KFC Zwarte Leeuw - KVK Tienen: 3 - 0 Printervriendelijke versie

Reeds enkele weken waarschuwde trainer Claes voor de wedstrijd bij KFC Zwarte Leeuw. Toch liet KVK zich vangen en was na negentig minuten voetballen de eerste nederlaag van het seizoen een feit. Dat Tienen ondanks het verlies en het gelijkspel van Sint-Lenaarts bij Bilzen-Waltwilder de weliswaar formele tweede periodetitel pakte, was dan ook een bijkomstigheid. 
 
Geen doelman Hannes tussen de palen in Rijkevorsel. Hij werd vervangen door Wouter Nijsen. Ook Matterne en Lambrecth waren niet van de partij. Na tien minuten voetballen mocht de vrijgelaten Noeyens de score openen met een overhoeks schot voorbij Nijsen. Tienen probeerde aan de overkant te reageren, maar de hardwerkende Calgan kon zijn inspanningen niet verzilveren. Op aangeven van Weeghmans besloot hij op het dak van het doel.
 
Zwarte Leeuw kwam wel efficiënter opzetten. Nijsen bokste een schot van Vanderheyden uit het kader en de rebound van Noeyens verdween voorlangs. Na 34 minuten was het wel opnieuw raak: Vanderheyden maakte via het been van Jens Vos de 2-0.
 
Tienen begon met de juiste intenties aan de tweede helft en voetbalde opnieuw iets meer richting doel van Truyts. Toch was het opnieuw de thuisploeg die zich efficiënter toonde. Na slecht wegwerken in de defensie mocht Vanderheyden tien minuten na de pauze het hoekje uitkiezen. Met een 3-0 achterstand kon KVK in het laatste kwart van de wedstrijd enkel de schade beperken.
 
En dat deed het ook met een attent keepende Nijsen tussen de palen. Noeyens mocht profiteren van Tiens balverlies, maar liet de opgelegde kans liggen. Ook Marijnissen raakte niet voorbij het Tiense sluitstuk en Faes trapte nipt voorlangs. Slechts enkele kansen van een thuisploeg die de situatie controleerde en bleef zoeken naar een grotere voorsprong. Ook het inbrengen van Cabumi en Bourguignon bracht geen wijziging in het spelbeeld. De thuisploeg genoot en vierde de verdiende zege. 
 
Trainer Claes kon niet anders dan stellen dat zijn manschappen niet op de afspraak waren: ‘We wisten dat dit een lastig partij kon zijn. Het was gewoonweg niet goed. Ik kan niet anders dan vaststellen dat op een zwaar veld enkele van onze spelers niet voldoende aan voetballen toekomen. Bovendien was de tweede bal veel te zelden voor ons. Een combinatie van factoren dus, die er voor zorgde dat we vandaag niet konden overtuigen. Hoe ontgoochelend dit ook is, we mogen niet vergeten dat we 19 wedstrijden lang ongeslagen bleven. Ik verwacht dan ook een reactie van de spelersgroep volgend weekend in eigen huis tegen Bilzen-Waltwilder’.
 
Eerste achtervolger KFC  Sint-Lenaarts speelde gelijk op het veld van Bilzen-Waltwilder en loopt dus slechts een puntje in. De kloof bedraagt tien eenheden.
 
KFC Zwarte Leeuw: Truyts, Eelen, Paulissen, Huygen, Vets, Noeyens, Marijnissen (76’ Faes), Matheeussen, Verryckt (89’ Wellens), Auwers, Vanderheyden (89’ Vanbroeckhoven).
KVK Tienen: Nijsen, A. Vos, J. Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea (60’ Cabumi), Lusadusu, Claes, Bogaerts, Calgan (79’ Marchoul), Convents (60’ Bourguignon).
Doelpunten: 11’ Noeyens (1-0), 34’ Vanderheyden (2-0), 55’ Vanderheyden (3-0)
Geel: Weeghmans, Vanderheyden, Meeus
Scheidsrechter: Dylan Verschaeren
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Graag tot in de
voorbereiding!
Bestel voor 21/8 je extra voordelig
abonnement inclusief gratis footlunch!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen, Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth, Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Meeus (enkel) en Acke (schouder) zijn out voor de wedstrijd tegen KAC Betekom. Weeghmans is geschorst. Selectie: Mombaerts, Hannes, Claes, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne en Bourguignon

04/05/2019

Kapitein Hannes Meeus is geblesseerd aan de enkel en is ook geel geschorst voor de uitwedstrijd op het veld van Termien. Doelman Hannes heeft de training voorzichtig hervat. Lambrecth heeft sinusitis. Doelman Nijsen ondergaat een meniscusoperatie. Selectie: Mombaerts, Singh, A. Vos, J. Vos, Weeghmans, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Matterne, Marchoul, Grancea, Calgan, Convents, Bourguignon, Acke en Dirix.

27/04/2019

Trainer Jo Claes kan bij KVK Wellen geen beroep doen op Hannes, Nijsen en Cabumi. Lambrecth is terug aan het meetrainen en Bourguignon is inzetbaar. Acke was grieperig. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke (?) en Bourguignon.

13/04/2019
Voor de wedstrijd tegen KFC Helson Helchteren doet trainer Claes een beroep op de spelers die vorige week de titel pakten. Enkel Bogaerts is terug van de partij. Bourguignon is op verplichte schooluitstap. Na de wedstrijd bouwen we een kampioenenfeestje in de kantine. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke.
06/04/2019
Jonas Bogaerts is geel geschorst voor de wedstrijd op het veld van KFC Houtvenne. Didier Cabumi en Dylan Lambrecth zijn nog steeds onbeschikbaar. Doelman Hannes hervat bij de beloften. Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne. Bij gelijkspel of winst is KVK Tienen kampioen en volgt een titelfeestje op de Veemarkt. De spelersbus wordt dan verwacht rond 23 uur.
 
30/03/2019

Cabumi (patellapees), Lambrecth (hamstrings) en keeper Hannes blijven zijn nog niet beschikbaar voor de wedstrijd op eigen veld tegen KFC Esperanza Pelt, al hebben de laatste twee dan de trainingen hervat. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne.

23/03/2019

Doelman Hannes (adductoren), Cabumi (patellapees) en Lambrecth (hamstrings) geraken niet fit voor de wedstrijd op het veld van KSV Bornem. Ook Alexander Vos is onzeker. Zijn wonde boven de enkel is nog niet geheeld. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos (?), J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne. De aftrap wordt gegeven door minister Koen Van den Heuvel, Bornemnaar en partner van Tiens burgemeester Katrien Partyka.

16/03/2019

Voor doelman Arthur Hannes komt de wedstrijd tegen K. Ternesse VV te vroeg. Matterne (knie) geraakt wel fit. Cabumi (patellapees) en Lambrecth (hamstrings) zijn twijfelachtig. De selectie van trainer Jo Claes: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Cabumi (?), Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Singh, Dirix, Lambrecth (?), Lusadusu en Matterne. 

09/03/2019

Op woensdag 13 maart oefenen de beloften in het Bergéstadion tegen KVC Houtem-Oplinter. Aftrap om 20.30 uur.

09/03/2019

Ontdek onze partnerbrochure