KFC Helson Helchteren - KVK Tienen: 1 - 3 Printervriendelijke versie

Met twee opeenvolgende thuiswedstrijden in het vooruitzicht, moest KVK Tienen eerst nog naar KFC Helson Helchteren, middenmoter in de rangschikking. Aan de aftrap verschenen bij de thuisploeg twee ex-KVK’ers: David Vandecauter en Bart Vanhees. KVK Tienen begon aan de partij met enkel Lambrecth als diepe spits.
 
Net als een weekje eerder in het Bergéstadion tegen Houtvenne moest KVK opboksen tegen een verdedigend blok. De thuisploeg nam geen risico’s en liet het balletje aan Tienen, dat moest zoeken naar die ene opening om de wedstrijd te ontgrendelen. Die kwam er na 24 minuten. Matterne stuurde Grancea in het straatje en die legde de bal rustig in het hoekje: 0-1.
 
Geen stormloop van Helson daarna, maar hetzelfde spelbeeld en dus een weinig opwindend schouwspel voor de pauze. 
 
Ook in de tweede helft was het aanvankelijk zoeken naar kansen, tot Lambrecth net voor het uur alleen voor de kooi van doelman Coenen opdook. Na een mooie dribbel verdubbelde hij de Tiense voorsprong. 
 
Geen teken om op de Tiense lauweren te rusten echter, want minder dan vijf minuten later profiteerde Remans van slecht inspelen in de Tiense verdediging om aan de tweede paal de aansluitingstreffer binnen te trappen.
 
De thuisploeg tankte vertrouwen door het doelpunt en zette door: Remans trapte via doelman Hannes op de paal en Van Hoegee dook op voor Claes maar devieerde een voorzet over. 
 
KVK hield echter stand en vond nu zelf meer ruimte in de rug van de thuisdefensie. De ingevallen Cabumi trapte na een counter naast en vond later doelman Coenen op zijn weg. Ook een afstandsschot van Grancea bracht geen verlossing, waardoor het bibberen bleef. Aan de overkant kopte Geerts nog over, maar het was de ingevallen Calgan die in de slotminuut met een fraaie knal alle twijfels wegnam: KVK Tienen pakt de drie punten mee naar Tienen. 
 
Door het verlies van dichtste achtervolger K. Lyra-Lierse bij KESK Leopoldsburg loopt KVK tot zes punten uit in de rangschikking. Veel te voorbarig om al grote conclusies te trekken, maar een fijn gegeven met enkele zware wedstrijden in het vooruitzicht.
 
Trainer Jo Claes: ' We vergaten soms als team te voetballen.' 
 
Trainer Jo Claes was blij met de overwinning, die pas in de slotminuut kon worden bezegeld: ‘We kenden een lastige eerste helft tegen een tegenstander die goed in de organisatie stond op een smal veld, waar het we het toch wat lastiger mee hadden dan verwacht. Pas na het doelpunt kwam er meer rust en merk je wel dat we ook in deze omstandigheden kunnen voetballen. Na de dubbele voorsprong van Lambrecth spelen we iets te open en was de organisatie wat minder, wat atypisch is voor ons. Iets wat we meenemen in onze bijsturingen. We moesten de match daarna sneller in een definitieve plooi leggen, maar we vergaten soms wat als team te voetballen. Heel fijn is dat Calgan de bevrijdende 1-3 scoort na hard werken. Hij heeft zich teruggeknokt tot waar hij vandaag staat met een leuke mentaliteit en een doelpunt tegen zijn ex-ploeg.’ 
 
‘Het siert Leopoldsburg met een nieuwe coach dat zij erin slagen om Lyra-Lierse te verslaan. Ook Lyra-Lierse kent lastige wedstrijden zoals wij. Voetjes op de grond dus en ongelooflijk hard blijven werken is de boodschap.’
 
Volgens weekend komt KVK Wellen op bezoek in het Bergéstadion. Het nummer vier uit de stand telt drie ex-KVK’ers in de rangen: Lowet, Willems en Degeling. Deze laatste is zondag echter geelgeschorst.
 
KFC Helson: Coenen, Van Hoegee, Vanhees, Vanvoorden, Vandecauter, Tambak (77’ Geerts), Agten, Clabots, Remans, Riyani (84’ Kayademir), Daniels.
KVK Tienen: Hannes, Matterne (72’ Cabumi), A. Vos, Meeus, Weeghmans, Lambrecth (82’ Calgan), Grancea, Lusadusu, Marchoul (85’ J. Vos), Claes, Bogaerts.
Doelpunten: 24’ Grancea (0-1), 57’ Lambrecth (0-2), 60’ Remans (1-2), 90’ Calgan (1-3)
Geel: Tambak, Weeghmans, Daniels, Bogaerts, Geerts.
Scheidsrechter: Ben Gonissen
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KESK Leopoldsburg
KVK Tienen
zaterdag 23 februari
19.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Linksachter Arno Claes verlaat KVK Tienen na dit seizoen. Hij keert terug naar zijn vorige club Sporting Kampenhout. We wensen Arno nu al veel succes toe, maar duimen eerst nog met z'n allen voor een schitterend seizoensslot bij KVK Tienen.

19/02/2019

Trainer Claes moet opnieuw puzzelen voor de wedstrijd tegen Bilzen-Waltwilder. Hannes (adductoren), Lambrecth (ziek), Benali (hielspoor) en Matterne (knie) zijn nog geblesseerd. Ook Meeus was afwezig door ziekte. Alexander Vos is twijfelachtig na een klaplong afgelopen weekend. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus (?), A. Vos (?), J. Vos, Lusadusu, Bogaerts, Marchoul, Cabumi, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans en Dirix. 

16/02/2019

Doelman Arthur Hannes (scheurtje adductoren) wordt op het veld van KFC Zwarte Leeuw vervangen door Wouter Nijsen. Yannick Weeghmans keert terug uit schorsing. Selectie: Nijsen, Meeus, A. Vos, Bourguignon, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Matterne, Grancea, Convents, Lambrecth, Calgan, Marchoul, J. Vos, Weeghmans en Mombaerts.

09/02/2019

De wegens het winterweer uitgestelde beloftenwedstrijd van KVK Tienen tegen Houtvenne is verplaatst naar vrijdag 1 maart om 20 uur. 

04/02/2019
Trainer Jo Claes kan voor de topper tegen KFC Sint-Lenaarts geen beroep doen op de geelgeschorste Weeghmans. Bij winst vergroot KVK de kloof met de eerste achtervoler tot 11 punten. De bezoekers willen de tweede periodetitel pakken. Selectie: Hannes, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Marchoul, Cabumi, Convents, Lambrecth, Grancea, Calgan en Bourguignon.
 
26/01/2019
Grancea is geelgeschorst voor de wedstrijd op het veld van KRC Mechelen. Bogaerts (knie), Weeghmans (knie) en Lusadusu (enkel) sukkelden met kleine blessures maar raken fit. Selectie: Hannes, Mombaerts, Claes, Meeus, Weeghmans, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Marchoul, Cabumi, Convents, Lambrecth en Calgan.
19/01/2019

Voor de wedstrijd tegen het nummer drie K. Lyra-Lierse kan trainer Claes geen beroep doen op Lambrecth (geschorst) en Calgan (rug). Cabumi is twijfelachtig.  Selectie: Hannes, Mombaerts, Claes, Meeus, Weeghmans, A. Vos, J. Vos, Matterne, Lusadusu, Bogaerts, Grancea, Lagrib, Marchoul, Cabumi (?), Bourguignon, Benali en Convents.

12/01/2019

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Sporting Kampenhout met 3-0. Calgan opende de score voor de pauze. Nieuwkomer Convents schoot na de pauze meteen twee keer raak. Een wedstrijd met bij momenten mooi voetbal waarin de score hoger had kunnen oplopen. Amardeep Singh maakte na een langdurige blessure (beenbreuk) zijn wederoptreden en voetbalde een half uur mee. Doelman Hannes, Cabumi, Lambrecth, Grancea en Marchoul waren niet beschikbaar. 

05/01/2019

Twee nieuwe oefenwedstrijden op de agenda voor onze beloften. Op maandag 7 januari ontvangt men de beloften van Thes Sport. Op woensdagavond 16 janauri is Bekkevoort te gast. Aftrap telkens om 20 uur in het Bergéstadion.

05/01/2019

De nieuwe wedstrijdkalenders van onze jeugdwerking zijn beschikbaar op onze website. Je vindt ze op de pagina wedstrijdkalender in de rubriek Jong KVK.

28/12/2018

Ontdek onze partnerbrochure