'Geen gouden maar briljanten punten' Printervriendelijke versie

Tiens trainer Daniël Nassen was duidelijk opgelucht met deze 3 belangrijke punten. Door de winst van de staartploegen kwam het degradatiespook immers opnieuw om de hoek kijken. De winst tegen KVSK United biedt nog net geen mathematische zekerheid over een verlengd verblijf in de Liga, maar de sportieve schaapjes lijken nu toch wel op het droge.
 
'In dit soort wedstrijden kan het dubbeltje langs beide kanten vallen en vandaag viel die langs onze kant, maar het had evengoed United kunnen zijn dat hier met 3 punten vertrok', klonk het bij Nassen. 'We hebben dit seizoen in dit soort wedstrijden al vele malen het deksel op de neus gekregen. Vandaag zit hier dan ook een opgeluchte trainer die blij is met de drie punten die niet van goudwaarde maar van briljantwaarde zijn gezien de resultaten van het weekend.'
 
'Vandaag ontbraken we toch wat aanvalkracht in vergelijking met United maar toch kregen we in de tweede helft tal van kansen om de wedstrijd te beslissen, we missen die en krijgen dan het deksel op de neus. Een penalty bezorgde ons uiteindelijk de belangrijke overwinning. Eentje waarvan ik gerust wil toegeven dat ze niet alle weken worden toegekend.'
 
'Ik ga  geen steen gooien naar invaller Polfliet om die gemiste kans want die jongen is goed ingevallen. Zijn snelheid en de korte combinatie waren belangrijk om het United moeilijk te maken. Al bij al vond ik dat we de drie punten verdiend hebben thuisgehouden.'
 
'De Pauw kreeg de voorkeur op rechts omdat er door de schorsing van Scheelen offensieve ruimte ontstond op de rechtflank. Steven was voor mij de beste optie om die ruimte te benutten.'
 
Brepoels: 'Ondermaats'
 
Trainer Brepoels was duidelijk niet opgezet met het geleverde spel van zijn ploeg. Hij schreeuwde zich negentig minuten lang schor en maakte vooral tijdens de tweede helft veel misbaar aan de zijlijn.
 
'Ik vond de eerste helft dramatisch langs beide kanten, langs onze kant was er totaal geen diepgang in het spel, nochthans hebben we daar een hele week op geoefend. Tijdens de rust heb ik mijn spelers gevraagd of ze wel degelijk de eindronde willen spelen, want dat zag ik toch niet op het veld. 
 
'We komen dan gemotiveerd uit de kleedkamer en dan pakt Oris zijn 2e geel en moeten we verder met 10. We scoren dan de gelijkmaker via een mooie aanval en toen gingen we voluit voor de 2-1 maar de kans wordt gemist. We zijn 1 op 1 blijven spelen omdat we toch voor de plaats in de eindronde gaan en ook omdat ik geen betonvoetbal wou spelen.'
 
'We verliezen hier dan maar ik kan mij optrekken aan het feit dat we in de volgende topmatchen toch altijd iets meer moeten kunnen en het plaatsje in de eindronde moeten kunnen vasthouden.'
 
Filip Broos
 
Steven De Pauw schiet Tienen vanop de stip op voorsprong. Doelman Muyters kiest de goede hoek maar moet zich toch gewonnen geven.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KOSC Wijgmaal
KVK Tienen
zondag 23 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Ontdek onze partnerbrochure