KFC Helson Helchteren - KVK Tienen: 1 - 3 Printervriendelijke versie

Met twee opeenvolgende thuiswedstrijden in het vooruitzicht, moest KVK Tienen eerst nog naar KFC Helson Helchteren, middenmoter in de rangschikking. Aan de aftrap verschenen bij de thuisploeg twee ex-KVK’ers: David Vandecauter en Bart Vanhees. KVK Tienen begon aan de partij met enkel Lambrecth als diepe spits.
 
Net als een weekje eerder in het Bergéstadion tegen Houtvenne moest KVK opboksen tegen een verdedigend blok. De thuisploeg nam geen risico’s en liet het balletje aan Tienen, dat moest zoeken naar die ene opening om de wedstrijd te ontgrendelen. Die kwam er na 24 minuten. Matterne stuurde Grancea in het straatje en die legde de bal rustig in het hoekje: 0-1.
 
Geen stormloop van Helson daarna, maar hetzelfde spelbeeld en dus een weinig opwindend schouwspel voor de pauze. 
 
Ook in de tweede helft was het aanvankelijk zoeken naar kansen, tot Lambrecth net voor het uur alleen voor de kooi van doelman Coenen opdook. Na een mooie dribbel verdubbelde hij de Tiense voorsprong. 
 
Geen teken om op de Tiense lauweren te rusten echter, want minder dan vijf minuten later profiteerde Remans van slecht inspelen in de Tiense verdediging om aan de tweede paal de aansluitingstreffer binnen te trappen.
 
De thuisploeg tankte vertrouwen door het doelpunt en zette door: Remans trapte via doelman Hannes op de paal en Van Hoegee dook op voor Claes maar devieerde een voorzet over. 
 
KVK hield echter stand en vond nu zelf meer ruimte in de rug van de thuisdefensie. De ingevallen Cabumi trapte na een counter naast en vond later doelman Coenen op zijn weg. Ook een afstandsschot van Grancea bracht geen verlossing, waardoor het bibberen bleef. Aan de overkant kopte Geerts nog over, maar het was de ingevallen Calgan die in de slotminuut met een fraaie knal alle twijfels wegnam: KVK Tienen pakt de drie punten mee naar Tienen. 
 
Door het verlies van dichtste achtervolger K. Lyra-Lierse bij KESK Leopoldsburg loopt KVK tot zes punten uit in de rangschikking. Veel te voorbarig om al grote conclusies te trekken, maar een fijn gegeven met enkele zware wedstrijden in het vooruitzicht.
 
Trainer Jo Claes: ' We vergaten soms als team te voetballen.' 
 
Trainer Jo Claes was blij met de overwinning, die pas in de slotminuut kon worden bezegeld: ‘We kenden een lastige eerste helft tegen een tegenstander die goed in de organisatie stond op een smal veld, waar het we het toch wat lastiger mee hadden dan verwacht. Pas na het doelpunt kwam er meer rust en merk je wel dat we ook in deze omstandigheden kunnen voetballen. Na de dubbele voorsprong van Lambrecth spelen we iets te open en was de organisatie wat minder, wat atypisch is voor ons. Iets wat we meenemen in onze bijsturingen. We moesten de match daarna sneller in een definitieve plooi leggen, maar we vergaten soms wat als team te voetballen. Heel fijn is dat Calgan de bevrijdende 1-3 scoort na hard werken. Hij heeft zich teruggeknokt tot waar hij vandaag staat met een leuke mentaliteit en een doelpunt tegen zijn ex-ploeg.’ 
 
‘Het siert Leopoldsburg met een nieuwe coach dat zij erin slagen om Lyra-Lierse te verslaan. Ook Lyra-Lierse kent lastige wedstrijden zoals wij. Voetjes op de grond dus en ongelooflijk hard blijven werken is de boodschap.’
 
Volgens weekend komt KVK Wellen op bezoek in het Bergéstadion. Het nummer vier uit de stand telt drie ex-KVK’ers in de rangen: Lowet, Willems en Degeling. Deze laatste is zondag echter geelgeschorst.
 
KFC Helson: Coenen, Van Hoegee, Vanhees, Vanvoorden, Vandecauter, Tambak (77’ Geerts), Agten, Clabots, Remans, Riyani (84’ Kayademir), Daniels.
KVK Tienen: Hannes, Matterne (72’ Cabumi), A. Vos, Meeus, Weeghmans, Lambrecth (82’ Calgan), Grancea, Lusadusu, Marchoul (85’ J. Vos), Claes, Bogaerts.
Doelpunten: 24’ Grancea (0-1), 57’ Lambrecth (0-2), 60’ Remans (1-2), 90’ Calgan (1-3)
Geel: Tambak, Weeghmans, Daniels, Bogaerts, Geerts.
Scheidsrechter: Ben Gonissen
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Lyra-Lierse
zondag 13 januari
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Iedereen is fit voor de wedstrijd op het veld van KFC Nijlen. Ook Benali die vorige week nog moest afhaken met een contractuur. Selectie: Hannes, Mombaerts, Claes, Meeus, Weeghmans, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Grancea, Lagrib, Marchoul, Cabumi, Lambrecth, Calgan, Bourguignon en Benali.

15/12/2018

De stadionverlichting van het Bergéstadion kreeg onlangs een update is opnieuw gekeurd door de voetbalbond. KVK Tienen kan tijdens de wintermaanden opnieuw om 15 uur voetballen. De aftrap van de wedstrijd KVK Tienen - K. Lyra-Lierse is dan ook een half uurtje verlaat van 14.30 uur naar 15 uur.

11/12/2018

Benali (contractuur) komt sowieso niet in aanmerking voor de wedstrijd tegen KAC Betekom. Cabumi (onderrug) en Lambrecth (ziek) zouden fit geraken. De neusoperatie van Alexander Vos is geslaagd, maar hij traint voorlopig voorzichtig mee. Selectie: Hannes, Mombaerts, Claes, Meeus, Weeghmans, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Grancea, Lagrib, Marchoul, Cabumi, Lambrecth, Calgan en Bourguignon.

08/12/2018

Alexander Vos is ondertussen met succes geopereerd aan de neus na een neusbreuk in de wedstrijd tegen KVK Wellen. De ingreep verliep vlot. Verwacht wordt dat hij snel bij de trainingen kan hervatten.

03/12/2018
Alexander Vos (neusbreuk) speelt met masker tegen Eendracht Termien en ondergaat maandag een operatie. De selectie: Hannes, Meeus, A. Vos, Weeghmans, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Grancea, Matterne, Marchoul, Lambrecth, J. Vos, Calgan, Cabumi, Bourguignon, Lagrib, Mombaerts.
01/12/2018

Bij een duel in de wedstrijd tegen KVK Wellen brak Alexander Vos zijn neus. Onderzoek in het ziekenhuis bevestigt dit. Ook vorig seizoen liep hij reeds een neusbreuk op. Alexander speelde de hele wedstrijd uit en voorkwam nog een tegengoal. Een fraaie prestatie!

25/11/2018

Trainer Jo Claes kiest uit volgende spelers voor de wedstrijd op het veld van KFC Helson: Hannes, Nijsen, Claes, Meeus, Weeghmans, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Grancea, Benali, Lagrib, Marchoul, Cabumi, Lambrecth, Calgan en Bourguignon. Singh is terug uit het buitenland en hervat de trainingen. Enkel Acke blijft uit.

18/11/2018

Voor de wedstrijd tegen KVC Houtvenne kiest trainer Claes uit volgende spelers Hannes, Nijsen, Claes, Meeus, Weeghmans, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Grancea, Benali, Lagrib, Marchoul, Cabumi, Lambrecth, Calgan, Bourguignon. 

10/11/2018

Trainer Jo Claes selecteerde volgende spelers voor de wedstrijd op het ved van KFC Esperanza Pelt: Hannes, Nijsen, Claes, Meeus, Weeghmans, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Grancea, Benali, Lagrib, Marchoul, Cabumi, Lambrecth, Calgan en Bourguignon.

03/11/2018

Spits Didier Cabumi (contractuur in dij) is hersteld en beschikbaar voor de wedstrijd tegen KSV Bornem. Selectie: Hannes, Meeus, A. Vos, Weeghmans, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Marchoul, Matterne, Grancea, Lambrecth, Cabumi, J. Vos, Calgan, Lagrib, Bourguignon, Nijsen.

27/10/2018

Ontdek onze partnerbrochure