KFC Duffel - KVK Tienen: 2 - 3 Printervriendelijke versie

Kempeneers en Singh waren geelgeschorst voor de partij bij rode lantaarn KFC Duffel. De thuisploeg kent geen eenvoudig seizoen, maar toont zich in de praktijk allesbehalve een hapklare brok. Trainer Jo Claes bracht zowel Vanwelkenhuysen als Acke aan de aftrap.
 
Over de eerste helft kunnen we bijzonder kort zijn. Mede door het taktisch steekspel bleven doelkansen uit. Bij een ongelukkig contact met Acke moest Bostanci bij de thuisploeg na 20 minuten voetballen aan de kant. Acke zou even later zelf een trap incasseren en bleef na de pauze in de kleedkamers voor Damblon. De Tiense spits zorgde in de eerste periode wel voor de enige noemenswaardige kans: Hofmans ging goed plat op het weinig verrassende schot. Ondertussen claimde Tienen tot twee keer toe een strafschopovertreding wegens een overtreding op Ventôse en even later ook wegens handspel van een belager. Ref Verbeke gaf echter geen krimp. 
 
Rusten met een brilscore dus, maar die verdween vrijwel meteen van de tabellen toen Dylan Vanwelkenhuysen een ingestudeerde hoekschop tegen de netten trapte. Thuisdoelman Hofmans kon net niet bij de bal. Ventôse mocht even later alleen op doel af voor de 2-0, maar werd alsnog afgevlagd wegens buitenspel. Ook de thuisploeg toonde zich ondertussen gevaarlijker. Bij een hoekschop vijf minuten na de Tiense opener trapte Cobos Copado aan de eerste paal de gelijkmaker binnen. De thuisploeg profiteerde ondertussen meer en meer van de geboden ruimte. Manuel Rangelo roerde zich enkele keren en De Kegel trapte naast nadat hij vrij kon oprukken vanop het middenveld. 
 
Met nog tien minuten op de klok pareerde doelman Hannes een schot van Manuel Reangelo, maar Yildiz kon Duffel in de rebound alsnog op voorsprong zetten. De nederlaag kwam dichterbij, zeker toen de vrijstaande Ventôse een voorzet van Matterne niet binnen het kader kopte. KVK Tienen toonde zich echter als team want na 89 minuten voetballen trapte kapitein Meeus de 2-2 op het scorebord. Meer nog: bij de ultieme vrije trap van Andries Claes in blessuretijd torende hij boven alles en iedereen uit om de 2-3 binnen te koppen. Wat een ontlading bij de Tiense spelers en fans! Een ontgoochelde Cobos Copado pakte na affluiten nog een tweede geel.
 
KVK maakte het zichzelf nog bijzonder lastig, maar brengt alsnog de drie punten mee naar Tienen. Meer zelfs: door de nederlaag van Bocholt (ook bij Pepingen-Halle), Cappellen en Aalst doet het een mooie zaak in de rangschikking. Hasselt won wel en volgt op één punt.
 
Trainer Jo Claes was blij met de veerkracht die zijn spelers hadden getoond: ‘Het is geen sinecure om hier te komen winnen tegen een ploeg die een plan klaar had om ons punten af te snoepen. Dat resulteerde in de eerste helft in te weinig kansen. De tweede helft begint mooi met een succesvolle hoekschop waarvan we de aanpak net ervoor hadden besproken, maar de tegengoal komt er te eenvoudig. De thuisploeg voetbalde steeds vanuit de omschakeling en maakt ook zo de 2-1. Vanaf dat moment wordt het een heel open partij waarin we onze kans zijn blijven gaan. We wisten dat we fysiek sterk staan, maar dat je die situatie alsnog kan ombuigen doet heel veel deugd. Anderzijds begrijp ik ook de teleurstelling bij de thuisploeg en hun coach Stijn Geys die ondanks vele blessures toch dicht bij puntengewin was.’
 
Toch gaat het op verplaatsing minder vlot dan in het Bergéstadion. Zit het Tiense kunstgras er voor iets tussen? ‘Op verplaatsing toonden we de laatste weken niet ons beste spel. Dat is zo. We merken dat we op een stroevere grasmat offensief wat minder uit de verf komen. Geef ons echter de tijd om daar de komende weken nog meer werk van te maken. We recupeerden ook enkele geblesseerden die nu week na week opnieuw naar hun beste vorm toegroeien.’
 
Volgend weekend voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen ASV Geel, dat in eigen huis 2-2 gelijkspeelde tegen Berchem Sport. Andries Claes is dan geelgeschorst.
 
KFC Duffel: Hofmans, Van den Bogaert, Verlinden, De Kegel, Manuel, Engelen, Cobos Copado, Vervoort, Verheyden, Bostanci (18’ Nawel Nagim), Yildiz (85’ Ruelle).
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Ventôse, Weeghmans, Acke (46’ Damblon), Claes, Bogaerts, Matterne, Convents (66’ Grancea), Vanwelkenhuysen (75’ Loman).
Doelpunten: 46’ Vanwelkenshuysen (0-1), 59’ Cobos Copado (1-1); Yildiz (1-2), 89’ Meeus (2-2), 90’ Meeus (2-3).
Geel: Claes, Nawel Nagim, Yildiz, Bogaerts
Rood: 91’ Cobos Opado (2x geel)
Scheidsrechter: Bert Verbeke
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure