KFC Zwarte Leeuw - KVK Tienen: 3 - 0 Printervriendelijke versie

Reeds enkele weken waarschuwde trainer Claes voor de wedstrijd bij KFC Zwarte Leeuw. Toch liet KVK zich vangen en was na negentig minuten voetballen de eerste nederlaag van het seizoen een feit. Dat Tienen ondanks het verlies en het gelijkspel van Sint-Lenaarts bij Bilzen-Waltwilder de weliswaar formele tweede periodetitel pakte, was dan ook een bijkomstigheid. 
 
Geen doelman Hannes tussen de palen in Rijkevorsel. Hij werd vervangen door Wouter Nijsen. Ook Matterne en Lambrecth waren niet van de partij. Na tien minuten voetballen mocht de vrijgelaten Noeyens de score openen met een overhoeks schot voorbij Nijsen. Tienen probeerde aan de overkant te reageren, maar de hardwerkende Calgan kon zijn inspanningen niet verzilveren. Op aangeven van Weeghmans besloot hij op het dak van het doel.
 
Zwarte Leeuw kwam wel efficiënter opzetten. Nijsen bokste een schot van Vanderheyden uit het kader en de rebound van Noeyens verdween voorlangs. Na 34 minuten was het wel opnieuw raak: Vanderheyden maakte via het been van Jens Vos de 2-0.
 
Tienen begon met de juiste intenties aan de tweede helft en voetbalde opnieuw iets meer richting doel van Truyts. Toch was het opnieuw de thuisploeg die zich efficiënter toonde. Na slecht wegwerken in de defensie mocht Vanderheyden tien minuten na de pauze het hoekje uitkiezen. Met een 3-0 achterstand kon KVK in het laatste kwart van de wedstrijd enkel de schade beperken.
 
En dat deed het ook met een attent keepende Nijsen tussen de palen. Noeyens mocht profiteren van Tiens balverlies, maar liet de opgelegde kans liggen. Ook Marijnissen raakte niet voorbij het Tiense sluitstuk en Faes trapte nipt voorlangs. Slechts enkele kansen van een thuisploeg die de situatie controleerde en bleef zoeken naar een grotere voorsprong. Ook het inbrengen van Cabumi en Bourguignon bracht geen wijziging in het spelbeeld. De thuisploeg genoot en vierde de verdiende zege. 
 
Trainer Claes kon niet anders dan stellen dat zijn manschappen niet op de afspraak waren: ‘We wisten dat dit een lastig partij kon zijn. Het was gewoonweg niet goed. Ik kan niet anders dan vaststellen dat op een zwaar veld enkele van onze spelers niet voldoende aan voetballen toekomen. Bovendien was de tweede bal veel te zelden voor ons. Een combinatie van factoren dus, die er voor zorgde dat we vandaag niet konden overtuigen. Hoe ontgoochelend dit ook is, we mogen niet vergeten dat we 19 wedstrijden lang ongeslagen bleven. Ik verwacht dan ook een reactie van de spelersgroep volgend weekend in eigen huis tegen Bilzen-Waltwilder’.
 
Eerste achtervolger KFC  Sint-Lenaarts speelde gelijk op het veld van Bilzen-Waltwilder en loopt dus slechts een puntje in. De kloof bedraagt tien eenheden.
 
KFC Zwarte Leeuw: Truyts, Eelen, Paulissen, Huygen, Vets, Noeyens, Marijnissen (76’ Faes), Matheeussen, Verryckt (89’ Wellens), Auwers, Vanderheyden (89’ Vanbroeckhoven).
KVK Tienen: Nijsen, A. Vos, J. Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea (60’ Cabumi), Lusadusu, Claes, Bogaerts, Calgan (79’ Marchoul), Convents (60’ Bourguignon).
Doelpunten: 11’ Noeyens (1-0), 34’ Vanderheyden (2-0), 55’ Vanderheyden (3-0)
Geel: Weeghmans, Vanderheyden, Meeus
Scheidsrechter: Dylan Verschaeren
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure