K. Berchem Sport - KVK Tienen: 0 - 3 Printervriendelijke versie

De thuisploeg acteerde voor het eerst dit seizoen in het eigen Ludo Coeckstadion dat stevig werd verbouwd om veiligheidsredenen en net zoals op zovele plaatsen wat van z’n authentieke charme verloor. Een eerste thuiswedstrijd en extra motivatie dus, want met een 1 op 9 was de Antwerpse traditieclub matig aan het seizoen gestart. KVK moest door de afwezigheid van Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen (quadriceps) puzzelen voor de eerste van twee uitwedstrijden. Kersverse papa Lusadusu kwam aan de aftrap.
 
De thuisploeg begon gezwind aan de partij. Tot twee keer toe was Saillart gevaarlijk. Eerst kon hij een voorzet van El Yazidi niet benutten en een moment later kopte hij niet binnen het kader. Het doelpunt viel wel aan de overkant: Acke devieerde een hoekschop buiten het bereik van doelman Appels in doel. Diezelfde doelman voorkwam enkele minuten later dat Convents met een afstandsschot de score verdubbelde. De thuisploeg dreigde nog enkele keren voor de pauze, maar toonde te weinig overtuiging in de afwerking. Van Kruyssen ving weinig aan met een mooi hakje van El Yazidi en Driesen legde te weinig power in zijn schot om Hannes in verlegenheid te brengen. 
 
Ook na de pauze stak Van Kruyssen zijn neus aan het venster, maar Hannes kende weinig moeite met het schot. Aan de overkant wees ref Theuwissen naar de stip na een handsbal van Cornelissen op een schot van Convents. Kapitein Hannes Meeus faalde niet en verdubbelde de voorsprong. Tienen controleerde de partij nu helemaal. Dries Ventôse kreeg zijn eerste speelminuten in de competitie na een blessure in de oefenwedstrijd tegen STVV. 
 
De eveneens ingevallen Damblon trapte na 83 minuten voetballen op aangeven van Andries Claes de 0-3 eindstand tegen de touwen. De vreugde was voor Damblon echter van korte duur. Slechts enkele minuten later moest hij al naar de kant met een nieuwe hamstringblessure. De Tiense zege kwam echter niet meer in gevaar. Met een 9 op 12 kennen de manschappen van trainer Claes een mooie competitiestart.
 
Ook dit keer werd de wedstrijd nauwkeurig voorbereid door de Tiense staf. Assistent-trainer Wiet Van der Veken stond ons na de partij te woord: ‘Ons plannetje is vanmiddag uitgekomen. Het werk dat we in de stilstaande fasen hebben gestopt heeft geloond. Als ploeg hebben we op het veld van Berchem weinig weggegeven en anderzijds efficiënt gevoetbald. Ondanks een moeilijk wedstrijdbegin hebben het evenwicht al snel hersteld. We hebben inderdaad enkele afwezigen wegens blessures, maar ook de andere jongens die hen vervingen toonden dat ze er staan. Jammer dat een wederoptredende Damblon die vrijdag ook drie keer scoorde met de beloften met een nieuwe hamstringblessure aan het andere been uitviel.’ 
 
Volgend weekend trekt KVK richting Hasselt, dat met een puntje meer dan KVK Tienen de rangschikking in tweede amateurklasse aanvoert. Supporters, allen op post! 
 
K. Berchem Sport: Appels, Van Den Driessche, Vermeire, Van Kruyssen, El Yazidi, Spies, Saillart, Beirlant (58’ Cornelissen), Mauro, Peers, Nwokoro (72’ Vallez).
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Lusadusu, Weeghmans, Acke (76’ Damblon, 86’ Deflem), Singh, Claes, Bogaerts, Matterne, Convents (70’ Ventôse).
Doelpunten: 9’ Acke (0-1), 67’ Meeus (pen., 0-2), 83’ Damblon (0-3)
Geel: Spies, Cornelissen, Van den Driessche
Scheidsrechter: Stef Theuwissen`
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Diegem Sport
KVK Tienen
zondag 15 december 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure