'Geen gouden maar briljanten punten' Printervriendelijke versie

Tiens trainer Daniël Nassen was duidelijk opgelucht met deze 3 belangrijke punten. Door de winst van de staartploegen kwam het degradatiespook immers opnieuw om de hoek kijken. De winst tegen KVSK United biedt nog net geen mathematische zekerheid over een verlengd verblijf in de Liga, maar de sportieve schaapjes lijken nu toch wel op het droge.
 
'In dit soort wedstrijden kan het dubbeltje langs beide kanten vallen en vandaag viel die langs onze kant, maar het had evengoed United kunnen zijn dat hier met 3 punten vertrok', klonk het bij Nassen. 'We hebben dit seizoen in dit soort wedstrijden al vele malen het deksel op de neus gekregen. Vandaag zit hier dan ook een opgeluchte trainer die blij is met de drie punten die niet van goudwaarde maar van briljantwaarde zijn gezien de resultaten van het weekend.'
 
'Vandaag ontbraken we toch wat aanvalkracht in vergelijking met United maar toch kregen we in de tweede helft tal van kansen om de wedstrijd te beslissen, we missen die en krijgen dan het deksel op de neus. Een penalty bezorgde ons uiteindelijk de belangrijke overwinning. Eentje waarvan ik gerust wil toegeven dat ze niet alle weken worden toegekend.'
 
'Ik ga  geen steen gooien naar invaller Polfliet om die gemiste kans want die jongen is goed ingevallen. Zijn snelheid en de korte combinatie waren belangrijk om het United moeilijk te maken. Al bij al vond ik dat we de drie punten verdiend hebben thuisgehouden.'
 
'De Pauw kreeg de voorkeur op rechts omdat er door de schorsing van Scheelen offensieve ruimte ontstond op de rechtflank. Steven was voor mij de beste optie om die ruimte te benutten.'
 
Brepoels: 'Ondermaats'
 
Trainer Brepoels was duidelijk niet opgezet met het geleverde spel van zijn ploeg. Hij schreeuwde zich negentig minuten lang schor en maakte vooral tijdens de tweede helft veel misbaar aan de zijlijn.
 
'Ik vond de eerste helft dramatisch langs beide kanten, langs onze kant was er totaal geen diepgang in het spel, nochthans hebben we daar een hele week op geoefend. Tijdens de rust heb ik mijn spelers gevraagd of ze wel degelijk de eindronde willen spelen, want dat zag ik toch niet op het veld. 
 
'We komen dan gemotiveerd uit de kleedkamer en dan pakt Oris zijn 2e geel en moeten we verder met 10. We scoren dan de gelijkmaker via een mooie aanval en toen gingen we voluit voor de 2-1 maar de kans wordt gemist. We zijn 1 op 1 blijven spelen omdat we toch voor de plaats in de eindronde gaan en ook omdat ik geen betonvoetbal wou spelen.'
 
'We verliezen hier dan maar ik kan mij optrekken aan het feit dat we in de volgende topmatchen toch altijd iets meer moeten kunnen en het plaatsje in de eindronde moeten kunnen vasthouden.'
 
Filip Broos
 
Steven De Pauw schiet Tienen vanop de stip op voorsprong. Doelman Muyters kiest de goede hoek maar moet zich toch gewonnen geven.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

K. Berchem Sport
KVK Tienen
zondag 22 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure