FCV Dender EH - KVK Tienen: 0-2 Printervriendelijke versie

Voor KVK Tienen is er de komende weken slechts één opdracht: punten pakken.  Biatour stond op het veld van het financieel geplaagde Dender opnieuw in de basis, net als De Silva. Charaï begon na zijn blessure op de bank. Belme werd niet geselecteerd. Dender-trainer Borkelmans kon niet rekenen op doelman Mollez (gekwetst) en Serbest (geschorst).

KVK Tienen begon sterk aan de partij. Arnaud Biatour werd aangespeeld op de rand van de zestien, maakte zich knap lateraal vrij en schoot vanuit het gaatje knap de openingstreffer tegen de touwen.  De jonge doelman De Raes ging goed plat op een vrije trap van Vandeput. Aan de overzijde trapte Van den Brandt hard naast.
 
Tienen kwam opnieuw erg gevaarlijk opzetten toen De Silva de bal doorstak tot bij Vanherberghen. Deze besloot door de benen van de Dender-goalie in het zijnet.  Nahimana probeerde het vanop afstand. De Raes kreeg het schot niet goed onder controle en ging stevig in de voeten van Vanherberghen die de rebound wilde benutten. Het appel voor een strafschop werd weggewaaid door ref Alho-Guerreiro.
 
Dender pakte stevig uit met een harde kopbal van Paul Jans op aangeven van Coppin. Doelman Govoni pareerde met een uitstekende redding en duwde het leder over de dwarslat.  Op het half uur moest Govoni andermaal aan de bak toen Coppin de bal devieerde op een hoekschop van Van Den Brandt. 
 
Ook in de tweede helft bleef de regen met bakken uit dehemel vallen. Tienen profiteerde optimaal van de ontstane ruimte. Vanherberghen legde terug tot bij Biatour die vanuit een scherpe hoek de 0-2 scoorde. De Tiense feestvreugde kreeg een stevige domper toen Nahimana tegen een domme tweede gele kaart aankeek toen hij nog op doel schoot na een fluitsignaal.
 
Dender probeerde via een vrije trap van Meeus. De ingevallen Claessens besloot in het zijnet. Govoni stond een ogenblik later op de juiste plaats om een schot van Jans af te weren. Ook invaller Muylaert liet zich niet onbetuigd met een knap schot dat op de paal uiteenspatte. 
 
Tienen plooide terug onder de Denderse druk en de combinaties kwamen er zelden uit. Trainer Billen gesticuleerde wild aan de zijlijn in de  hoop dat zijn manschappen zich niet te veel zouden ingraven.  Dat gebeurde echter te vaak, maar Dender slaagde er niet meer in de numerieke meerderheid uit te buiten.
 
KVK Tienen kon dus sinds lang nog een keertje huiswaarts met de volle buit. Gezien de overwinning van Roeselare op het veld van FC Brussels een broodnodige driepunter. Volgende week wacht SK Heist in het Bergéstadion. Nahimana is dan geschorst. Trainer Billen kan dan eventueel wel Lacroix en aanwinst Matusiwa aan zijn selectie toevoegen.
 
Beluister de nabeschouwing van KVK-trainer Valère Billen:

 
 
FCV Dender EH: De Raes, Simov, Luvagho, De Ly (66’ Muylaert), Marchand (20’ de Paepe), Peers (55’ Claessens), Jans, Vaesen, Coppin, Van Den Brandt, Meeus.
KVK Tienen: Govoni, Vandeput, Audoor, De Smet, De Silva (62’ Degeling), Biatour (67’ Charaï), Nahimana, Neven, Hias, Vanherberghen (74’ Peeters), Bogaerts.
Doelpunten:  5’ Biatour (0-1), 52’ Biatour (0-2)
Geel:  Van Den Brandt, De Smet, De Ly, Neven, Jans
Rood: Nahimana (2 x geel) 
Scheidsrechter: Carlos-Manuel Alho-Guerrero
 
Label(s):

Dag allemaal, Ik woon in

Dag allemaal,
Ik woon in provincie Luxemburg, gewest van Arnaud Biatour. Wat denken jullie van deze speler?

dender-kvk

onze keeper heeft zijn klasse nog maar eens getoond,en het was nodig,verdedigend ok,aanvallend klasse flitsen,die we graag meer zouden willen zien,wie niet overtuigd was van zijn klasse ,hij liet het nu zien ,en hij werd aangespeeld zoals hij het graag heeft,balleke in de voeten aanspelen,met plezier ben ik terug gereden naar Tienen

Maravilha!

Hoe prachtig! Eindelijk een overwinning na een lange tijd!

Ondanks het afscheid (of "tot ziens") van de vorige coach, toonde het team een stuk beter.

Ik zeg dit omdat ik dacht dat de nederlaag door een score tegen de minimale Lommel was een ongeluk of iets dergelijks. Maar vandaag de overwinning tegen Dender, die zelfs kan worden een echte kanshebber voor de play-offs voor promotie naar de Jupiler League is gebleken dat, ondanks alle off-field-problemen van het team in leven is.

Ik wens jullie veel geluk voor de coach en Billen Tienen campagnes beter te doen nu.

OPMERKING: Bij de première Matusiwa?

Een dikke proficiat aan de

Een dikke proficiat aan de ganse ploeg. Grote inzet en vechtlust gezien van onze jongens. Leuke match. Vooral de eerste 20 min. waren schitterend. Twee knappe goals van onze knappe Biatour. Een uitstekende keeper. Enig minpuntje was de domme rode kaart die Nahimana zich laat aansmeren. In ieder geval, met deze ingesteldheid BLIJVEN wij zeker en vast in 2de klasse. Laat Heist maar komen... we eten ze op.

leeuwen

gevochten als leeuwen om te winnen wat een verschil van ingesteldheid tegenover twee weken geleden .onze trainer weet hoe hij deze jonge groep kan laten renderen en ook bravo voor onze doelman wordt beter en beter per week

een dikke proficiat aan

een dikke proficiat aan iedereen als jullie er zo voor gaan komen we er wel

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
competitie stopgezet
Take care en blijf in uw kot!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents, Jonathan Lusadusu, Yannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen) en William Acke (SK Kampenhout). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure