FCV Dender EH - KVK Tienen: 2-1 Printervriendelijke versie

Trainer Schuemans deed voor de belangrijke zespuntenmatch op het veld van FCV Dender EH een beroep op dezelfde elf als tegen AS Eupen. Na het noodgedwongen winterreces waren er voor Tienen geen excuses meer in de strijd om het behoud. De kloof met Dender moest gedicht worden. Rocky Peeters kreeg na zijn blessure opnieuw een stekje op de bank. Ook voormalig Dender-speler Mathé-Luvagho debuteerde in het Tiense shirt op de bank.

 
De Suikerploeg begon als de betere aan de wedstrijd. Biatour legde op de rand van de zestien af tot bij Papassarantis die zag hoe zijn schot door doelman De Raes in hoekschop werd gewerkt. Via tussenstations Bogaerts en Papassarantis dook Biatour na tien minuten alleen op voor de Denderse goalie. Zijn weinig overtuigende schot vormde geen probleem. Ondertussen haalde de lokale ploeg zich meer dan eens de hoon van het thuispubliek op de hals na minder geslaagde acties.
 
Terwijl ref Van Esch een hoofdrol opeiste door op enkele minuten tijd zowel Vanherberghen als Papassarantis met een gele kaart te bedenken, bleef Tienen de betere kansen bij mekaar voetballen. Biatour bediende spitsmaatje Matusiwa in aan de tweede paal, maar deze reageerde niet alert genoeg: doelman De Raes verkleinde de hoek en ging prima in de voeten.
 
Na twintig minuten was het dan toch raak voor Tienen. Een schijnbaar ongevaarlijke vrije trap vanop 30 meter werd door Papassarantis voorbij alles en iedereen laag in het hoekje getrapt. Dender probeerde de bakens te verzetten en voetbalde een tijdje op de Tiense helft. Na een hoekschop haalde Coppin uit aan de eerste paal, maar hij raakte niet door het bos bezoekende benen.
 
Met nog een kwartier op de klok voor de koffie herstelden de bezoekers het evenwicht in de partij. Andermaal Diangi kreeg een prima kans aan de tweede paal, maar zijn overhoeks plaatsballetje hobbelde een half metertje voorlangs. Dender tekende via Dom voor het laatste gevaar voor de pauze. Zijn lage knal richting eerste paal vanop de flank werd gepast gepareerd door KVK-goalie Van der Jeugt.
 
Dender tekende voor de eerste kans van de tweede helft. De KVK-doelman ging goed in de voeten van Coppin. De voorbode van een tweede helft waarin Dender de wedstrijd wat meer in handen nam. Een schicht van Dom verdween over het Tiense doel. Met nog twintig minuten op de klok devieerde Vaesen de bal van dichtbij voorbij alles en iedereen in het Tiense doel. De gelijkmaker was een feit.
 
Bij KVK Tienen ging het van kwaad naar erger. Vanherberghen moest geblesseerd naar de kant. Het was tergend om vast te stellen dat de Tiense bank minuten nodig had om de wisselspeler Mathé-Luvagho klaar te stomen. Ondertussen pakte ook de voor Matusiwa ingevallen Peeters zijn stilaan obligatoire gele kaart terwijl de moegestreden Degeling zijn flank niet meer belopen kreeg en vroeg om een wissel. Dender kwam fysiek ondertussen een stuk beter voor de dag en Tienen voetbalde niet meer zo gegroepeerd als in de eerste helft.
 
Wat er stilaan zat aan te komen voltrok zich in de slotminuten. Van der Jeugt kreeg een diepe bal niet onder controle en in het gerommel erna werkte Coppin aan de tweede paal binnen. Dender op rozen. Tienen probeerde wel, maar kon geen vuist meer maken. Biatour trapte aan de overzijde nog een metertje naast.
 
Trainer Ronny Schuermans zat er logischerwijs bijzonder sip bij op de persbabbel. ‘Dit is dan ook een grote ontgoocheling’, klonk het. ‘We gingen de rust in met de wetenschap dat we de betere ploeg waren en de voorsprong konden rechtvaardigen. Het was alleen jammer dat we het eerste half uur de kansen lieten liggen en de wedstrijd niet in een definitieve plooi legden. In de tweede helft vergaten we te voetballen en lieten we Dender in de wedstrijd komen. We begonnen onnodig met de lange bal te voetballen en slikten twee doelpunten na stilstaande fasen. Een probleem dat we maar niet kunnen achterlaten.  Dit komt hard aan. De resultaten van de andere ploegen onderaan doen niets ter zake als je zelf geen wedstrijd kan winnen.’
 
Volgende week tegen Tubize is het voor de zoveelste keer van ‘moeten’ voor KVK Tienen. De foutenmarge die KVK Tienen zich kan permitteren wordt ondertussen week na week kleiner. 
 
FCV Dender EH:  De Raes, Dom, Vaesen, Gilis, De Loof (67’ Wille), Bengaly, Vandenheede, Janssens (85’ Tirpan), Thiebaut, Coppin, Waeghe (66’ Jadot).
KVK Tienen: Van der Jeugt, Gilis, Audoor,Degeling, Lachambre, Matusiwa (70’ Peeters), Biatout, Papassarantis, Vanherberghen (76’ Mathé-Luvagho), Di Gregorio (84’ Neven), Bogaerts.
Doelpunten: 20’ Papassarantis (0-1), 72’ Vaesen (1-1), 87’ Coppin (2-1)
Geel: Vanherberghen, Papassarantis, Coppin, Peeters
Scheidsrechter: Dieter Van Esche
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KFC Eppegem
oefenwedstrijd
zo. 25 augustus - 15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019
Inkomende transfers 2019-2020: Dries Ventôse (KSK Heist), Dylan Vanwelkenhuysen (KVK Wellen), Daimy Deflem (Tempo Overijse), Pieter Kempeneers (KOSC Wijgmaal), Willem Loman (Standard Luik via Eendracht Aalst), Yari Deltour (KVW Zaventem), Lucas Damblon (FC Rupel Boom) en Andries Claes (Tempo Overijse).
 
Uitgaande transfers 2019-2020: Wouter Nijsen (KFC Diest), Yassine Benali (Grimbergen), Arno Claes (Kampenhout), Jens Vos (Houtvenne), Fatih Calgan (Tempo Overijse), Christophe Dirix (Aarschot), Hamza Lagrib, Nick Marchoul, Didier Cabumi, Dylan Lambrecth (Hamoir), Ben Mbenza (Houtem-Oplinter) en Bryan Yoka.
25/05/2019

Ontdek onze partnerbrochure