KFC Helson Helchteren - KVK Tienen: 1 - 3 Printervriendelijke versie

Met twee opeenvolgende thuiswedstrijden in het vooruitzicht, moest KVK Tienen eerst nog naar KFC Helson Helchteren, middenmoter in de rangschikking. Aan de aftrap verschenen bij de thuisploeg twee ex-KVK’ers: David Vandecauter en Bart Vanhees. KVK Tienen begon aan de partij met enkel Lambrecth als diepe spits.
 
Net als een weekje eerder in het Bergéstadion tegen Houtvenne moest KVK opboksen tegen een verdedigend blok. De thuisploeg nam geen risico’s en liet het balletje aan Tienen, dat moest zoeken naar die ene opening om de wedstrijd te ontgrendelen. Die kwam er na 24 minuten. Matterne stuurde Grancea in het straatje en die legde de bal rustig in het hoekje: 0-1.
 
Geen stormloop van Helson daarna, maar hetzelfde spelbeeld en dus een weinig opwindend schouwspel voor de pauze. 
 
Ook in de tweede helft was het aanvankelijk zoeken naar kansen, tot Lambrecth net voor het uur alleen voor de kooi van doelman Coenen opdook. Na een mooie dribbel verdubbelde hij de Tiense voorsprong. 
 
Geen teken om op de Tiense lauweren te rusten echter, want minder dan vijf minuten later profiteerde Remans van slecht inspelen in de Tiense verdediging om aan de tweede paal de aansluitingstreffer binnen te trappen.
 
De thuisploeg tankte vertrouwen door het doelpunt en zette door: Remans trapte via doelman Hannes op de paal en Van Hoegee dook op voor Claes maar devieerde een voorzet over. 
 
KVK hield echter stand en vond nu zelf meer ruimte in de rug van de thuisdefensie. De ingevallen Cabumi trapte na een counter naast en vond later doelman Coenen op zijn weg. Ook een afstandsschot van Grancea bracht geen verlossing, waardoor het bibberen bleef. Aan de overkant kopte Geerts nog over, maar het was de ingevallen Calgan die in de slotminuut met een fraaie knal alle twijfels wegnam: KVK Tienen pakt de drie punten mee naar Tienen. 
 
Door het verlies van dichtste achtervolger K. Lyra-Lierse bij KESK Leopoldsburg loopt KVK tot zes punten uit in de rangschikking. Veel te voorbarig om al grote conclusies te trekken, maar een fijn gegeven met enkele zware wedstrijden in het vooruitzicht.
 
Trainer Jo Claes: ' We vergaten soms als team te voetballen.' 
 
Trainer Jo Claes was blij met de overwinning, die pas in de slotminuut kon worden bezegeld: ‘We kenden een lastige eerste helft tegen een tegenstander die goed in de organisatie stond op een smal veld, waar het we het toch wat lastiger mee hadden dan verwacht. Pas na het doelpunt kwam er meer rust en merk je wel dat we ook in deze omstandigheden kunnen voetballen. Na de dubbele voorsprong van Lambrecth spelen we iets te open en was de organisatie wat minder, wat atypisch is voor ons. Iets wat we meenemen in onze bijsturingen. We moesten de match daarna sneller in een definitieve plooi leggen, maar we vergaten soms wat als team te voetballen. Heel fijn is dat Calgan de bevrijdende 1-3 scoort na hard werken. Hij heeft zich teruggeknokt tot waar hij vandaag staat met een leuke mentaliteit en een doelpunt tegen zijn ex-ploeg.’ 
 
‘Het siert Leopoldsburg met een nieuwe coach dat zij erin slagen om Lyra-Lierse te verslaan. Ook Lyra-Lierse kent lastige wedstrijden zoals wij. Voetjes op de grond dus en ongelooflijk hard blijven werken is de boodschap.’
 
Volgens weekend komt KVK Wellen op bezoek in het Bergéstadion. Het nummer vier uit de stand telt drie ex-KVK’ers in de rangen: Lowet, Willems en Degeling. Deze laatste is zondag echter geelgeschorst.
 
KFC Helson: Coenen, Van Hoegee, Vanhees, Vanvoorden, Vandecauter, Tambak (77’ Geerts), Agten, Clabots, Remans, Riyani (84’ Kayademir), Daniels.
KVK Tienen: Hannes, Matterne (72’ Cabumi), A. Vos, Meeus, Weeghmans, Lambrecth (82’ Calgan), Grancea, Lusadusu, Marchoul (85’ J. Vos), Claes, Bogaerts.
Doelpunten: 24’ Grancea (0-1), 57’ Lambrecth (0-2), 60’ Remans (1-2), 90’ Calgan (1-3)
Geel: Tambak, Weeghmans, Daniels, Bogaerts, Geerts.
Scheidsrechter: Ben Gonissen
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure