'Ik herkende m'n ploeg niet meer' - update Printervriendelijke versie

Daniël Nassen zag hoe zijn team een ontstellend zwakke vertoning voor de pauze toch nog goed maakte. Hij kon dan ook terecht trots zijn op zijn spelers.
 
'Ik verwachtte een moeilijke wedstrijd', aldus Nassen. 'Ik schat Oostende hoger in dan hun plaats in de rangschikking laat vermoeden. De eerste twintig minuten van Tienen waren ronduit beschamend. Ik weet niet wat er aan de hand was, maar vooral het verdedigende werk liep voor geen meter. Er werden weinig duels gewonnen, men liet teveel afstand tot de tegenstrever… het was niet om aan te zien. Het waren de slechtste twintig minuten van het seizoen. Ik herkende m'n team niet meer. Bij de aansluitingstreffer van Belme voelde je toch meteen aan dat er snel twijfel in de Oostendse rangen sloop, maar na de 3-1 kort voor de rust was hier natuurlijk weer geen sprake meer van.'
 
'Tijdens de rust heb ik er de spelers duidelijk op gewezen dat het zo niet verder kon. Ik bracht Vanarwegen en Morreel in de ploeg en schoof Belme door naar een meer centrale positie op het middenveld. Zo hebben we toch wat meer voetbal gebracht en dan zit het ook een beetje mee natuurlijk. Ballen die er anders niet in gaan, leveren nu wel iets op. Bij Oostende werden de twijfels alleen maar groter, waardoor er nog meer kansen lagen. '
 
'Ik wil de spelers van harte feliciteren. Het was een wedstrijd van extremen, maar een 3-1-achterstand ophalen tegen een stevige ploeg is niet evident. De invallers deden het overigens prima.'
 
Radeloos
 
Bij Oostende overheersten gevoelens van ontgoocheling, machteloosheid en woede. De schaapjes leken op het droge, maar Tienen liet niet zomaar begaan.
 
'Deze wedstrijd hadden we nooit uit handen mogen geven', stelde een zwaar aangeslagen trainer Kurt Bataille. 'We zijn na een schitterend begin helemaal teruggekropen. Voor de 3-2 gaat volgens mij een zuivere fout vooraf, maar dat mag geen excuus zijn. We hebben genoeg kansen gehad. Het zit ons echt niet mee.... je zou er radeloos van worden. Het wordt nu echt wel heel moeilijk.'
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Berchem Sport
KVK Tienen
zondag 22 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure