Eendracht Aalst - KVK Tienen: 1 - 3 Printervriendelijke versie

Geen geschorste kapitein Hannes Meeus op het veld bij traditieclub Eendracht Aalst. Amardeep Singh schoof een rijtje achteruit en nam de kapiteinsband over. Trainer Claes posteerde Damblon in de basis. Bogaerts nam het op tegen zijn ex-club.

De wedstrijd was nog maar net op gang toen doelman Hannes met een welgemikte uittrap Vanwelkenhuysen bereikte. Die stak het balletje mooi door richting Claes die het leder afgemeten klaarlegde voor de aan de tweede paal aanstormende Ventôse. KVK meteen op voorsprong!

De thuisploeg ging meteen op zoek naar de gelijkmaker en drukte Tienen alsmaar meer weg op de eigen speelhelft. Een kopbal van Cocchiere bracht echter geen dreiging en een schot van Geenens werd voor de doellijn weggekeerd.

Na de pauze moest thuisspeler Van Den Berghe naar de kant met een verrekking. Zijn ploegmaats voerden de druk op maar de Tiense defensie hield stand. Wanneer nodig torende doelman Hannes hoog uit boven zijn belagers om het leder te ontzetten.

Thuisdoelman Vandenbossche bracht zichzelf ei zo na in de problemen na een terugspeelbal van Burssens. Vanwelkenhuysen glipte even later door de buitenspelval, maar trapte te overhaast recht op de doelman.

Aan de overkant floot ref Cornelis en erg lichte elfmeter nadat De Neve een hoekschop tegen de opspringende Weeghmans aankopte. Cocchiere liet de gelijkmaker liggen en trapte de bal centraal op de geconcentreerd keepende Hannes.

Slechts een minuut later moest Matterne een schot van Burssens van de lijn keren. Tot onbegrip van de thuisaanhang trapte Geenens in de herneming op de dwarsligger.

En toen keerde partij. Na balverlies van Rijckaert mocht de ingevallen Convents alleen op doel af. Hij faalde niet en verdubbelde de voorsprong. Met nog tien minuten te voetballen maakte de doorgebroken Damblon er 0-3 van met een overhoeks schot. De overwinning kon KVK Tienen niet meer ontglippen. De Aalsterse fans beseften dat de partij gespeeld was. Het kopbaldoelpunt van Dekuyper diep in blessuretijd kon dan ook niet meer baten.

KVK Tienen neemt revanche voor de onterecht verloren partij tegen ASV Geel een weekje eerder. ‘We hebben gevochten als leeuwen’, stelde trainer Jo Claes die met de spelers na afloop van de partij zelfs even belaagd werd in de kleedkamers. ‘De hele partij lang zijn we er als team in blijven geloven en dat heeft gerendeerd’.

‘We mikten met drie aanvallers op de snelle omschakeling en dat lukte meteen bij de openingsgoal. Daarna ging het moeizamer, maar Aalst kwam niet tot grote uitgespeelde kansen op een sterk kwartier in de tweede helft na. In tegenstelling tot vorige week sprongen we zelf vanmiddag wel efficiënt met de kansen om. Achterin hielden we het zaakje met een sterk duo Singh en Vos knap gesloten. Wanneer nodig kon Hannes zich onderscheiden. Voor de wedstrijd wisten we al dat Aalst een sterk team is. We hebben deze partij dan ook uitgebreid voorbereid. Wedstrijden winnen op verplaatsing is in deze reeks voor geen enkel team een makkie.’

Volgende weekend krijgt KVK Tienen in eigen huis Hoogstraten VV op bezoek. Weeghmans en Bogaerts zijn dan geelgeschorst.

Eendracht Aalst: Vandenbossche, Burssens, De Coninck, Wantens, Dekuyper, De Neve, Mitu, Van Den Berghe (51’ Fabris), Cocchiere, Geenens, Rijckaert.
KVK Tienen: Hannes, Vos, Ventôse (67’ Convents), Weeghmans, Singh, Claes, Damblon (82’ Grancea), Bogaerts, Matterne, Kempeneers, Vanwelkenhuysen (84’ Acke).
Doelpunten: 4’ Ventôse (0-1), 74’ Convents (0-2), 81’ Damblon (0-3), 93’ Dekuyper (1-3)
Geel: Ventôse, Bogaerts, Kempeneers, Weeghmans, Damblon, Wantens
Scheidsrechter: Arno Cornelis

>> Met dank aan www.football-weekends.com voor de foto's!

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Sporting Hasselt
zondag 2 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Voor de wedstrijd tegen R. Cappellen FC (aftrap om 14.30 uur!) kan trainer Claes opnieuw een beroep doen op Bourguignon. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers, Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch

02/11/2019

KVK Tienen speelt in SK Pepingen-Halle voor de eerste periodetitel. Lusadusu was ziek deze week, terwijl Bourguignon een schorsing uitzit. Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Acke, Kempeneers en Vanwelkenhuysen, aangevuld met twee spelers na de beloftenmatch.

27/10/2019
Grancea is weer out en Damblon pikt aan bij de beloften. Ook doelman Mombaerts hervat voorzichtig de trainingen. Voor de rest is iedereen fit voor de derby tegen KOSC Wijgmaal.
Selectie: Hannes, Deltour, Meeus, Vos, Bogaerts, Weeghmans, Singh, Convents, Claes, Matterne, Deflem, Ventôse, Acke, Lusadusu, Loman, Bourguignon, Kempeneers, Vanwelkenhuysen
 
19/10/2019

Ontdek onze partnerbrochure