Eendracht Aalst - KVK Tienen: 1 - 3 Printervriendelijke versie

Geen geschorste kapitein Hannes Meeus op het veld bij traditieclub Eendracht Aalst. Amardeep Singh schoof een rijtje achteruit en nam de kapiteinsband over. Trainer Claes posteerde Damblon in de basis. Bogaerts nam het op tegen zijn ex-club.

De wedstrijd was nog maar net op gang toen doelman Hannes met een welgemikte uittrap Vanwelkenhuysen bereikte. Die stak het balletje mooi door richting Claes die het leder afgemeten klaarlegde voor de aan de tweede paal aanstormende Ventôse. KVK meteen op voorsprong!

De thuisploeg ging meteen op zoek naar de gelijkmaker en drukte Tienen alsmaar meer weg op de eigen speelhelft. Een kopbal van Cocchiere bracht echter geen dreiging en een schot van Geenens werd voor de doellijn weggekeerd.

Na de pauze moest thuisspeler Van Den Berghe naar de kant met een verrekking. Zijn ploegmaats voerden de druk op maar de Tiense defensie hield stand. Wanneer nodig torende doelman Hannes hoog uit boven zijn belagers om het leder te ontzetten.

Thuisdoelman Vandenbossche bracht zichzelf ei zo na in de problemen na een terugspeelbal van Burssens. Vanwelkenhuysen glipte even later door de buitenspelval, maar trapte te overhaast recht op de doelman.

Aan de overkant floot ref Cornelis en erg lichte elfmeter nadat De Neve een hoekschop tegen de opspringende Weeghmans aankopte. Cocchiere liet de gelijkmaker liggen en trapte de bal centraal op de geconcentreerd keepende Hannes.

Slechts een minuut later moest Matterne een schot van Burssens van de lijn keren. Tot onbegrip van de thuisaanhang trapte Geenens in de herneming op de dwarsligger.

En toen keerde partij. Na balverlies van Rijckaert mocht de ingevallen Convents alleen op doel af. Hij faalde niet en verdubbelde de voorsprong. Met nog tien minuten te voetballen maakte de doorgebroken Damblon er 0-3 van met een overhoeks schot. De overwinning kon KVK Tienen niet meer ontglippen. De Aalsterse fans beseften dat de partij gespeeld was. Het kopbaldoelpunt van Dekuyper diep in blessuretijd kon dan ook niet meer baten.

KVK Tienen neemt revanche voor de onterecht verloren partij tegen ASV Geel een weekje eerder. ‘We hebben gevochten als leeuwen’, stelde trainer Jo Claes die met de spelers na afloop van de partij zelfs even belaagd werd in de kleedkamers. ‘De hele partij lang zijn we er als team in blijven geloven en dat heeft gerendeerd’.

‘We mikten met drie aanvallers op de snelle omschakeling en dat lukte meteen bij de openingsgoal. Daarna ging het moeizamer, maar Aalst kwam niet tot grote uitgespeelde kansen op een sterk kwartier in de tweede helft na. In tegenstelling tot vorige week sprongen we zelf vanmiddag wel efficiënt met de kansen om. Achterin hielden we het zaakje met een sterk duo Singh en Vos knap gesloten. Wanneer nodig kon Hannes zich onderscheiden. Voor de wedstrijd wisten we al dat Aalst een sterk team is. We hebben deze partij dan ook uitgebreid voorbereid. Wedstrijden winnen op verplaatsing is in deze reeks voor geen enkel team een makkie.’

Volgende weekend krijgt KVK Tienen in eigen huis Hoogstraten VV op bezoek. Weeghmans en Bogaerts zijn dan geelgeschorst.

Eendracht Aalst: Vandenbossche, Burssens, De Coninck, Wantens, Dekuyper, De Neve, Mitu, Van Den Berghe (51’ Fabris), Cocchiere, Geenens, Rijckaert.
KVK Tienen: Hannes, Vos, Ventôse (67’ Convents), Weeghmans, Singh, Claes, Damblon (82’ Grancea), Bogaerts, Matterne, Kempeneers, Vanwelkenhuysen (84’ Acke).
Doelpunten: 4’ Ventôse (0-1), 74’ Convents (0-2), 81’ Damblon (0-3), 93’ Dekuyper (1-3)
Geel: Ventôse, Bogaerts, Kempeneers, Weeghmans, Damblon, Wantens
Scheidsrechter: Arno Cornelis

>> Met dank aan www.football-weekends.com voor de foto's!

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
Hou de nodige afstand
en was regelmatig je handen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De eerste amateurklasse krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe naam: eerste nationale.

16/06/2020
Inkomende transfers: Jonas Laureys (Rupel Boom), Nick Spaenhoven (Rupel Boom), Axel Swerten (Patro Eisden Maasmechelen), Fred Farin (Rupel Boom), Dennis Van Vaerenbergh (FCV Dender EH), Ben Yagan (Patro Eisden Maasmechelen)
 
Uitgaande transfers: Dylan Vanwelkenhuysen (Brustem-Zepperen), Brecht Mombaerts (KVK Wellen), Marijn Convents (RC Hades), Jonathan Lusadusu (Overijse), Jannick Weeghmans (Spouwen-Mopertingen), William Acke (SK Kampenhout), Niel Bourguignon (KFC Diest) en Daimy Deflem (KFC Diest). We wensen hen veel succes bij hun nieuwe clubs!
 
Contractverlengingen: Hannes Meeus, Alexander Vos, Jonas Bogaerts, Lucas Damblon, Arthur Hannes, Amardeep Singh, Yari Deltour
 
28/03/2020

Vos en Convents trainden mee en geraken fit voor de wedstrijd tegen SK Pepingen-Halle. Matterne is geschorst. Selectie: Hannes, Amenga, Vos, Meeus, Weeghmans, Convents, Singh, Ventôse, Kempeneers, Claes, Bogaerts, Vanwelkenhuysen, Grancea, Deflem, Acke en Bourguignon.

07/03/2020

Opgelet: de geplande oefenwedstrijd van KVK Tienen tegen de beloften van OH Leuven, gepland vanavond 27 februari om 20 uur in het Bergéstadion gaat NIET door omwille van onverwachte wateroverlast.

27/02/2020
Voor de wedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal rekent trainer Claes op dezelfde spelers die een week eerder van Bocholt wonnen. Enkel Alexander Vos is twijfelachtig met een scheenbeenvliesontsteking. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Deflem, Kempeneers en Amenga..
22/02/2020

In het weekend van 29 februari en 1 maart is er geen competitievoetbal voor het eerste elftal van KVK Tienen. Op donderdag 27 februari wordt in het eigen Bergéstadion wel geoefend tegen de beloften van 1B-club OH Leuven. Aftrap om 20 uur.

22/02/2020

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

Ontdek onze partnerbrochure