KFC Helson Helchteren - KVK Tienen: 1 - 3 Printervriendelijke versie

Met twee opeenvolgende thuiswedstrijden in het vooruitzicht, moest KVK Tienen eerst nog naar KFC Helson Helchteren, middenmoter in de rangschikking. Aan de aftrap verschenen bij de thuisploeg twee ex-KVK’ers: David Vandecauter en Bart Vanhees. KVK Tienen begon aan de partij met enkel Lambrecth als diepe spits.
 
Net als een weekje eerder in het Bergéstadion tegen Houtvenne moest KVK opboksen tegen een verdedigend blok. De thuisploeg nam geen risico’s en liet het balletje aan Tienen, dat moest zoeken naar die ene opening om de wedstrijd te ontgrendelen. Die kwam er na 24 minuten. Matterne stuurde Grancea in het straatje en die legde de bal rustig in het hoekje: 0-1.
 
Geen stormloop van Helson daarna, maar hetzelfde spelbeeld en dus een weinig opwindend schouwspel voor de pauze. 
 
Ook in de tweede helft was het aanvankelijk zoeken naar kansen, tot Lambrecth net voor het uur alleen voor de kooi van doelman Coenen opdook. Na een mooie dribbel verdubbelde hij de Tiense voorsprong. 
 
Geen teken om op de Tiense lauweren te rusten echter, want minder dan vijf minuten later profiteerde Remans van slecht inspelen in de Tiense verdediging om aan de tweede paal de aansluitingstreffer binnen te trappen.
 
De thuisploeg tankte vertrouwen door het doelpunt en zette door: Remans trapte via doelman Hannes op de paal en Van Hoegee dook op voor Claes maar devieerde een voorzet over. 
 
KVK hield echter stand en vond nu zelf meer ruimte in de rug van de thuisdefensie. De ingevallen Cabumi trapte na een counter naast en vond later doelman Coenen op zijn weg. Ook een afstandsschot van Grancea bracht geen verlossing, waardoor het bibberen bleef. Aan de overkant kopte Geerts nog over, maar het was de ingevallen Calgan die in de slotminuut met een fraaie knal alle twijfels wegnam: KVK Tienen pakt de drie punten mee naar Tienen. 
 
Door het verlies van dichtste achtervolger K. Lyra-Lierse bij KESK Leopoldsburg loopt KVK tot zes punten uit in de rangschikking. Veel te voorbarig om al grote conclusies te trekken, maar een fijn gegeven met enkele zware wedstrijden in het vooruitzicht.
 
Trainer Jo Claes: ' We vergaten soms als team te voetballen.' 
 
Trainer Jo Claes was blij met de overwinning, die pas in de slotminuut kon worden bezegeld: ‘We kenden een lastige eerste helft tegen een tegenstander die goed in de organisatie stond op een smal veld, waar het we het toch wat lastiger mee hadden dan verwacht. Pas na het doelpunt kwam er meer rust en merk je wel dat we ook in deze omstandigheden kunnen voetballen. Na de dubbele voorsprong van Lambrecth spelen we iets te open en was de organisatie wat minder, wat atypisch is voor ons. Iets wat we meenemen in onze bijsturingen. We moesten de match daarna sneller in een definitieve plooi leggen, maar we vergaten soms wat als team te voetballen. Heel fijn is dat Calgan de bevrijdende 1-3 scoort na hard werken. Hij heeft zich teruggeknokt tot waar hij vandaag staat met een leuke mentaliteit en een doelpunt tegen zijn ex-ploeg.’ 
 
‘Het siert Leopoldsburg met een nieuwe coach dat zij erin slagen om Lyra-Lierse te verslaan. Ook Lyra-Lierse kent lastige wedstrijden zoals wij. Voetjes op de grond dus en ongelooflijk hard blijven werken is de boodschap.’
 
Volgens weekend komt KVK Wellen op bezoek in het Bergéstadion. Het nummer vier uit de stand telt drie ex-KVK’ers in de rangen: Lowet, Willems en Degeling. Deze laatste is zondag echter geelgeschorst.
 
KFC Helson: Coenen, Van Hoegee, Vanhees, Vanvoorden, Vandecauter, Tambak (77’ Geerts), Agten, Clabots, Remans, Riyani (84’ Kayademir), Daniels.
KVK Tienen: Hannes, Matterne (72’ Cabumi), A. Vos, Meeus, Weeghmans, Lambrecth (82’ Calgan), Grancea, Lusadusu, Marchoul (85’ J. Vos), Claes, Bogaerts.
Doelpunten: 24’ Grancea (0-1), 57’ Lambrecth (0-2), 60’ Remans (1-2), 90’ Calgan (1-3)
Geel: Tambak, Weeghmans, Daniels, Bogaerts, Geerts.
Scheidsrechter: Ben Gonissen
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
ASV Geel
zondag 17 november 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure