FCV Dender EH - KVK Tienen: 2-1 Printervriendelijke versie

Trainer Schuemans deed voor de belangrijke zespuntenmatch op het veld van FCV Dender EH een beroep op dezelfde elf als tegen AS Eupen. Na het noodgedwongen winterreces waren er voor Tienen geen excuses meer in de strijd om het behoud. De kloof met Dender moest gedicht worden. Rocky Peeters kreeg na zijn blessure opnieuw een stekje op de bank. Ook voormalig Dender-speler Mathé-Luvagho debuteerde in het Tiense shirt op de bank.

 
De Suikerploeg begon als de betere aan de wedstrijd. Biatour legde op de rand van de zestien af tot bij Papassarantis die zag hoe zijn schot door doelman De Raes in hoekschop werd gewerkt. Via tussenstations Bogaerts en Papassarantis dook Biatour na tien minuten alleen op voor de Denderse goalie. Zijn weinig overtuigende schot vormde geen probleem. Ondertussen haalde de lokale ploeg zich meer dan eens de hoon van het thuispubliek op de hals na minder geslaagde acties.
 
Terwijl ref Van Esch een hoofdrol opeiste door op enkele minuten tijd zowel Vanherberghen als Papassarantis met een gele kaart te bedenken, bleef Tienen de betere kansen bij mekaar voetballen. Biatour bediende spitsmaatje Matusiwa in aan de tweede paal, maar deze reageerde niet alert genoeg: doelman De Raes verkleinde de hoek en ging prima in de voeten.
 
Na twintig minuten was het dan toch raak voor Tienen. Een schijnbaar ongevaarlijke vrije trap vanop 30 meter werd door Papassarantis voorbij alles en iedereen laag in het hoekje getrapt. Dender probeerde de bakens te verzetten en voetbalde een tijdje op de Tiense helft. Na een hoekschop haalde Coppin uit aan de eerste paal, maar hij raakte niet door het bos bezoekende benen.
 
Met nog een kwartier op de klok voor de koffie herstelden de bezoekers het evenwicht in de partij. Andermaal Diangi kreeg een prima kans aan de tweede paal, maar zijn overhoeks plaatsballetje hobbelde een half metertje voorlangs. Dender tekende via Dom voor het laatste gevaar voor de pauze. Zijn lage knal richting eerste paal vanop de flank werd gepast gepareerd door KVK-goalie Van der Jeugt.
 
Dender tekende voor de eerste kans van de tweede helft. De KVK-doelman ging goed in de voeten van Coppin. De voorbode van een tweede helft waarin Dender de wedstrijd wat meer in handen nam. Een schicht van Dom verdween over het Tiense doel. Met nog twintig minuten op de klok devieerde Vaesen de bal van dichtbij voorbij alles en iedereen in het Tiense doel. De gelijkmaker was een feit.
 
Bij KVK Tienen ging het van kwaad naar erger. Vanherberghen moest geblesseerd naar de kant. Het was tergend om vast te stellen dat de Tiense bank minuten nodig had om de wisselspeler Mathé-Luvagho klaar te stomen. Ondertussen pakte ook de voor Matusiwa ingevallen Peeters zijn stilaan obligatoire gele kaart terwijl de moegestreden Degeling zijn flank niet meer belopen kreeg en vroeg om een wissel. Dender kwam fysiek ondertussen een stuk beter voor de dag en Tienen voetbalde niet meer zo gegroepeerd als in de eerste helft.
 
Wat er stilaan zat aan te komen voltrok zich in de slotminuten. Van der Jeugt kreeg een diepe bal niet onder controle en in het gerommel erna werkte Coppin aan de tweede paal binnen. Dender op rozen. Tienen probeerde wel, maar kon geen vuist meer maken. Biatour trapte aan de overzijde nog een metertje naast.
 
Trainer Ronny Schuermans zat er logischerwijs bijzonder sip bij op de persbabbel. ‘Dit is dan ook een grote ontgoocheling’, klonk het. ‘We gingen de rust in met de wetenschap dat we de betere ploeg waren en de voorsprong konden rechtvaardigen. Het was alleen jammer dat we het eerste half uur de kansen lieten liggen en de wedstrijd niet in een definitieve plooi legden. In de tweede helft vergaten we te voetballen en lieten we Dender in de wedstrijd komen. We begonnen onnodig met de lange bal te voetballen en slikten twee doelpunten na stilstaande fasen. Een probleem dat we maar niet kunnen achterlaten.  Dit komt hard aan. De resultaten van de andere ploegen onderaan doen niets ter zake als je zelf geen wedstrijd kan winnen.’
 
Volgende week tegen Tubize is het voor de zoveelste keer van ‘moeten’ voor KVK Tienen. De foutenmarge die KVK Tienen zich kan permitteren wordt ondertussen week na week kleiner. 
 
FCV Dender EH:  De Raes, Dom, Vaesen, Gilis, De Loof (67’ Wille), Bengaly, Vandenheede, Janssens (85’ Tirpan), Thiebaut, Coppin, Waeghe (66’ Jadot).
KVK Tienen: Van der Jeugt, Gilis, Audoor,Degeling, Lachambre, Matusiwa (70’ Peeters), Biatout, Papassarantis, Vanherberghen (76’ Mathé-Luvagho), Di Gregorio (84’ Neven), Bogaerts.
Doelpunten: 20’ Papassarantis (0-1), 72’ Vaesen (1-1), 87’ Coppin (2-1)
Geel: Vanherberghen, Papassarantis, Coppin, Peeters
Scheidsrechter: Dieter Van Esche
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Sp.-Mopertingen
KVK Tienen
zondag 8 december 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Ontdek onze partnerbrochure