FC Brussels(2) - KVKT(2): 1-2 Printervriendelijke versie

Dinsdagavond stond er voor de Tiense beloften de verplaatsing naar FC Brussels op het programma. De eerste goede kans was voor de thuisploeg. Een bal aangegeven van de rechterflank werd door een ingelopen speler op de paal gemikt. Meeus kreeg even later vrij spel op het middenveld. De diepe bal op Knops kon door de doelman onderschept worden. Brussels sprokkelde in de volgende minuten enkele kansen bij elkaar. Van dichtbij knikte een Brussels-speler een gevaarlijke bal over. Dryvers was even later alert op een goed schot. In de 39e minuut speelde Schepmans zich knap vrij voor doel en schoot de bal beheerst voorbij de doelman. Een mooie voorsprong voor Tienen. Brussels ging onmiddellijk in de tegenaanval. De lijnrechter stak zijn vlag omhoog wegens buitenspel en stopte zo de aanval af. Niet veel later draaide Schepmans knap naar binnen op de linkerflank en speelde slim tussendoor. Hij kon net niet bij de bal. De doelman was bij de pinken en zat er goed tussen. Net voor de rust zorgde Brussels bijna voor de aansluiting. Een schietkans spotte uiteen op de doelpaal.

Aan het begin van de tweede speelhelft, ging Tienen goed combineren. Maar in de 56e minuut kwam Brussels op gelijke hoogte met Tienen. Hendrickx haakte een speler op de rand van het strafschopgebied, penalty! Even later moest Dryvers een kans van de thuisploeg in hoekschop duwen en deed dit met verve. Na een terugspeelbal van de thuisploeg, kreeg Tienen een onrechtstreekse vrije trap in het strafschopgebied. Schepmans stond achter de bal, zijn schot werd afgeblokt. Brussels kreeg nadien een mooie schietkans. Het schot werd even aangeraakt, waardoor de bal in Dryvers’ handen belandde. Tienen zette vervolgens nog een slotoffensief in. Hendrickx kopte naar doel op een hoekschop van El Hajli. Een verdediger werkte de bal weg voor de lijn. Vranckens schot belandde in hoekschop. Deverdenne slingerde de bal voor doel. Vanherberghen zette zijn hoofd goed tegen de bal en lobde de doelman. Tienen ging zo in extremis nog met de drie punten lopen op het veld van FC Brussels.

KVK Tienen: Dryvers, Bronckaerts, Singh, Hendrickx, Hias, Meeus, Vanderweyden (78’ El Hajli), Knops (46’ Vrancken), Deverdenne, Polfliet (69’ Vanherberghen), Schepmans (78’ Wouters)
Doelpunten: 39’ Schepmans (0-1), 91’ Vanherberghen (1-2)

Verslag door Astrid Hendrickx
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
competitie stopgezet
Take care en blijf in uw kot!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen) en William Acke (SK Kampenhout). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure