in huis toen Santermans de bal devieerde na een hoekschop van Losada. Toch kon Geudens net voor de pauze alsnog de aansluitingstreffer scoren. Hannes voorkwam dat Ventose nog voor de rust de bordjes opnieuw in evenwicht hing.

De thuisploeg kwam gemotiveerd uit de kleedkamers en drukte een strijdend KVK terug op de eigen speelhelft. Toch hielden de manschappen van trainer Hayen stand. Een schot van Losada werd van de Tiense doellijn gekeerd en de rebound van De Jonghe verdween in hoekschop.

Met nog een kwartier op de klok ging de bal wel erg makkelijk op de stip. Ref Vanlommel interpreteerde een voorzet op de neus van Verhamme als handspel. Dat Verhamme er zelfs een bloedneus aan over hield, deed hem zijn mening echter niet herzien. Losada liet deze kans niet liggen en scoorde de 2-2. De protesterende trainers Lunenburg en Hayen werden prompt naar de tribunes gestuurd.

2-2 was echter nog steeds een knap resultaat voor Tienen, maar dat was buiten Ruytinx gerekend. Hij gaf zijn debuut bij Beerschot wat extra glans en scoorde in blessuretijd op een afvallende bal de voor Tienen erg zure 3-2. Pietermaat had de 4-2 nog aan de voet, maar de bal werd alsnog voor de lijn weggehaald.

Trainer Hayen baalde toen we hem na afloop om een reactie vroegen: 'We kunnen tot 0-4 uitlopen voor de pauze en dan heeft Beerschot-Wilrijk daar niets tegen in te brengen. Ik wist dat Ruytinx een extra wapen was en dat heeft hij vandaag na zijn vroege invalbeurt getoond. Toch hadden we in deze wedstrijd meer verdiend. Extra zuur is dat de scheidsrechter het wedstrijdverloop net zoals in de wedstrijden op Ciney en tegen Bocholt onterecht mee bepaalt. De penalty was volkomen onterecht. Hij stuurde Verhamme zelfs voor verzorging aan de neus naar de kant. Beerschot drukte ons dan wel weg, maar scoren lukte zonder die penalty immers niet. Na de gelijkmaker gingen de thuisfans nog meer achter de ploeg staan. Dan weet je dat het nog lastig wordt. Typerend is dat Beerschot-Wilrijk de winning-goal scoort op een afgeweerde bal. Dit is andermaal jammer na een prima prestatie van onze jongens.'

KVK Tienen mag met opgeheven hoofd het veld verlaten, maar laat de punten liggen. Volgend weekend staat er geen competitievoetbal op de Tiense agenda, maar wordt er vriendschappelijk gevoetbald tegen Jong RODA JC op vrijdag 29 januari om 19.30 uur. De zondag erna trekt KVK naar Tempo Overijse.

KFCO Beerschot-Wilrijk: Nkela, Meeus, Santermans, Geudens, Hmouda (36’ Ruytinx), Pietermaat, Losada (90’ De Beule), Vansimpsen, Ventose (84’ Thompson), De Jonghe, Smet.
KVK Tienen: Hannes, Vos, Renson, Verhamme, Mathei, Grancea (83’ Wanyberg), Singh, Carton (90’ Ly), Bangoura (70’ Blockx), Willems, Haroun.
Doelpunten: 18’ Bangoura (0-1), 21’ Haroun (0-2), 43’ Geudens (1-2), 75’ Losada (pen., 2-2), 894 Ruytinx (3-2)
Geel: Smet, Hmouda, Vansimpsen, Vos, Haroun
Scheidsrechter: Mario Vanlommel

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KFC Eppegem
oefenwedstrijd
zo. 25 augustus - 15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure