FCV Dender EH - KVK Tienen: 1-3 Printervriendelijke versie

FCV Dender EH scheen voor aanvang nog niet klaar om aan de competitie te beginnen. De wedstrijd begon met tien minuten vertraging nadat enkele spelers vestimentair nog niet klaar waren om de wedstrijd aan te vatten en even later de doelnetten moesten hersteld worden. Bij KVK Tienen geen Pellegriti en Peeters. Zij zijn wekenlang, zoniet maanden, out. Kanté debuteerde als offensieve middenvelder. Singh kroop een rijtje achteruit en Bagnost deed op het middenveld hetzelfde. Bij Dender naast coach Jean-Pierre Vande Velde met Hias en Papassarantis enkele bekende oud-KVK-gezichten.

KVK Tienen begon goed aan de wedstrijd en kwam bijna op voorsprong via Deflem die een mooie voorzet van Qoli scherp voor doel devieerde. Aan de overzijde moest De Wolf zich reppen op een afstandsschot van Vaesen. Tienen liet zich niet onbetuigd. Qoli kon vrij aanleggen op aangeven van Dufoor maar liet de uitgelezen kans liggen en besloot naast. 
 
Beide ploegen bleven kansjes sprokkelen. Na een vrije trap kopte Ngadrira van dichtbij naast. Toch nam Tienen in het veldspel de bovenhand, met bij momenten fraaie combinaties. Qoli bracht het leder mooi tot bij Dufoor die voor slingerde. Gelegenheidsspits Wassa kopte de kans over het doelkader.
 
Na een opstootje tussen Deflem en Stassin verdween de vaart wat uit de partij, al had de warmte daar misschien ook wat mee te maken. Dender profiteerde en kon enkele keren dreigen. De Wolf keepte attent op een schot van de doorgebroken Waeghe. Ngadrira slalomde zich een moment later doorheen de Tiense defensie en legde terug tot bij Vaesen. De verdediger zag zijn lage knal een metertje naast het doelkader verdwijnen. De vrijstaande Waeghe kreeg de laatste kans uit de eerste helft. Hij mocht in de rug van Verhamme alleen op doel af, maar besloot voorlangs.
 
In de tweede helft noopte Wassa ei zo na tot een own-goal na een scherp schot. KVK Tienen nam de partij nu helemaal in handen en verzilverde dat overwicht op het uur. Dufoor bracht strak voor doel waar Kanté de bal hard tegen de touwen devieerde. Tien minuten later mocht invaller Meledje alleen op Wauthy af na goed verdedigend werk van Qoli. De Tiense spits faalde niet en legde het leder laag tegen de touwen. De Suikerploeg stond op een mooie voorsprong.
 
Ngadrira milderde nog na een misverstand tussen de Tiense defensie en doelman Dewolf, maar na mooi meenemen van Renson kon Mayombo de geruststellende 1-3 tegen de touwen trappen. De invallers bewezen zo dat ook zij klaar zijn voor de competitie. KVK Tienen opent het seizoen in derde klasse met een verdiende overwinning op het veld van titelkandidaat Dender.
 
Beluister de korte nabeschouwing door trainer Danny Ost: 
 
 
FCV Dender EH: Wauthy, Hias, Stassin, Van Dessel, Muylaert, Vaesen, Vandenheede (46’ Terki), Papassarantis, Copin, Ngadrira, Waeghe (67’ Tirpan).
KVK Tienen: De Wolf, Colin, Jean, Verhamme, Dufoor, Bagnost, Qoli (79’ Renson), Wassa (84’ Mayombo), Kanté (66’ Meledje), Singh, Deflem.
Doelpunten: 59’ Kanté (0-1), 73’ Meledje (0-2), 89’ Ngadrira (1-2), 90’ Mayombo (1-3)
Geel: Colin, Stassin, Deflem, Ngadrira
Scheidsrechter: Stéphane Gleton
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Sporting Hasselt
zondag 2 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Ontdek onze partnerbrochure