FCV Dender EH - KVK Tienen: 0-2 Printervriendelijke versie

Voor KVK Tienen is er de komende weken slechts één opdracht: punten pakken.  Biatour stond op het veld van het financieel geplaagde Dender opnieuw in de basis, net als De Silva. Charaï begon na zijn blessure op de bank. Belme werd niet geselecteerd. Dender-trainer Borkelmans kon niet rekenen op doelman Mollez (gekwetst) en Serbest (geschorst).

KVK Tienen begon sterk aan de partij. Arnaud Biatour werd aangespeeld op de rand van de zestien, maakte zich knap lateraal vrij en schoot vanuit het gaatje knap de openingstreffer tegen de touwen.  De jonge doelman De Raes ging goed plat op een vrije trap van Vandeput. Aan de overzijde trapte Van den Brandt hard naast.
 
Tienen kwam opnieuw erg gevaarlijk opzetten toen De Silva de bal doorstak tot bij Vanherberghen. Deze besloot door de benen van de Dender-goalie in het zijnet.  Nahimana probeerde het vanop afstand. De Raes kreeg het schot niet goed onder controle en ging stevig in de voeten van Vanherberghen die de rebound wilde benutten. Het appel voor een strafschop werd weggewaaid door ref Alho-Guerreiro.
 
Dender pakte stevig uit met een harde kopbal van Paul Jans op aangeven van Coppin. Doelman Govoni pareerde met een uitstekende redding en duwde het leder over de dwarslat.  Op het half uur moest Govoni andermaal aan de bak toen Coppin de bal devieerde op een hoekschop van Van Den Brandt. 
 
Ook in de tweede helft bleef de regen met bakken uit dehemel vallen. Tienen profiteerde optimaal van de ontstane ruimte. Vanherberghen legde terug tot bij Biatour die vanuit een scherpe hoek de 0-2 scoorde. De Tiense feestvreugde kreeg een stevige domper toen Nahimana tegen een domme tweede gele kaart aankeek toen hij nog op doel schoot na een fluitsignaal.
 
Dender probeerde via een vrije trap van Meeus. De ingevallen Claessens besloot in het zijnet. Govoni stond een ogenblik later op de juiste plaats om een schot van Jans af te weren. Ook invaller Muylaert liet zich niet onbetuigd met een knap schot dat op de paal uiteenspatte. 
 
Tienen plooide terug onder de Denderse druk en de combinaties kwamen er zelden uit. Trainer Billen gesticuleerde wild aan de zijlijn in de  hoop dat zijn manschappen zich niet te veel zouden ingraven.  Dat gebeurde echter te vaak, maar Dender slaagde er niet meer in de numerieke meerderheid uit te buiten.
 
KVK Tienen kon dus sinds lang nog een keertje huiswaarts met de volle buit. Gezien de overwinning van Roeselare op het veld van FC Brussels een broodnodige driepunter. Volgende week wacht SK Heist in het Bergéstadion. Nahimana is dan geschorst. Trainer Billen kan dan eventueel wel Lacroix en aanwinst Matusiwa aan zijn selectie toevoegen.
 
Beluister de nabeschouwing van KVK-trainer Valère Billen:

 
 
FCV Dender EH: De Raes, Simov, Luvagho, De Ly (66’ Muylaert), Marchand (20’ de Paepe), Peers (55’ Claessens), Jans, Vaesen, Coppin, Van Den Brandt, Meeus.
KVK Tienen: Govoni, Vandeput, Audoor, De Smet, De Silva (62’ Degeling), Biatour (67’ Charaï), Nahimana, Neven, Hias, Vanherberghen (74’ Peeters), Bogaerts.
Doelpunten:  5’ Biatour (0-1), 52’ Biatour (0-2)
Geel:  Van Den Brandt, De Smet, De Ly, Neven, Jans
Rood: Nahimana (2 x geel) 
Scheidsrechter: Carlos-Manuel Alho-Guerrero
 
Label(s):

Dag allemaal, Ik woon in

Dag allemaal,
Ik woon in provincie Luxemburg, gewest van Arnaud Biatour. Wat denken jullie van deze speler?

dender-kvk

onze keeper heeft zijn klasse nog maar eens getoond,en het was nodig,verdedigend ok,aanvallend klasse flitsen,die we graag meer zouden willen zien,wie niet overtuigd was van zijn klasse ,hij liet het nu zien ,en hij werd aangespeeld zoals hij het graag heeft,balleke in de voeten aanspelen,met plezier ben ik terug gereden naar Tienen

Maravilha!

Hoe prachtig! Eindelijk een overwinning na een lange tijd!

Ondanks het afscheid (of "tot ziens") van de vorige coach, toonde het team een stuk beter.

Ik zeg dit omdat ik dacht dat de nederlaag door een score tegen de minimale Lommel was een ongeluk of iets dergelijks. Maar vandaag de overwinning tegen Dender, die zelfs kan worden een echte kanshebber voor de play-offs voor promotie naar de Jupiler League is gebleken dat, ondanks alle off-field-problemen van het team in leven is.

Ik wens jullie veel geluk voor de coach en Billen Tienen campagnes beter te doen nu.

OPMERKING: Bij de première Matusiwa?

Een dikke proficiat aan de

Een dikke proficiat aan de ganse ploeg. Grote inzet en vechtlust gezien van onze jongens. Leuke match. Vooral de eerste 20 min. waren schitterend. Twee knappe goals van onze knappe Biatour. Een uitstekende keeper. Enig minpuntje was de domme rode kaart die Nahimana zich laat aansmeren. In ieder geval, met deze ingesteldheid BLIJVEN wij zeker en vast in 2de klasse. Laat Heist maar komen... we eten ze op.

leeuwen

gevochten als leeuwen om te winnen wat een verschil van ingesteldheid tegenover twee weken geleden .onze trainer weet hoe hij deze jonge groep kan laten renderen en ook bravo voor onze doelman wordt beter en beter per week

een dikke proficiat aan

een dikke proficiat aan iedereen als jullie er zo voor gaan komen we er wel

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
K. Diegem Sport
1 september 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019
Enkel Ventôse is nog onbeschikbaar voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser RFC Tilleur. Hij heeft het lopen ondertussen hervat. De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, Bourguignon, Lusadusu en Acke
17/08/2019

Opgelet: de oefenwedstrijd Thes Sport - KVK Tienen op woensdag 14 augustus begint om 19 uur en niet om 20 uur. Er wordt twee keer een uur gevoetbald.

13/08/2019
Voor de bekerwedstrijd op het veld van derde amateurklasser Doornik kan trainer Claes geen beroep doen op Acke (wonde na trap op training) en Ventôse (ligamenten enkel). De selectie: Hannes, Loman, Vos, Meeus, Weeghmans, Grancea, Deflem, Singh, Claes, Damblon, Bogaerts, Matterne, Convents, Kempeneers en Vanwelkenhuysen.
 
03/08/2019

KVK Tienen verloor met 0-2 van eerste amateurklasser SK Heist. In een snedige eerste helft had KVK onder meer via Covents en Acke prima kansen om te scoren, maar toonden de snelle en balvaste bezoekende aanvallers zich een stuk efficiënter. Osah Bernardinho en Bamona Lubelu verschalkten doelman Hannes nog voor het half uur. Vanwelkenhuysen en Bogaerts kregen mogelijkheden om in de tweede helft de aansluitingstreffer te scoren, maar die kwam er niet.

01/08/2019

KVK Tienen komt in actie op speeldag 2 voor de Beker van België. Tegenstander is derde amateurklasser RFC Doornik dat in de eerste ronde derdeprovincialer Maarkedal versloeg met 6-1. De wedstrijd in het Stade Luc Varenne wordt afgestrapt op zaterdag 3 augustus om 19.30 uur.

28/07/2019

Het is zover! Na enkele weken vakantie hervatten op maandag 15 juli de trainingen voor het eerste elftal. Afspraak om 19 uur in het Bergéstadion.

14/07/2019

KVK Tienen kent haar mogelijke tegenstanders in de bekercompetitie. Op speeldag 2 op 4 augustus gaat het richting derde amateurklasser RFC Doornik of derdeprovincialer KSV Maarkedal. De overige wedstrijden zijn nog niet geloot.

07/07/2019

De club verneemt het overlijden van HLN-sportjournalist Marc Otte. Als volger van onze club schreef hij in een periode van twintig jaar honderden artikels over KVK Tienen. De club biedt familie, collega’s en vrienden haar oprecht medeleven aan.

07/07/2019

Ontdek onze partnerbrochure