Exc. Virton - KVKT: 1-2 Printervriendelijke versie

Enkel Vandeput kwam in de Tiense kern na zijn schorsing. Vandecauter kreeg goed nieuws over zijn knieblessure, maar de wedstrijd in Virton kwam voor hem nog te vroeg. Thijs en Vanhees zijn nog weken out. Dufoor test nog steeds in China.


Aanvankelijk stonden beide teams mekaar weinig ruimte toe. Een trap van de puik spelende De Silva na een Tiense corner streelde de dwarslat. Na combinatie op links besloot Koita op doelman Schuermans. Op het half uur kwam Tienen op voorsprong. De aalvlugge Penga werd diep gespeeld en gaf zijn belagers het nakijken: 0-1. Terwijl Virton op zoek ging naar de gelijkmaker loerde Tienen op de counter. De buitenspelval van de thuisploeg toonde zich echter efficiënt.

Bij de thuisploeg bleef Koita de gevaarlijkste speler. Kort voor rusten kwam hij in balbezit na samenspel tussen Lambot en Lamonaca, maar de kleurling kreeg zijn vizier voorlopig niet scherp. Vijf minuten na de koffie kwam Bendaha dichter bij de gelijkmaker toen hij zijn schot op de paal zag belanden. Vandeput bracht aan de overzijde De Silva in stelling, maar Gustin voorkwam erger en werkte weg.


De bleke Belme werd vervangen door Haznadar die vrijwel meteen kon scoren op aangeven van de diep gespeelde Penga. KVK Tienen op rozen na een uur spelen. Schuermans voorkwam de aansluitingstreffer op een vrije trap van Lamonaca. Ook de thuisgoalie moest aan werk op een poging van Haznadar.


Tien minuten voor het einde kwam de aansluitingstreffer er toch. Koita - wie anders? - klom boven alles en iedereen en kopte de corner van Gaetano tegen de touwen. Voor de thuisploeg het signaal om alles op alles te zetten: Gustin bereikte Munier die zijn trap maar nipt boven de dwarsligger zag zweven. Toch moest doelman Hurbain nog bij de pinken zijn op een vrije trap van Haznadar.


Het slotoffensief van de thuisploeg bracht geen zoden meer aan de dijk zodat KVK Tienen zich met een zes op zes opnieuw helemaal nestelt in de subtop van de Exqi League. Vooral Barbé, De Silva en Penga lieten zich positief opmerken in het offensieve compartiment. Met leuke affiches tegen Beveren, Leuven en Brussels in het vooruitzicht kan Tienen nu opnieuw volop naar boven kijken.

Exc. Virton: Hurbain, Detremmerie, Gustin, Vitali, Bendaha, Dupuis, Jacmot (53' Meunier), Godart (79' Grevisse), Lamonaca, Lambot (61' Lespagnard), Koita.
KVK Tienen: Schuermans, Vandeput, Neven, De Silva (79' Meeus), Peeters, Bogaerts, Barbé, Nelis, Belme (61' Haznadar), Triantafillidis, Penga.
doelpunten: 27' Penga (0-1), 63' (0-2), 79' Koita (1-2)
geel: Lamonaca, Nelis
scheidsrechter: Noirhomme

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
KOSC Wijgmaal
zondag 20 oktober 2019
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Het is wegens grote belangstelling niet meer mogelijk om in te schrijven voor de gastronomische footlunch voorafgaand aan de wedstrijd tegen KOSC Wijgmaal. We begroeten fijnproevers graag voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC.

15/10/2019

Voor de wedstrijd op het veld van Bocholter is iedereen fit. Grancea, Kempeneers, Vanwelkenhuysen en Damblon zijn pas aan hun eerste trainingen toe en komen mogelijk nog niet in aanmerking. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Grancea (?), Kempeneers (?), Vanwelkenhuysen (?), Damblon (?).

12/10/2019

Grancea, Kempeneers en Vanwelkenhuysen hebben de trainingen hervat maar blijven twijfelachtig voor de wedstrijd tegen K. Londerzeel SK. Bourguignon heeft schoolverplichtingen. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu en Loman.

05/10/2019

Geen Lucas Damblon (scheurtje in hamstrings), Florin Grancea (scheur dijspier), Dylan Vanwelkenhuysen (quadriceps) en Pieter Kempeneers (scheur dijspier) voor de wedstrijd op het veld van Sporting Hasselt. Ook doelman Brecht Mombaerts (scheur in meniscus) is enkele weken out. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Lusadusu, Singh, Bogaerts, Claes, Convents, Acke, Ventôse, Deflem, Bourguignon en Loman.

28/09/2019
Grancea is onbeschikbaar en ook Kempeneers (kniestoot) is twijfelachtig voor de partij op het veld van Berchem Sport. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers (?), Singh, Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke, Lusadusu, Bourguignon en Loman.
 
21/09/2019

Florin Grancea is zes tot acht weken out met een spierblessure. William Acke en Willem Loman worden voor de wedstrijd tegen KVV Vosselaar aan de selectie van vorige week toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers, Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Deflem, Lusadusu, Bourguignon, Acke, Loman en Mombaerts.

14/09/2019

Acke (contractuur) hield het begin deze week bij lopen en ook Grancea is nog twijfelachtig voor de wedstrijd op het veld van het Limburgse Hades. De blessure van Singh evolueert gunstig. Damblon (spierblessure) herneemt volgende week. Selectie: Hannes, Mombaerts, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Kempeneers, Grancea (?), Convents, Claes, Vanwelkenhuysen, Matterne, Deflem, Acke (?) en Lusadusu.

07/09/2019

KVK Tienen sluit de voorbereiding af met een 1-0-overwinning tegen derde amateurklasser Eppegem.  William Acke scoorde tien minuten na de pauze vanop de stip het enige doelpunt in een partij die mede door de warmte aan een te laag tempo werd afgewerkt. Trainer Jo Claes gebruikte de partij om te experimenteren richting competitiestart zondag. Loman (voet), Matterne (heup) en Grancea (ziek) waren er niet bij. Damblon moest het veld verlaten met een spierblessure. 

25/08/2019

KVK won de oefenpot tegen eersteprovincialer SC Hoegaarden-Outgaarden met 5-1. Convents, Acke en Vanwelkenhuysen scoorden voor de pauze. Kempeneers en Damblon deden er nog eentje bij in de tweede helft.

21/08/2019

Ontdek onze partnerbrochure