KFC Helson Helchteren - KVK Tienen: 1 - 3 Printervriendelijke versie

Met twee opeenvolgende thuiswedstrijden in het vooruitzicht, moest KVK Tienen eerst nog naar KFC Helson Helchteren, middenmoter in de rangschikking. Aan de aftrap verschenen bij de thuisploeg twee ex-KVK’ers: David Vandecauter en Bart Vanhees. KVK Tienen begon aan de partij met enkel Lambrecth als diepe spits.
 
Net als een weekje eerder in het Bergéstadion tegen Houtvenne moest KVK opboksen tegen een verdedigend blok. De thuisploeg nam geen risico’s en liet het balletje aan Tienen, dat moest zoeken naar die ene opening om de wedstrijd te ontgrendelen. Die kwam er na 24 minuten. Matterne stuurde Grancea in het straatje en die legde de bal rustig in het hoekje: 0-1.
 
Geen stormloop van Helson daarna, maar hetzelfde spelbeeld en dus een weinig opwindend schouwspel voor de pauze. 
 
Ook in de tweede helft was het aanvankelijk zoeken naar kansen, tot Lambrecth net voor het uur alleen voor de kooi van doelman Coenen opdook. Na een mooie dribbel verdubbelde hij de Tiense voorsprong. 
 
Geen teken om op de Tiense lauweren te rusten echter, want minder dan vijf minuten later profiteerde Remans van slecht inspelen in de Tiense verdediging om aan de tweede paal de aansluitingstreffer binnen te trappen.
 
De thuisploeg tankte vertrouwen door het doelpunt en zette door: Remans trapte via doelman Hannes op de paal en Van Hoegee dook op voor Claes maar devieerde een voorzet over. 
 
KVK hield echter stand en vond nu zelf meer ruimte in de rug van de thuisdefensie. De ingevallen Cabumi trapte na een counter naast en vond later doelman Coenen op zijn weg. Ook een afstandsschot van Grancea bracht geen verlossing, waardoor het bibberen bleef. Aan de overkant kopte Geerts nog over, maar het was de ingevallen Calgan die in de slotminuut met een fraaie knal alle twijfels wegnam: KVK Tienen pakt de drie punten mee naar Tienen. 
 
Door het verlies van dichtste achtervolger K. Lyra-Lierse bij KESK Leopoldsburg loopt KVK tot zes punten uit in de rangschikking. Veel te voorbarig om al grote conclusies te trekken, maar een fijn gegeven met enkele zware wedstrijden in het vooruitzicht.
 
Trainer Jo Claes: ' We vergaten soms als team te voetballen.' 
 
Trainer Jo Claes was blij met de overwinning, die pas in de slotminuut kon worden bezegeld: ‘We kenden een lastige eerste helft tegen een tegenstander die goed in de organisatie stond op een smal veld, waar het we het toch wat lastiger mee hadden dan verwacht. Pas na het doelpunt kwam er meer rust en merk je wel dat we ook in deze omstandigheden kunnen voetballen. Na de dubbele voorsprong van Lambrecth spelen we iets te open en was de organisatie wat minder, wat atypisch is voor ons. Iets wat we meenemen in onze bijsturingen. We moesten de match daarna sneller in een definitieve plooi leggen, maar we vergaten soms wat als team te voetballen. Heel fijn is dat Calgan de bevrijdende 1-3 scoort na hard werken. Hij heeft zich teruggeknokt tot waar hij vandaag staat met een leuke mentaliteit en een doelpunt tegen zijn ex-ploeg.’ 
 
‘Het siert Leopoldsburg met een nieuwe coach dat zij erin slagen om Lyra-Lierse te verslaan. Ook Lyra-Lierse kent lastige wedstrijden zoals wij. Voetjes op de grond dus en ongelooflijk hard blijven werken is de boodschap.’
 
Volgens weekend komt KVK Wellen op bezoek in het Bergéstadion. Het nummer vier uit de stand telt drie ex-KVK’ers in de rangen: Lowet, Willems en Degeling. Deze laatste is zondag echter geelgeschorst.
 
KFC Helson: Coenen, Van Hoegee, Vanhees, Vanvoorden, Vandecauter, Tambak (77’ Geerts), Agten, Clabots, Remans, Riyani (84’ Kayademir), Daniels.
KVK Tienen: Hannes, Matterne (72’ Cabumi), A. Vos, Meeus, Weeghmans, Lambrecth (82’ Calgan), Grancea, Lusadusu, Marchoul (85’ J. Vos), Claes, Bogaerts.
Doelpunten: 24’ Grancea (0-1), 57’ Lambrecth (0-2), 60’ Remans (1-2), 90’ Calgan (1-3)
Geel: Tambak, Weeghmans, Daniels, Bogaerts, Geerts.
Scheidsrechter: Ben Gonissen
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Graag tot in de
voorbereiding!
Bestel voor 21/8 je extra voordelig
abonnement inclusief gratis footlunch!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen, Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth, Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Meeus (enkel) en Acke (schouder) zijn out voor de wedstrijd tegen KAC Betekom. Weeghmans is geschorst. Selectie: Mombaerts, Hannes, Claes, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne en Bourguignon

04/05/2019

Kapitein Hannes Meeus is geblesseerd aan de enkel en is ook geel geschorst voor de uitwedstrijd op het veld van Termien. Doelman Hannes heeft de training voorzichtig hervat. Lambrecth heeft sinusitis. Doelman Nijsen ondergaat een meniscusoperatie. Selectie: Mombaerts, Singh, A. Vos, J. Vos, Weeghmans, Claes, Lusadusu, Bogaerts, Matterne, Marchoul, Grancea, Calgan, Convents, Bourguignon, Acke en Dirix.

27/04/2019

Trainer Jo Claes kan bij KVK Wellen geen beroep doen op Hannes, Nijsen en Cabumi. Lambrecth is terug aan het meetrainen en Bourguignon is inzetbaar. Acke was grieperig. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke (?) en Bourguignon.

13/04/2019
Voor de wedstrijd tegen KFC Helson Helchteren doet trainer Claes een beroep op de spelers die vorige week de titel pakten. Enkel Bogaerts is terug van de partij. Bourguignon is op verplichte schooluitstap. Na de wedstrijd bouwen we een kampioenenfeestje in de kantine. Selectie: Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bogaerts, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu, Matterne, Acke.
06/04/2019
Jonas Bogaerts is geel geschorst voor de wedstrijd op het veld van KFC Houtvenne. Didier Cabumi en Dylan Lambrecth zijn nog steeds onbeschikbaar. Doelman Hannes hervat bij de beloften. Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne. Bij gelijkspel of winst is KVK Tienen kampioen en volgt een titelfeestje op de Veemarkt. De spelersbus wordt dan verwacht rond 23 uur.
 
30/03/2019

Cabumi (patellapees), Lambrecth (hamstrings) en keeper Hannes blijven zijn nog niet beschikbaar voor de wedstrijd op eigen veld tegen KFC Esperanza Pelt, al hebben de laatste twee dan de trainingen hervat. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne.

23/03/2019

Doelman Hannes (adductoren), Cabumi (patellapees) en Lambrecth (hamstrings) geraken niet fit voor de wedstrijd op het veld van KSV Bornem. Ook Alexander Vos is onzeker. Zijn wonde boven de enkel is nog niet geheeld. Selectie: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos (?), J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Dirix, Singh, Lusadusu en Matterne. De aftrap wordt gegeven door minister Koen Van den Heuvel, Bornemnaar en partner van Tiens burgemeester Katrien Partyka.

16/03/2019

Voor doelman Arthur Hannes komt de wedstrijd tegen K. Ternesse VV te vroeg. Matterne (knie) geraakt wel fit. Cabumi (patellapees) en Lambrecth (hamstrings) zijn twijfelachtig. De selectie van trainer Jo Claes: Nijsen, Mombaerts, Claes, Meeus, A. Vos, J. Vos, Bogaerts, Marchoul, Cabumi (?), Convents, Grancea, Calgan, Bourguignon, Weeghmans, Singh, Dirix, Lambrecth (?), Lusadusu en Matterne. 

09/03/2019

Op woensdag 13 maart oefenen de beloften in het Bergéstadion tegen KVC Houtem-Oplinter. Aftrap om 20.30 uur.

09/03/2019

Ontdek onze partnerbrochure