Exc. Virton - KVKT: 1-2 Printervriendelijke versie

Enkel Vandeput kwam in de Tiense kern na zijn schorsing. Vandecauter kreeg goed nieuws over zijn knieblessure, maar de wedstrijd in Virton kwam voor hem nog te vroeg. Thijs en Vanhees zijn nog weken out. Dufoor test nog steeds in China.


Aanvankelijk stonden beide teams mekaar weinig ruimte toe. Een trap van de puik spelende De Silva na een Tiense corner streelde de dwarslat. Na combinatie op links besloot Koita op doelman Schuermans. Op het half uur kwam Tienen op voorsprong. De aalvlugge Penga werd diep gespeeld en gaf zijn belagers het nakijken: 0-1. Terwijl Virton op zoek ging naar de gelijkmaker loerde Tienen op de counter. De buitenspelval van de thuisploeg toonde zich echter efficiënt.

Bij de thuisploeg bleef Koita de gevaarlijkste speler. Kort voor rusten kwam hij in balbezit na samenspel tussen Lambot en Lamonaca, maar de kleurling kreeg zijn vizier voorlopig niet scherp. Vijf minuten na de koffie kwam Bendaha dichter bij de gelijkmaker toen hij zijn schot op de paal zag belanden. Vandeput bracht aan de overzijde De Silva in stelling, maar Gustin voorkwam erger en werkte weg.


De bleke Belme werd vervangen door Haznadar die vrijwel meteen kon scoren op aangeven van de diep gespeelde Penga. KVK Tienen op rozen na een uur spelen. Schuermans voorkwam de aansluitingstreffer op een vrije trap van Lamonaca. Ook de thuisgoalie moest aan werk op een poging van Haznadar.


Tien minuten voor het einde kwam de aansluitingstreffer er toch. Koita - wie anders? - klom boven alles en iedereen en kopte de corner van Gaetano tegen de touwen. Voor de thuisploeg het signaal om alles op alles te zetten: Gustin bereikte Munier die zijn trap maar nipt boven de dwarsligger zag zweven. Toch moest doelman Hurbain nog bij de pinken zijn op een vrije trap van Haznadar.


Het slotoffensief van de thuisploeg bracht geen zoden meer aan de dijk zodat KVK Tienen zich met een zes op zes opnieuw helemaal nestelt in de subtop van de Exqi League. Vooral Barbé, De Silva en Penga lieten zich positief opmerken in het offensieve compartiment. Met leuke affiches tegen Beveren, Leuven en Brussels in het vooruitzicht kan Tienen nu opnieuw volop naar boven kijken.

Exc. Virton: Hurbain, Detremmerie, Gustin, Vitali, Bendaha, Dupuis, Jacmot (53' Meunier), Godart (79' Grevisse), Lamonaca, Lambot (61' Lespagnard), Koita.
KVK Tienen: Schuermans, Vandeput, Neven, De Silva (79' Meeus), Peeters, Bogaerts, Barbé, Nelis, Belme (61' Haznadar), Triantafillidis, Penga.
doelpunten: 27' Penga (0-1), 63' (0-2), 79' Koita (1-2)
geel: Lamonaca, Nelis
scheidsrechter: Noirhomme

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
competitie stopgezet
Take care en blijf in uw kot!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen) en William Acke (SK Kampenhout). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure