Georges Leekens: 'Tienen deed ons pijn' Printervriendelijke versie

AA Gent-trainer Georges Leekens zwaaide na afloop met lof voor de Tiense ploeg.


 


"Een compliment voor dit Tienen. We zijn hier niet voor niets drie keer komen scouten. Experimenteren was voor mij uit den boze. Na een moeilijke start heeft deze ploeg haar evenwicht zeker gevonden. Men brengt verzorgd voetbal dat zeker lof verdient. In die zin heeft men mij zeker niet verrast. Ik kom graag eens naar Tienen om een pintje te drinken en een praatje te slaan, maar hier komen voetballen is geen geschenk. Men heeft ons dan ook enkele keren pijn gedaan.Toch denk ik dat Schuermans zich heeft moeten tonen om de nul op het bord te houden in de eerste helft. Na de 0-1 kwamen we wat in de problemen door een tikje nonchalance van onze kant, maar we zijn rustig gebleven en hebben de situatie rechtgezet. Met de bal op de lat in de slotminuut komen we nog goed weg. Bij verlengingen zat de kans erin dat we richting penalties gingen. Met twee goede doelmannen was dat een dubbeltje op z'n kant geweest. Het belangrijkste is dat we ons kwalificeren voor de volgende ronde. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd."


 


 Trainer Nassen: "Ik zit met gemengde gevoelens. Eerst en vooral tevredenheid om de prestatie van de groep, anderzijds ontgoocheling om uitschakeling. We slikken een tegengoal door een afgeweken schot en mislopen verlengingen in de slotminuut. Ik ben blij met de lof die we krijgen, maar het resultaat blijft nu eenmaal heilig. Wat nu telt is de match van volgende zondag tegen Ronse."

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure