K. Diegem Sport - KVK Tienen: 0 - 0 Printervriendelijke versie

Voor de laatste wedstrijd voor het winterreces trok KVK richting Diegem Sport. Meteen ook de eerste wedstrijd van de terugronde. Bij Tienen geen geblesseerden Damblon, Lusadusu, Mombaerts en Bogaerts. Diegem heeft na een mindere competitiestart de smaak te pakken en toont zich de laatste weken een stevige tegenstander, klaar om de leider een hak te zetten.
 
Wie een spektakelstuk had verwacht onder de Diegemse kerktoren, moest zijn mening snel herzien. De thuisploeg speculeerde op de snelle omschakeling, maar Tienen hield de gelederen gesloten. Dat resulteerde in een wedstrijdbeeld met vele duels, maar weinig uitgespeelde kansen. Beide teams toonden zich in het veldspel de evenknie, maar de beste kansjes waren via Benamar en Barkellil wel voor Diegem. Kort voor de pauze waaide een voorzet van Matuta naast en knalde Barkellil de beste kans van de eerste helft nipt naast. Aan de overzijde kwam Tienen af en toe wat dreigen, maar zonder thuisgoalie Michiels aan het werk te zetten.
 
Dan maar hopen op een betere tweede helft in het kille Diegem. Offensief was er nu iets meer animo. Doelman Hannes toonde zich paraat op een schot van Benamar. Aan de overkant gingen Claes en Convents hun kans. De wedstrijd kon voortdurend alle richtingen uit. Trainer Claes nam risico’s en gooide vooraan ook Acke in de strijd. Pas in het slotkwartier kon Tienen wat meer dreigen. Zonder resultaat. Het bleef 0-0.
 
De toeschouwers kregen in Diegem niet het meeste boeiende kijkstuk voorgeschoteld. KVK Tienen blijft ondanks de brilscore aan de leiding met een bonus van twee punten op Bocholt, drie op Vosselaar en vier op een ambitieus Aalst. 
 
Trainer Jo Claes benaderde de partij nuchter: ‘We wisten dat we hier een volwassen partij moesten spelen en dat we niet in het mes van Diegem mochten lopen. Iets wat bijvoorbeeld Aalst, Hades en Bocholt wel deden. Dit Diegem is niet dezelfde ploeg als in de openingswedstrijd en mikt op een snelle omschakeling. Bovendien was het veld was erg drassig en quasi onbespeelbaar. Dan krijg je een wedstrijd als deze. Diegem had aanvankelijk de betere kansen, maar in de slotfase zijn we risico’s gaan nemen en waren we er ook enkele keren dicht bij. ‘
 
‘Soms moet je tevreden zijn met een punt. We houden opnieuw de nul op het scorebord, wat mooi is. Je kan niet elke week frivool voetbal brengen, maar wel strijd leveren en je best doen. Kijk naar andere ploegen bovenaan de rangschikking die ook niet verder komen dan een gelijkspel of een nederlaag. Heel wat ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Dat weten we. De meest regelmatige zijn wij en daar mogen we trots op zijn. Nu kunnen we wat genieten van de rust om de batterijen opnieuw op te laden.’
 
Afspraak op zondag 5 januari in hert Bergéstadion voor de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar tegen RC Hades. 
 
K. Diegem Sport: Michiels, Van Lautem, Vanderelst, Bautmans, De Koker, Benamar, Banlouafi, Barkellil (68’ Honshoven), Mertens, Matuta, Labiad.
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Ventôse (62’ Deflem), Weeghmans, Singh, Claes, Matterne, Convents (73’ Acke), Kempeneers, Vanwelkenhuysen.
Geel: Claes, Vanderelst
Scheidsrechter: Dirk Schoenmaeckers 
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Sporting Hasselt
zondag 2 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Ontdek onze partnerbrochure