FCV Dender EH - KVK Tienen: 1-3 Printervriendelijke versie

FCV Dender EH scheen voor aanvang nog niet klaar om aan de competitie te beginnen. De wedstrijd begon met tien minuten vertraging nadat enkele spelers vestimentair nog niet klaar waren om de wedstrijd aan te vatten en even later de doelnetten moesten hersteld worden. Bij KVK Tienen geen Pellegriti en Peeters. Zij zijn wekenlang, zoniet maanden, out. Kanté debuteerde als offensieve middenvelder. Singh kroop een rijtje achteruit en Bagnost deed op het middenveld hetzelfde. Bij Dender naast coach Jean-Pierre Vande Velde met Hias en Papassarantis enkele bekende oud-KVK-gezichten.

KVK Tienen begon goed aan de wedstrijd en kwam bijna op voorsprong via Deflem die een mooie voorzet van Qoli scherp voor doel devieerde. Aan de overzijde moest De Wolf zich reppen op een afstandsschot van Vaesen. Tienen liet zich niet onbetuigd. Qoli kon vrij aanleggen op aangeven van Dufoor maar liet de uitgelezen kans liggen en besloot naast. 
 
Beide ploegen bleven kansjes sprokkelen. Na een vrije trap kopte Ngadrira van dichtbij naast. Toch nam Tienen in het veldspel de bovenhand, met bij momenten fraaie combinaties. Qoli bracht het leder mooi tot bij Dufoor die voor slingerde. Gelegenheidsspits Wassa kopte de kans over het doelkader.
 
Na een opstootje tussen Deflem en Stassin verdween de vaart wat uit de partij, al had de warmte daar misschien ook wat mee te maken. Dender profiteerde en kon enkele keren dreigen. De Wolf keepte attent op een schot van de doorgebroken Waeghe. Ngadrira slalomde zich een moment later doorheen de Tiense defensie en legde terug tot bij Vaesen. De verdediger zag zijn lage knal een metertje naast het doelkader verdwijnen. De vrijstaande Waeghe kreeg de laatste kans uit de eerste helft. Hij mocht in de rug van Verhamme alleen op doel af, maar besloot voorlangs.
 
In de tweede helft noopte Wassa ei zo na tot een own-goal na een scherp schot. KVK Tienen nam de partij nu helemaal in handen en verzilverde dat overwicht op het uur. Dufoor bracht strak voor doel waar Kanté de bal hard tegen de touwen devieerde. Tien minuten later mocht invaller Meledje alleen op Wauthy af na goed verdedigend werk van Qoli. De Tiense spits faalde niet en legde het leder laag tegen de touwen. De Suikerploeg stond op een mooie voorsprong.
 
Ngadrira milderde nog na een misverstand tussen de Tiense defensie en doelman Dewolf, maar na mooi meenemen van Renson kon Mayombo de geruststellende 1-3 tegen de touwen trappen. De invallers bewezen zo dat ook zij klaar zijn voor de competitie. KVK Tienen opent het seizoen in derde klasse met een verdiende overwinning op het veld van titelkandidaat Dender.
 
Beluister de korte nabeschouwing door trainer Danny Ost: 
 
 
FCV Dender EH: Wauthy, Hias, Stassin, Van Dessel, Muylaert, Vaesen, Vandenheede (46’ Terki), Papassarantis, Copin, Ngadrira, Waeghe (67’ Tirpan).
KVK Tienen: De Wolf, Colin, Jean, Verhamme, Dufoor, Bagnost, Qoli (79’ Renson), Wassa (84’ Mayombo), Kanté (66’ Meledje), Singh, Deflem.
Doelpunten: 59’ Kanté (0-1), 73’ Meledje (0-2), 89’ Ngadrira (1-2), 90’ Mayombo (1-3)
Geel: Colin, Stassin, Deflem, Ngadrira
Scheidsrechter: Stéphane Gleton
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure