KFC Duffel - KVK Tienen: 2 - 3 Printervriendelijke versie

Kempeneers en Singh waren geelgeschorst voor de partij bij rode lantaarn KFC Duffel. De thuisploeg kent geen eenvoudig seizoen, maar toont zich in de praktijk allesbehalve een hapklare brok. Trainer Jo Claes bracht zowel Vanwelkenhuysen als Acke aan de aftrap.
 
Over de eerste helft kunnen we bijzonder kort zijn. Mede door het taktisch steekspel bleven doelkansen uit. Bij een ongelukkig contact met Acke moest Bostanci bij de thuisploeg na 20 minuten voetballen aan de kant. Acke zou even later zelf een trap incasseren en bleef na de pauze in de kleedkamers voor Damblon. De Tiense spits zorgde in de eerste periode wel voor de enige noemenswaardige kans: Hofmans ging goed plat op het weinig verrassende schot. Ondertussen claimde Tienen tot twee keer toe een strafschopovertreding wegens een overtreding op Ventôse en even later ook wegens handspel van een belager. Ref Verbeke gaf echter geen krimp. 
 
Rusten met een brilscore dus, maar die verdween vrijwel meteen van de tabellen toen Dylan Vanwelkenhuysen een ingestudeerde hoekschop tegen de netten trapte. Thuisdoelman Hofmans kon net niet bij de bal. Ventôse mocht even later alleen op doel af voor de 2-0, maar werd alsnog afgevlagd wegens buitenspel. Ook de thuisploeg toonde zich ondertussen gevaarlijker. Bij een hoekschop vijf minuten na de Tiense opener trapte Cobos Copado aan de eerste paal de gelijkmaker binnen. De thuisploeg profiteerde ondertussen meer en meer van de geboden ruimte. Manuel Rangelo roerde zich enkele keren en De Kegel trapte naast nadat hij vrij kon oprukken vanop het middenveld. 
 
Met nog tien minuten op de klok pareerde doelman Hannes een schot van Manuel Reangelo, maar Yildiz kon Duffel in de rebound alsnog op voorsprong zetten. De nederlaag kwam dichterbij, zeker toen de vrijstaande Ventôse een voorzet van Matterne niet binnen het kader kopte. KVK Tienen toonde zich echter als team want na 89 minuten voetballen trapte kapitein Meeus de 2-2 op het scorebord. Meer nog: bij de ultieme vrije trap van Andries Claes in blessuretijd torende hij boven alles en iedereen uit om de 2-3 binnen te koppen. Wat een ontlading bij de Tiense spelers en fans! Een ontgoochelde Cobos Copado pakte na affluiten nog een tweede geel.
 
KVK maakte het zichzelf nog bijzonder lastig, maar brengt alsnog de drie punten mee naar Tienen. Meer zelfs: door de nederlaag van Bocholt (ook bij Pepingen-Halle), Cappellen en Aalst doet het een mooie zaak in de rangschikking. Hasselt won wel en volgt op één punt.
 
Trainer Jo Claes was blij met de veerkracht die zijn spelers hadden getoond: ‘Het is geen sinecure om hier te komen winnen tegen een ploeg die een plan klaar had om ons punten af te snoepen. Dat resulteerde in de eerste helft in te weinig kansen. De tweede helft begint mooi met een succesvolle hoekschop waarvan we de aanpak net ervoor hadden besproken, maar de tegengoal komt er te eenvoudig. De thuisploeg voetbalde steeds vanuit de omschakeling en maakt ook zo de 2-1. Vanaf dat moment wordt het een heel open partij waarin we onze kans zijn blijven gaan. We wisten dat we fysiek sterk staan, maar dat je die situatie alsnog kan ombuigen doet heel veel deugd. Anderzijds begrijp ik ook de teleurstelling bij de thuisploeg en hun coach Stijn Geys die ondanks vele blessures toch dicht bij puntengewin was.’
 
Toch gaat het op verplaatsing minder vlot dan in het Bergéstadion. Zit het Tiense kunstgras er voor iets tussen? ‘Op verplaatsing toonden we de laatste weken niet ons beste spel. Dat is zo. We merken dat we op een stroevere grasmat offensief wat minder uit de verf komen. Geef ons echter de tijd om daar de komende weken nog meer werk van te maken. We recupeerden ook enkele geblesseerden die nu week na week opnieuw naar hun beste vorm toegroeien.’
 
Volgend weekend voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen ASV Geel, dat in eigen huis 2-2 gelijkspeelde tegen Berchem Sport. Andries Claes is dan geelgeschorst.
 
KFC Duffel: Hofmans, Van den Bogaert, Verlinden, De Kegel, Manuel, Engelen, Cobos Copado, Vervoort, Verheyden, Bostanci (18’ Nawel Nagim), Yildiz (85’ Ruelle).
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Ventôse, Weeghmans, Acke (46’ Damblon), Claes, Bogaerts, Matterne, Convents (66’ Grancea), Vanwelkenhuysen (75’ Loman).
Doelpunten: 46’ Vanwelkenshuysen (0-1), 59’ Cobos Copado (1-1); Yildiz (1-2), 89’ Meeus (2-2), 90’ Meeus (2-3).
Geel: Claes, Nawel Nagim, Yildiz, Bogaerts
Rood: 91’ Cobos Opado (2x geel)
Scheidsrechter: Bert Verbeke
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Sporting Hasselt
zondag 2 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Ontdek onze partnerbrochure