KFC Zwarte Leeuw - KVK Tienen: 3 - 0 Printervriendelijke versie

Reeds enkele weken waarschuwde trainer Claes voor de wedstrijd bij KFC Zwarte Leeuw. Toch liet KVK zich vangen en was na negentig minuten voetballen de eerste nederlaag van het seizoen een feit. Dat Tienen ondanks het verlies en het gelijkspel van Sint-Lenaarts bij Bilzen-Waltwilder de weliswaar formele tweede periodetitel pakte, was dan ook een bijkomstigheid. 
 
Geen doelman Hannes tussen de palen in Rijkevorsel. Hij werd vervangen door Wouter Nijsen. Ook Matterne en Lambrecth waren niet van de partij. Na tien minuten voetballen mocht de vrijgelaten Noeyens de score openen met een overhoeks schot voorbij Nijsen. Tienen probeerde aan de overkant te reageren, maar de hardwerkende Calgan kon zijn inspanningen niet verzilveren. Op aangeven van Weeghmans besloot hij op het dak van het doel.
 
Zwarte Leeuw kwam wel efficiënter opzetten. Nijsen bokste een schot van Vanderheyden uit het kader en de rebound van Noeyens verdween voorlangs. Na 34 minuten was het wel opnieuw raak: Vanderheyden maakte via het been van Jens Vos de 2-0.
 
Tienen begon met de juiste intenties aan de tweede helft en voetbalde opnieuw iets meer richting doel van Truyts. Toch was het opnieuw de thuisploeg die zich efficiënter toonde. Na slecht wegwerken in de defensie mocht Vanderheyden tien minuten na de pauze het hoekje uitkiezen. Met een 3-0 achterstand kon KVK in het laatste kwart van de wedstrijd enkel de schade beperken.
 
En dat deed het ook met een attent keepende Nijsen tussen de palen. Noeyens mocht profiteren van Tiens balverlies, maar liet de opgelegde kans liggen. Ook Marijnissen raakte niet voorbij het Tiense sluitstuk en Faes trapte nipt voorlangs. Slechts enkele kansen van een thuisploeg die de situatie controleerde en bleef zoeken naar een grotere voorsprong. Ook het inbrengen van Cabumi en Bourguignon bracht geen wijziging in het spelbeeld. De thuisploeg genoot en vierde de verdiende zege. 
 
Trainer Claes kon niet anders dan stellen dat zijn manschappen niet op de afspraak waren: ‘We wisten dat dit een lastig partij kon zijn. Het was gewoonweg niet goed. Ik kan niet anders dan vaststellen dat op een zwaar veld enkele van onze spelers niet voldoende aan voetballen toekomen. Bovendien was de tweede bal veel te zelden voor ons. Een combinatie van factoren dus, die er voor zorgde dat we vandaag niet konden overtuigen. Hoe ontgoochelend dit ook is, we mogen niet vergeten dat we 19 wedstrijden lang ongeslagen bleven. Ik verwacht dan ook een reactie van de spelersgroep volgend weekend in eigen huis tegen Bilzen-Waltwilder’.
 
Eerste achtervolger KFC  Sint-Lenaarts speelde gelijk op het veld van Bilzen-Waltwilder en loopt dus slechts een puntje in. De kloof bedraagt tien eenheden.
 
KFC Zwarte Leeuw: Truyts, Eelen, Paulissen, Huygen, Vets, Noeyens, Marijnissen (76’ Faes), Matheeussen, Verryckt (89’ Wellens), Auwers, Vanderheyden (89’ Vanbroeckhoven).
KVK Tienen: Nijsen, A. Vos, J. Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea (60’ Cabumi), Lusadusu, Claes, Bogaerts, Calgan (79’ Marchoul), Convents (60’ Bourguignon).
Doelpunten: 11’ Noeyens (1-0), 34’ Vanderheyden (2-0), 55’ Vanderheyden (3-0)
Geel: Weeghmans, Vanderheyden, Meeus
Scheidsrechter: Dylan Verschaeren
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KESK Leopoldsburg
KVK Tienen
zaterdag 23 februari
19.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Linksachter Arno Claes verlaat KVK Tienen na dit seizoen. Hij keert terug naar zijn vorige club Sporting Kampenhout. We wensen Arno nu al veel succes toe, maar duimen eerst nog met z'n allen voor een schitterend seizoensslot bij KVK Tienen.

19/02/2019

Trainer Claes moet opnieuw puzzelen voor de wedstrijd tegen Bilzen-Waltwilder. Hannes (adductoren), Lambrecth (ziek), Benali (hielspoor) en Matterne (knie) zijn nog geblesseerd. Ook Meeus was afwezig door ziekte. Alexander Vos is twijfelachtig na een klaplong afgelopen weekend. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus (?), A. Vos (?), J. Vos, Lusadusu, Bogaerts, Marchoul, Cabumi, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans en Dirix. 

16/02/2019

Doelman Arthur Hannes (scheurtje adductoren) wordt op het veld van KFC Zwarte Leeuw vervangen door Wouter Nijsen. Yannick Weeghmans keert terug uit schorsing. Selectie: Nijsen, Meeus, A. Vos, Bourguignon, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Matterne, Grancea, Convents, Lambrecth, Calgan, Marchoul, J. Vos, Weeghmans en Mombaerts.

09/02/2019

De wegens het winterweer uitgestelde beloftenwedstrijd van KVK Tienen tegen Houtvenne is verplaatst naar vrijdag 1 maart om 20 uur. 

04/02/2019
Trainer Jo Claes kan voor de topper tegen KFC Sint-Lenaarts geen beroep doen op de geelgeschorste Weeghmans. Bij winst vergroot KVK de kloof met de eerste achtervoler tot 11 punten. De bezoekers willen de tweede periodetitel pakken. Selectie: Hannes, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Marchoul, Cabumi, Convents, Lambrecth, Grancea, Calgan en Bourguignon.
 
26/01/2019
Grancea is geelgeschorst voor de wedstrijd op het veld van KRC Mechelen. Bogaerts (knie), Weeghmans (knie) en Lusadusu (enkel) sukkelden met kleine blessures maar raken fit. Selectie: Hannes, Mombaerts, Claes, Meeus, Weeghmans, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Marchoul, Cabumi, Convents, Lambrecth en Calgan.
19/01/2019

Voor de wedstrijd tegen het nummer drie K. Lyra-Lierse kan trainer Claes geen beroep doen op Lambrecth (geschorst) en Calgan (rug). Cabumi is twijfelachtig.  Selectie: Hannes, Mombaerts, Claes, Meeus, Weeghmans, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Grancea, Lagrib, Marchoul, Cabumi (?), Bourguignon, Benali en Convents.

12/01/2019

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Sporting Kampenhout met 3-0. Calgan opende de score voor de pauze. Nieuwkomer Convents schoot na de pauze meteen twee keer raak. Een wedstrijd met bij momenten mooi voetbal waarin de score hoger had kunnen oplopen. Amardeep Singh maakte na een langdurige blessure (beenbreuk) zijn wederoptreden en voetbalde een half uur mee. Doelman Hannes, Cabumi, Lambrecth, Grancea en Marchoul waren niet beschikbaar. 

05/01/2019

Twee nieuwe oefenwedstrijden op de agenda voor onze beloften. Op maandag 7 januari ontvangt men de beloften van Thes Sport. Op woensdagavond 16 janauri is Bekkevoort te gast. Aftrap telkens om 20 uur in het Bergéstadion.

05/01/2019

De nieuwe wedstrijdkalenders van onze jeugdwerking zijn beschikbaar op onze website. Je vindt ze op de pagina wedstrijdkalender in de rubriek Jong KVK.

28/12/2018

Ontdek onze partnerbrochure