K. Londerzeel SK - KVK Tienen: 2 - 3 Printervriendelijke versie

Na de onverdiende uitschuiver tegen Sporting Hasselt moest KVK Tienen vol aan de bak op het veld van K. Londerzeel SK. De ploeg van trainer Jean-Pierre Vande Velde pakte vorige week nog de tweede periodetitel en is dus een ploeg in vorm. Bij KVK begonnen Kempeneers (lichte blessure) en Acke op de bank. Vanwelkenhuysen en Vos stonden opnieuw in de basis. 
 
De wedstrijd begon prima voor Tienen. Na 30 seconden verscheen Convents schuin voor doel. Met een fraaie overhoekse plaatsbal bracht hij de bezoekers op voorsprong. Een  minuut later stond de stand echter alweer in evenwicht. Morais De Almeida trapte het leder buiten het bereik van Hannes tegen de netten, ondanks een voorafgaande onbestraft gebleven overtreding op kapitein Meeus. Tienen liet niet betijen: Vanwelkenhuysen mocht vrij aanleggen en besloot nipt naast.
 
Hannes Meeus verspeelde na een kwartier ongelukkig het leder aan Morais De Almeida. Doelman Hannes toonde zich echter heel attent en hield Londerzeel knap van de 2-1. Aan de overkant kopte Bogaerts een half metertje naast.
 
In een sterk derde kwartier kwam de thuisploeg meer opzetten. Bijna was de voorsprong er via Aalhoul, maar zijn kopbal botste via de onderkant van de dwarsligger niet over de Tiense doellijn. En dan was er het moment van Andries Claes. Met een knap schot bracht hij KVK Tienen net voor rusten opnieuw op voorsprong. 
 
Na de pauze gingen de bezoekers door op dat elan. Na 55 minuten voetballen rondde Vanwelkenhuysen een fraaie aanval af die hij zelf via Andries Claes had opgezet. 1-3 en Tienen helemaal op rozen. Singh trapte vanuit de tweede lijn een half metertje over het doel van Clepkens.
 
Londerzeel zocht naar de aansluitingstreffer, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. Sarr mikte zijn schot niet binnen het Tiense kader. Pas na 78 minuten profiteerde Farsi van de geboden ruimte om de aansluitingstreffer tegen de netten te schieten. KVK Tienen gaf de voorsprong ondanks een stevige portie blessuretijd niet meer uit handen.
 
De Suikerjongens deden wat moest en maken zich nu op voor de onvervalste topper tegen het ambitieuze Bocholt.
 
‘De wedstrijd begint met een fantastische goal. Jammer genoeg pakken we een tegengoal nadat Meeus van de sokken werd gelopen. Anders heb je die wedstrijd meteen in handen,’ aldus trainer Jo Claes. ‘De eerste helft ging wat op en af, maar ik meen dat we voldoende kansen hadden om te scoren. Ik ben heel blij voor Andries Claes dat hij zo’n mooie goal maakte. Eentje waar hij toch al even op wacht. Ik ben er zeker van dat de kop er nu vanaf is.‘
 
‘Ik vond ons matuur voetballen. Londerzeel probeerde hoog druk te zetten, maar we durfden van achteruit te voetballen. De thuisploeg vond geen oplossing en speelde in de omschakeling. Op het moment van de aansluitingstreffer moest de match al beslist zijn. Ik zag immers een onbestrafte penaltyfout op Ventôse en eentje op Convents. Maar we zijn vanavond heel blij. De ploeg heeft hier heel hard voor gestreden en mag zich opmaken voor een topper volgend weekend’. 
 
De boodschap is dan ook simpel. Volgende zondag 16 februari is het Bergéstadion nog meer the place to be voor elke voetballiefhebber in de regio. Supporters, allen op post!
 
K. Londerzeel SK: Clepkens, Caignau, Teirlinckx, Pieyns Sarr, Aalhoul (66’ Ngoyi), De Groodt (66’ Van Hoof), Nwadikwa, Tarfi, Morais De Almeida, Dellevoet.
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Ventôse (77’ Acke), Weeghmans, Singh, Claes, Bogaerts, Matterne, Convents (77’ Deflem), Vanwelkenhuysen (81’ Grancea). 
Doelpunten: 1’ Convents (0-1), 2’ Morais De Almeida (1-1), 45’ Claes (1-2), 55’ Vanwelkenhuysen (1-3), 78’ Tarfi (2-3) 
Geel: Weeghmans, Ventôse
Scheidsrechter: Bram De Clercq 
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
competitie stopgezet
Take care en blijf in uw kot!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen) en William Acke (SK Kampenhout). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure