FC Brussels(2) - KVKT(2): 1-2 Printervriendelijke versie

Dinsdagavond stond er voor de Tiense beloften de verplaatsing naar FC Brussels op het programma. De eerste goede kans was voor de thuisploeg. Een bal aangegeven van de rechterflank werd door een ingelopen speler op de paal gemikt. Meeus kreeg even later vrij spel op het middenveld. De diepe bal op Knops kon door de doelman onderschept worden. Brussels sprokkelde in de volgende minuten enkele kansen bij elkaar. Van dichtbij knikte een Brussels-speler een gevaarlijke bal over. Dryvers was even later alert op een goed schot. In de 39e minuut speelde Schepmans zich knap vrij voor doel en schoot de bal beheerst voorbij de doelman. Een mooie voorsprong voor Tienen. Brussels ging onmiddellijk in de tegenaanval. De lijnrechter stak zijn vlag omhoog wegens buitenspel en stopte zo de aanval af. Niet veel later draaide Schepmans knap naar binnen op de linkerflank en speelde slim tussendoor. Hij kon net niet bij de bal. De doelman was bij de pinken en zat er goed tussen. Net voor de rust zorgde Brussels bijna voor de aansluiting. Een schietkans spotte uiteen op de doelpaal.

Aan het begin van de tweede speelhelft, ging Tienen goed combineren. Maar in de 56e minuut kwam Brussels op gelijke hoogte met Tienen. Hendrickx haakte een speler op de rand van het strafschopgebied, penalty! Even later moest Dryvers een kans van de thuisploeg in hoekschop duwen en deed dit met verve. Na een terugspeelbal van de thuisploeg, kreeg Tienen een onrechtstreekse vrije trap in het strafschopgebied. Schepmans stond achter de bal, zijn schot werd afgeblokt. Brussels kreeg nadien een mooie schietkans. Het schot werd even aangeraakt, waardoor de bal in Dryvers’ handen belandde. Tienen zette vervolgens nog een slotoffensief in. Hendrickx kopte naar doel op een hoekschop van El Hajli. Een verdediger werkte de bal weg voor de lijn. Vranckens schot belandde in hoekschop. Deverdenne slingerde de bal voor doel. Vanherberghen zette zijn hoofd goed tegen de bal en lobde de doelman. Tienen ging zo in extremis nog met de drie punten lopen op het veld van FC Brussels.

KVK Tienen: Dryvers, Bronckaerts, Singh, Hendrickx, Hias, Meeus, Vanderweyden (78’ El Hajli), Knops (46’ Vrancken), Deverdenne, Polfliet (69’ Vanherberghen), Schepmans (78’ Wouters)
Doelpunten: 39’ Schepmans (0-1), 91’ Vanherberghen (1-2)

Verslag door Astrid Hendrickx
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KOSC Wijgmaal
zondag 20 oktober 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019

Ontdek onze partnerbrochure