KFC Zwarte Leeuw - KVK Tienen: 3 - 0 Printervriendelijke versie

Reeds enkele weken waarschuwde trainer Claes voor de wedstrijd bij KFC Zwarte Leeuw. Toch liet KVK zich vangen en was na negentig minuten voetballen de eerste nederlaag van het seizoen een feit. Dat Tienen ondanks het verlies en het gelijkspel van Sint-Lenaarts bij Bilzen-Waltwilder de weliswaar formele tweede periodetitel pakte, was dan ook een bijkomstigheid. 
 
Geen doelman Hannes tussen de palen in Rijkevorsel. Hij werd vervangen door Wouter Nijsen. Ook Matterne en Lambrecth waren niet van de partij. Na tien minuten voetballen mocht de vrijgelaten Noeyens de score openen met een overhoeks schot voorbij Nijsen. Tienen probeerde aan de overkant te reageren, maar de hardwerkende Calgan kon zijn inspanningen niet verzilveren. Op aangeven van Weeghmans besloot hij op het dak van het doel.
 
Zwarte Leeuw kwam wel efficiënter opzetten. Nijsen bokste een schot van Vanderheyden uit het kader en de rebound van Noeyens verdween voorlangs. Na 34 minuten was het wel opnieuw raak: Vanderheyden maakte via het been van Jens Vos de 2-0.
 
Tienen begon met de juiste intenties aan de tweede helft en voetbalde opnieuw iets meer richting doel van Truyts. Toch was het opnieuw de thuisploeg die zich efficiënter toonde. Na slecht wegwerken in de defensie mocht Vanderheyden tien minuten na de pauze het hoekje uitkiezen. Met een 3-0 achterstand kon KVK in het laatste kwart van de wedstrijd enkel de schade beperken.
 
En dat deed het ook met een attent keepende Nijsen tussen de palen. Noeyens mocht profiteren van Tiens balverlies, maar liet de opgelegde kans liggen. Ook Marijnissen raakte niet voorbij het Tiense sluitstuk en Faes trapte nipt voorlangs. Slechts enkele kansen van een thuisploeg die de situatie controleerde en bleef zoeken naar een grotere voorsprong. Ook het inbrengen van Cabumi en Bourguignon bracht geen wijziging in het spelbeeld. De thuisploeg genoot en vierde de verdiende zege. 
 
Trainer Claes kon niet anders dan stellen dat zijn manschappen niet op de afspraak waren: ‘We wisten dat dit een lastig partij kon zijn. Het was gewoonweg niet goed. Ik kan niet anders dan vaststellen dat op een zwaar veld enkele van onze spelers niet voldoende aan voetballen toekomen. Bovendien was de tweede bal veel te zelden voor ons. Een combinatie van factoren dus, die er voor zorgde dat we vandaag niet konden overtuigen. Hoe ontgoochelend dit ook is, we mogen niet vergeten dat we 19 wedstrijden lang ongeslagen bleven. Ik verwacht dan ook een reactie van de spelersgroep volgend weekend in eigen huis tegen Bilzen-Waltwilder’.
 
Eerste achtervolger KFC  Sint-Lenaarts speelde gelijk op het veld van Bilzen-Waltwilder en loopt dus slechts een puntje in. De kloof bedraagt tien eenheden.
 
KFC Zwarte Leeuw: Truyts, Eelen, Paulissen, Huygen, Vets, Noeyens, Marijnissen (76’ Faes), Matheeussen, Verryckt (89’ Wellens), Auwers, Vanderheyden (89’ Vanbroeckhoven).
KVK Tienen: Nijsen, A. Vos, J. Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea (60’ Cabumi), Lusadusu, Claes, Bogaerts, Calgan (79’ Marchoul), Convents (60’ Bourguignon).
Doelpunten: 11’ Noeyens (1-0), 34’ Vanderheyden (2-0), 55’ Vanderheyden (3-0)
Geel: Weeghmans, Vanderheyden, Meeus
Scheidsrechter: Dylan Verschaeren
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
ASV Geel
zondag 17 november 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure